Yayılan bir ardıç çalısı nasıl budanır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. Coralie Kuphal
Puan: 4.2/5(57 oy)

Budama Ardıç AğaçlarıYanlardaki dallar olmalıdır gövde çapının yarısından az . Biri çok büyükse, büyümesini yavaşlatmak için çıkarın veya budayın. Dallar, bağlandıkları yerin biraz dışında (dal bileziği) gövdeye geri kesilmelidir. Ardıç ağaçları için üç kesim yöntemi en güvenli olanıdır.

Aşırı büyümüş bir ardıç çalısını nasıl budanırsınız?

Aşırı büyümüş ardıç budamasının sınırları olsa da, bitkinizi daha yönetilebilir bir şekle sokmak mümkündür. Başlamak için iyi bir yer, ölü veya yapraksız dalların çıkarılması – bunlar bagajda kesilebilir. Üst üste binen veya çok fazla dışarı çıkan dalları da kaldırabilirsiniz.

Ardıçları ne kadar geriye kesebilirsin?

Hasarlı veya hastalıklı dallar, kırılma veya hastalığın ötesinde bir noktaya kadar kesilmelidir. senin yap bir tomurcuk veya sağlıklı yaprağın 1 inç ötesinde kesin . İğne büyümesinin olmadığı bir yeri kesmeniz gerekiyorsa, tüm dalı kaldırabilirsiniz çünkü yeni büyüme üretmeyecektir.

Ardıç çalıları ne zaman budanmalıdır?

Ardıçlar ve arborvitae genellikle budamaya çok az ihtiyaç duyar veya hiç ihtiyaç duymaz. Sıfırın altındaki hava koşulları dışında herhangi bir zamanda budanabilirler. En iyi zaman yeni büyümeden önce erken ilkbahar . En iyi budama yöntemi, tek tek dalları yukarı doğru büyüyen bir yan dal olarak kesmektir.

Ardıçları budamalı mısınız?

Tüm ardıçların merkezlerinde ölü bölgeler vardır, bu yüzden tepesi de dahil olmak üzere şiddetli budama asla iyi bir fikir değildir. Yerine, hafifçe ve düzenli olarak budamak , ilkbaharda yeni büyüme başlamadan hemen önce. Ardıç budamanın anahtarı, budadığınız her dalda hareketsiz tomurcuklu alanlar bırakmaktır.

Ardıç çalısı nasıl düzgün şekilde kesilir

25 ilgili soru bulundu

Yaprak dökmeyenlerin boyunun uzamasını nasıl engellersiniz?

Herhangi bir çatallı büyüme oluşturmasını önlemek için orijinal kurşun gövdenin saplamasına bir emici büyüme inhibitörü püskürtün veya fırçalayın. Zamanla dışa yayılmasını önlemek için ağacın yeni büyümesini her yıl kesin. Kullan budama makasları veya ağaç düzelticiler kesimleri yapmak için.

Ardıçlar tekrar büyüyecek mi?

Ardıç (Juniperus spp.), peyzajınızın neredeyse her yerinde kullanılabilir. Bununla birlikte, uzun ömürlü yaprak dökmeyen bitkiler, cılız ve fazla büyümüş olabilir. ... Rağmen bir daldan ardıç büyümez yeşil büyümesi olmayan, dikkatli budama çalıyı canlandırabilir.

Taylor ardıçları ne kadar hızlı büyür?

Phomopsis ardıç yanıklığına (sedir elma pası) karşı dayanıklı olduğu ve olağanüstü soğuğa dayanıklı olduğu iddia edilmektedir. 10 yıllık büyümeden sonra, olgun bir bitkinin yüksekliği 20 fit (6 m) veya daha fazla, taban genişliği 3 fit (1 m), bir 2 fit (60 cm) yıllık ortalama büyüme oranı .

Ardıç yerine ne ekebilirim?

Resim Galerisinden

  • Doğu kırmızı sedir. Ardıç virginiana.
  • Biberiye bataklığı. Andromeda polifolia.
  • Kinnikinnick. kohosh üzüm ayısı.
  • Arkadaki koca koca. Epigaea tövbe eder.
  • Sürünen kar tanesi. Gaultheria hispidula.
  • Doğu çay üzümü. Gaultheria procumbens.

Ardıç çalısı ne kadar yaşar?

Ardıçlar çok yavaş büyür. Sadece beş metre boyunda duran bir ardıç 50 yaşında olabilir. Ardıçlar tipik olarak 350 ila 700 yıl , hatta bazıları milenyum işaretini geçiyor. Uzun ömürlerine rağmen, ardıçlar nadiren 30 fit yüksekliğinde veya üç fit çapındadır.

Ardıç için en iyi gübre nedir?

Gübreyi toprağa katın veya bitkinin etrafına yayın, ancak gübreyi doğrudan ekim deliğine yerleştirmekten kaçının. Yerleşik ardıçlar, aşağıdakiler gibi eksiksiz bir gübreden faydalanacaktır: 16-4-8 veya 12-4-8 erken ilkbaharda ve tekrar yaz sonunda 100 fit kare başına 1/2 libre oranında uygulanır.

Ardıçları yaz aylarında budamak mümkün mü?

Yaz ve Kış Budaması

Ardıç kışın budamaktan kaçınılmalıdır, ancak yılın herhangi bir zamanında kırık, ölü veya hastalıklı dalları kaldırabilirsiniz. Ardıçları şekiller oluşturmak için budamak isterseniz, bu ilkbaharın sonlarında yapılabilir ve erken yaz.

Sürünen ardıç kesilebilir mi?

Sürünen bir ardıçta sert ağaç büyümesinin budaması, sert ahşabın yeni büyümeyi filizlendirmesine neden olmaz. Ardıçların parke kısımlarını kesmekten kaçının ve bunu yalnızca kesinlikle gerekliyse yapın. Bu sorunlardan kaçınmak için, sürünen ardıç, tamamen büyümüş bir bitkiyi tutacak kadar geniş bir alana dikin.

Ardıçlarım neden ölüyor?

Özellikle daha büyük çalılar veya ardıç ağaçlarında ölen tüm dallar, dal yanıklığı nedeniyle . Bu, kanserlerden kaynaklanır. Bu hastalık ayrıca enfekte dallardaki yaprakların sararmasına veya kahverengiye dönmesine ve solmasına neden olabilir. UC'ye göre, IPM sitesi: Bir kanser, dallarda, gövdelerde veya köklerde lokalize ölü (nekrotik) bir alandır.

Taylor ardıçları ne kadar uzar?

'Taylor' dik, dar sütunlu bir doğu kırmızı sedir ağacıdır. 15-20' boyunda ama sadece 3-4 fit genişliğinde. Simli mavi-yeşil yapraklar, büyüme mevsimi boyunca çekicidir.

Taylor ardıçları ne kadar uzağa dikilmelidir?

Taylor Juniper'ın yumuşak yaprakları, diğer birçok ardıç çeşidinden farklıdır. Bitki 4'- 6' ayrı bir çit sırası oluşturmak için.

Taylor ardıçlarının ne kadar suya ihtiyacı var?

Ardıç Ağaçlarını Sulamak

Uygulamak haftada iki kez toprağa yaklaşık 2 inç su . Nemli koşullar mantar enfeksiyonlarının gelişimini teşvik edebileceğinden yaprakları sulamaktan kaçının.

Ardıçlar neden sararır?

Magnezyum, kükürt, potasyum veya azot eksikliği yeşilliklerin sararmasına neden olur . Magnezyum, potasyum ve nitrojen tipik olarak ardıç ağacının alt yarısının sararmasına neden olurken, kükürt yaprakların üst yarısı boyunca renk bozulmasına neden olur.

Bir ağacın yüksekliğini nasıl azaltırsınız?

Bir Ağacın Yukarıya Doğru Büyümesini Nasıl Durdurursunuz?

  1. Ağacın tepesini, ana gövdeden birkaç başka dalın büyüdüğü 2 inç içinde kesin. ...
  2. Zirveye en yakın büyüyen dallardan yeni bir müşteri adayı seçin. ...
  3. Aynı bölümdeki diğer tüm uzuvları geriye doğru budayın, böylece üst kısım ağacın geri kalanına eşit kalır.

Bir meyve ağacını küçük tutmak için nasıl budanırsınız?

Kuru erik ağacın ortasını açmak ve kesişen veya kalabalık uzuvları çıkarın. Bu kesimler vazo benzeri bir şekli teşvik eder. Daha ince uzuvların büyümesini teşvik etmek için üçte iki oranında geriye gidin; daha kalın uzuvların büyümesini yavaşlatmak için, yarım geri gidin.

Ağacı taçlandırmak nedir?

Bir taç kaldırma Ağacın tepesini veya tepesini kaldıran olgun bir ağaçta alt dalları kesme tekniği . Ağaç budamada ne yazık ki yeterince kullanılmayan gerçekten basit bir teknik. ... Çoğunlukla, taç kaldırma, bir testere ve birkaç eldiven kullanılarak her iki ayak yere sıkıca basılarak yapılabilir.