Mupirosin bir steroid midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Mabel Ullrich
Puan: 4.5/5(42 oy)

Triamsinolon asetonid krem ​​ve mupirosin krem, farklı ilaç sınıflarına aittir. Triamsinolon asetonid krem, topikal kortikosteroid ve mupirosin krem, bir RNA sentetaz inhibitörü antibakteriyeldir.

Mupirosin bir steroid mi yoksa antibiyotik mi?

Mupirosin, belirli cilt enfeksiyonlarını (impetigo gibi) tedavi etmek için kullanılır. Bu bir antibiyotik . Bazı bakterilerin büyümesini durdurarak çalışır.

Mupirosin ne tür bir ilaçtır?

mupirosin bir antibiyotik bakterilerin cildinizde üremesini engeller. Mupirosin topikal (ciltte kullanım için), impetigo (IM-pe-TYE-go) veya cildin 'Staph' enfeksiyonu gibi cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Mupirosin topikal, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Ne zaman mupirosin kullanılmamalıdır?

üzerinde kullanmayın kesikler, sıyrıklar veya yanıklar olan cilt bölgeleri . Bu bölgelere bulaşırsa, hemen suyla yıkayın. Cilt enfeksiyonunuzu tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için, semptomlarınız kaybolmuş olsa bile, tedavinin tamamı boyunca mupirosin kullanmaya devam edin. Hiçbir dozu kaçırmayın.

Mupirocin'in yan etkileri nelerdir?

Yan etkiler

  • Ciltte kabarma, kabuklanma, tahriş, kaşıntı veya kızarıklık.
  • acıyan yara.
  • çatlamış, kuru, pullu cilt.
  • ciltte ağrı, şişlik, hassasiyet, sıcaklık.
  • dudaklarda veya dilde veya ağzın içinde yaralar, ülserler veya beyaz lekeler.

Mupirosin merhem bir steroid midir?

30 ilgili soru bulundu

Mupirosin bir antifungal midir?

Sonuç: Bu olgu klinisyene fungal enfeksiyonların özellikle iltihaplı lezyonlarda püstül ve apse ile ilişkili olabileceğini ve mupirosin antifungal özelliklere sahiptir ve yüzeysel dermatomikozları yönetmek için kullanılabilir.

Mupirosin ne kadar hızlı çalışır?

Tedavinizden en iyi şekilde yararlanma

Cildinizin iyileşmeye başladığını fark etmelisiniz. birkaç gün içerisinde . 4-5 gün sonra herhangi bir gelişme görmediyseniz, daha fazla tavsiye için doktorunuza danışın. On gün sonra semptomlarınız geçmediyse, bunu da doktorunuzla konuşun.

Mupirosin hızı iyileştirir mi?

Mupirosin merhem enfeksiyon gelişimini önlemek için profilaktik olarak da kullanılabilir ve küçük yanıklarda iyileşmeyi teşvik eder , biyopsi alanları, küçük kesikler ve diğer temiz lezyonlar.

Özel bölgemde mupirosin kullanabilir miyim?

Bu ilaç sadece cilt üzerinde kullanılmalıdır . Gözlerinize, burnunuza, ağzınıza veya vajinanıza sokmayın. Kesik, sıyrık veya yanık olan cilt bölgelerinde kullanmayın.


Açık yaraya mupirosin koyabilir miyim?

MÜPİROSİN merhem polietilen glikol içerir Aşağıdaki durumlarda bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzla konuşun: • böbrek sorunlarınız varsa • tedavi edilecek geniş açık yaralarınız veya hasar görmüş cildiniz varsa MUPIROCIN merhem bütillenmiş hidroksitoluen (E 321) içerir ve lokal cilt reaksiyonlarına (örn. dermatit) veya ...

Mupirosin Neosporin ile aynı mıdır?

neosporin küçük kesikler, sıyrıklar ve yanıklar için kullanılabilen, reçetesiz satılan bir topikal ilaçtır. Mupirosin (Centany), genellikle orta ila şiddetli bakteriyel enfeksiyonlar veya diğer antibiyotiklerle tedavi edilemeyen enfeksiyonlar için kullanılan reçeteli bir ilaçtır.

Mupirosin böcek ısırıklarına iyi gelir mi?

Triamsinolon merhem, böcek ısırıklarının semptomatik tedavisi için kullanılabilir; ancak ağrı ve bal rengi kabuklanma olduğunda impetigo düşünülmeli ve tedavi edilmelidir. Topikal bir antibakteriyel ajan mupirosin gibi, lokalize impetigo için birinci basamak tedavidir.

Mupirosin sivilcelere iyi gelir mi?

Mupirosin (Bactroban), basitrasin ve topikal sülfacetamid/sülfa ilaçları (Rosanil) gibi diğer topikal antibiyotiklerin akut kistik akne tedavisinde rolü yok .


10 günden fazla mupirosin kullanırsanız ne olur?

10 günden fazla kullanmayınız. Cilt durumunuz 3 ila 5 gün içinde düzelmezse, doktorunuza görünün. Vücudun nemli bölgelerinin mantar enfeksiyonu Bactroban uzun süre kullanılırsa gelişebilir. Ciltte bu, çok kaşıntılı olabilen parlak kırmızı lekelere benziyor.

Kurdeşenlerde mupirosin kullanabilir miyim?

Döküntü, kurdeşen veya şişme gibi alerjik reaksiyonlar, kullanımı ile ortaya çıkabilir. BACTROBAN merhem . Cilt reaksiyonu alırsanız BACTROBAN kremini kullanmayı bırakın. Herhangi bir kremi silin ve mümkün olan en kısa sürede doktorunuza bildirin.

Mupirosin cilt soyulması yapar mı?

Bactroban Merhem'in ciddi yan etkileri beklenmiyor . Olağandışı kabarma, kaşıntı, kızarıklık, soyulma, kuruluk veya cilt tahrişi yaşarsanız doktorunuza bildirin.

Mupirosin merhem hangi koşulları tedavi eder?

MUPIROCIN Hangi Koşulları Tedavi Eder?

  • burunda metisiline dirençli Staphylococcus aureus bakterisi.
  • ciltte furunculosis veya kaynar.
  • impetigo adı verilen bir tür bakteriyel cilt enfeksiyonu.
  • bir saç folikülünün iltihabı.
  • bakterilere bağlı küçük cilt enfeksiyonu.


Dermatologlar neden Neosporin'i önermiyor?

Neomisin sıklıkla ciltte alerjik reaksiyonlara neden olur kontakt dermatit denir. Cildin kırmızı, pullu ve kaşıntılı olmasına neden olabilir. Ne kadar çok Neosporin kullanırsanız, cilt reaksiyonu o kadar kötüleşir. Neomisin o kadar yaygın bir alerjendir ki 2010 yılında Yılın Alerjeni seçilmiştir.

Mupirosin çıbanlarda kullanılabilir mi?

Mupirosin, antibiyotik adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Antibiyotikler, enfeksiyona neden olabilecek bakterileri öldürerek çalışır. BACTROBAN merhem, okul yaraları (impetigo), kıl kökü enfeksiyonu ve çıban gibi belirli cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Mupirosin yara izlerine iyi gelir mi?

Antibakteriyel Merhem - 6 haftaya kadar günlük olarak kullanılır. İçerik: Mupirosin (aka Bactroban): Topikal antibiyotik. Aloe Vera: Nemlendirici, kolajen yapısını iyileştirebilir yaraizi ; ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Mupirosin 20 mg ne için kullanılır?

MUPIROCIN merhem için kullanılır cilt enfeksiyonları , Örneğin. yetişkinlerde, ergenlerde, çocuklarda ve 4 haftalık ve daha büyük bebeklerde impetigo, folikülit, furunküloz. MUPIROCIN merhem etkilenen bölgeye 10 güne kadar günde iki ila üç kez uygulanmalıdır.


Mupirosin bir penisilin midir?

'Bactroban' Merhem, bu antibiyotik ürün için üreticinin adıdır. 'Bactroban' Merhem penisilin içermez , etken maddeye mupirosin denir.

Mupirosin ayak tırnağı mantarını tedavi eder mi?

Hayır, mupirosin tedaviye yardımcı olmaz sporcu ayağı. Mupirosin, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonu tedavi eden veya önleyen bir antibiyotiktir.

Bir saçkıran üzerinde mupirosin kullanabilir miyim?

Topikal olarak uygulandığında mupirosin, kobaylarda bir T. mentagrophytes saçkıran modelinde etkiliydi. Bu sonuçlar mupirosinin olabileceğini düşündürmektedir. dermatofitlerin neden olduğu yüzeysel enfeksiyonlar için klinik kullanım .

Mupirosin, klotrimazolden daha mı iyi?

Klotrimazol ve Mupirosin diğerlerinden daha üstündü sırasıyla semptom skorunun azaltılması ve iyileşme süresi ile ilgili olarak.