muhtelif hesap nedir

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Lucious Waters
Puan: 4.8/5(65 oy)

Peki, genel anlamda çeşitli eşyalar nelerdir? Onlar içerir başka bir kategoriye uymayan küçük, nadir veya önemsiz harcamalar . Bu küçük kalemleri kaydetmek ve gelir tablosuna gitmelerini sağlamak için defteri kebirde muhtelif bir hesap oluşturabilirsiniz.

Çeşitli eşyalara örnekler nelerdir?

Çeşitli eşyalar, tek tek söylenemeyecek kadar küçük veya önemsiz çeşitli nesnelerdir. Çeşitli eşyalara bir örnek saç fiyonkları, taraklar ve iğnelerle dolu bir çekmece .

Muhtelif gider örnekleri nelerdir?

Harcamaları çeşitli eşyalar olarak sınıflandırmak için katı ve hızlı kurallar yoktur, ancak bunlar kesinlikle düzenli ödemeler veya sermaye harcamaları içermemelidir. Örnekler şunları içerebilir: banka hizmet ücretleri, hediyeler ve çiçekler, festival kutlamaları, bağışlar vb. ile ilgili masraflar .

Muhtelif eşyalar nelerdir?

Muhtelif eşyalar (aynı zamanda çeşitli eşyalar olarak da bilinir) standart kategorilere kolayca uymayan ve bu nedenle çeşitli eşyalar altında sınıflandırılan çeşitli küçük parçalar veya işler .

Banka hesabınızda çeşitli eşyalar ne anlama geliyor?

çeşitli eşyalar tanımı

Çeşitli eşyalar veya muhtelif masraflar , başka herhangi bir nominal hesaba kolayca tahsis edilemeyen maliyetlerdir. Küçük bir kereye mahsus maliyetler, bunları koyacak bariz başka bir hesap yoksa, çeşitli eşyalara tahsis edilebilir.

Temel Muhasebe İlkeleri | 9. Sınıf | FAC 1501 | Bölüm 2 Muhtelif Hesaplar CPJ | Muhasebe Açıklaması

26 ilgili soru bulundu

muhtelif ücret nedir?

Muhtelif giderler, çok sık ortaya çıkmayan ve çok pahalı değil . Maliyet, iş operasyonlarınız için önemsizdir, ancak muhtelif bir hesap kullanmak, tüm bu küçük, rastgele, çeşitli masrafları bir araya getirmenize olanak tanır. Bir muhtelif gelir için de geçerli olabilir.

muhtelif miktar nedir?

Tanım: Muhtelif giderler Nadir olan kalemler veya harcamalar çok az miktarda veya nispeten önemsizdir ve bu nedenle standart bir varlık veya gider kategorisine uymazlar.

Kira bir masraf mı?

Muhtelif Gider Örnekleri

Şirket, Hammadde, Kiraya vermek Günlük operasyonlarında düzenli giderler olan Reklam Maliyeti vb. ... Rastgele veya Seyrek Harcama. Doğada olağandışı. Küçük bir miktar olmalıdır.

Maaşta muhtelif ödenek nedir?

Çeşitli gelirler veya diğer işletme gelirleri olarak da adlandırılan muhtelif gelirler, bir şirketin normal ticari faaliyeti dışındaki kaynaklardan elde edilen . ... Muhtelif gelir örnekleri, telif ücretleri, döviz kazançları, küçük varlıkların satışından elde edilen karlar ve gecikme ücretlerini içerir.

Muhtelif kelimesini nasıl kullanırsın?

Bir Cümlede Muhtelif?

  1. San Francisco'nun havasından emin olamadığım için giyecek bir sürü giysi topladım.
  2. Yaz kampı tesisindeki mağaza, evden bir şey unutmanız ihtimaline karşı bir dizi muhtelif eşya taşıyacaktır.

Masraflar ve örnekler nedir?

Bir masraf bir şirketin gelir elde etmek için katlandığı operasyonların maliyeti . Popüler bir deyişin dediği gibi, para kazanmak paraya mal olur. Ortak giderler, tedarikçilere yapılan ödemeleri, çalışan ücretlerini, fabrika kiralamalarını ve ekipman amortismanını içerir.

Genel giderler nelerdir?

Genel giderler bir işletmenin günlük operasyonlarının bir parçası olarak maruz kaldığı maliyetler , satış ve yönetim giderlerinden ayrı olarak. ... Genel giderlere örnek olarak kira, kamu hizmetleri, posta ücreti, sarf malzemeleri ve bilgisayar donanımı dahildir.

Satışların maliyeti nedir?

Satılan malların maliyeti (COGS) şu anlama gelir: bir şirket tarafından satılan malları üretmenin doğrudan maliyetleri . Bu miktar, malı oluşturmak için doğrudan kullanılan malzeme ve işçilik maliyetini içerir. ... Satılan malın maliyetine 'satışların maliyeti' de denir.

Tuvalet malzemeleri çeşitli eşyalar mı?

Çeşitli eşyalar (tekil muhtelif) aşağıdakilere atıfta bulunabilir: Genellikle büyük bir değeri olmayan ve ayrı ayrı söylenemeyecek kadar çok sayıda çeşitli küçük eşyalar, örneğin tuvalet malzemeleri. Muhtelif (kriket)

İngilizce'de Çok yönlü ne demek?

: çok çeşitli olan veya meydana gelen : çeşitli lisede çok çeşitli etkinliklere katıldı.

CTC maaşı nedir?

Şirkete Maliyet veya yaygın olarak adlandırıldığı şekliyle CTC, bir şirketin bir çalışanı işe alırken maruz kaldığı maliyettir. CTC, bir dizi başka unsuru içerir ve temel maaşa eklenen diğer ödeneklerin yanı sıra Konut Kira Ödeneği (İHD), İhtiyat Fonu (PF) ve Sağlık Sigortasının kümülatifidir.

Maaş bordrosunda DA nedir?

VE ya da sevgililik ödeneği temel maaşın belirli bir yüzdesi olarak hesaplanır ve daha sonra devlet sektöründeki bir çalışanın toplam maaşını oluşturmak için İHD (Ev Kira Ödeneği) gibi diğer bileşenlerle birlikte temel maaşa eklenir.

İHD maaşı nedir?

İHD Anlamı

İHD tam formu Ev Kira Ödeneği . Kiralanan konaklama için yapılan masraflar için işveren tarafından sağlanan maaşınızın bir parçasıdır. İHD muafiyetini yalnızca kiralık bir evde ikamet ediyorsanız talep edebilirsiniz.

Muhtelif giderler vergiden düşülebilir mi?

Büro malzemeleri, posta ücreti, kırtasiye vb. izin verilebilir .

muhtelif kredi nedir?

Kişi tarafından alındığı tarihte ödenecek olan kredilerdir. 'Ve varlıklar tarafında Krediler ve avanslar?' Ans. Bunlar kişinin vermiş olduğu kredilerdir. tarihte alacak .

Küçük kasa defteri nedir?

Küçük Kasa Defteri (şimdiki değeri) giderleri kaydetmek için kullanılan bir muhasebe defteri küçük ve değersizdir, örneğin, pullar, posta ve taşıma, kırtasiye, taşıma, günlük ücretler, vb. Bunlar, günden güne yapılan harcamalardır; genellikle küçük harcamalar miktar olarak büyük ama değer olarak önemsizdir.

muhtelif makbuz nedir?

muhtelif fatura şu müşterilerinin satın alma tutarı önemli olmadığında bir şirket tarafından düzenlenen fatura . Muhtelif için diğer kelimeler çeşitli, farklı veya çeşitlidir. Faturalamadaki muhtelif terimi, esas olarak manuel bir görev olduğu zaman muhasebeden geliyordu.

Muhtelif borç kalemi nedir?

Bir işletmeden kredi ile mal veya hizmet alan veya ödemeyi hemen yapmamak ve gelecekte işletmeye ödeme yapmakla yükümlü olana Muhtelif Borçlu denir. İşletmeler bu işlemleri takip etmek için bir hesap kullanır ve buna Muhtelif Borçlu hesabı veya Alacak Hesapları denir.

Satış maliyeti örnekleri nelerdir?

COGS olarak listelenebileceklerin örnekleri şunları içerir: malzeme maliyeti, işçilik , bakkallar, genel giderler ve depolar gibi yeniden satılan malların toptan satış fiyatı. Doğrudan bir ürünü üretmek için kullanılmayan herhangi bir iş malzemesi COGS'ye dahil değildir.