Montrachet neden bu kadar pahalı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Dianna Stark
Puan: 5/5(27 oy)

Montrachet şarapları dünyanın en pahalı sek beyaz şarapları : fiyatlar 75 cl şişe başına 150 € ile 2500 € arasında değişebilir. Fiyat, üreticinin itibarına (Burgundy'de üzüm bağları birden fazla yetiştirici arasında bölünmüştür ve kalite açısından önemli farklılıklar olabilir) ve bağ bozumuna bağlıdır.

Bir şişe Montrachet ne kadar?

Montrachet şarapları, %100 Chardonnay üzümlerinden yapılan tüm beyaz çeşitlerdir. Bölge, dünyanın en iyi Chardonnay şaraplarından bazılarını üretiyor. Bu sek beyaz şaraplar zenginlikleri ve yapıları ile dikkat çekerler ve bir şişe 170 ila 2900 dolar , daha yüksek fiyatlı daha nadir vintajlarla.

Montrachet şarabı pahalı mı?

Ödüllü etiketleri arasında en çok listelenenler arasında yer alan Domaine Leflaive Batard Montrachet Grand Cru bulunmaktadır. pahalı beyaz şaraplar ilave olarak. Bu güzel ve kabarcıklı içeceğin bir şişesi, birçok şarap uzmanının fiyatına değecek şekilde şaşırtıcı bir şekilde 5,923 dolara mal oluyor.

Bir Montrachet'i ne kadar süre saklayabilirsiniz?

Grands Crus normalde en az sekiz yıl açılmadan önce ve 20 veya daha fazla sürer. Premiers Crus genellikle beş ila 15 yaş arasında oynanmalıdır; üç ila 10 yıl arasında köy şarapları.

Chassagne veya Puligny-Montrachet daha mı iyi?

Chassagne daha ağır olma eğilimindedir , belki daha yuvarlak ve belirgin meyve özelliklerinde daha güçlü; Puligny, belirgin bir asitlik ve minerallik ile daha sıkı ve çiçeksidir. Bununla birlikte, pek çok başka faktör devreye girdiğinden, bu tür genellemeler tehlikelidir.

Dünyanın En Pahalı Beyaz Şarapları? Montrachet Şarapları İçin Bir Kılavuz

19 ilgili soru bulundu

Puligny-Montrachet'in tadı nasıldır?

Sütlü (tereyağı, sıcak kruvasan) ve mineral aromalar (çakmaktaşı) bal gibi sıradandır. Gövde ve buket ince bir uyum içinde harmanlanır.

Chassagne-Montrachet Chardonnay mı?

Chassagne-Montrachet içinde en ünlü Montrachet ve 50 Premier Cru üzüm bağı olmak üzere üç Grand Cru üzüm bağı vardır. ... Beyaz şaraplar için AOC düzenlemeleri hem Chardonnay hem de Pinot blanc kullanılmasına izin verir, ancak çoğu şarap %100 Chardonnay'dir .

Montrachet beyaz mı kırmızı mı?

Montrachet (Mon-rahay olarak telaffuz edilir; Fransızca telaffuz: [mɔ̃ʁaʃɛ]) bir Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) ve Grand Cru bağdır. Beyaz şarap Burgonya'nın Côte de Beaune alt bölgesinde Chardonnay'dan yapılmıştır.

Dünyanın en pahalı beyaz şarabı nedir?

Dünyanın en pahalı beyaz şarabı olarak kabul edilen, 1811 Chateau d'Yquem 117.000 Amerikan Dolarına satıyor. Bir şişe alacak kadar paranız varsa, çok tatlı ve yudumlaması zevkli olduğu bilinmektedir.

Pouilly-Fuisse'i yaşlandırabilir misin?

Pouilly Fuissé ne zaman sarhoş olsa da 5 yaş 20 yıl veya daha fazla yaşlanabileceğinden, bir mahzende çok uzun süre unutulabilir!

Dünyanın en iyi beyaz şarabı nedir?

Şimdi İçilecek En İyi Beyaz Şaraplar

  • Chardonnay. Uzak Niente Chardonnay. ...
  • Chablis. Samuel Billaud Chablis Premier Cru Montee de Tonnerre. ...
  • Sauvignon Blanc. Clos Henri Petit Clos Sauvignon Blanc 2019. ...
  • Beyaz bir üzüm çeşiti. Donnhoff Hollenpfad im Muhlenberg Riesling. ...
  • Pinot Grigio. ...
  • Chenin Blanc. ...
  • Sancerre. ...
  • Albarin.

En popüler beyaz şarap nedir?

Chardonnay o kadar popülerdir ki neredeyse beyaz şarapla eş anlamlıdır.

Dünyanın en pahalı kırmızı şarabı nedir?

En Pahalı Koleksiyonerlerin Kırmızı Şarapları

  1. Çığlık atan Kartal Cabernet 1992. 500.000 dolar.
  2. Chateau Margaux 1787. 225.000 dolar. ...
  3. Chateau Lafite 1787. 156.450 dolar. ...
  4. Penfolds Grange Hermitage 1951. 38.420 dolar. ...
  5. Beyaz At 1947 St-Emilion. (Bordeaux, Fransa) 135.125 dolar. ...

Dünyanın en pahalı şampanyası hangisi?

Gezegendeki en pahalı 10 şampanya şişesi

  1. Dom Pérignon Gül Altın (Mathuselah, 6 Litre) 1996 — 49.000 dolar.
  2. Dom Pérignon Rosé, David Lynch (Jeroboam, 3 Litre) 1998 — 11,179 dolar. ...
  3. Armand de Brignac Brut Gold (Maça Ası) (6 Litre) — 6.500 Dolar. ...
  4. Şampanya Krug Clos d'Ambonnay 1995 — 3,999 dolar. ...

Şimdiye kadar satılan en pahalı şarap neydi?

1945 Romanee-Conti

Bir şişe Fransız Burgonya şarabı 2018'de müzayedede satılan en pahalı şarap oldu. Başlangıçta yaklaşık 32.000 dolara satılacağı tahmin ediliyordu; ancak yetmiş yıllık şarap rekor bir fiyatla 558.000 $'a satıldı.

Dünyadaki en nadir şarap hangisidir?

1. Çığlık atan kartal cabernet 1992 - 500.000 dolar. Tek bir şişe için 500.000 dolara mal olan dünyanın en pahalı şarabı, ortalama bir evden daha pahalı!

En ucuz şarap nedir?

En Seçici Misafirlerinizi Bile Memnun Edecek 25 Ucuz Şarap Markası

  • Cote des Roses Roze 2019. . ...
  • Bogle Chardonnay 2018. . ...
  • Franzia Cabernet Sauvignon Kırmızı Şarap. Şarap.com. ...
  • Barista Pinotajı 2019.. ...
  • Fâmega Vinho Verde Blanco 2019. . ...
  • Aziz...
  • Columbia Crest H3 Cabernet Sauvignon 2016. ...
  • Giesen Sauvignon Blanc 2019.

Montrachet beyaz bir Burgonya mı?

Chassagne-Montrachet köyünün güneybatı köşesindeki iki parselden üretilen bu klasik beyaz Burgundy, Chassagne-Montrachet'in ünlü kremsi, tereyağlı kalitesine sahiptir. 2013 ve 2014 eşit derecede yüksek puan aldı. Tavuktan hindiye ve domuz etine kadar herhangi bir beyaz et yemeğiyle eşleştirin.

Montrachet'te hangi üzüm kullanılır?

Appellation d'origine contrôlée (AOC) Puligny-Montrachet, sırasıyla beyaz şarap ve kırmızı için kullanılabilir. Chardonnay ve Pinot noir ana üzüm çeşididir. Bununla birlikte, toplam üretimin yaklaşık yüzde 99,5'i ile neredeyse sadece beyaz Puligny-Montrachet üretilir.

Kırmızı Montrachet var mı?

Chassagne-Montrachet hala kırmızı şarap üretiyor – bazen de beyaz üreten aynı üzüm bağlarından. Biraz bulmaca, ama oldukça zevkli. Bu bizi bugünün teklifine getiriyor - ikisi de Morgeot bağından iki Chassagne-Montrachets - biri kırmızı diğeri beyaz. Bunu ilgi çekici bulursanız - buna bayılacaksınız.

Montrachet ne tür bir şaraptır?

Le Montrachet, güney Côte de Beaune'da dünyanın en iyisi olarak kabul edilen büyük bir cru üzüm bağıdır. chardonnay . Puligny- ve Chassagne-Montrachet köylerinin yukarısındaki Montrachet tepesinin orta yamacında yer alır ve her iki komün arazisini de kapsar.

Chassagne-Montrachet'i ne kadar süre tutabilirsin?

Grands Crus sekiz yaşından önce açılmamalı ve uzun süre dayanabilir. 20 veya daha fazla .

Chassagne-Montrachet ne tür bir şaraptır?

Chassagne-Montrachet, Burgonya'nın Côte de Beaune alt bölgesinde bir köydür ve 1937'de oluşturulan ortak bir isimdir. Pinot Noir'den yapılmış ve beyazlar Chardonnay'dan yapılmış . Kırmızı ve beyaz şarapların çıkış oranı kabaca 35:65'tir.