Montgomery tüberkülleri nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Ana Casper
Puan: 4.4/5(4 oy)

Montgomery'nin tüberkülleri meme ucunun karanlık bölgesi etrafında küçük yumrular olarak görünen yağ bezleri . Araştırmalar, hamile kadınların yüzde 30 ila 50'sinin Montgomery'nin tüberküllerini fark ettiğini bulmuştur. Birincil işlevleri, göğüsleri yağlamak ve mikropları uzak tutmaktır.

Montgomery tüberkülleri hamile olmadığında normal midir?

Hamile değilseniz, meme uçlarınızın etrafında Montgomery tüberküllerini fark etmek hala yaygındır. Bunlar genellikle oldukça normaldir ve endişelenecek bir şey yok.

Montgomery tüberkülleri nasıl görünür?

Montgomery tüberkülleri benziyor areolalarınızda küçük, kabarık şişlikler . Çarpma sayısı kişiden kişiye değişir. Bazı kadınlarda hiç yoktur, bazılarında ise 20'den fazladır. Bazen mumsu bir madde ile dolarlar, bu nedenle bazen beyaz veya sarımsı başlı sivilce gibi görünebilirler.

Montgomery tüberkülüne hangi hormon neden olur?

Ergenlik döneminde: Montgomery tüberkülleri, ergenlik döneminde ve adet döngüsünün belirli evrelerinde ortaya çıkabilir, çünkü meme bezlerindeki aktivite miktarı arttıkça artar. estrojen vücudunda.

Montgomery bezlerini sıkmalı mısınız?

Şişmiş Montgomery bezleri yaygın değildir ve emzirme veya hamilelikle ilgili olabilir. Montgomery bezleri itilmemeli veya sıkılmamalıdır. , çünkü bu tahrişe veya enfeksiyona neden olabilir.

Erken Gebelik İşareti: Montgomery Tüberkülleri

43 ilgili soru bulundu

Montgomery bezlerini patlatmak kötü mü?

Montgomery tüberkülleri zararsızdır , ve bunlar değiştiğinde veya sayıca arttığında herhangi bir tedaviye gerek yoktur. Enfeksiyona neden olabileceğinden bu noktalar sıkılmamalı veya patlatılmamalıdır.

Meme uçlarından sıvı sıkabilir misin?

meme başı boşalması meme ucunuzdan çıkan herhangi bir sıvı veya başka bir sıvıdır. Sıvının çıkması için meme ucunu sıkmanız gerekebilir veya kendi kendine sızabilir. Meme başı akıntısı, hamile olmasanız veya emzirmeseniz bile üreme yıllarında yaygındır. Deşarj genellikle ciddi değildir.

Montgomery tüberkülüne ne sebep olabilir?

Montgomery'nin tüberkülleri, meme ucunun karanlık bölgesi çevresinde küçük yumrular olarak görünen yağ bezleridir.
...
Hormonlardaki değişiklikler genellikle Montgomery'nin tüberküllerinin meme ucunun etrafında büyümesine neden olur, özellikle:

  • hamilelik sırasında.
  • ergenlik civarında.
  • bir kadının adet döngüsü etrafında.

Tıkanmış Montgomery bezlerinden nasıl kurtulursunuz?

Bazen Montgomery bezleri tıkanabilir, şişebilir veya tıkanabilir. Bu genellikle ile giderilebilir tuz banyosu . Bölgeyi ılık, tuzlu suda (her bir bardak suya yaklaşık bir çay kaşığı su) birkaç dakika bekleterek şişmiş veya tıkanmış bezler düzelebilir.


Meme uçlarımın etrafındaki şişliklerden nasıl kurtulurum?

Bazen Montgomery tüberküllerinde olduğu gibi herhangi bir tedaviye ihtiyacınız olmaz. Meme uçlarınızdaki şişlikleri ve tahrişi tedavi etmek için bazı genel ipuçları şunları içerir: Göğüslerinizdeki cildi temiz ve kuru tutun . Göğüslerinizi her gün yumuşak sabun ve ılık suyla yıkayın.

Erken gebelikte areolalar nasıl görünür?

Daha koyu areolalar: Meme ucunun etrafındaki koyu halka areola denir. Bir kadın hamileyse, bu halkalar, beklenen adet döngüsünün ilk günü kadar erken bir zamanda koyulaşacaktır. Bu genellikle bir kadının hamile olduğunun en iyi göstergesidir (pozitif gebelik testi dışında).

Midenizi hissederek hamile olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Parmaklarını karnının yanında gezdir (Şekil 10.1) Karnının üst kısmını deri altında hissedene kadar. Sert bir top gibi hissedeceksiniz. Parmaklarınızı hafifçe karın içine doğru kıvırarak üst kısmı hissedebilirsiniz. Figür 10.1 Kadın sırt üstü yatarken parmaklarınızla rahmin üst kısmını bularak başlayın.

Enfekte bir Montgomery bezi neye benziyor?

Tahriş olmuş Montgomery bezleri kırmızı ve hafif şişmiş görünüyor. Enfekte Montgomery bezleri görünebilir ucunda beyaz başlı sivilce benzeri . Tahriş olmuş veya enfekte olmuş bezlere dokunmak ağrılı olabilir. Montgomery bezleri merhemler, sütyen kumaşları, göğüs pedleri, sabunlar vb. ile iltihaplanabilir.


Meme uçlarında küçük şişlikler olması normal mi?

Birçok çarpma vakası ve meme ucundaki sivilceler tamamen iyi huyludur . Areolada küçük, ağrısız şişliklerin olması yaygındır. Sivilceler ve tıkanmış saç kökleri de normaldir ve her an herkesin başına gelebilir. Meme ucunda, şişlikler kabarık cilt lekeleridir, sivilceler ise genellikle beyaz nokta şeklini alır.

Areolanızda şişlik olması normal mi?

Areola, Montgomery bezleri adı verilen çok sayıda yağlama bezi içerir. Bunlar areola yumruları olarak ortaya çıkar ve tamamen normaldir.

Adet öncesi meme uçlarında şişlik oluyor mu?

kistler : Genellikle her iki memede de bulunan içi sıvı dolu yumrular. Adet döneminiz başlamadan hemen önce ağrılı olabilirler. Bazı kistler hissedilebilirken bazıları hissedilemeyecek kadar küçüktür. Kistler, menopoz öncesi kadınlarda ve menopozal hormon tedavisi alan kadınlarda en yaygın olanıdır.

Hamilelik sırasında meme uçlarımdaki beyaz kuru şey nedir?

bu kolostrum -bir kadının hamileliğinin ortasında ve doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ürettiği ilk süt. Bu kalın, konsantre sıvı, meme uçlarınızda fazla ıslaklık olmadan kolayca kuruyabilir ve kabuklanabilir.


Areolamda neden beyaz yumrular var?

Cevap. Areolalarınızdaki bu beyaz şişlikler çok yaygındır ve ciddi bir tıbbi sorunu temsil etmez. Olabilecekleri şey basitçe deride kayganlaştırıcı maddeler üreten normal bezler .

Hamile değilse memeden sıvı gelebilir mi?

Emzirme, bir kadın doğum yaptıktan sonra yaygındır ve bazen hamilelik sırasında da ortaya çıkabilir. Ancak hem kadınlarda hem de erkeklerde, hamile kalmadan veya emzirmeden bir veya iki meme ucundan sütlü akıntı gelmesi mümkündür. Bu emzirme şekline denir galaktore .

Meme uçlarındaki tıkanmış gözenekler nasıl açılır?

Tıkanıklığı gidermek için meme uçlarını suya batırın. tuz ve ılık su çözeltisi . 2 çay kaşığı Epsom tuzunu bir bardak sıcak suda karıştırın ve hafifçe soğumaya bırakın. Son olarak, meme ucunu kanaldaki tıkanıklık açılana kadar günde üç veya dört kez ıslatın. Blisterin serbest kalması için meme ucuna hafifçe masaj yapın.

Subareolar apse nedir?

Subareolar apse areolar bezinde bir apse veya büyüme . Areolar bez memede areolanın (meme ucunun etrafındaki renkli alan) altında veya altında bulunur. Kadın memesi esas olarak lifli veya bağ dokusu ile serpiştirilmiş yağ dokusundan oluşur.


Süt kabarcığı neye benziyor?

Süt kabarcıkları veya kabarcıkları genellikle meme ucunuzdaki iğne başı büyüklüğünde küçük beyaz veya sarı bir nokta ve genellikle beyaz başlı sivilceye benzer. Süt kabarcığının etrafındaki deri kırmızı ve iltihaplı olabilir ve emzirirken ağrı hissedebilirsiniz.

Erken gebelikte midenizin hangi kısmı ağrıyor?

bağ ağrısı (bağlar büyüyen yumruğunuzu desteklemek için gerildiği için genellikle 'büyüyen ağrılar' olarak adlandırılır) - bu keskin bir kramp gibi hissedebilir alt karnınızın bir tarafında .

Karnınız erken gebelikte sert mi yoksa yumuşak mı hissediyor?

Gebeliğin erken dönemlerinde, yani 7-8 hafta civarında, rahmin büyümesi ve bebeğin gelişimi, göbeği daha sert çevir .

Hamileyken mideniz ne kadar erken sertleşir?

Çoğu kadın rahmin kasıldığını hissetmeye başlar ve hamileliklerinin en önemli noktası olan ikinci üç aylık dönemde bir süre periyodik olarak sıkılır. 14 ila 28 hafta arası .