Modern müzik neden bu kadar korkunç?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Ashley Kozey
Puan: 4.4/5(36 oy)

Son 20 yıldır müzik yapımcıları kasıtlı olarak sıkıştırma efektlerini kullanarak şarkıları daha yüksek sesle stüdyoda. Sıkıştırma, bir şarkının en sessiz kısımlarını en gürültülü kısımlarla eşleşecek şekilde güçlendirme işlemidir, böylece dinamik aralığı veya en gürültülü ve en sessiz kısımlar arasındaki mesafeyi azaltır.

Modern müzik neden kulağa bu kadar kötü geliyor?

Müzik ses yüksekliği tarafından manipüle edildi sıkıştırma kullanımı . Sıkıştırma, şarkının en sessiz bölümlerinin ses düzeyini artırarak, dinamik aralığı azaltarak en gürültülü bölümlerle eşleşmelerini sağlar. Artık her şey yüksek sesle, müziğe karışık bir ses veriyor, çünkü sıkıştırma nedeniyle her şey daha az yumruk ve canlılığa sahip.

Modern müzik korkunç mu?

Video, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi tarafından 2012 yılında yapılan ve şu sonuca varan bir araştırmaya atıfta bulunuyor: modern müzik her yıl daha da kötüye gidiyor gibi görünüyor . ... Son birkaç on yılda, müziğin tınısı büyük ölçüde düştü. Tını, dinlenen müzikteki seslerin dokusu, rengi ve kalitesidir.

Müzik neden kötüleşti?

Müzik alındı çok daha yüksek sesle son yarım yüzyılda. Scientific American, bunun bir sorun olduğunu söylüyor, çünkü: Ses yüksekliği, dinamik aralığın pahasına gelir - çok geniş anlamda, tüm şarkı yüksek olduğunda, içindeki hiçbir şey ünlem veya vurucu olarak göze çarpmaz.

Modern müzik eski müzikten daha mı iyi?

Son yıllarda, eski müzik yenisinden daha çok sattı . Bunun psikolojik bir nedeni var: Tanıdık müzik aslında izleyicilere daha iyi geliyor. Çok sayıda bilimsel deneyde, araştırmacılar, deneklerin, daha önce duymuşlarsa, belirli bir müzik parçasından olumlu duygular bildirme olasılıklarının çok daha yüksek olduğunu göstermiştir.

MÜZİK SEKTÖRÜ BARBEKÜ

39 ilgili soru bulundu

Eski şarkılar neden bu kadar güzel?

Eski müzik verir daha yeni bilinmeyen müziğe karşı hisler . Eskiler, hepimizin içindeki mutluluğu ve şarkı söyleme dürtüsünü ortaya çıkarır. Elbette, berbat bir şarkıcı olabilirsin, ama bu eskilerle o kadar duygulanıyoruz ki, bu şarkıların getirdiği sevgiyi hissetmekten kendimizi alamıyoruz.

Eski müzik olarak kabul edilen nedir?

'Oldies music', geniş kapsamlı ve sürekli genişleyen ve her şeyi kapsayan bir terimdir. 1950 ile günümüzden en az 10-20 yıl öncesine kadar radyoda yayınlanan ve çalınan çoğu pop, rock ve R&B şarkısı . ... Bugün, eski müzik olarak kabul edilenlerin çoğu, 1950'lerden en azından 1970'lere kadar uzanıyor.

Gelecekte müzik nasıl olacak?

Müziğin geleceği büyük olasılıkla modern teknolojide gördüğümüz trendlerin aynısını takip edecek. Olacak sosyal medyaya benzer inanılmaz derecede sosyal , giderek daha fazla bilgisayar tabanlı olacak ve yapay zeka olacak.

Kaya Öldü 2021 mi?

Rock 'n' roll öldü ve gitti - en azından müzik endüstrisindeki bazı etkili isimlerin görüşüne göre. Bir zamanlar radyoya hükmeden tür, daha yeni, daha modern stiller lehine kaldırıma atılmış gibi görünüyor. ... Bunun yerine Levine, hip-hop'un rock 'n' roll'un tahtını gasp ettiğini iddia ediyor.


Müziğin kalitesi mi düştü?

Sıkıştırma teknolojisi nedeniyle, ses yüksekliği artık şarkının en sessiz kısımlarının bile en gürültülü kısımlarla eşleşmesi için manipüle ediliyor, bu da aslında daha az canlılık ve dinamik ile çok mırıltılı ve karışık bir ses yaratıyor. Sonuç olarak, müzik artık kulağa aynı geliyor ve kalite ciddi şekilde düşüyor .

Müzik neden kötü?

Araştırmalar müziğin bizi çok etkileyebileceğini gösteriyor. Bu olabilir etki hastalığı , depresyon, harcama, üretkenlik ve dünya algımız. Bazı araştırmalar, saldırgan düşünceleri artırabileceğini veya suçu teşvik edebileceğini öne sürdü.

Pop müzik neden kötü?

Araştırmalar, ebeveynlerimizin başından beri söylediklerini kanıtlıyor: Modern pop müzik, gerçekten eski nesil pop müzikten daha kötü. Sadece bu değil, o beyniniz üzerinde olumsuz etkileri var , ayrıca - eğer esas olarak bir pop müzik hayranıysanız, muhtemelen diğer herhangi bir müzik aşığından daha az yaratıcı olursunuz.

Uygunsuz müzik dinlemek neden sizin için kötü?

Morali bozuk müzikler dinlemek, onların olumsuz düşünce kalıplarına saplanıp kalma eğilimlerini artırır. Hiç bitmeyen bir döngü gibi. Hüzünlü müzik dinlemek onları besler olumsuz düşünce ve duygularla Bu onları daha da kötü hissettirir ve bu duygularla baş etmeye çalışmak için aynı tür müziğe geri dönerler.


Müzik neden bu kadar güçlü?

Müzik hayatımızın her yerinde kesişiyor, ruh halimizi düzenlemek ve dinleyenlere iyi hisler getiriyor. Ruh halinizi yükseltir, heyecan getirir veya sizi sakinleştirir. Hayatımızda yaşadığımız tüm duyguları hissetmemizi sağlar.

Country müzik neden kulağa bu kadar kötü geliyor?

Country müziğin dinleyiciler arasında iyi oturmamasının bir başka nedeni de vokal yüzünden . Ülke sanatçıları şarkı söylerken ortak bir güney aksanını paylaşırlar ve bazen duymak can sıkıcı olabilir. ... Ayrıca, genellikle country dinlemeyen insanlar da onun sounduna aşina değillerdir.

Rap neden iyi değil?

Rap müzik, uzun süredir şiddeti, cinsel sömürüyü ve aşırılığı temsil eden bir müzik türü olarak ün yapmıştır. Tür, medyada eleştirildi, ulusun bazı sosyal hastalıklarıyla ilişkilendirildi ve çok sayıda insan tarafından genel olarak vatandaşlar üzerinde kötü bir etki olarak görüldü.

Rock ölmekte olan bir tür mü?

Rock müzik ölmedi , ama zar zor tutunuyor. ... Binyılın başındaki zirvelerinden bu yana genel olarak popüler müzik satışları düşse de, belirli türler ticari heyecan yaratmaya devam ediyor: pop, rap, hip-hop, country.


Rock hala popüler mi 2021?

Bir yıllık müzik kaybetmedik; sadece ertelendi. Haddi zatında, 2021, rock müzik için tüm zamanların en önemli ve en üretken yılı olacak … Kendrick bir pop-punk albümü çıkarmadıkça ve her şeyi yeniden düşünmemiz gerekmedikçe.

Gerçek müzik öldü mü?

Müzik ölmekten çok uzak . Müzik bazı yönlerden daha canlı hale geldi. Artık internet üzerinden hayranlar için daha erişilebilir ve ayrıca bilinmeyen bir müzisyenin yeni beceriler öğrenmesi (örneğin Youtube'da gitar çalmayı öğrenebilirsiniz) ve ardından yeteneklerini paylaşıp ünlü olması da daha kolay.

2050'de müzik nasıl olacak?

Bu, bir enstrümanın veya vokallerin sesini kaydetmek için bir mikrofon kullanmayı engelleyebilir; 2050'de müzik olacak sanal ve çoğunlukla elektronik . La Grou, müziğin 2050'den çok önce kulaklıklar üzerinden tam 3D daldırma oluşturmak için karıştırılacağını düşünüyor.

Müziğimiz hiç bitmeyecek mi?

Dolayısıyla, sınırlı sayıda şarkı olduğunu, ancak çok fazla sayıda şarkının tükendiğini düşünüyorsanız, muhtemelen şunu söylemek güvenlidir. yeni müziğimiz asla tükenmeyecek . ... İnternet veri tabanında toplam süresi yaklaşık 1200 yıl olan 130 milyon civarında şarkı bulunmaktadır.


Yeni müzik dinlemeyi hangi yaşta bırakıyorsunuz?

Bu, ABD Spotify kullanıcılarından ve bir müzik veri ve istihbarat firması olan Echo Nest'ten verileri derleyen gayri resmi bir çevrimiçi araştırmaya göre. Çalma listelerini ve dinleme verilerini analiz ettikten sonra, çalışma, insanların yeni müzik keşfetmeyi 33 yaşında .

Müzik zevki yaşa göre değişir mi?

Araştırma gösteriyor ki müzik zevkleri biz yaşlandıkça değişiyor .' Gençlik yılları 'yoğun' müzikle tanımlandı, ardından erken yetişkinlik 'çağdaş' ve 'yumuşak' olarak tanımlandı, yakın ilişkiler arayışı arttıkça, 'sofistike' ve 'gösterişsiz' durum ve aileyi yansıtmamıza izin verdi ...

Bir şarkının eski sayılması ne kadar sürer?

1 Ocak 1978'den önce oluşturulan ve yayınlanan veya kaydedilen şarkılar, genellikle Çalışmanın yayınlandığı tarihten itibaren 75 yıl telif hakkı bildirimi ile veya eser yayınlanmamış biçimde tescil edilmişse tescil tarihinde.