Microsoft kimlik doğrulayıcı sizi takip ediyor mu?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Vesta Williamson MD
Puan: 4.5/5(69 oy)

Kurumunuz olumsuz Microsoft Intune ile bir cihaz kaydettirdiğinizde kişisel bilgilerinizi görün. Bir cihazı kaydettirdiğinizde, kuruluşunuza cihaz modeli ve seri numarası gibi cihazınızdaki belirli bilgileri görüntüleme izni vermiş olursunuz.

Microsoft Authenticator hangi verileri toplar?

Bu günlükler, aşağıdakiler gibi kişisel verileri içerebilir: e-posta adresleri, sunucu adresleri veya IP adresleri . Ayrıca cihaz adı ve işletim sistemi sürümü gibi cihaz verilerini de içerebilirler. Toplanan tüm kişisel veriler, uygulama sorunlarını gidermeye yardımcı olmak için gereken bilgilerle sınırlıdır.

Microsoft Authenticator uygulaması güvenli mi?

Microsoft, Authenticator'ı şu şekilde tanımlar: Daha güvenli . Parolalar unutulabilir, çalınabilir veya güvenliği ihlal edilebilir.

Microsoft Authenticator uygulaması veri kullanıyor mu?

Microsoft Authenticator kimlik doğrulama istekleri, minimum miktarda veri -- kimlik doğrulama başına 2 KB'den az .

Microsoft Authenticator gerçek mi?

Microsoft Authenticator bir iki faktörlü kimlik doğrulama programı Bu, bir uygulama biçiminde çevrimiçi hesaplarınıza ek güvenlik sağlar. Google Authenticator ve LastPass gibi diğer iki faktörlü kimlik doğrulama programlarına rakiptir.

Microsoft Authenticator nasıl kullanılır?

21 ilgili soru bulundu

Microsoft kimlik doğrulama uygulaması saldırıya uğrayabilir mi?

Uygulama kodları kablosuz olarak ele geçirilemediği, bir telefon numarasına bağlı olmadığı ve cihazı asla terk etmediği için Authenticator uygulamaları, SMS ile gönderilen kodları 2FA saniye faktörleri olarak geride bırakır. Fakat kimlik avı saldırılarında kimlik doğrulayıcı uygulama kodları çalınabilir ve dün gördüğümüz gibi, ekran kaplama saldırılarında Android kötü amaçlı yazılımları tarafından.

Hangisi daha iyi Google Authenticator veya Microsoft Authenticator?

Microsoft Authenticator, birden çok cihazda bir hesabı destekleyebilir, ancak Google Authenticator olamaz . Bu, birincisine ikincisine göre üstünlük sağlar çünkü favori hesaplarınıza güvenli ve güvenli bir şekilde erişmek için diğer cihazları kullanmaya devam edebilirsiniz.

Telefonumu Microsoft Authenticator'ı kaybedersem ne olur?

Kimlik doğrulayıcı ile telefonunuzu kaybederseniz, hesaplarınıza erişmek bir sorun. Microsoft dışı hesaplarınızda oturum açın ve istendiğinde kimlik doğrulayıcıdan kaydettiğiniz kodlardan birini girin. Çevrimiçi hesapları çalıştırırken kişisel ve iş güvenliğiniz çok önemlidir.

Microsoft Authenticator uygulaması ne için kullanılır?

Microsoft Authenticator uygulaması iki faktörlü doğrulamayı kullanırken hesaplarınızda oturum açmanıza yardımcı olur . İki faktörlü doğrulama, parolaların unutulması, çalınması veya güvenliği ihlal edilmesi nedeniyle hesaplarınızı daha güvenli kullanmanıza yardımcı olur.

Authenticator uygulaması ne için kullanılır?

Kimlik doğrulama uygulamaları, bir web sitesine veya hizmete giriş yaptığınızı doğrulamak için kullandığınız tek seferlik bir kod oluşturur; iki faktörlü kimlik doğrulamanın (2FA) ikinci bölümünü sağlarlar.

Google Authenticator hacklenebilir mi?

Bunun yerine, Google Authenticator gibi uygulama tabanlı tek seferlik kodları kullanabilirsiniz. Bu durumda kod, size gönderilmek yerine cihazınızdaki Google Authenticator uygulamasında oluşturulur. Ancak bu yaklaşım bazı gelişmiş kötü amaçlı yazılımlar kullanan bilgisayar korsanları tarafından da ele geçirilebilir .

Microsoft kimlik doğrulayıcı neden kilitli?

Neden: Microsoft Aldıkları geri bildirimler nedeniyle uygulamanın çalışma şeklini değiştirdi, uygulamanın daha güvenli hale getirilmesini istedi . Uygulama kilidi özelliği artık varsayılan olarak etkindir. Daha fazla bilgi için, geliştiricilerin değişiklikle ilgili blog gönderisine ve sık sorulan sorular sayfasına bakın.

Neden Microsoft kimlik doğrulayıcıya ihtiyacınız var?

E-posta, telefon görüşmesi veya kısa mesaj kullanmak istemiyorsanız Microsoft Authenticator uygulamasını kullanabilirsiniz. hesap güvenliğinizi güçlendirmeye ve şifresiz oturum açmaya yardımcı olmak için .

Uygulamalar tarama geçmişinizi görebilir mi?

İnternet etkinliğiniz, web tarayıcınız tarafından indirilen ve saklanan küçük metin parçaları olan çerezler tarafından da izlenebilir. ... Mobil uygulamalar ve tarayıcı uzantıları bile etkinliğinizi izleyebilir. Verileriniz yeni altın ve bunu istiyorlar.

Microsoft kimlik doğrulayıcı bir bilgisayarda kullanılabilir mi?

Microsoft Authenticator uygulaması artık Windows 10 Mobile cihazları için Windows Store'dan indirilebilir. Yakında bu uygulama, parola girmeden Bluetooth üzerinden Windows 10 bilgisayarınızın kilidini açmak için kullanabileceğiniz harika bir özelliğe sahip olacak. Sadece uygulamayı açın ve yakındaki bir bilgisayara dokunun.

Google Authenticator güvenli mi?

Kesinlikle, zamana dayalı tek kullanımlık şifre uygulamaları gibi Google Authenticator çok daha güvenli . Bunun gibi uygulamalarla, telefon uygulamanız tek seferlik bir kod oluşturur. Daha sonra girişi tamamlamak için bu kodu kullanacaksınız.

Kimlik doğrulama nasıl yapılır?

Kimlik doğrulamada, kullanıcı veya bilgisayar, kimliğini sunucuya veya istemciye kanıtlamak zorundadır . Genellikle, bir sunucu tarafından kimlik doğrulama, bir kullanıcı adı ve parolanın kullanılmasını gerektirir. Kimlik doğrulamanın diğer yolları kartlar, retina taramaları, ses tanıma ve parmak izleri olabilir.

PC için bir kimlik doğrulama uygulaması var mı?

Bilgisayarlar için Kimlik Doğrulayıcı Uygulaması (Dizüstü, masaüstü)

Authy : Windows, Mac OS ve Linux bilgisayarların yanı sıra bir Chrome uzantısı için kullanılabilir. ... Authenticator Chrome Uzantısı: Bu, bir Chrome uzantısı olarak mevcuttur. Bunu, web tarayıcınız olarak Chrome'u kullanmanız koşuluyla Windows veya Mac OS'de kullanabilirsiniz.

Microsoft kimlik doğrulayıcı çevrimdışı kullanılabilir mi?

Microsoft şimdi hem iOS hem de Android cihazlar için yeni 'hepsi bir arada' Kimlik Doğrulayıcı uygulamaları yayınladı. Microsoft uygulaması, Google veya Facebook gibi diğer hesaplar için de kimlik doğrulama kodları verebilir. ... Tıpkı 'eski' kimlik doğrulama uygulaması gibi, çevrimdışı veya çevrimiçi çalışabilir .

Microsoft Authenticator'ın gizli anahtarı nedir?

Gizli anahtar benzersiz bir 16 karakterli alfanümerik kod Bu, PIN oluşturma araçlarının kurulumu sırasında gereklidir.

Microsoft Authenticator'ı iki cihazda kullanabilir miyim?

Dikkat Microsoft Authenticator uygulamasını aynı anda birden fazla cihazda kurabilir ve kullanabilirsiniz . Sekiz basamaklı kimlik doğrulama kodları, cihazlar arasında aynıdır ve doğru şekilde kurulmuş herhangi bir cihazda istemlere yanıt verebilirsiniz. Azure Active Directory hesapları için kurulum biraz farklıdır.

Google yerine Microsoft Authenticator kullanabilir miyim?

Google ve Microsoft kimlik doğrulayıcıları en popüler iki kimlik doğrulayıcıdır ve Android ve iOS cihazlarda kullanılabilir. Sen iki kimlik doğrulayıcıyı birbirinin yerine kullanabilir , hatta aynı mobil cihaza yükleyin.

Hangi iki faktörlü kimlik doğrulama en iyisidir?

En İyi 5 2FA Uygulaması

  1. Authy. Authy her şeyi yapar: Kullanımı kolaydır, TOTP'yi destekler ve hatta şifreli yedeklerle birlikte gelir. ...
  2. Google Kimlik Doğrulayıcı. Google Authenticator, her şeyi başlatan uygulamadır ve bugün hala harika çalışıyor. ...
  3. ve OTP. ...
  4. LastPass Doğrulayıcı. ...
  5. Microsoft Kimlik Doğrulayıcı.

2 faktörlü kimlik doğrulama atlanabilir mi?

Bilgisayar korsanları gerçekten atlayabilir iki faktörlü kimlik doğrulama, ancak her yöntemde, onları kandırarak aldıkları kullanıcıların onayına ihtiyaçları var. Kullanıcıları kandırmadan 2FA'yı atlamak mümkün değildir. ... Yalnızca Google kimlik doğrulayıcı, Microsoft kimlik doğrulayıcı vb. gibi orijinal kimlik doğrulayıcı uygulamaları kullanın.