Metafiz kırığı nerede?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Charlie Heaney
Puan: 4.2/5(46 oy)

Metafiz kırıkları köşe kırıkları, kova sapı kırıkları veya metafiz lezyonları olarak da bilinir. Metafizdeki bir yaralanmayı ifade eder. uzun bir kemiğin her iki ucundaki büyüyen plaka (örneğin tibia, femur, vb.) .

Metafiz nedir?

Metafiz epifizin diyafiz ile birleştiği bölge ; büyüyen bir kemikte bu, interdijite kemik ile birlikte epifiz plakasının kalsifiye tabakasına karşılık gelir (bkz. Şekil 4.19).

Kova kırığı nedir?

A köşe kırığı kepçe sapı kırığı adını yaralanmanın şeklinden alır. Subakut metafiz kırığı, büyüyen plağın proksimal kenarı boyunca uzun bir yay oluşturabilir. Daha sonra yeni kemik oluşumu meydana gelebilir ve bu da bir kepçe sapına benzeyen kalınlaşmış bir görünüm oluşturur.

Metafiz femur kırığı nedir?

Metafiz kırıkları tübüler kemiklerin metafizini içeren kırıklar . Pediatrik veya yetişkin hastalarda ortaya çıkabilirler.

süngü kırığı nedir?

Şekil 4: Bayonet appozisyonu, bir iki kemik parçasının uçtan uca temas yerine yan yana hizalandığı kırık .

Proksimal Metafiz Kırıkları ve Tibia Şaftı

28 ilgili soru bulundu

Kırık yaralanma türleri nelerdir?

Farklı kemik kırıkları türleri açık, kapalı, stabil, yer değiştirmiş, kısmi veya tam olabilir.

  • Enine Kırılma. Enine kırıklar, kemik boyunca düz bir çizgide olan kırıklardır. ...
  • Spiral Kırılma. ...
  • Yeşil Çubuk Kırığı. ...
  • Stres Kırığı. ...
  • Sıkıştırma kırığı. ...
  • Eğik Kırılma. ...
  • Etkilenen Kırık. ...
  • Segmental Kırılma.

Colles kırıkları ameliyat gerektirir mi?

Bu tür yaralanmalar, kemikleri kırılgan olan yaşlı insanlarda ve kemikleri yumuşak olma eğiliminde olan çocuklarda daha sık görülür. Ameliyatla başarılı bir şekilde tedavi edilebilir , ancak iyileşme yavaş olabilir.

Metafiz kırıklarına ne sebep olur?

Gereken kuvvet miktarı bilinmemekle birlikte normal veya kaba kullanım dışında olduğu düşünülmektedir. Bu kırıklara genellikle ameliyat sırasında neden olduğuna dair spekülasyonlar sunulmaktadır. çocuğun uzuvları tarafından sallanmak veya bir yetişkinin hayal kırıklığı sırasında bir uzvunu çekmesi/bükmesi.

Colles kırığında hangi sinir etkilenir?

Kompresif nöropati, Colles kırıklarının en önemli komplikasyonlarından biridir ve genellikle medyan sinir .

Büyüme plakası kırığı acıyor mu?

Büyüme plakası kırığının belirtileri ve semptomları şunları içerebilir: Ağrı ve hassasiyet , özellikle büyüme plakası üzerindeki baskıya tepki olarak. Etkilenen bölgeyi hareket ettirememe veya uzuv üzerine ağırlık veya baskı uygulayamama. Bir eklemin yakınında, bir kemiğin ucundaki sıcaklık ve şişlik.

Köşe kırığının iyileşmesi ne kadar sürer?

Bir Kırık Ne Kadar İyileşir? Çoğu kırık iyileşir 6-8 hafta ancak bu, yukarıda tartışılan faktörlerin çoğuna bağlı olarak kemikten kemiğe ve her insanda büyük ölçüde değişir. El ve bilek kırıkları genellikle 4-6 haftada iyileşirken tibia kırığı 20 hafta veya daha uzun sürebilir.

Muhafız kırığı nedir?

Geçit töreni zemin kırığı olarak da adlandırılan bir muhafız kırığı, mandibula kırığının yaygın formlarından biri çenenin orta noktasından düşme sonucu simfiz ve her iki kondilin kırılması sonucu oluşur.

Malgaigne kırığı nedir?

Malgaigne kırığı kararsız bir pelvik kırık türü , bir hemipelvis içerir ve dikey kesme enerji vektörlerinden kaynaklanır.

Vücuttaki en uzun ve en güçlü kemik hangisidir?

uyluk kemiği vücuttaki en uzun ve en güçlü kemiktir. Uylukta bulunan kalça ve diz eklemlerini kapsar ve iskeleti destekleyerek dik duruşun korunmasına yardımcı olur. 2. Humerus kemiği üst koldadır ve omuz ve dirsek eklemlerini kapsar.

Yetişkinlerde epifiz var mı?

Bir çocukta uzun kemik dört bölgeye ayrılır: diyafiz (şaft veya birincil kemikleşme merkezi), metafiz (kemiğin alevlendiği yer), fiz (veya büyüme plakası) ve epifiz (ikincil kemikleşme merkezi). Yetişkinde, sadece metafiz ve diyafiz mevcuttur (Resim 1).

Metafiziğin önemi nedir?

kemik yapısında görev

Bu bölge (metafiz) Ağırlık taşıyan eklem yüzeylerinden diyafiz yükleri transfer etme işlevleri .

Colles kırığının tedavisi nedir?

Tutkalların kırılma nedenleri

Colles kırıkları genellikle uzanmış bir elin üzerine düşme ile oluşur. Düşme, kemiklere kuvvet gönderir ve distal yarıçapı elin veya ön kolun arkasına doğru kaydırır. Doktorlar çoğu Colles kırığını şu şekilde tedavi edebilir: döküm veya splintleme .

Colles kırığının komplikasyonları nelerdir?

komplikasyonlar

  • yemek çatalı deformitesine neden olan yanlış birleşme.
  • median sinir felci ve travma sonrası karpal tünel sendromu.
  • refleks sempatik distrofi.
  • sekonder osteoartrit, daha sık eklem içi tutulumu olan hastalarda görülür.
  • EPL tendon yırtılması.

İhtiyaç kırığı nedir?

Galeazzi kırıkları en iyi yarıçapın ve distal radyo-ulnar eklemin açık redüksiyonu ile tedavi edilir. Erişkinlerde açık cerrahi tedavi gerektirdiği için 'zorunluluk kırığı' olarak adlandırılmıştır. Cerrahi olmayan tedavi, distal ulnanın kalıcı veya tekrarlayan çıkıklarına neden olur.

Diyafiz kırığı nedir?

Soyut. Diyafiz kırıkları yarıçapı ve ulnayı içeren 'her iki kemik' veya 'çift kemik' olarak adlandırılan önkol kırıkları yaygın ortopedik yaralanmalardır. Bu yaralanmalar, yetersiz tedavi edilirse önemli işlev kaybına neden olabilir.

Klasik metafiz lezyonu nedir?

Metafiz köşe kırıkları Klasik metafiz lezyonları (KML) veya kova sapı kırıkları olarak da bilinen 2 yaş altı küçük çocuklarda görülür. Kaza dışı yaralanmayı (NAI) düşündürür.

Colles kırığı için alçıyı ne kadar süre takmanız gerekiyor?

Küçük bir kırığınız varsa ve kemik parçaları yerinden oynamıyorsa, muhtemelen 3 ila 5 hafta boyunca bir atel takacaksınız. Bazı molalar için alçı takmanız gerekebilir. yaklaşık 6 ila 8 hafta . Şişlik azaldıkça ilk alçı çok gevşerse ikinci bir alçıya ihtiyacınız olabilir.

Colles kırığının en sık görülen komplikasyonu nedir?

565 kırıkla ilgili bir çalışma, medyan, ulnar veya radyal sinirlerin kalıcı nöropatileri (kırk beş vaka) gibi komplikasyonları olan 177'yi (%31) ortaya çıkardı. radyokarpal veya radyo-ulnar artroz (otuz yedi vaka) ve malpozisyon-hatalı kaynama (otuz vaka).

Colles kırığı ne kadar yaygındır?

Colles kırıkları son derece yaygın . Amerika Birleşik Devletleri'nde, bir Colles kırığı, tüm distal yarıçap kırıkları için kullanılan terimdir. Smith kırıkları, Chauffer kırıkları ve Barton kırıkları da distal radyal kırık tipleridir. Colles kırığı genellikle birisi uzanmış bir kola düştüğünde olur.