Marigoldları çimdiklemeli misiniz?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bay Jedidiah Tromp
Puan: 4.4/5(18 oy)

Kıstırma, marigoldların yalnızca bir sürgün göndermek yerine çalıların dışarı çıkmasına yardımcı olur. Bitkinin üst büyüyen ucunu sıkıştırmak için başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanın. . ... Bu, bitkiyi tohum üretimine odaklanmak yerine çiçeklenmeye devam etmeye zorlar. Çekici olmayan çiçekleri kıstırmak için başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanın.

Marigoldları ne zaman çimdiklemelisiniz?

Fidanları çimdikleyin 6 ila 8 inç boyunda olduktan sonra ancak çiçek tomurcukları oluşturmaya başlamadan önce . Sapı, her dikey sapın tepesinden ikinci yaprak kümesinin 1/4 inç içinde sıkıştırın. Marigoldlar sıkışma noktasında dallanır, bu da daha dolgun bir bitki ve daha fazla çiçek tomurcuğu ile sonuçlanır.

Kadife çiçeğimi nasıl gür yapabilirim?

Çalı bitkileri teşvik etmek için yeni ekilen kadife çiçeği uçlarını bir veya iki kez sıkıştırın. Yeni çiçeklenmeleri tetiklemek için bitkileri düzenli olarak öldürün. Her ay suda çözünür bir gübre uygulayın , ancak aşırı gübreleme yapmayın. Çok fazla gübre veya aşırı zengin toprak, az çiçek açan zayıf bitkiler üretebilir.

Kadife çiçeği geri çimdikleyebilir misin?

genellikle kadife çiçeği az budama gerektirir , onları geri kıstırmak daha yoğun bir alışkanlığı teşvik etse de ve çıkmaz, çiçeklenmenin devam etmesini teşvik eder.

Marigoldların çiçek açmasını nasıl sağlarsınız?

kadife çiçeği ihtiyacı çiçeklere güç vermek için nem ve kökleri ve yaprakları yoluyla besinleri emerler. Maksimum çiçeklenme için, yatak boşluklarında büyüyen kadife çiçeği haftada en az bir inç su almalıdır. Ya yağmurla, ya sulanarak. Marigoldların yeni çiçek açmasını sağlamak için uygun sulama önemlidir.

Marigold'u Kıstırmanız Gerekiyor mu? Marigold Kıstırma Faydaları

39 ilgili soru bulundu

Marigoldların tüm yaz çiçek açmasını nasıl sağlarsınız?

Marigoldlar yıllıktır ve tekrar tekrar çiçek açması garanti edilmez. Ancak, tüm yaz boyunca bahçe yataklarınızı kolayca doldurabilirler. düzenli kadife çiçeği çıkmazı . Marigoldlar, kozmos ve sardunyalar gibi, kullanılmış kadife çiçeği çiçeklerini çıkarmakla meşgulseniz, tüm büyüme mevsimi boyunca çiçek açar.

Bir kadife çiçeğini nasıl öldürürsün?

Kadife çiçeklerini öldürmek çok kolay - işte böyle!

  1. İlk yaprak kümesinin üzerinde harcanan kadife çiçeği çiçeklerini kesmek için makas veya en sevdiğiniz makasları kullanın. Alternatif olarak, ölü kafaları da sıkıştırabilirsiniz.
  2. Göze hoş gelmeyen diğer yaprakları veya harcanmış çiçekleri budayın.
  3. Bahçe atıklarınızı uygun şekilde atın.

Marigoldlarım neden uzun bacaklı?

Büyüyen kadife çiçeği fidelerini ılımlı bir sıcaklıkta tutun , aşırı ısı çok hızlı bir büyüme atağına neden olarak ince ve uzun bacaklı bir bitki oluşturur.

Marigoldları çimdiklemeli miyim?

Kıstırma, marigoldların yalnızca bir sürgün göndermek yerine çalıların dışarı çıkmasına yardımcı olur. Bitkinin üst büyüyen ucunu sıkıştırmak için başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanın. . ... Bu, bitkiyi tohum üretimine odaklanmak yerine çiçeklenmeye devam etmeye zorlar. Çekici olmayan çiçekleri kıstırmak için başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanın.


Marigoldların inceltilmesi gerekiyor mu?

Marigoldlar hızla filizlenir, birkaç gün içinde filizlenir ve yaklaşık 8 hafta içinde çiçek açarak tohumdan büyümelerini kolaylaştırır. ... Tohumlar filizlendikten sonra aşağıdaki kurallara göre inceltilmelidir: Fransız veya Signet çeşitleri 8 ila 10 inç aralıklarla ve Afrika çeşitleri 10 ila 12 inç aralıklarla.

Marigoldları aşırı kalabalıklaştırabilir misin?

Büyüme için yer eksikliği ve dolayısıyla ışık ve yiyecek eksikliği nedeniyle tam potansiyellerini gerçekleştiremezler. Aşırı kalabalık saksı marigoldlarına çözüm inceliyor . Kalan (daha büyük ve daha güçlü) bitkiler için daha fazla alan yaratmak için (daha küçük ve daha zayıf) bitkilerin bazılarını çıkarmanız gerekir.

Marigoldları nasıl korursunuz?

Kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır?

  1. Toprağın sulamalar arasında kurumasını bekleyin, ardından iyice sulayın.
  2. Bitkinin tabanında su marigoldları.
  3. Tohum ektikten sonra toprağı gübrelemeyerek yeşillik bolluğundan ve daha az çiçekten kaçının.
  4. Deadheading gerekli değildir.

Çiçek açtıktan sonra kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Kesmek marigoldları dezenfekte edilmiş makaslarla gerin ve boylarının üçte birinden fazla olmayacak şekilde kesin. Toprağın eşit derecede nemli kalması için bitkileri sulamaya devam edin, ancak yeni büyüme görene kadar gübreleme yapmayın. Marigoldların şiddetli bir budamadan sonra tekrar çiçek açması birkaç hafta sürebilir.


Marigoldlar her yıl geri gelir mi?

Bahçe dikimi için popüler marigold türleri yıllıktır, filizlenir, çiçek açar ve aynı yıl ölür. Fakat kendi kendine tohumlama sayesinde ertesi yıl geri gelebilirler .

Marigoldları nasıl hayata döndürürsünüz?

Marigoldlar ölü kafa gerektirmez, ancak ölmekte olan çiçekler düzenli olarak çıkarılırsa, bitkinin bolca çiçeklenmeye devam etmesini teşvik edecektir. Kadife çiçeği sularken, toprağın biraz kurumasını bekleyin. sulamalar , sonra iyice sulayın ve işlemi tekrarlayın.

Ölü kafalı kadife çiçeği nerede?

Marigoldlar Nasıl Ölür

  1. Kadife çiçeği bitkilerini solmuş çiçekler için inceleyin. Yapraklarda kahverengi kıvrılma uçları veya çiçeklerde yeşil merkezlerin oluşumuna bakın. ...
  2. Çiçek sapını ilk yaprak kümesine kadar takip edin. Çiçeğin başını kesmek için en iyi yer burası. ...
  3. Zayıf veya çok uzun büyüyen gövdeleri sıkıştırın.

Nasıl ölüsün?

Deadheading çiçekler çok basittir. Bitkiler çiçekten solmaya başladığında, çiçek sapını harcanan çiçeğin altında ve ilk tam, sağlıklı yaprak kümesinin hemen üstünde sıkıştırın veya kesin. Bitkideki tüm ölü çiçeklerle tekrarlayın. Bazen bitkileri tamamen keserek ölü kafaları çıkarmak daha kolay olabilir.


Kadife çiçeği çiçekleri ne kadar sürer?

Bahçe marigoldları yıllıktır, yani bir büyüme mevsiminde filizlenirler, büyürler, çiçek açarlar ve ölürler. Genellikle, maksimum ömürleri, doğrudan bahçede tohumdan başlamak yerine, yılın başlarında iç mekanlarda başlasalar bile, bir yıldan azdır.

Kadife çiçeği tüm yıl boyunca çiçek açar mı?

kadife çiçeği uzun bir çiçeklenme mevsimi var , bitkilerinizi düzenli olarak kapatarak daha da uzatılabilir.

Kadife çiçeği için ne kadar sıcak?

Kadife çiçeği tohumları genellikle toprak sıcaklıkları 65 derece Fahrenheit'e ulaşana kadar filizlenmez, ancak güvende olmak için, düşene kadar beklemeniz gerekir. 70 F.

Kadife çiçeği nakli iyi mi?

Onlar transplantasyona iyi yanıt vermek ve ilkbaharda toprak ısındıktan sonra ekilirse hızlı bir şekilde verimli yeni bir kök sistemi kuracaktır. Bununla birlikte, dayanıklı yıllıklar olarak, marigoldlar hafif donları tolere edecek ve Mart ayı başlarında ABD Tarım Bakanlığı sertlik bölgeleri 8 ila 10 arasında ekilebilir.


Uzun bacaklı kadife çiçeği fidelerini gömebilir misin?

Saplar daha sert ve güçlü olduğunda, bir kısmını gömebilir uzun bacaklı fide sapının - ya saksıya dikerek ya da dışarıya naklederek. Ya da ikisini birden yapabilirsiniz! ... Sonra onları bahçeye diktiğimizde, gerekirse sapı birkaç santim daha gömebiliriz.

Kadife çiçeği ne zaman nakledilmelidir?

Genç kadife çiçeği bitkilerini açık havada dikin veya nakledin tüm don tehlikesi geçtikten ve toprak biraz ısındıktan ve kuruduktan sonra . Fransız ve mühür türleri yaz ortasına kadar herhangi bir zamanda ekilebilir, ancak uzun boylu Amerikan marigoldları ilkbaharda en iyi şekilde ekilir çünkü olgunlaşmaları daha yavaştır.