Mala boyutu neden önemlidir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Laura Senger
Puan: 4.9/5(38 oy)

mala boyutu alt tabakaya ne kadar tinset koyulacağını belirler , tinset yatağının karonun altında ne kadar kalın olması gerektiği gibi. ... Fayansı tinset yatağına tam olarak gömdüğünüzde, tinset sırtlarını mala hatları arasındaki boşluklara eşit olarak yayar.

Hangi boyutta mala kullanmalıyım?

Tüm karo üreticileri önerilen bir mala boyutu sunar. 2 inç'e kadar olan mozaik kurulumları bir 1/8-inç çentik , genel bir kural olarak 4 inç'e kadar olan duvar karoları gibi. 16 inçlik karolar 1/2 inç derinliğinde bir çentik gerektirir ve 24 inçten büyük herhangi bir şey 3/4 inçlik bir çentik kullanmalıdır.

12x24 için hangi ebatta mala kullanıyorsunuz?

12×24 inç karo için hangi boyutta mala? A ½ inç x ½ inç kare çentikli mala veya ¼ inç x ½ inç kare çentik bu karo için iyi bir boyuttur.

12 için hangi boyutta malaya ihtiyacım var?

Mala Boyutları

12 x 12 inç ölçülerindeki yer karoları standart olarak kabul edilir ve her birinin taraklı mala boyutunu gerektirir. 1/4 inç x 3/8 inç veya 1/2 inç x 1/2 inç .

Çentikli malanın amacı nedir?

taraklı mala kullanılır yapışkan ve ince seti yaymak için . Normal bir maladan farklıdır, çünkü genellikle bıçağın iki tarafında çentiklere sahiptir. Yapıştırıcı veya tiner üzerine taraklı mala ile ürün sıralarının arkasından sürülür.

Doğru mala nasıl seçilir

16 ilgili soru bulundu

Fayans üzerinde hangi boyutta mala kullanacağımı nasıl bilebilirim?

Genel olarak konuşursak, iş için doğru malayı bulmak oldukça basittir. mala boyutu karo boyutuna uygun olmalıdır – karo ne kadar küçükse mala o kadar küçüktür; karo ne kadar büyükse, mala o kadar büyük olur.

Ditra için hangi boy mala kullanıyorsunuz?

DITRA için bir 1/4' x 3/16' (6 mm x 5 mm) V-çentikli mala , 5/16' x 5/16' (8 mm x 8 mm) V-çentikli mala veya 11/64' x 11/64' (4,5 mm x 4,5 mm) kare çentikli tasarıma sahip DITRA malası , tavsiye edilir.

Thinset ne kadar yükseklik katacak?

Bunun anlamı, bir 3/8 X 3/8 kare çentikli mala, 3/8-inç yüksekliğinde ve 3/8-inç aralıklı sırtlarda ince set yayar. Bu ince sete bir karo bastırıldığında, sırtlar arasındaki boşlukları doldurmak için yayılır ve bir inç kalınlığında 3/16'lık bir ince set tabakasıyla sonuçlanır.

Mozaik karo için hangi boyutta mala kullanmalıyım?

Kural olarak, 3/16 inç v-çentikli mala geniş bir kaplama sağlar: mala boyutunun seçimi, karonun kalınlığı veya boyutuna göre değil, alt tabakanın ve karonun arkasının düzlüğünün değişkenliğine göre belirlenmelidir. Tek tip kapsama uygulayın. Düzgün bir uygulama sağlamak için malayı sabit bir açıyla tutun.

18x18 yer karosu için hangi ebatta taraklı mala?

Örneğin 6x6 (150mm x 150mm) veya daha küçük karo veya taş montajı için ¼ x ¼ (6mm x 6mm) kare dişli mala yeterli olabilir. 18 x 18 (450 mm x 450 mm) bir karonun montajı muhtemelen bir ½ x ½ (12mm x 12mm) veya ¾ (19mm) halka çentikli mala .

Thinset'im ne kadar kalın olmalı?

İnce ayarlı çimento, ince ayarlı harç, kuru ayarlı harç ve kuru bağ harcı terimleri eş anlamlıdır. Bu tip çimento, ince bir tabaka halinde iyi yapışacak şekilde tasarlanmıştır - tipik olarak 3/16 kalınlığından büyük değil . Örneğin, 3/8' çentikli bir mala, karolar çimentoya bastırıldıktan sonra 3/16 inç kalınlığında bir kaplama üretecektir.

12x24 karo hangi yöne döşenmelidir?

Yönü, uzun kenarın yüzey boyunca olduğu bir tuğla duvara benzer. Bu daha hoş bir düzen oluşturur ve odanın daha geniş görünmesini sağlar. Banyo gibi çok daha küçük bir alan için en iyisi Fayansların aşağısında uzun yol , uzun kenarın dikey olarak ayarlandığı yer.

Hangi boyutta yer karosu ara parçaları kullanmalıyım?

Genel kural, seramik duvar karosu montajı için 2 - 3 mm'lik karo ara parçaları ve karo ara parçaları kullanmaktır. için 5mm bir seramik yer karosu kurulumu, ancak kullandığınız karo ara parçalarının boyutunu etkileyebilecek çok sayıda faktör vardır. Porselen, granit ve mermer karolar genellikle 3 mm ara parçası ile döşenir.

Fayans hangi yöne döşenmelidir?

zemini döşemelisin dikdörtgen karoların ters yönü . Dikdörtgen bir odada dikdörtgen yönünde dikdörtgen döşemeler istemezsiniz. Dar bir koridor gibi görünecek. Fayansları ters şekilde döşemek odanın boyutunu dengeleyecektir.

Fayans ayırıcılar nelerdir?

Fayans ayırıcılar duvar/yer karolarını sabitlerken tutarlı bir desen elde etmenizi sağlar ve harcın uygulanabilmesi için tüm karoların birbirinden eşit uzaklıkta döşenmesini sağlamaya yardımcı olur (simetrik bir bitiş sağlar - sizin veya müşterinizin beklediği gibi).

Zımparalanmış mı yoksa zımparalanmamış harç mı istiyorum?

Zımparalanmış harç 1/8-inç ile 1/2-inç arasında değişen harç hatları için en iyisidir. 1/2 inçten daha geniş harç hatları pratik değildir ve çatlayacak ve kararsız hale gelecektir. Zımparalanmamış harç 1/8 inçlik çizgiler için de kullanılabildiğinden, ikisi arasında zımparalanmış harç kullanmanız önerilir.

Mozaik karo ne kadar kalın?

Değeri kaliteli cam mozaikler ve fayanslar hepsi 4 mm (1/3') kalınlık , onları herhangi bir ev için uygun fiyatlı hale getiriyor. Karo, nötr bir renge ve parlak bir yüzeye sahiptir, bu da çoğu iç tasarımla mükemmel uyum sağladığı anlamına gelir.

Tereyağlı mozaik karoyu geri alıyor musunuz?

Bu geri yağlama adımı en iyi şekilde tüm cam mozaik karolar için kullanılır, ancak tamamen şeffaf karo kullanıldığında, alt tabaka üzerinde kalan mala hatlarının görünmesini engellemek için gereklidir. Tereyağlı da sigortalar karo ve alt tabaka arasında tama yakın (%95) yüzey yapışması.

1/4 inç mala ile tinset ne kadar kalın olacak?

3/8 U-çentikli mala ve 1/4 kare-çentikli mala her ikisi de ayrılacağından 1/8 katman kurulu bir karonun altındaki ince harç, neden birini diğerine tercih etmelisiniz?

İnce setiniz çok kalınsa ne olur?

Ek olarak düz olmayan bir yüzey oluşturmak için , çok fazla ince set uygulamak maliyetli temizlik sorunları yaratabilir ve bir projeye gereksiz zaman katabilir. Basit kurulum kuralları, bu olası sorunun olasılığını ortadan kaldırır.

İnce set için minimum kalınlık nedir?

Minimum harç kalınlığını sağlamak için yeterli harçla, çıplak noktalar olmadan yüzeyi düzgün bir şekilde örtün. 3/32 inç (2mm) karo yerine dövüldükten sonra karo ve destek arasında. Destek malzemesini kazımadan eşit bir ayar yatağı elde etmek için uygun boyutta taraklı mala ile tarayın.

Thinset DITRA altında ne kadar kalın olmalıdır?

Ditra zarının kendisi 1/8' kalın , ve Schluter, Ditra ile alt zemin arasında 1/4'x3/16' V tırtıklı veya Kare çentikli mala 11/64'x11/64' ve arada 1/4'x3/8' kare veya U tırtıklı mala kullanılmasını önerir. Ditra karoya.

Bir DITRA matını nasıl yapıştırırsınız?

DITRA Matting'in Kurulması

  1. 3x3mm veya 4x4mm taraklı mala kullanarak düz alt tabakaya katman yapıştırma yapıştırıcısı uygulayın.
  2. Gerekirse DITRA keçesini boyutuna göre kesin, ardından keçenin alt tarafındaki ankraj keçesini yapıştırıcının içine gömün, böylece tüm yüzeyi güçlü bir şekilde yapıştırılır.

Ditra ısısının kalınlığı nedir?

Sadece 1/4' (5,5 mm)-kalın DITRA-HEAT, performanstan ödün vermeden mümkün olan en ince montajı sağlar.