Makro genişletme sırasında her ifadenin yerine?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Myrtie Kilback
Puan: 4.7/5(74 oy)

Makro genişletme sırasında, makro ifadesi şu ifadeyle değiştirilir: derleme ifadeleri dizisi .

Makro genişlemeden ne sorumludur?

Makro genişletme her zaman sadece metinsel bir dönüşümdür giriş kaynak kodunun . Ön işlemci (derlemenin makro genişletmeyi yapan kısmı) tamamlandıktan sonra kodu görebilmeniz gerekir; bu metin, derleyicinin daha sonra üzerinde çalıştığı şeydir.

Hangi ifadeler makro genişlemede kontrol akışını değiştirir?

a) Genişleme sırasında kontrol akışının değiştirilmesi için tesisler. İfadelerle genişletme AIF, ÖNCE ve ANOP . SS, makro gövdesindeki bir ifadenin 'LABEL' alanına koyarak tanımlanır.

Makro tanımında yer alan ifadeler ve yönergeler ile makro adının değiştirilmesi işlemine ne ad verilir?

Açıklama: Programda macroname yerine deyimleri ve talimatları eklemek, çağırma olarak bilinir. bir makro . 8.

Hangi makro prototip ifadeleri bildiriyor?

Makro talimatı prototip ifadesi (bundan sonra 'prototip ifadesi' olarak anılacaktır) şunları belirtir: makroyu çağırmak için kullandığınız tüm makro talimatlarının anımsatıcı işlem kodu ve biçimi tanım. Prototip ifadesi, her makro tanımındaki ikinci yorum olmayan ifade olmalıdır.

C programlama - Örneklerle Makro Genişletme

16 ilgili soru bulundu

Bir makro çağrısı neye yol açar?

Bir makro çağrısı şunlara yol açar: makro genişletme . Makro genişletme sırasında, makro ifadesi, montaj ifadeleri dizisiyle değiştirilir.

Makro tanımı için ne tür ifadeler kullanırsınız?

Bir işlem kodu için makro anahtar sözcüğü olan herhangi bir ifade önişlemci ifadesi . Diğer herhangi bir ifade bir metin ifadesidir. Önişlemci ifadeleri, makroları ve değişkenleri tanımlamak ve metin ifadelerinin işlenmesini kontrol etmek için kullanılır. Metin ifadeleri metin oluşturmak için kullanılır.

Makro örneği nedir?

Makro, büyük bir miktarı kapsayan veya boyut olarak büyük olan bir şey olarak tanımlanır. Bir makro örneğidir bir ekonominin temel itici yönlerinin incelenmesi ; makro ekonomi. Bir makro örneği, bir karıncanın çok yakından çekilmiş bir fotoğrafıdır; bir makro fotoğraf. sıfat.

Makro ve alt program çağrısı arasındaki fark nedir?

Makro sadece tanımlı olduğu programda çağrılabilir. Alt program diğer programlardan da çağrılabilir. ... Makro, bir programda aynı işlem birkaç kez yapılacaksa kullanılır. Modülerleştirme için alt program kullanılır.


Makro genişletmenin farklı türleri nelerdir?

  • Konum Parametresi Genişletme.
  • Anahtar Kelime Parametre Genişletme.
  • Varsayılan Parametre Genişletme.

Genişleme zamanı ifadesi hangisidir?

Genişletme süresi ifadeleri AIF, ÖNCE ve ANOP . Bir SS, makro gövdesindeki ifadenin etiket alanına yerleştirilerek tanımlanır. Genişletme denetimi aktarımı için bir AIF, AGO deyiminde işlenen olarak kullanılır. nitelikleri ve genişleme süresi değişkenleri.

Makro tanımında SET ifadesinin amacı nedir?

SET ifadesi bir nesne referansını bir değişkene kaydetmenizi sağlar , yukarıdaki görüntü, bir aralık nesnesine bir aralık referansı atayan bir makroyu gösterir. ... Her nesnenin genellikle değiştirebileceğiniz bir takım özellikleri vardır; örneğin, bir çalışma sayfası görünür özelliği False olarak değiştirilerek gizlenebilir.

Makro genişletme neden gereklidir?

Buna makroları genişletmek denir. Makro talimatları programcının bir programın kısa bir versiyonunu yazmasına ve mekanik detayların makro işlemci tarafından işlenmesine izin vermesine izin verin. . Örneğin, bir alt programı çağırmadan önce tüm kayıtların içeriğini kaydetmenin gerekli olduğunu varsayalım.


Makro genişletme nasıl yapılır?

2 Cevap. Derleme sırasında değil, hemen öncesinde yapılır. Bu, herhangi bir derleme aşamasından önceki makro işlemci tarafından yapılır. Makro genişletmenin çıktısını şu şekilde görebilirsiniz: gcc'de '-E' seçeneğini kullanma .

Sistem yazılımında makrolar nasıl faydalıdır?

Makrolar bir dizi hesaplama talimatını programcıya tek bir program ifadesi olarak sunmak için kullanılır , programlama görevini daha az sıkıcı ve daha az hataya açık hale getirir. (Bu nedenle, 'büyük' ​​bir kod bloğu 'küçük' bir karakter dizisinden genişletilebildiğinden, bunlara 'makro' denir.)

Makro nasıl tanımlanır?

Bir makro tuş vuruşlarını veya fare eylemlerini taklit eden otomatik bir giriş dizisi . Bir makro genellikle tekrarlayan bir dizi klavye ve fare eyleminin yerini almak için kullanılır ve genellikle elektronik tablolarda ve MS Excel ve MS Word gibi kelime işleme uygulamalarında kullanılır. Bir makronun dosya uzantısı genellikle . MAC.

Makro nedir ve çeşitleri

Makro, makro değeriyle değiştirilen bir kod parçasıdır. Makro, #define yönergesi ile tanımlanır. İki tür makro vardır: Nesneye Benzer Makrolar . İşlevsel Makrolar .


Makro komutu nedir?

Bir makro bir görevi otomatik olarak gerçekleştirmek için tek bir komut olarak grupladığınız bir dizi komut ve talimat . ... Önce makroyu kaydedersiniz. Ardından, Hızlı Erişim Araç Çubuğundaki bir düğmeye tıklayarak veya bir tuş kombinasyonuna basarak makroyu çalıştırabilirsiniz.

Önişlemci ve makrolar arasındaki fark nedir?

Bir makro işlemci, bir metin akışını bir yerden diğerine kopyalayan ve bunu yaparken sistematik bir dizi değiştirme yapan bir programdır. ... Önişlemci bir programdır. süreçler başka bir programa girdi olarak kullanılan çıktı üretmek için girdi verileri.

Makro işlevi ne işe yarar?

C Makroları Kavramı

Makrolar genellikle programda tekrar tekrar kullanılan sabit değerleri tanımlamak için kullanılır . Makrolar, argümanları bile kabul edebilir ve bu tür makrolar, işlev benzeri makrolar olarak bilinir. Bazı karmaşık bildirimleri basitleştirmek için belirteçlerin kodda birleştirilmesi yararlı olabilir.

Makro özelliğinin kullanımı nedir?

Makro, bir eylemi veya bir dizi eylemi gerçekleştiren depolanmış bir dizi komuttur. Bu özellik kullanılabilir işlevsellik eklemek veya basit görevleri otomatikleştirmek için , örneğin kullanıcı bir komut düğmesini tıkladığında bir eylem gerçekleştirmek gibi.


Makronun farklı özellikleri nelerdir?

Makroların iki bölümü vardır: bir makro tanımı, makronun başlangıcını ve sonunu belirten ve makroya bir isim veren ve komut sözdizimi oluşturan normal komutları veya makro komutlarını içeren bir makro gövdesi. Makro çağrısı tarafından bir makro çağrıldığında, makro genişletme adı verilen bir işlemde sözdizimi oluşturulur.

Spos makroları nedir?

Bir makro bir adla atanan bir dizi talimat ve programın herhangi bir yerinde kullanılabilir. NASM'de makrolar %macro ve %endmacro yönergeleri ile tanımlanır. Makro %makro yönergesi ile başlar ve %endmacro yönergesi ile biter.

Makro sistem yazılımı nedir?

Bir makro tanımı bir arayabileceğiniz adlandırılmış ifade dizisi bir makro talimatı ile. Çağrıldığında, çevirici, tanımdan kaynak modüle çevirici dil ifadeleri işler ve normal olarak üretir. Oluşturulan ifadeler şunlar olabilir: Doğrudan tanımdan kopyalanabilir.