macbook air uzun ömürlü mü?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Sylvester Corkery
Puan: 4.6/5(35 oy)

Peki, bir MacBook Air ne kadar sürer? Uzmanlara göre, bir MacBook Air değiştirilmesi gerekmeden önce ortalama 7 yıl sürecek . Macbook Air'inizi animasyon, fotoğraf düzenleme veya oyun için kullanıyorsanız, RAM ve depolama sınırlamaları nedeniyle muhtemelen bir veya iki yıl daha kısa sürecektir.

2020 MacBook Air ne kadar sürecek?

Genel bir kural olarak, hem MacBook Air hem de MacBook Pro'nun donanım ömrü, 8-10 yıl , pil ise 4-5 yıl içinde değiştirilmesi gerekecek. Bununla birlikte, en yeni yazılımı çalıştırma yeteneği, CPU veya RAM gibi dizüstü bilgisayar özelliklerine bağlıdır; bu, MacBook Pro'nun Air'den daha uzun süre dayanacağı anlamına gelir.

MacBook Pro'lar yayından daha uzun süre dayanır mı?

MacBook Air vs Pro: Pil ömrü

M1 MacBook Air, pil testimizde 14 saat 41 dakika sürdü (150 nit ile internette gezinme), M1 Pro (16:32) daha da uzun sürdü . Her iki durumda da 16 inç MacBook Pro'yu (10:55) toz içinde bırakır.

MacBook Air'imin daha uzun süre dayanmasını nasıl sağlayabilirim?

Macbook'unuzu Şarjla Nasıl Daha Uzun Süre Dayanırsınız?

  1. Ekran Parlaklığını Azaltın. ...
  2. Klavye Arka Işığını Kapatın. ...
  3. Giriş Öğelerinizi Kontrol Edin. ...
  4. Enerji Tasarrufu Varsayılanlarını Geri Yükleyin. ...
  5. Wi-Fi Ağlarını Değiştirin. ...
  6. SSD'ye Geçin (Sizin Yoksa) ...
  7. Bluetooth ve Wi-Fi'yi kapatın.

MacBook Air hala satın almaya değer mi?

2020'den M1 çipli MacBook Air (9/10, WIRED Recommends) fiyatına göre alabileceğiniz en güçlü dizüstü bilgisayarlardan biridir ve Intel destekli üst düzey modellerle kıyaslama puanlarını geride bırakır. Bu, özellikle Safari web tarayıcısı gibi yeni işlemci için yerel olarak tasarlanmış uygulamaları kullandığınızda geçerlidir.

Yeni Bir Mac Kaç Yıl Sürmeli?

17 ilgili soru bulundu

MacBook ömrümü nasıl uzatırım?

MacBook'unuzu Olabildiğince Uzun Süre Dayanmanın 21 Yolu

  1. Yarıiletken sürücüyle birlikte gelmeyen daha eski bir sürümünüz varsa, BİR ALIN. ...
  2. Sürücünüzü tam kapasiteye kadar doldurmaktan kaçının. ...
  3. Dizüstü bilgisayarınızı her yıl orijinal durumuna geri yükleyin. ...
  4. Bilgisayarınızda herhangi bir hasarlı dosya olup olmadığını kontrol etmek için Disk İzlencesi'ni kullanın. ...
  5. GÜNCELLEMELERİ ÇALIŞTIRIN.

MacBook'u her zaman fişe takılı tutmak iyi mi?

MacBook, MacBook Pro veya MacBook Air'inizi her zaman fişe takılı bırakırsanız - eski model ne olursa olsun - pil tam olarak şarj edildiğinden aşınmaya maruz kalır . Zamanla, maksimum şarj kapasitesi azalır ve birkaç dakika, hatta saatlerce kullanılabilir zaman kaybedersiniz.

MacBook profesyonelleri genellikle ne kadar sürer?

Peki elma bilgisayarları ne kadar dayanır? Bir MacBook Pro sürmeli ortalama 7 yıl . Mac'ler, uzmanların iddia ettiği süre boyunca hayatta kalıyor gibi görünse de, bu, Mac'in gerçekten kullanılabilir olduğu anlamına gelmez. Macbook Pro'nun yaşam beklentisi, kişisel ihtiyaçlarınıza ve Mac'inizi ne için kullandığınıza bağlıdır.

MacBook Air profesyonelden daha mı yavaş?

Aşağıdaki durumlarda MacBook Pro 13 inç almalısınız…

İkisi arasında kesinlikle bir fark var - testlerimizde, Profesyonel, 8K video dosyalarını Air'den dakikalar daha hızlı işliyor , ve kıyaslamalarımızda dikkate değer ölçüde daha yüksek grafik puanları gördük.


MacBook Air'ler dayanıklı mı?

Hem MacBook Pro hem de Macbook Air kullanımı katı hal sürücüsü , mekanik hasar açısından standart sabit disk sürücüsünden daha dayanıklıdır. Standart bir dizüstü bilgisayardaki HDD, sürücü içindeki hareketli parçaların doğası gereği ani hareket, titreşim ve düşmelerden zarar görebilir.

MacBook Air'imi ne sıklıkla değiştirmeliyim?

Yeniliğin hızı ve dizüstü bilgisayarınızda oluşturacağınız aşınma ve yıpranma göz önüne alındığında, MacBook Air'inizi iPad'inizden daha sık güncellemenizi öneririz: her üç yılda bir çoğu insan için doğru olmalıdır.

En uzun ömürlü dizüstü bilgisayar hangisidir?

Sizin için en iyi pil ömrüne sahip dizüstü bilgisayarları seçmek söz konusu olduğunda, hepsi dizüstü bilgisayarı ne için kullanacağınıza bağlıdır. Bir iş dizüstü bilgisayarına ihtiyacınız varsa, şanslısınız, şimdiye kadarki en uzun ömürlü dizüstü bilgisayar Dell Latitude 9410 2'si 1 Arada (16:54) .

Mac'imi nasıl iyi durumda tutarım?

Mac'inizi Mutlu, Sağlıklı ve Güvende Tutmak için 8 İpucu

  1. Verilerinizi düzenli olarak yedekleyin. ...
  2. Arka planda çalışan yardımcı programları ve hizmetleri azaltın. ...
  3. Kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı yükleyin. ...
  4. Eski dosyalarınızı temizleyin. ...
  5. Disk Yardımcı Programını çalıştırın. ...
  6. Masaüstünüzü temiz tutun. ...
  7. Yazılımı güncelleyin (ancak hemen olmayabilir)


MacBook Air'imi her zaman 2020'de takılı mı bırakmalıyım?

Apple, MacBook'unuzu her zaman fişe takılı bırakmanızı önermez . Ayrıca Apple, MacBook'unuzun pilini ayda en az bir kez şarj edip boşaltmanızı bile önerir; hatta size hatırlatacak bir takvim etkinliği bile vardır.

Bir Mac bilgisayarın bakımını nasıl yapıyorsunuz?

Mac Bilgisayarın Bakımı Nasıl Yapılır

  1. 1 Verilerinizin Yedeklendiğinden emin olun. Bilgisayarınızın verilerini yedeklemek her zaman akıllıcadır. ...
  2. 2 Gereksiz Dosyaları Masaüstünden Kaldırın. ...
  3. 3 İndirilenlerden Gereksiz Dosyaları Kaldırın. ...
  4. 4 Bir Programı Kaldırın. ...
  5. 5 Güncellemeleri Kontrol Edin. ...
  6. 6 Başlangıç ​​Programlarını Kontrol Edin. ...
  7. 7 Çöp Kutusundan Dosyaları Kurtarın. ...
  8. 8 Yerden Tasarruf Etmek İçin Çöpü Boşaltın.

Mac'im neden bu kadar hızlı ölüyor?

MacBook piliniz macOS 10.14'te hızla tükeniyorsa, bunun nedeni muhtemelen arka planda çalışan bazı kullanılmayan uygulamalar ve işlevler . Kullanılmadığında Bluetooth, Wi-Fi, Harici USB vb. işlevleri devre dışı bırakın.

Uzun ömür için daha fazla RAM daha mı iyidir?

Hayır bilgisayarınızın ömrünü uzatmaz . Bilgisayarınız sahip olduğu tüm RAM'i kullanıyorsa, tek dezavantajı performanstır ve hatta çökebilir.


Mac'inizi her gece kapatmalı mısınız?

Mac'iniz uyku moduna alındığında daha az enerji kullanır ve kapatılmış bir Mac'i açmak için geçen süreden çok daha hızlı 'uyandırılabilir'. ... İyi bir kural, Mac'inizden yalnızca bir veya iki saat, hatta bir gece uzakta olacaksanız, uyumasına izin vermek muhtemelen en iyi yöntem.

MacBook Air 2015 modası geçmiş mi?

Apple, hala etrafta dolaştığınız 2015 12 inç MacBook'un artık bir eski ürün . Şu anda altı yaşında olan dizüstü bilgisayar beş ila yedi yıldır satışta değil, yani iPhone 5, iPod Classic ve orijinal iPad Air'in beğenileri arasında kendine bir yer edindi.

Hangi yıl MacBook Air en iyisidir?

Peki, hangi MacBook'u satın almalısınız? En iyi kullanılan 13 inç MacBook Air 2013 ortası (i7-4650U @ 1.7 GHz). En iyi kullanılan 11 inç MacBook Air 2012 Ortasıdır (i7-3667U @ 2.0 GHz). En iyi kullanılan 13 inç MacBook Pro, 2015 Başıdır (i7-5557U @ 3.1 GHz).

Bir MacBook Air 10 yıl dayanabilir mi?

Uzmanlara göre, bir MacBook Hava, değiştirilmesi gerekmeden önce ortalama 7 yıl dayanır . Macbook Air'inizi animasyon, fotoğraf düzenleme veya oyun için kullanıyorsanız, RAM ve depolama sınırlamaları nedeniyle muhtemelen bir veya iki yıl daha kısa sürecektir.