Mükemmelliğin iyinin düşmanı olduğunu kim söyledi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Oscar Feribotu
Puan: 4.8/5(38 oy)

Fransız yazar Voltaire 'En iyi, iyinin düşmanıdır' dedi. Konfüçyüs, Kusurlu bir elmas, olmayan bir çakıl taşından daha iyidir dedi. Ve elbette Shakespeare var: Daha iyiye çabalamak, çoğu zaman iyi olanı bozarız.

Mükemmelin iyinin düşmanı olduğunu ilk kim söyledi?

Mükemmel, iyinin düşmanıdır, genellikle atfedilen bir alıntıdır. Voltaire . Aslında en iyinin iyinin düşmanı olduğunu yazdı (il meglio è nemico del bene) ve 1770'de eski bir İtalyan atasözü olarak alıntıladı, ancak bu ifade İngilizce'ye mükemmel olarak çevrildi ve bu şekilde ortak konuşma diline girdi. .

Mükemmelin iyinin düşmanı olduğu sözü kime aittir?

Voltaire : En iyi, iyinin düşmanıdır. Konfüçyüs: 'Kusurlu bir elmas, olmayan bir çakıl taşından daha iyidir.'

İyinin büyük düşmanı olduğunu kim söyledi?

Alıntı yapan Jim Collins : İyi, büyüklerin düşmanıdır.

Büyüklerin düşmanı kimdir?

John D. Rockefeller Büyük olmak için iyilikten vazgeçmekten korkmayın, çünkü ancak kendimizi iyiliğin konfor alanından çıkardığımızda, harika olmak için hareket edebiliriz. En yüksek çabamız olarak 'iyi ya da çok iyi' ile yetindiğimizde, o zaman iyi büyüklerin düşmanı olur.

Mükemmellik İyinin Düşmanıdır - Doodle Animasyon

15 ilgili soru bulundu

Kim mükemmelin daha iyinin önüne geçmesine izin verme dedi?

Voltaire gözlemden sorumlu büyük düşünürdür, mükemmelin iyinin düşmanı olmasına izin verme. Bu kuralı mutluluk projemde son derece faydalı buldum. Kendimi imkansız bir mükemmelliğe itmek ve dolayısıyla hiçbir yere varamamak yerine, iyiyi kabul ediyorum.

Mükemmel, mükemmel anlamına mı geliyor?

Sıfatlar olarak mükemmel ve mükemmel arasındaki fark

bu mükemmel, tanımına tam olarak uyuyor mu? mükemmel en yüksek kalitededir; görkemli .

Yeterince iyinin düşmanı nedir?

mükemmellik yeterince iyinin düşmanıdır.

Konfüçyüs mükemmellik hakkında ne diyor?

Denge ve uyum durumları mükemmellik içinde olsun, gökte ve yerde mutlu bir düzen hakim olacak ve her şey beslenecek ve gelişecektir. ...

İyinin düşmanı daha iyinin anlamı nedir?

Mükemmellik talebi, arzusu veya ısrarı, iyi veya olumlu bir sonuç elde etme şansını azaltır. Sonunda.

Neden iyinin kusurlu bir mükemmelliğine sahibiz?

Son olarak, mükemmelliğin iyinin düşmanı olmasının nedeni, ilerlememizi durdurduğu için . ... Mükemmeli beklemek, hedeflerimize doğru ilerlemediğimiz anlamına gelir. Mükemmeliyetçi olmak ve detay odaklı olmak değerlidir, ancak sınırlamaları anlamazsak bizi sakat bırakabilir.

Mükemmel için fedakarlık yapmamak iyi midir?

Alıntı yapan Emily Ley : Mükemmeli kovalamak için iyiyi feda etmeyin.

Konfüçyüs yaşam hakkında ne dedi?

' Hayat gerçekten basit ama biz onu karmaşık hale getirmekte ısrar ediyoruz .' 'Üstün bir adam konuşmasında alçakgönüllüdür, ancak eylemlerinde aşar.' 'Hatalardan utanmayın ve onları suç haline getirin.' 'İnsan iyi düşünceler üzerinde ne kadar çok meditasyon yaparsa, onun dünyası ve genel olarak dünya o kadar iyi olur.'

Konfüçyüs görgü kuralları hakkında ne dedi?

Konfüçyüs, ' Hükümdar, nazırlarını terbiye esasına göre çalıştırmalı ve nazırlar hükümdarlarına sadakatle hizmet etmelidirler. .' 6:25 Konfüçyüs, 'Üstün insan, edebiyat (wen) üzerine kapsamlı bir şekilde çalışır ve kendini görgü kurallarıyla sınırlar. Böylece Yol'u ihlal etmeyecektir.

Konfüçyüs'ün ünlü çizgisi nedir?

Bilgeliği üç yöntemle öğrenebiliriz: Birincisi, en asil olan tefekkür yoluyla; İkincisi, en kolayı olan taklitle; ve üçüncüsü, en acı olan deneyimle. Durmadığın sürece ne kadar yavaş gittiğin önemli değil. Her şeyin bir güzelliği vardır ama bunu herkes göremez.

Daha iyi mükemmel veya mükemmel olan nedir?

Mükemmel, son derece iyi anlamına gelir , seçkin. Mükemmel, kusursuz, eksiksiz demektir: Okul notları mükemmel olmaktan çok uzaktır. Bu harika bir bahane. Birbirleri için mükemmeldirler.

Mükemmellik ve mükemmellik arasındaki fark nedir?

Mükemmeliyetçilik başarısızlık korkusuyla ilgilidir, mükemmellik için çabalamak ise başarı dürtüsüdür. mükemmellik üstün performans, sebat ve son derece iyi bir şey yapma taahhüdü . Mükemmellik, risk, çaba, kendiliğindenlik, sıkı çalışma ve tam potansiyelinize ulaşmak için kendinizi genişletmeyi gerektirir.

Mükemmellik mükemmelliğe benzer mi?

mükemmellik bir görevi mümkün olan en iyi şekilde gerçekleştirme girişimidir, mükemmellik ise herhangi bir şeyi yapmanın kesin yüzde yüz doğru yoludur. Bu, mükemmelliğin tüm insanların arzu edebileceği bir şey olduğu, ancak mükemmelliğin insanlık tarafından nadiren elde edilebileceği anlamına gelir.

Memnuniyet ilerlemenin düşmanı mı?

Geçenlerde 'The Purpose Driven Life'ın yazarı Rick Warren'dan bir alıntı duydum. Alıntı şöyle devam ediyor: 'Eğer tatmin olmayı öğrenmezseniz, asla mutlu olmayacaksınız. Her zaman daha fazlasını isteyeceksiniz.

En ünlü alıntı nedir?

En Ünlü Alıntılar

  • Şans cesurdan yanadır. - Virgil. Hayat, sen başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir. ...
  • Vakit nakittir. - Benjamin Franklin. ...
  • Geldim gordum yendim. - Julius Sezar. ...
  • Hayat sana limon verdiğinde, limonata yap. -Elbert Hubbard. ...
  • Mutlu olmak istiyorsan, ol. - Leo Tolstoy.

Konfüçyüs'e göre altın kural nedir?

Ve İsa'dan beş yüzyıl önce Konfüçyüs kendi Altın Kuralını ortaya koydu: ' Kendiniz için istemediğinizi başkalarına empoze etmeyin. '

Konfüçyüs neye inanıyordu?

Konfüçyüs, MÖ 551-479 yılları arasında yaşamış bir filozof ve öğretmendi. Etik, iyi davranış ve ahlaki karakter hakkındaki düşünceleri, öğrencileri tarafından en önemlisi Lunyu olan birkaç kitapta yazılmıştır. Konfüçyanizm inanıyor atalara tapınmada ve barışçıl bir yaşam sürmek için insan merkezli erdemlerde .

Düşman bitti mi?

Mükemmelliyetcilik başarıya götürmez, aksine bizi başarısızlıktan ve onunla birlikte gelen acıdan kaçmaktan alıkoyar. ... Mükemmeliyetçilik bitmişin düşmanıdır.

Mükemmeliyetçiler hiç mutlu olabilir mi?

Mükemmeliyetçiler, yüksek başarılılar gibi, yüksek hedefler belirleme ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışma eğilimindedir. Bununla birlikte, yüksek başarılı bir kişi, çok yüksek hedeflerine tam olarak ulaşılmamış olsa bile, harika bir iş yapmaktan ve mükemmelliğe (veya yakın bir şeye) ulaşmaktan memnun olabilir. Mükemmeliyetçiler mükemmellikten daha azını kabul etme .

Mükemmeliyetçiler başarılı mı?

Kendinizi mükemmeliyetçi biri olarak mı tanımlıyorsunuz - ya da bunun kendilerini veya ekiplerini daha üretken hale getirdiğine inanan birini tanıyor musunuz? Gerçek şu ki - bu genellikle başarı sağlayıcı değil olduğu düşünülüyor. Aslında, oldukça ciddi hasara neden olabilir.