Lochia kötü kokmalı mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. Donny Kunze
Puan: 4.9/5(45 oy)

Lochia kokuyor mu? Lochia kandır, bu yüzden bir koku olacak, hafif olmalı . 'Lochia kokusu normal adet sıvısınınkine benzer; Bazıları bayat ve küf koktuğunu söylüyor,' diyor Sharon.

Lochia'nın kokması gerekiyor mu?

Lochia tipik olarak adet dönemine benzer kokuyor ve hafif metalik, bayat veya küf kokabilir. Kötü kokmamalı.

Doğum sonrası enfeksiyon nasıl kokar?

Vajinal kan kaybı genellikle bir hafif metalik koku . Bu, doğumdan sonra altı ila sekiz hafta devam edebilir. Bu, rahminizin doğumdan sonra dökülmeye devam ettiği şeydir. Ancak hafif koku güçlü ve kötü kokuyorsa, doğum sürecinde vajinanızdaki bir enfeksiyon veya yırtık nedeniyle olabilir.

Lochia hakkında ne zaman endişelenmeliyim?

Ateş, şiddetli ağrı veya kramp doğumdan sonra birkaç günden fazla sürer ve kötü kokulu lochia enfeksiyonun uyarı işaretleridir, diyor Dr. Masterson. Ayrıca kanla ıslandığı için pedinizi saatte bir defadan fazla değiştirmek zorunda kalırsanız da doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

Doğum sonrası kanama kokusu nasıl olmalı?

Lochia, vajinal doğumdan sonra sahip olduğunuz vajinal akıntıdır. bayatlığı var, adet akıntısı gibi küf kokusu . Lochia doğumdan sonraki ilk 3 gün koyu kırmızı renktedir. Erikten daha büyük olmayan birkaç küçük kan pıhtısı normaldir.

6 Hafta Doğum Sonrası Güncelleme | TMI Doğum Sonrası Kanama Ölü Hayvan Gibi Kokuyor mu? lochia kokuyor

32 ilgili soru bulundu

Doğum sonrası kanama neden bu kadar kötü kokar?

Lochia garip kokuyor.

Kan kaybınız garip veya kötü kokuyorsa, rahminde enfeksiyon var . Ya da vajinanızda veya perineumda (vajina ile poponuz arasındaki kısım) doğum yaparken tuttuğunuz herhangi bir gözyaşından enfeksiyon kapmış olabilirsiniz.

Doğumdan sonra kötü kokulu akıntı neden olur?

belirtileri rahim enfeksiyonu doğumdan sonra şunları içerebilir; kötü kokulu bir akıntı, şişmiş, hassas rahim, anormal olan beyaz kan hücresi sayısında hızlı artış. Ayrıca özellikle doğum sırasında amniyotik kesenin enfeksiyonu doğumdan sonra enfeksiyona neden olabilir.

Ne kadar süredir lochia var?

Kanama tipik olarak yaklaşık sürer 24-36 gün (Fletcher ve diğerleri, 2012). Lochia'nız altı haftadan daha uzun sürerse endişelenmeyin. Bu da normaldir (Fletcher ve diğerleri, 2012). Kanama ağır ve kırmızıdan kahverengimsi kırmızıya doğru başlayacaktır.

Lochia durup tekrar başlayabilir mi?

Bazı kadınlar için onların lochia durabilir veya solabilir ve sonra geri dönebilir , genellikle 5. ve 8. haftalar arasında ve bir hafta veya daha uzun bir süre sonra bile ortaya çıkabilir. Bu, adet döngüsünün geri dönüşü olabilir, ancak çoğu kadın için olası değildir.


Lochia sırasında hamile kalabilir miyim?

Hayır, bu doğru değil . Doğum yaptıktan sonra adet dönemleriniz tekrar başlamadan hamile kalmanız mümkündür. Adet görmeden yaklaşık iki hafta önce yumurtlarsınız. Bu, bu süre zarfında tekrar doğurgan olacağınız, ancak bunu mutlaka bilmeyeceğiniz anlamına gelir.

Doğum sonrası enfeksiyon ne zaman başlar?

Tipik olarak, bakteriler alt genital veya gastrointestinal sistemden gelir. Bu organizmalar daha sonra doğum sırasında endometriyal boşluğa girer ve enfeksiyona neden olur. Tipik olarak, doğum sonrası endometrit vakalarının çoğu teşhis edilir. doğumdan sonraki 10 gün içinde .

Doğumdan sonra kokulu akıntıdan nasıl kurtulurum?

Vajinal kokudan kurtulmanın 7 yolu

  1. İyi hijyen uygulayın. Bacaklarınızın arasındaki alanı yıkayın. ...
  2. Yalnızca dış koku giderici ürünler kullanın. ...
  3. İç çamaşırını değiştir. ...
  4. Bir pH ürünü düşünün. ...
  5. Uçucu yağlar. ...
  6. Sirkeye batırın. ...
  7. Reçeteli tedaviler.

Lochia sonunda neye benziyor?

Lochia tipik olarak daha ağır ve koyu kırmızı renkte doğumdan sonra 10 güne kadar ve daha sonra doğumdan sonra dört ila altı hafta sürebilen daha hafif kanama veya lekelenmeye dönüşür.


Lochia ne zaman başlar?

İçinde doğumdan sonraki ilk birkaç gün , lochia, yoğun bir hacme sahip parlak kırmızı renkte olabilir. Yaklaşık bir hafta sonra akıntı pembemsi veya kahverengimsi olabilir ve hacim daha az olabilir. Yaklaşık iki hafta sonra akıntı açık kahverengi veya sarı olabilir ve miktar çok daha hafif olacaktır.

Lochia'nızın enfekte olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Doğum sonrası enfeksiyonların en yaygın belirtileri şunlardır: Vajinadan çok fazla kanama veya kanama akıntısı . Vajinadan kötü koku geliyor. Doğumdan sonra çok az kanama olması veya hiç kanama olmaması da potansiyel bir problemdir.

Lochia'nın durup durmadığını nasıl anlarsınız?

Doğumdan sonraki ilk birkaç gün, parlak kırmızı kan ve kan pıhtıları ile yoğun bir akış yaşayacaksınız. Bundan sonra, lochia akışınız yavaşlar ve pembemsi-kahverengi olan kanla daha hafif hale gelmelidir. Rahim ağzınız şu ana kadar kapanmadı lochia durdu.

3 farklı lochia türü nedir?

Üç tür lochia renk deseni tanımlandı: tip 1--rubra-->seroza-->alba dizisi (n = 20); tip 2-rubra-->serosa-->alba sekansı uzamış rubra fazı ve kısa seroza ve alba fazları (n = 11); ve iki rubra fazlı tip 3- (rubra-->serosa/alba-->rubra-->serosa/alba sekansı, neredeyse eşit süreli ...


Lochia enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?

Puerperal enfeksiyonlar nasıl tedavi edilir? Doğum sonrası enfeksiyonlar en yaygın olarak aşağıdakilerle tedavi edilir: oral antibiyotikler . Doktorunuz klindamisin (Cleocin) veya gentamisin (Gentasol) reçete edebilir. Antibiyotikler, doktorunuzun enfeksiyona neden olduğundan şüphelendiği bakteri türüne göre ayarlanacaktır.

Doğumdan sonra ne kadar süre taburcu olurum?

Neden kanıyorum? Doğumdan sonra gördüğünüz kana lochia denir. Adet döneminize benzer bir akıntı türüdür ve genellikle dört ila altı hafta teslimat sonrası.

Fazla kan hamilelikten sonra nereye gider?

Rahim boşaldığında, o kanın bir yere gitmesi gerekiyor, diyor. Büyük olasılıkla, olacak bacaklarınızın, ayak bileklerinizin ve ayaklarınızın dokularında havuz doğumdan sonraki birkaç hafta - ve zaten birkaç çocuğunuz varsa şişlik daha da belirgin olacaktır.

Lochia ne zaman tekrar kırmızıya döner?

Lochia'nız parlak kırmızıya dönerse birkaç hafta sonra rengini ve gücünü değiştirmeye başladı, bunun nedeni plasenta bölgesinden dışarı çıkmakta olan bir kabuk kalıntısı olabilir. Parlak kırmızı kanamanız geri dönerse ve saatte bir pedden ıslanıyorsanız veya ağrınız veya ateşiniz varsa doktorunuzu aramanızda fayda var.


Doğumdan sonra hala içinde plasenta olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Doğumdan sonra plasenta retansiyonunun en yaygın semptomu ani kan kaybı ve hayatı tehdit eden kanama .
...
Tutulan Plasenta Belirtileri

  1. Gecikmiş ve ağır kanama.
  2. Kan pıhtıları.
  3. Ateş.
  4. Titreme.
  5. Hasta veya grip benzeri hissetmek.
  6. Kötü kokulu vajinal akıntı.

Doğumdan sonra enfeksiyonu nasıl önleyebilirim?

Fışkırtma şişesi veya süngerle bölgeye uygulanan oturma banyoları, soğuk paketler veya ılık su enfeksiyondan kaçınmaya ve hassasiyeti azaltmaya yardımcı olabilir. Perineyi rektumdan mikroplarla enfekte etmekten kaçınmak için bağırsak hareketinden sonra kendinizi önden arkaya silmeniz de önemlidir.

Doğumdan sonra rahmimi nasıl temizleyebilirim?

Alanı temizlemek için, 'fışkırtma' su şişesi hastaneye yattın Banyoya gittikten sonra ılık suyla önden arkaya doğru durulayın. Vajinal kanamanız olduğu sürece bu durulamalara devam edin. Önden arkaya doğru kurulayın (silmeyin).

Doğumdan sonra peri biberon kullanmayı ne zaman bırakabilirsiniz?

Şişeyi ihtiyaç duyduğunuz kadar kullanabilirsiniz. 'Genellikle, insanlar peri şişesini doğumdan yaklaşık bir hafta sonra Dr. Dothager, 'kıçınız daha iyi hissedene veya iyileşene kadar bir bebek için' diyor.