llc ne demek

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Jaiden Kautzer
Puan: 4.3/5(40 oy)

Bir limited şirket, özel bir limited şirketin ABD'ye özgü şeklidir. Bir ortaklığın veya şahıs şirketinin doğrudan vergilendirmesini bir şirketin sınırlı sorumluluğu ile birleştirebilen bir iş yapısıdır.

Bir şirketin LLC olması ne anlama gelir?

A Limited şirket (LLC), ABD'de sahiplerini borçları veya yükümlülükleri için kişisel sorumluluktan koruyan bir işletme yapısıdır. Sınırlı sorumlu şirketler, bir şirketin özelliklerini bir ortaklığın veya şahıs şirketinin özellikleriyle birleştiren karma kuruluşlardır.

LLC'nin amacı nedir?

Limited şirket (LLC), bir iş yapısıdır. sınırlı sorumluluk koruması ve doğrudan vergilendirme sunar . Şirketlerde olduğu gibi, LLC yasal olarak sahiplerinden ayrı bir varlık olarak var olur. Bu nedenle, mal sahipleri tipik olarak ticari borç ve yükümlülüklerden kişisel olarak sorumlu tutulamazlar.

LLC nedir ve ne için kullanılır?

LLC, bir limited şirket, bir tüzel kişilik ve aynı zamanda eyalet yasalarına göre oluşturulmuş bir iş yapısıdır. LLC olabilir bir iş yürütmek için kullanılır veya gayrimenkul, araç, tekne veya uçak gibi varlıkları tutmak için kullanılabilir.

LLC iyi mi kötü mü?

LLC'ler, daha küçük ailelere ait veya birkaç şirket için iyi çalışabilir. -ortak işletmeler, sahiplerini şirketlerin bazı evrak gereksinimlerinden kurtarabileceğinden. Ancak sermaye artırması gereken veya karmaşık bir öz sermaye veya yönetim yapısına ihtiyaç duyacak bir girişim için bir LLC ideal bir seçim olmayabilir.

LLC nedir ve nasıl kullanılır? LLC'nin açılımı nedir? | LLC Üniversitesi

17 ilgili soru bulundu

LLC'niz para kazanmazsa ne olur?

LLC'niz geçen yıl herhangi bir iş yapmamış olsa bile, yine de federal vergi beyannamesi vermek . ... Ancak aktif olmayan bir LLC'nin bir yıl boyunca hiçbir geliri veya gideri olmamasına rağmen, yine de federal bir gelir vergisi beyannamesi vermesi gerekebilir. LLC vergi beyannamesi gereklilikleri, LLC'nin vergilendirilme şekline bağlıdır.

Bir LLC'yi başlatmanın maliyeti nedir?

Bir LLC'yi Başlatmanın Maliyeti Ne Kadardır? Bir limited şirket (LLC) kurmanın ana maliyeti, devlet dosyalama ücretidir. Bu ücret aralıkları 40$ ile 500$ arasında , durumunuza bağlı olarak.

Bir iş kurmak için bir LLC'ye ihtiyacım var mı?

Bir iş kurmak için bir LLC'ye ihtiyacınız yok , ancak, birçok işletme için bir LLC'nin faydaları, bir tane kurmanın maliyetinden ve zorluğundan çok daha ağır basar. ... Bunları ayrıca bir şirket veya başka bir ticari varlık türü oluşturarak da elde edebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir resmi yapı kurmadan bir iş açmak tamamen yasaldır.

Bir LLC ile nasıl para kazanırsınız?

LLC'nin bir üyesi olarak, siz yıl boyunca şirketten kar elde edebilir veya yılın sonunda. LLC'yi kurduğunuzda, siz ve diğer üyeler, sermaye hesabı denilen şeyi yaratırsınız. Şirkete yatırdığınız tutar, size ait olan herhangi bir kâr gibi sermaye hesabına girer.


Bir LLC sizi neyden korur?

İnsanların LLC oluşturmasının ana nedeni, sahip oldukları veya dahil oldukları bir işletmenin borçları için kişisel sorumluluktan kaçınmak . Bir LLC oluşturarak, işletme sahipleri veya yöneticileri değil, işletmenin maruz kaldığı borç ve yükümlülüklerden yalnızca LLC sorumludur.

LLC işine bir örnek nedir?

Birçok tanınmış şirket LLC olarak yapılandırılmıştır. Örneğin, Anheuser-Busch, Gişe Rekortmeni ve Westinghouse tamamı limited şirket olarak düzenlenmiştir.

LLC olarak ne yazabilirim?

Aşağıdakiler, endüstriler arasında en yaygın LLC vergi indirimlerinden bazılarıdır:

  1. Kiralama masrafı. LLC'ler, ofislerini veya perakende alanlarını kiralamak için ödenen tutarı düşebilir. ...
  2. Hayırsever verme. ...
  3. Sigorta. ...
  4. Maddi varlıklar. ...
  5. Profesyonel harcamalar. ...
  6. Yemekler ve eğlence. ...
  7. Bağımsız müteahhitler. ...
  8. Satılan malın maliyeti.

LLC nasıl çalışır?

Bir LLC, bir şirkete çok benzer, ancak şirketler, bireysel sahiplerden ayrı olarak vergilendirilirken, LLC'ler, gelirlerinin işten doğrudan bireylere akmasına izin verir . Başka bir deyişle, bir LLC'niz varsa, kârınız üzerinden kurumlar vergisi oranı yerine kişisel gelir vergisi oranınızı ödersiniz.


Ne zaman LLC almalıyım?

Bir iş kuran veya şu anda tek mal sahibi olarak bir iş yürüten herhangi bir kişi , bir LLC kurmayı düşünmelidir. Bu, özellikle kişisel yasal sorumluluğunuzu mümkün olduğunca sınırlamakla ilgileniyorsanız geçerlidir. LLC'ler, hemen hemen her tür işletmeye sahip olmak ve işletmek için kullanılabilir.

LLC'mi bir şirket adına nasıl koyarım?

Genellikle işletmenizin adı bitmeli Limited Şirket, şirket veya Limited kelimeleri ile. Veya LLC, L.L.C. veya Ltd gibi kısaltmaları kullanabilirsiniz. Genellikle, Limited ve Company kelimelerini Ltd. and Co. olarak kısaltmayı bile seçebilirsiniz (Çoğu kişi sadece LLC'ye takılır.)

Bir LLC hangi vergileri öder?

Bir LLC, genellikle federal gelir vergisi amaçları için doğrudan geçişli bir varlık olarak kabul edilir. Bu, LLC'nin ticari gelir üzerinden vergi ödemediği anlamına gelir. LLC'nin üyeleri LLC'nin karındaki payları üzerinden vergi ödemek . Eyalet veya yerel yönetimler ek LLC vergileri alabilir.

LLC vergileri düşürür mü?

Bir LLC, işletmeyi vergi amaçlı bir şirket olarak yapılandırmadığınız sürece çifte vergilendirmeyi önlemenize yardımcı olabilir. . İşletme giderleri. LLC üyeleri, LLC'yi kurma maliyeti de dahil olmak üzere meşru işletme giderleri için kişisel iadelerinde vergi indirimi alabilir.


Bir LLC'nin çalışanları olabilir mi?

Bir limited şirket (LLC), çeşitli faktörlere bağlı olarak bir şirket, bir ortaklık veya tek mal sahibi işletme olarak değerlendirilebilecek bir iş yapısıdır. ... Bir LLC'nin sınırsız sayıda çalışanı olabilir . Çalışan, ücret veya maaş için işe alınan herhangi bir kişi olarak tanımlanır.

LLC küçük bir işletme için en iyisi mi?

Bir limited şirket (LLC) kurmak, çoğu küçük işletme için en iyi işletme yapısı çünkü ucuzdurlar, şekillendirmeleri kolaydır ve bakımı kolaydır. Bir LLC, aşağıdakileri arayan işletme sahipleri için doğru seçimdir: Kişisel varlıklarını koruyun. Alt satırlarına fayda sağlayan vergi seçeneklerine sahip olun.

LLC'yi nasıl edinebilirim?

LLC nasıl edinilir

  1. Bir İşletme Adı seçin. ...
  2. İşletme Adınızın Uygunluğunu Kontrol Edin. ...
  3. Bir DBA Adı kaydedin. ...
  4. LLC'nizin Kuruluş Makalelerini Dosyalayın. ...
  5. Kayıtlı bir Temsilci Belirleyin. ...
  6. Bir İşletme Sözleşmesi Taslağı Hazırlayın. ...
  7. Yayın Şartını yerine getirin. ...
  8. İşletme İzinleri ve Lisansları Alın.

Kendi işimi nasıl kurarım?

  1. Pazar araştırması yapın. Pazar araştırması, fikrinizi başarılı bir işe dönüştürmek için bir fırsat olup olmadığını size söyleyecektir. ...
  2. İş planınızı yazın. ...
  3. İşinizi finanse edin. ...
  4. İşletmenizin konumunu seçin. ...
  5. Bir iş yapısı seçin. ...
  6. İşletmenizin adını seçin. ...
  7. İşletmenizi kaydedin. ...
  8. Federal ve eyalet vergi kimliklerini alın.


LLC oluşturmak için bir avukata ihtiyacınız var mı?

LLC oluşturmak için bir avukat tutmanın yasal bir zorunluluğu yoktur. . Çoğu eyalet, işletmeyi eyalet sekreterinizin web sitesine ve İç Gelir Servisi'ne (IRS) kaydederek LLC oluşumuna izin verir. ... Bir LLC olarak kaydolduğunuzda, bir bina satın alabilir veya kiralayabilir ve şirket banka hesapları açabilirsiniz.

Bir LLC'yi ücretsiz olarak nasıl edinebilirim?

Ücretsiz Bir LLC Nasıl Oluşturulur ve Dosyalanır

  1. Ücretsiz Bir LLC Oluşturmanın Altı Adımı. ...
  2. Bilgi toplamak. ...
  3. Bir İşletme Adı ve Adresi Alın. ...
  4. Devlet Sekreteri Web Sitesinden Oluşum Belgesini Alın. ...
  5. Kayıtlı bir Temsilci alın. ...
  6. Diğer LLC Oluşum Seçeneklerine bakın. ...
  7. LLC Evrakları: Formasyon Belgesini Doldurun ve Dosyalayın.