Labirent karmaşık anlamına mı geliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Afton Rob Sr.
Puan: 5/5(26 oy)

bir labirent duvarlar veya çitler arasındaki karmaşık bir geçit veya yol sistemi ve genellikle bir eğlence biçimi olarak, yolunu bulmaya çalışan insanların kafasını karıştırmak için tasarlanmıştır.

Labirent kelimesi ne anlama gelirdi?

isim. birbiriyle iletişim halinde olan yollar veya geçitlerden oluşan kafa karıştırıcı bir ağ; labirent . şaşkınlık, kafa karışıklığı veya şaşkınlığa neden olan herhangi bir karmaşık sistem veya düzenleme: Dilekçesi bir bürokratik bürokrasi labirentinde kayboldu. şaşkınlık veya kafa karışıklığı durumu.

Labirentin diğer adı nedir?

Bu sayfada, labirent için 47 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: labirent , bulmaca, karışıklık, dolambaçlı, karmaşıklık, kafa karışıklığı, karmakarışık, şaşkınlık, kedi beşiği, sersemletme ve kıvrım.

Labirent ve örnek nedir?

Bir labirentin tanımı, gezinmesi zor olan bir yollar sistemidir. Bir labirent örneğidir uzun mısır saplarından oluşan bir labirent . Bir labirent örneği, kafa karıştırıcı ve birbiriyle çelişiyor gibi görünen bir dizi düzenlemedir. isim.

Neden labirent denir?

kelime labirent 13. yüzyıldan kalmadır ve hezeyan veya sanrı anlamına gelen Orta İngilizce mæs kelimesinden gelir. . Labirent kelimesi 14. yüzyıla kadar uzanabilir ve Latince labirent ve Yunanca labırinthos veya karmaşık geçitleri olan bir binadan türemiştir.

Bu Sıvı Karmaşık Labirentleri Kendi Başına Çözebilir

42 ilgili soru bulundu

Labirentin şeytan yüzü var mı?

'Sweet Kicks'de Mazikeen, Chloe Decker uyurken aynada şeytani yüzünü gösteriyor. ... Tüm şeytanlar gibi, Labirent formunu değiştirebilir , ancak şeytanlar cehennem döngülerinin içindeyse.

Labirentler nereden geldi?

İlk kaydedilen labirent geliyor MÖ 5. yüzyılda Mısır ; Yunan tarihçi Herodot, 'Yunanlıların bir araya getirdikleri tüm yapıtlar ve yapılar, emek ve masraf açısından kesinlikle bu labirentten daha aşağı olacaktır' diye yazmıştı. Antik çağın en ünlü labirentlerinden biri Girit Labirenti, ...

Bir labirenti nasıl tanımlarsınız?

bir labirent tipik olarak bir girişten bir hedefe giden bir yol veya yollar topluluğu . Sözcük, hem çözenin bir rota bulması gereken dallara ayrılan tur bulmacalarına, hem de dolambaçlı bir düzen aracılığıyla bir hedefe giden daha basit dallanmayan ('unicursal') kalıplara atıfta bulunmak için kullanılır.

Labirent çeşitleri nelerdir?

İki tür labirent arasında ayrım yapıyoruz: Labirentler tek yönlüdür (tek yol) ve labirentler çok yönlüdür (birçok yol) . Labirentler (unicursal = tek yol): En eski labirent türleri.


Maise nedir?

İngiliz İngilizcesinde maise

(meɪz) isim İskoç nadir . bir ölçü ringa balığı . at sırtında taşımak için hasır sepet .

Labirent bir labirent midir?

İngilizce'de labirent terimi genellikle labirent ile eş anlamlı . ... Bu özel kullanım labirenti, yol ve yön seçimleri ile karmaşık bir dallara ayrılan çok yönlü bulmacayı ifade ederken, tek yönlü bir labirentin merkeze giden yalnızca tek bir yolu vardır.

Labirentin zıt anlamlısı nedir?

İsim. ▲ Bir düzensiz koleksiyon veya şeyler yığını . ayarlama . sakinlik .

Bir labirent oyunu için iyi bir isim nedir?

Bazı iyi labirent işletme isimleri nelerdir? A-Görsel-Labirent . Gizemli Büküm. Sihirli Labirent.


Labirent çocuk tanımı nedir?

bir labirent tipik olarak bir girişten bir hedefe giden bir yol veya yollar topluluğu . Sözcük, hem çözenin bir rota bulması gereken dallara ayrılan tur bulmacalarına, hem de dolambaçlı bir düzen aracılığıyla bir hedefe giden daha basit dallanmayan ('unicursal') kalıplara atıfta bulunmak için kullanılır.

Labirent kelimesini nasıl kullanırsın?

Labirent cümle örneği

  1. Hayat sadece kararları bekleyen bir olasılıklar labirentiydi. ...
  2. Bu sefer batıya, bir arroyo ve alçak çalılık labirentine doğru yola çıktılar. ...
  3. Sonunda hepsinin nefes nefese kaldığı labirentin sonuna ulaştılar. ...
  4. Jim metal bir kapıya ulaşmadan önce başka bir labirentten geçtiler.

Psikolojide labirent nedir?

n. Bir girişten çıkışa kadar gidilmesi gereken kesişen yollar ve çıkmaz sokaklar sistemi . Hem insan hem de insan olmayan hayvanlarla yapılan deneylerde çeşitli labirent türleri kullanılır.

Değişen labirent ne denir?

Blok Labirent - Blok Hareket Labirenti olarak da bilinen, hedefe giden bir yol oluşturmak için belirli sayıda blok ekleyerek veya belirli sayıda bloğu hareket ettirerek (kaydırarak) çözülen bir labirent.


Kağıt labirentlere ne denir?

Labirent (kağıt kalem oyunu)

Dairesel labirent ne denir?

bir labirent yürüyüş meditasyonu veya spiritüel uygulama olarak kullanılan, genellikle dairesel biçimli, desenli bir yoldur.

Konuşmada labirent nedir?

Labirent olarak bilinen dilsel akıcısızlıklar (doldurulmuş duraklamalar, tekrarlar, düzeltmeler ve terk edilmiş ifadeler) kullanılmıştır. Dilin üretimiyle ilgili işleme güçlükleri hakkında çıkarımlarda bulunmak .

Labirent tasarımı nedir?

labirent sağlar bir Figma'ya dayanarak yeni bir şey test ediyorsunuz , InVision, Adobe XD, Marvel veya Sketch projesi. Favori uygulamanızda yeni bir şey tasarlayabilir ve bu projeye dayalı yeni bir test başlatabilirsiniz. ... Labirent artık konseptleri tasarım olmadan test etmenize de olanak tanıyor. Esasen Maze, ürün tasarımcılarını ve ürün yöneticilerini güçlendirmek istiyor.


Dibels'de labirent ne anlama geliyor?

Labirent bir standartlaştırılmış, grup tarafından uygulanan okuduğunu anlama ölçümü . Labirent, öğrencilere ikinci sınıfın güz döneminden sekizinci sınıfın baharına kadar uygulanır. Labirent'te, sınav görevlisi öğrencilere her yedinci kelimenin kaldırıldığı ve üç seçenekle değiştirildiği bir pasaj sunar.

Labirentleri kim icat etti?

Tarihte kaydedilen ilk labirent, Mısır Labirenti . Yunan gezgin ve yazar Herodot, MÖ 5. yüzyılda Mısır Labirenti'ni ziyaret etti. Bina Moeris Gölü'nün hemen yukarısında ve timsahlar kentinin (Crocodilopolis) karşısındaydı.

Bir labirentin amacı neydi?

Labirentlerin temelde beş olası amacı vardır: kaçmak, ödülü almak, bir yol izlemek, metafor olmak, sahne olmak. Kaçış: Bir labirentin açık ara en yaygın amacı, Ziyaretçiye, içinden geçmenin ve kaçmanın yollarını bulması için meydan okumak . Bu, kalem ve kağıt labirentleri ve çoğu çit labirenti için geçerlidir.

Labirent neden yapıldı?

Labirentin ve denemelerinin tüm amacı, beyin kalıplarını incelemek için . Bir bağışıklığın beyin kalıplarının, bağışık olmayanların beyin kalıplarından nasıl farklı olduğunu anlamaya çalışıyorlardı. ... İSYAN bu çocukları test etmenin ve beyin kalıplarını incelemenin Flare için bir tedavi bulmalarına yardımcı olacağına inanıyordu.