kuş tüyü yatak ne demek?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bay Louisa Howe
Puan: 4.1/5(36 oy)

Tüy Örtüsü Nedir? Kuş tüyü yatak terimi şu anlama gelir: işverenlerin sendika düzenlemelerine uymak için işgücünü değiştirmelerini gerektiren bir işçi sendikası uygulaması . Sendikalar kuş tüyü döşeme işine girdiğinde, şirketler bu talepleri karşılamak için genellikle işçilik maliyetlerini artırmak zorunda kalıyor.

Kuş tüyü yatak terimi nereden geldi?

'Tüy yatağı' terimi, başlangıçta şımartılan, şımartılan veya aşırı ödüllendirilen herhangi bir kişiye atıfta bulundu. Dönem Yataklardaki şilteleri doldurmak için tüylerin kullanılmasından kaynaklanmıştır. , daha fazla konfor sağlar.

Kuş tüyü yatak deyimi ne anlama gelmektedir?

: Bir işverenin genellikle bir sendika kuralı veya güvenlik tüzüğü uyarınca ihtiyaç duyulandan daha fazla işçi çalıştırmasını veya üretimi sınırlamasını gerektirmesi .

Demiryolu tüy yatağı nedir?

Featherbedding şu şekilde tanımlanmıştır: [T] iş için gerekenden daha fazla işçinin çalıştırılmasını gerektiren çalışma kuralları .

Kuş tüyü döşemeyi yasa dışı kılan nedir?

1947'de Taft-Hartley Yasası Bir sendikanın ifa edilmeyen veya ifa edilemeyen hizmetler için ücretlerin ödenmesini emretmesini haksız bir çalışma uygulaması yapan Bölüm 8(b)(6) aracılığıyla kuş tüyü anlaşmaları yasaklamaya çalıştı.

TÜY YATAKLAMA nedir? FEATHERBEDDING ne anlama gelmektedir? TÜY YATAK anlamı ve açıklaması

39 ilgili soru bulundu

Grev nedir, amacını açıklar mı?

Vuruş, Çalışanların işverenlerin istediği koşullarda çalışmayı toplu olarak reddetmesi . Grevler, esas olarak ekonomik koşullara (ekonomik grev olarak tanımlanır ve ücretleri ve sosyal hakları iyileştirme amaçlıdır) veya işgücü uygulamalarına (çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik) yanıt olarak olsa da, çeşitli nedenlerle ortaya çıkar.

Featherbedding haksız bir işçilik uygulaması mıdır?

Hem işçi sendikaları hem de işverenler, NLRA kapsamında haksız emek uygulamalarından suçlu olabilir. kuş tüyü oluşur bir işçi sendikası, bir işverenin belirli bir işi yapmak için gerekenden daha fazla işçi çalıştırmasını gerektirdiğinde . ... Bu tür faaliyetler, NLRA kapsamında haksız işgücü uygulamaları olarak kabul edilir.

İşverenler neden kuş tüyü yatak işine giriyor?

İşçi sendikaları, belirli bir görevi tamamlamak için işverenlerden işgücü maliyetlerini gerekenden daha fazla artırmalarını istediğinde ortaya çıkar. ... Tüy yatak ortaya çıktı Sendikaların insanları teknolojik ilerlemeler ve gelişme karşısında istihdam etmelerinin bir yolu .

Emek talebine neden türetilmiş talep denir?

Emek talebi türetilmiş talep olarak tanımlanır, çünkü: Vergi gelirlerini artırmak amacıyla işgücü piyasalarına dayanan devlet kurumlarından elde edilir. . ... Üretim sürecinde emek kullanan ürünlere olan talepten kaynaklanmaktadır.


İkincil boykotlar neden yasa dışıdır?

Ulusal Çalışma İlişkileri Yasası'nın 8. Bölümü uyarınca, işçi örgütlerinin ikincil boykot uygulamalarını kullanmasına veya desteklemesine izin verilmemektedir. çünkü Kongre, bunun ekonomiye yol açabileceği istikrarsızlıktan ve bağlı olmayan ikincil taraflar üzerindeki etkilerinden korkuyor. .

Lokavt neyi temsil eder?

Bir kilitleme bir iş anlaşmazlığı sırasında bir şirketin yönetimi tarafından başlatılan bir işin durması veya işten çıkarılması . Çalışanların çalışmayı reddettiği bir grevin aksine, işverenler veya endüstri sahipleri tarafından bir lokavt başlatılır.

Grev iş kanunu nedir?

GREV - anlamına gelir sınai veya iş anlaşmazlığı nedeniyle çalışanların uyumlu eylemiyle işin geçici olarak durdurulması . ... KİLİTLENME — bir işverenin sınai veya iş anlaşmazlığı nedeniyle iş vermeyi geçici olarak reddetmesi anlamına gelir.

Sevgili sözleşmesi nedir?

: işveren ve işçi sendikası arasında, işverenin lehine olan ve genellikle bir sendika yetkilisi tarafından düzenlenen bir anlaşma sendika üyelerinin katılımı veya onayı olmadan.


Sendikaların ilk olarak kurulmasının sebepleri nelerdi?

İşçi sendikaları sırayla kuruldu Düşük ücret, güvensiz veya sağlıksız çalışma koşulları, uzun saatler ve diğer durumlar gibi işle ilgili zorluklarda işçilere yardımcı olmak . İşçiler, sendika üyeliği nedeniyle patronlarıyla sık sık sorunlar yaşıyordu.

Tuzlama yasal mı?

Taktik ABD'de sıklıkla tartışılır çünkü ABD yasalarına göre sendikalar yasak işyerinde işçilerle konuşmaktan ve tuzlamadan kurtulmak, sendika organizatörlerinin işçilerle konuşmasına izin veren birkaç yasal stratejiden biridir. ... Bu kategori tuzlamayı içerir.

Mavi gök pazarlığı nedir?

Blue-Sky Pazarlığı ' olarak tanımlanır İşçi ve yönetimden birinin veya her ikisinin müzakerelerinde gerçekçi olmayan ve makul olmayan talepler , hiçbir şeyden vazgeçmeyen ve imkansızı talep eden bir yer.' Aslında toplu pazarlık değildir.

Emek talebine ne ad verilir?

Belirli bir pazardaki emek talebine denir. emek piyasası talebi - o piyasaya katılan tüm firmaların farklı piyasa ücret seviyelerinde talep edeceği emek miktarıdır.


türetilmiş talep ne demek?

Türetilmiş talep, aşağıdakileri ifade eden ekonomik bir terimdir. farklı veya ilişkili bir mal veya hizmet talebinden kaynaklanan bir mal veya hizmet talebi . Türetilmiş talep, yalnızca bir ürün veya hizmete, başka bir mal veya hizmeti elde etme veya üretme kabiliyeti için yapılan talebe ilişkindir.

Emek talebini etkileyen iki faktör nelerdir?

Emek için talep eğrisini değiştirebilecek faktörler şunları içerir: emeğin ürettiği ürünün talep edilen miktarındaki değişiklik ; az ya da çok emek kullanan üretim sürecindeki bir değişiklik; ve firmaların belirli bir ücretle kiralamak istedikleri emek miktarını etkileyen hükümet politikasındaki bir değişiklik.

Çalışanlara sağlanan yan haklar nelerdir?

Yan ödemelerin en yaygın örneklerinden bazıları şunlardır: sağlık sigortası, işçi tazminatı, emeklilik planları ve aile ve tıbbi izin . Daha az yaygın olan yan haklar, ücretli tatil, yemek sübvansiyonu, banliyö yardımları ve daha fazlasını içerebilir.

Çalışma hakkı yasaları neyi yasaklar?

Ulusal Çalışma Hakkı Yasal Savunma Vakfı'na göre, çalışma hakkı yasaları sendika güvenlik anlaşmaları veya işverenler ve işçi sendikaları arasındaki anlaşmalar kurulu bir sendikanın, istihdam koşulu olarak çalışanların üyeliğini, sendika aidatlarının veya ücretlerinin ödenmesini ne ölçüde gerektirebileceğini belirleyen, ...


Ekonomide Çalışma Hakkı yasası ne anlama geliyor?

Çalışma hakkı yasasının verdiği işçilere işyerinde bir işçi sendikasına katılıp katılmamayı seçme özgürlüğü . Bu kanun ayrıca sendikalı işyerlerinde çalışanların sendikalı olsun ya da olmasın sendika aidatı veya sendika temsili için gerekli diğer üyelik aidatlarını ödemelerini isteğe bağlı hale getirmektedir.

Sıcak kargo maddesi nedir?

'Sıcak Kargo' sözleşmeleri (Bölüm 8(e)) Belirli istisnalar dışında, bir işveren bir işçi sendikası ile açık veya zımni bir sözleşme yapamaz. işveren, başka bir işverenin ürünlerini elleçleme, kullanma, satma, nakletme veya başka bir şekilde işlemeyi durdurmayı veya bunlardan kaçınmayı kabul eder. .

Sendikaların ücretler ve üretkenlik üzerindeki etkileri nelerdir?

Sendikalar piyasaların temizlenmesini engelliyor . Sendikalar, bölgeler arasında ücretleri standartlaştırarak emek arzını bozar. Ek ücretlerin getirisi düşükse, sendikalar işletmelere zarar verir. Prim, normal karlar pahasına gelirse, bu, firmalara ve istihdam büyümesine zarar verebilir.

Taft Hartley Yasası nedir?

Taft-Hartley Yasası, 1935 Wagner Yasasını genişleten ve değiştiren 1947 tarihli bir ABD federal yasasıdır. BT belirli sendika uygulamalarını yasaklar ve sendikalar tarafından belirli mali ve siyasi faaliyetlerin ifşa edilmesini gerektirir . 1 Tasarı başlangıçta Başkan Truman tarafından veto edildi, ancak Kongre vetoyu geçersiz kıldı.