Kontes de bouchaud akasma ne zaman budanır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Ansley Kuhlman DDS
Puan: 4.8/5(58 oy)

Budama yapılmalı geç kış veya erken ilkbahar ve 'sert budama' gerektirir: sadece gövdeleri yaklaşık 1 fit kadar bir çift güçlü tomurcuk olacak şekilde kesin. (30 cm) erken ilkbaharda büyüme başlamadan önce zemin seviyesinden yüksektir.

Kontes de Bouchaud akasmalarını nasıl budanırsınız?

Nemli fakat iyi drene edilmiş toprakta tam güneşte kısmi gölgede büyütün. Tüm geç çiçek açan akasmalarda olduğu gibi, Clematis 'Comtesse de Bouchard' Budama Grubu Üç'e girer. basitçe kesim, Şubat veya Mart aylarında en düşük tomurcuk çiftine geri döner .

Armandii akasmalarımı ne zaman budamalıyım?

Akasma armandii için budama ve bakım

  1. Çiçeklenmeye bağlı olarak Mart veya Nisan aylarında gerçekleştirin.
  2. Çiçek açan sapları yaklaşık 20 inç (50 cm) kadar kesin.
  3. Ölü odunu ve en zayıf gövdeleri tamamen kesin.

Akasmalarımı kış için kesmeli miyim?

Budama, akasmaların kış bakımının ayrılmaz bir parçasıdır. Bitkileri budamak yeni büyümenin ortaya çıkmasından önce kış sonlarında . ... Akasma asmalarının kışın küçültüldüğü çıplak gövdeler içler acısı bir görüntü veriyor ama bunun geçici olduğunu unutmayın.

Akasmaları kesmezseniz ne olur?

Olathe'deki Kansas Eyalet Üniversitesi Araştırma ve Uzatma ile bir bahçecilik ajanı olan Dennis Patton, yabanasması ile tehlikenizi budama görmezden geliyorsunuz, dedi. 'Gereksiz kaldı, yeni büyüme ile karıştırılmış karışık bir sarmaşık kütlesine dönüşecekler . Asi görünmeyecekler. Yönetmek zor' dedi.

Clematis 'Comtesse De Bouchaud' çiçek, yardım ve bakımda,

34 ilgili soru bulundu

Her yıl akasma kesiyor musunuz?

Clematis budaması en kolay olanıdır, çünkü temelde her şeyi kestin ! ... Bu, her yıl Mart ayında, yeni büyümeye yer açmak için tüm gövdeleri yerden yaklaşık 12 inç olacak şekilde budamanız gerektiği anlamına gelir. Bu grup güçlü bir şekilde geri dönecek ve her yıl yeni ahşapta çiçek açacak.

Akasmaları sonbaharda tekrar yere kesebilir misin?

Akasma Bitkileri Ne Zaman Budamalı

Yeni ahşapta çiçek açan çeşitler en iyisidir bitki uykudayken budanır - ya sonbaharın sonlarında ve kışın ya da yeni büyüme başlamadan önce ilkbaharda çok erken.

Akasmalarımdaki ölü çiçekleri kesmeli miyim?

Deadhead, çiçekleri başka bir dizi çiçek için harcadı, ancak bunlar yeni büyümede göründükleri için muhtemelen ilkinden daha küçük olacaklar. İlk çiçek açarken , 12 ila 18 inç (31-46 cm.) kadar gövde çıkarılabilir. Bu, bitkiyi gençleştirir ve genellikle yabanasması asmalarını budamanın en iyi yoludur.

Akasmalarıma nasıl daha fazla çiçek alabilirim?

Akasmaların kökleri, çiçeklenmeyi teşvik etmek için yaprakları tam güneşteyken serin ve nemli toprakta olmayı tercih eder. Bunu bahçenizde kolayca gerçekleştirebilirsiniz: Dikkatlice bitki yatakları veya diğer bitkiler Köklerin etrafındaki alanı gölgelendirmek için akasmalarınızın etrafındaki toprak. Clemtis etrafındaki toprağa bir malç tabakası uygulayın.


Hangi akasma budamaya ihtiyaç duymaz?

yabanasması montana Güvenilir bir şekilde çiçek açtığı ve budama gerektirmediği için popüler bir çeşittir, bu nedenle büyümesi en kolay Akasmalardan biridir.

Yaprak dökmeyen bir akasma armandii'yi nasıl budanırsınız?

armandii, çiçek açtıktan sonra onları düzenli tutmak için kolayca kesilebilir. Eski sıkışık bitkiler, çiçeklenmeden hemen sonra tüm gövdeleri neredeyse tabana kadar keserek yenilenebilir. Bitkileri eski gücüne kavuşturmak için kuru büyülerde Kan, Balık ve Kemik, malç ve su uygulayın. Sert budamadan önce en az üç yıl bekleyin Yeniden.

Clematis armandii'yi ne kadar sert budaabilirsin?

Bitki zaten tabandan büyüyen üç veya dört sağlıklı gövdeye sahip değilse, yeni ekilen tüm akasmaların budanması gerekir. ekimden sonraki ilk baharda sert geri . Toprak seviyesinin yaklaşık 30 cm (12 inç) üzerinde, güçlü bir çift yaprak tomurcuğunun hemen üstüne kadar kesin.

Bir yabanasması Kontes de Bouchaud'a nasıl bakarsınız?

Nemli, iyi drene edilmiş topraklarda yetişir, tam güneş veya kısmi gölge . İdeal olarak, Clematis 'başlarını güneşte ve ayaklarını gölgede' tutmayı tercih eder. Kökleri serin ve diğer bitkiler tarafından gölgede tutun veya tabana bir kat çakıl veya yassı taş ekleyin. Sıcak yaz bölgelerinde öğleden sonra gölgesi takdir edilmektedir.


Kilian Donahue akasmalarına nasıl bakarsınız?

Akasma x 'Kilian Donahue'

Tam dallanma alışkanlığına sahip olağanüstü bir yeniden çiçek açıcı. Arbors, çitler veya uzun çalılar için iyi bir yer örtücü veya tırmanıcı yapar. Yaprak döken. Düzenli olarak su - haftalık veya daha sık olarak aşırı ısıda veya kaplarda.

Jübile akasmalarımı ne zaman budamalıyım?

Bahçe bakımı: Büyüme başlamadan önce ölü ve hasarlı sapları çıkarın. erken bahar , kalan tüm gövdeleri güçlü tomurcukların göründüğü yere kadar kesin. Erken ilkbaharda bitkinin tabanına yavaş salınan dengeli bir gübre ve iyi çürümüş bahçe kompostu uygulayın.

Akasmaların bütün yaz çiçek açmasını nasıl sağlarım?

Genellikle sorun, gübre eksikliği değil, yemyeşil bitki örtüsü ve az çiçek açabilecek çok fazla gübredir. Genel bir kural olarak, yabanasması ilkbaharda bir avuç 5-10-10 gübreden yararlanır. bir kompost tabakası . İlkbahar ve yaz aylarında bir veya iki kez suda çözünür bir gübre uygulayın.

Akasmalarımda neden çiçek yok?

Akasma neden çiçek açmıyor? Bu sorunun en yaygın nedeni uygun olmayan yetiştirme koşulları . Akasma nemi tutan fakat iyi drene edilmiş bir toprağa ihtiyaç duyar. Köklerin serin ve gölgede tutulması gerekir, ancak bitkinin tepesi derin gölgede tutulursa büyüme ve çiçeklenme bozulur.


Akasma için en iyi gübre nedir?

Clematis ağır bir besleyicidir; tedarik etmek 5-10-10 gibi düşük azotlu gübre ilkbaharda, tomurcuklar yaklaşık 2 inç uzunluğunda olduğunda. Dengeli bir 10-10-10 gübre ile her 4 ila 6 haftada bir alternatif besleme. Büyüme mevsiminin sonuna kadar bu alternatif beslemeye devam edin.

Akasma birden fazla çiçek açar mı?

Genellikle çiçek açarlar iki dalga . Bir önceki yılın büyümesinde ilkbaharın sonlarında veya yaz başlarında çiçek açarlar. Genellikle yaz sonunda çiçeklenmeyi tekrarlarlar ve yeni ahşaba erken düşerler.

Nasıl ölüsün?

Deadheading çiçekler çok basittir. Bitkiler çiçek açtıkça, çiçek sapını harcanan çiçeğin altında ve ilk tam, sağlıklı yaprak kümesinin hemen üstünde sıkıştırın veya kesin. Bitkideki tüm ölü çiçeklerle tekrarlayın. Bazen bitkileri tamamen keserek ölü kafaları çıkarmak daha kolay olabilir.

Akasmaların uzun bacaklı olmasını nasıl önlersiniz?

Akasma ihtiyacı düzenli olarak budanmak karışık bir gövde kütlesi haline gelmelerini önlemek için. Budamadan bitki, tüm çiçekler bitkinin tepesinde olacak şekilde tabanda çıplak hale gelecektir. Düzenli budama, güçlü büyümeyi ve çiçeklenmeyi teşvik eder ve bitkiyi sınırlar içinde tutar.


Akasmalarım neden aşağıdan yukarıya ölüyor?

Hayır, bu sadece kuruyor. Akasma çok susamış bitkiler bu yüzden onlara bol su verin. İlkbaharda/Yazda Bitki çok kahverengiyse, tabandan yaklaşık 18 inç kadar kesin, bu bitkinin alt kısmından taze yeni büyümeyi teşvik edecektir.