Konsollu balkonlar güvenli midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Johnpaul Blick
Puan: 4.9/5(43 oy)

Bir konsol balkonun en zor zorluğu, kirişlerin duvardan geçtiği hava koşullarına dayanıklı bir bağlantı sağlamaktır. Kirişler, genleşme ve büzülmenin bir sonucu olarak nem ve sıcaklıktaki değişikliklerle hareket edecektir. Sonuç, görünmeyen çürüme ve su hasarıdır. büyük güvenlik riski .

Konsollu balkonların sorunu nedir?

Konsollu güvertelerdeki en büyük tek sorun, kirişlerin evin duvarından geçtiği yerde hava geçirmez bir bağlantı sağlamanın zorluğu . Bu eklemler tipik olarak nem ve sıcaklıktaki değişikliklerin neden olduğu genleşme ve büzülmenin bir sonucu olarak hareket eder.

Konsol balkonlar güvenli midir?

Bir konsol balkonun en zor zorluğu, kirişlerin duvardan geçtiği hava koşullarına dayanıklı bir bağlantı sağlamaktır. Kirişler, genleşme ve büzülmenin bir sonucu olarak nem ve sıcaklıktaki değişikliklerle hareket edecektir. Sonuç, görünmeyen çürüme ve su hasarıdır. büyük güvenlik riski .

Bir balkon konsolu ne kadar uzağa gidebilir?

Yeni açıklık tablolarına ve IRC hükümlerine göre konsollar, kirişin arka açıklığının dörtte birine kadar uzatın . Bu, merkezde 16 inçlik güney çamı 2x10'lar gibi, 12 fit'i kapsayan kirişlerin, ilave 3 fit'e kadar konsol yapmasına izin verildiği anlamına gelir (aşağıdaki resme bakın).

Balkonumun güvenli olup olmadığını nasıl anlarım?

Kontrol herhangi bir görünür çatlak veya renk değişikliği Bu, suyun çoğu balkonu oluşturan betonu ve inşaat demirini aşındırdığı anlamına gelebilir. Hem paslanma belirtileri arayarak hem de sağlam bir şekilde sallayarak balkon korkuluklarınızın sağlam olduğundan emin olmanız da önemlidir.

Balkonunuzu desteklemeyin! | ProArchitect

17 ilgili soru bulundu

Balkon ne kadar sürer?

Bakım Hakkında Her Şey

Uygun bakım ile, balkonlar nesiller boyu sürebilir . Wellinsky, beton balkonların 50 yıl dayanmaması için hiçbir neden olmadığını söylüyor. Öte yandan, beş yıl önce yapılan bazı binaların balkonlarının da tamamen yenilenmesi gerekiyor.

Balkonlar çöker mi?

Ancak balkonlar, güverteler ve diğer asma dış mekanlar kendi riskler . Yanlış monte edildiğinde, bakımı yapıldığında veya kullanıldığında güverte çökmesi veya başka bir kaza riski büyük ölçüde artar. Trajik bir şekilde, San Francisco'daki bir partide balkon çökmesi 6 kişinin ölümüne ve birkaç kişinin yaralanmasına neden oldu.

Juliet balkonunda oturabilir misin?

Juliet balkonunda oturamazsın . Genellikle üzerine oturulmaları amaçlanmamıştır, bu nedenle nadiren bir sandalye için yeterince büyüktürler. Bu balkonlar tipik olarak Fransız kapıların veya açılabilen büyük pencerelerin önündedir ve balkon yerine korkuluk görevi görür.

Bir konsol balkon ne kadar ağırlık taşıyabilir?

Küçük balkonlar genellikle en fazla on kişinin ağırlığını taşıyacak şekilde tasarlanmıştır. Doğru tasarlanmışsa balkonunuz en az 50 kilo (22 kg) metrekare başına . Bununla birlikte, tasarıma, malzemelere ve yapım süresine bağlı olarak farklı ağırlıkları güvenli bir şekilde korumak için bir balkon inşa edilir.


2x12 konsol ne kadar uzağa gidebilir?

Kiriş Konsolları

Kirişin arka açıklık kısmındaki gerilmeler, konsol olup olmadığına bakılır. Bir güney çamı (2) 2x12 kiriş, maksimum 14 fitlik kirişleri desteklerken 8 fitlik bir alana yayılabilir ve konsol, her iki taraftaki direklerin 2 fit ötesinde .

Konsol balkon nedir?

Konsollu bir balkon bir evde veya başka bir binada bir duvardan dışarıya doğru uzanan bir yapı . Konsollu bir tasarım kullanır - yani, balkonu tutan kirişler yalnızca bir uçta sabitlenir, yani yapıdan dışa doğru uzanan diğer uç desteklenmez.

Konsol balkon nedir?

Konsol/çıkıntılı balkonlar nelerdir? Genellikle 'konsollu balkonlar' olarak bilinen çıkıntılı balkonlar, esasen, ana bina yapısından çıkan ve sakinlerin bir çevre korkuluğu ile korunan bir platforma çıkmalarına izin veren bir binaya eklenen platformlar .

Konsol balkon nasıl çalışır?

Konsollu balkonlar

olacak şekilde yapılmış balkonlardır. balkon binanın ön yüzünden dışarı çıkıyor binanın yüzüne sabitleme dışında herhangi bir görünür destek olmadan. Ağırlık ve uygulanan yükler, yapıyı duvardan kaldırarak desteklenir.


Bir balkonu nasıl desteklersiniz?

Kablolar, braketler veya iskeleler

Binaya bitişik balkonun iki köşesini desteklemenin iki olası yolu vardır: geleneksel bir güverte defteri kurun Bu, binaya bağlı veya bağımsız bir güverte gibi temellere dayanan direklerdeki köşeleri destekleyebilirsiniz.

Bir balkon ne kadar uzağa sarkabilir?

Çıkıntılar genellikle bir aralıkla sınırlıdır arka ışığın yaklaşık %25-35'i ve kiriş veya sütun gibi sert bir destekle desteklenmelidir.

Ne tür balkonlar var?

Aşağıda evinize en çok yakışacak balkon yapısını bulmanıza yardımcı olacak farklı balkon çeşitleri bulunmaktadır.

  • Asılı balkonlar. ...
  • Yığılmış balkonlar. ...
  • Konsol veya çıkıntılı balkonlar. ...
  • Balkon Döşeme.

Balkonlarda ağırlık sınırı var mı?

Her balkon nasıl yapıldığına, ne zaman yapıldığına ve kullanılan malzemelere göre farklı ağırlıkları güvenle koruyabilir. ... Bir balkona aşırı yükleme, sizi veya başkasını tehlikeye atan bir güvenlik tehlikesiyle sonuçlanabilir. Olduğu söyleniyor, genel olarak konuşursak, balkonlar metrekare başına 50-100 pound yük dereceli .


Bir konsol ne kadar ağırlık taşıyabilir?

Her konsol kolu destekleyebilir 2.000 pound* . Konsol rafının aşırı yüklenmesini önlemek için kol kapasitelerinin yanı sıra kolon kapasitelerini de dikkate almak gerekir. Her sütunun gerçekte ne kadar ağırlığı desteklediğini belirleyin.

Beton balkonlar güvenli mi?

2. kattaki alçak bir balkon bile potansiyel bir tehlike arz eder. Bu nedenle balkonunuzu yılda bir kez kontrol ettirmelisiniz. ile ilgili önemli bir güvenlik sorunu balkonlar beton dökülüyor . ... Ancak yukarıdan düşen küçük bir beton parçası bile aşağıdaki insanları ciddi şekilde yaralayabilir, hatta öldürebilir.

Juliet balkon değer katıyor mu?

Juliet balkonları evinize değer katın , büyük bir ön maliyet gerektirmeden. Sadece bu da değil, Juliet balkonlar, bir kişinin evinin dışarıdan bakıldığında görünüşünü büyük ölçüde iyileştirir ve 'kaldırım çekiciliğine' önemli ölçüde katkıda bulunur.

Juliet balkonunun amacı nedir?

sağlamak sürgülü kapılar için 'bekçi' veya güvenlik bariyeri veya birinci kattaki bir odada veya daha yukarısında içe doğru açılan tam yükseklikte Fransız Kapılar, bir Juliet balkon, kapılar açıkken daha fazla doğal ışık ve temiz hava sağlar.


Sahte balkonda durabilir misin?

Gerçek balkonlar: Bir güverte zemini ve bir korkuluktan oluşan bu gerçek balkonlar, üzerinde yürünebilir ve makul miktarda balkon mobilyası, bitki ve insanı tutabilmelidir. ... Sahte balkonlar: Bu sahte balkonlar genellikle sadece bir korkuluğa sahiptir ve güverte zemini yoktur. Ray, bir pencereyi veya kapıları kaplar.

Balkon çökmeleri ne kadar yaygındır?

BERKELEY, Kaliforniya — 6 bin 500 kişi yaralandı 2003'ten bu yana ABD'de çöken balkonlardan ve verandalardan kaynaklanan kazalar, ancak bu tür kazaların ölümcül olduğu nadirdir - bu hafta Berkeley'de öldürülen altı üniversite öğrencisi de dahil olmak üzere sadece 29 ölümle.

Balkon neden çöker?

Balkon çökmelerinin arkasındaki nedenlerin çoğu şunları içerir: mal sahibinin balkonla ilgili bilinen bir kusuru düzeltmemesi . Bu korkutucu kazaların yaygın nedenleri arasında şunlar yer alır: Aşınmış destek kirişlerinin onarılmaması veya değiştirilmemesi. Çok fazla insanın balkona çıkmasına izin vermek.

Yüksek katlı balkonlar güvenli mi?

– çarpılırsa birini ciddi şekilde yaralayabilir ve hatta öldürebilir. Yüksek balkonunuz ne kadar yüksekse, düşen bir nesne daha fazla hasara neden olabilir . Düşen bir nesne kimseye zarar vermiyorsa, yine de arabalara veya mülklere zarar verebilir. Bahsetmemek gerekirse, binanızın yönetimi memnun olmayacak.