Konşimentodaki alıcı kimdir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Vida O'Conner
Puan: 5/5(30 oy)

alıcı nedir? alıcı kargo varış noktasında serbest bırakıldığında malların mülkiyetinin devredileceği taraf . Bir konşimentoda bir alıcının adı belirtilmelidir.

Alıcı gönderici mi yoksa alıcı mı?

Alıcı kimdir? Sevkiyattaki bir alıcı, konşimentoda (BOL) listelenir. Bu kişi veya kuruluş gönderi alıcısıdır ve genellikle sevk edilen malların sahibidir. Başka talimatlar olmadıkça alıcı, gönderiyi kabul etmek için yasal olarak hazır bulunması gereken kişi veya kişidir.

Konşimento üzerinde alıcının rolü nedir?

alıcı kargo varış noktasında serbest bırakıldığında malların mülkiyetinin devredileceği taraf . Bir konşimentoda bir alıcının adı belirtilmelidir.

BOL'deki alıcı kimdir?

Açık konşimento

Ciro edilebilir konşimento olarak da bilinen bu tip, alıcının imzası olduğu sürece kargonun bir alıcıdan diğerine aktarılabileceğini belirtir. Alıcı genellikle Taşıyıcı, banka veya malların ithalatçısı tarafından önceden belirlenmiş bir isimlendirilmiş taraf .

Faturada alıcı kim?

Alıcının Tanımı

alıcı sevk edilen malların alıcısı . Alıcı, müşteri veya müşteridir. Ürünün nihai sahibi alıcıdır, bu nedenle bir 3. taraf lojistik şirketine gönderilen gönderilerin alıcı olarak 3PL'yi listelemeyeceğini akılda tutmak önemlidir.

Konşimentodaki gönderici, Alıcı anlamı, Tarafa bildir,

15 ilgili soru bulundu

Alıcı alıcı mı?

Taşıma sözleşmesinde alıcı, bir gönderinin teslim alınmasından mali olarak sorumlu olan kuruluş (alıcı) . Genellikle, ancak her zaman değil, alıcı ile alıcı aynıdır.

Banka alıcı olabilir mi?

Bir banka akreditifte alıcı olarak adlandırılabilir, ancak yine de malların toplanmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. önceden açıkça kabul etmedikçe LCs-ICC522 için geçerli olan standart hüküm ve koşullar açısından ve alıcı rolü üzerinde anlaşmaya varılmıştır.

BOL yasal bir belge midir?

Konşimento (BL veya BoL) bir taşıyıcı tarafından bir göndericiye verilen yasal bir belge taşınan malların türünü, miktarını ve varış yerini ayrıntılandırır. Bir konşimento ayrıca, taşıyıcı malları önceden belirlenmiş bir varış noktasında teslim ettiğinde bir gönderi makbuzu görevi görür.

Nakliye şirketi alıcı olabilir mi?

Taşıma sürecindeki paydaşlar alıcı, gönderici ve taşıyıcıdır. Gönderici, gönderileri taşıyıcı olan bir teslimat hizmeti sağlayıcısı aracılığıyla alıcıya gönderir. Nakliye firması olabilir ara alıcı olarak kabul edilir .

Alıcı ve alıcı kimdir?

Bir alıcı malları kabul etmek veya teslim almakla görevlendirilen kişi . Alıcı, aynı zamanda, başka bir aracı veya taraf tarafından teslimat veya satış için malları tutmakla görevlendirilen bir kişidir. Alıcı, bir tür bedel karşılığında bir varlık elde etmek için sözleşme yapan herhangi bir kişidir.

Bir konşimentonun üç amacı nedir?

Bir konşimento devredilebilir olmalıdır ve üç ana işlevi yerine getirir:

  • kesin bir makbuzdur, yani malların yüklendiğine dair bir onaydır; ve.
  • taşıma sözleşmesinin şartlarını içerir veya kanıtlar; ve.
  • nemo dat kuralına tabi olarak mallar için bir mülkiyet belgesi görevi görür.

Alıcı ile teslimat adresi aynı mı?

Konşimento formumuzda hem 'alıcı' hem de 'alıcıya teslim' alanımız var. Amerika Birleşik Devletleri'nde nakliyede, hem adlar hem de adresler neredeyse her zaman aynıdır . Ancak bir ihracat sevkiyatımız olduğunda iki adres farklıdır. Alıcı tanımı, müşteri teslimat adresi alanımızdan gelir.

Kimler alıcı olabilir?

Alıcı: Alıcı, taşıyıcının (Gemi) malları teslim etmesi gereken kişidir. Çoğu durumda alıcı, malların Alıcısıdır, ancak her zaman değil. Alıcı olabilir alıcı tarafından aday gösterilen acente . Alıcı, alıcının bankası da olabilir.

Alıcı ve alıcı farklıysa ne olur?

Bir alıcı bir mal sevkiyatının alınmasından sorumlu olan kişi , alıcı ise para karşılığında mal ve hizmet alan bir kişidir. ... Ancak, alıcının alıcı olmadığı ve malları onun adına teslim alması için alıcı tarafından atanan bir vekil olduğu zamanlar vardır.

Bir alıcının sorumlulukları nelerdir?

Genel olarak alıcı, vergilerin ödenmesinden ve üzerlerinde birikebilecek navlun ücretlerinin karşılanmasından sorumludur. . Alıcı ayrıca, eşyaların konşimentoda belirtildiği gibi uygun durumda olduğundan emin olmaktan da sorumludur.

Alıcı için başka bir yaygın isim nedir?

Bu sayfada alıcı için 13 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: temsilci , acente, faktör, alıcı, gönderici, indorsee, proctor, araç, alıcı, gönderici ve konşimento.

Alıcı ve gönderici arasındaki fark nedir?

Malları gönderen kişi göndericidir (ihracatçı). , alıcı alıcı (ithalatçı) iken. Örneğin, bir sanatçı, resimlerini üçüncü bir tarafa satmak için bir sanat galerisi ile düzenleme yaptığında, sanatçı gönderici olur ve ikincisi alıcı olur.

Bir taşıyıcı ile bir nakliye şirketi arasındaki fark nedir?

Ortak Taşıyıcı, malları düzenli rotalarda belirli oranlarda taşıyan bir kişi veya şirkettir. Freight Forwarder, malları çıkış noktasından varış noktasına ulaştırmak için bireyler veya şirketler için gönderiler organize eden kişi veya şirkettir; nakliyeciler tipik olarak bir taşıyıcı ile sözleşme yapar hareket mallar.

Nakliye şirketi ile nakliyeci arasındaki fark nedir?

Bir nakliye şirketi, nakliye gemilerine veya taşıyıcılarına sahip değildir ve bunun yerine kargo veya konteynırları taşımak için bir gemide alt kiralama alanı ile çalışır. Bu, bir FF'nin hareket ettiği anlamına gelir işletme sahipleri ve profesyonel nakliye hatları arasında aracı olarak .

Bol bilgi eksikse ne olur?

Orijinal bir konşimento kaybolur, imha edilir veya çalınırsa, orijinali bulunmadıkça genellikle yeni bir fatura elde edilemez . Kayıp bir konşimento, gönderici, ithalatçı veya ihracatçı tarafından birkaç adım gerektirir. Göndericiden, konşimentonun kaybolduğunu detaylandıran bir mektup hazırlanmalıdır.

Bol'un açılımı nedir?

Daha önce kargo taşımacılığı kullandıysanız, muhtemelen BOL terimini duymuşsunuzdur. Muhtemelen merak ediyorsunuz, BOL ne anlama geliyor? BOL kısaltması konşimento , ve neredeyse tüm yük gönderileri için kullanılan resmi bir belgedir.

Bir Bol'u ne kadar süre dosyada tutmalısınız?

(d) Yaptığınız her hareket için konşimentoları saklamanız gerekir. konşimentoyu oluşturduğunuz tarihten itibaren en az bir yıl .

sipariş için alıcı ne demek?

Yurtdışı tedarikçiden satın alma siparişi veren alıcı XYZ, malları daha sonra yeniden satış veya devir yoluyla başka bir tarafa teslim etmek isterse, alıcı denizaşırı tedarikçiye konşimentodaki alıcı sütununu Kime olarak belirtmesini söyler. XYZ sıralaması ' veya 'SİPARİŞ İÇİN'.

Gönderici siparişi ne anlama geliyor?

sipariş vermek demek konşimento emrine gönderildi nakliyeci. Konşimentoda belirtilen gönderici, en az bir orijinal nüshasını taşıyıcıya teslim ederek boşaltma limanında malı kimin teslim alacağını belirler.

dp ödemesi nedir?

Koleksiyon şartları muhatabın beraberindeki belgeleri almadan önce bir poliçe ödemesini gerektiren ödeme . Tipik olarak, bu tür koleksiyonlar, mülkiyeti veya mülkiyeti kısıtlayan ve böylece muhatabı ilgili malları elde etmek için taslağı onurlandırmaya zorlayan bir belge içerir.