Gine domuzları bezelye yemeli mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Esmeralda Ryan
Puan: 4.3/5(75 oy)

Bezelye: Çoğu sebzede olduğu gibi bunlar da Fosfor ve Kalsiyum içerir. Ancak C vitamini de içerirler. Bezelye besleyebilirsiniz. Gine domuzunuza ölçülü olarak . ... Çiğ pancar: Haftada bir veya iki kez, ara sıra Guinea Pig'inize beslenebilir.

Gine domuzları ne sıklıkla bezelye yiyebilir?

Kobaylar ikiden fazla bakla ile beslenmemeli ve bu haftada bir yada iki kere sadece bir bezelye kabuğu ile. Gine domuzu sahipleri, kar bezelyelerinin günlük diyetlerinin bir parçası olduğundan emin olmalıdır, çünkü bu çok önemlidir.

Gine domuzları bütün bezelye yiyebilir mi?

Arada bir veya iki tane yemek kobaylar için tamamen güvenlidir . Ancak, tüylü küçük arkadaşınıza çok fazla vermek onların sağlığı için tehlikeli olabilir. Adından da anlaşılacağı gibi, şekerli bezelye şeker oranı yüksektir.

Gine domuzu donmuş bezelye yiyebilir mi?

Hayır, hiç yapamazlar . Dondurulmuş yiyecekler kobayların yemesi için çok kötüdür ve onlar için yiyecek olarak kaçınılmalıdır. Sadece taze sebzeleri yemeli, pişmiş veya donmuş yiyecekler yememelidirler.

Gine domuzları mısır ve bezelye yiyebilir mi?

Gine domuzları çoğu şeyi yiyebilir. sebze insanlar yemek. Renkli sebzeler besinlerle doludur - kırmızı, sarı, turuncu ve yeşil tatlı biberler, tatlı patatesler ve tatlı patatesler, kabaklar, şalgamlar, balkabağı, küçük parçalar halinde kesilmiş ipekli mısır ve kar, şeker ve bezelye.

Bir Gine Domuzu Hangi YİYECEKLERİ YEMEZ? | Gine Domuzları İçin İnsan Gıdaları DEĞİL! | Domuzcuklar için KÖTÜ Yiyecekler

19 ilgili soru bulundu

Kobaylar günlük olarak hangi sebzeleri yiyebilir?

Meyve ve sebzeler: Taze sebzeler günde bir kez sunulabilir ve kobay başına günde yaklaşık bir fincana eşit olmalıdır. gibi yapraklı yeşillikler marul, kırmızı ve yeşil yaprak marul , lahana, kişniş ve maydanoz, domuzunuzun taze ürününün büyük bölümünü oluşturmalıdır.

Kobaylar çim kupürleri yiyebilir mi?

Gine domuzları taze otları sever ve bol bol yiyebilir! ... Ayrıca çim kupürlerini yemelerine izin vermemeli , sindirim rahatsızlığına neden olabilir. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve bir çiminiz yoksa veya çimlerinize kimyasal maddeler uygulanmışsa, her zaman kendi iç mekanda güvenli, uber besleyici çiminizi yetiştirebilirsiniz!

Kobaylara dondurulmuş sebze verebilir misiniz?

Öyleyse, dondurulmuş sebzeler, donduruldukları zamanki kadar güvenli olacak . İster dondurulmuş ister taze satın alın, ürünleriniz konusunda her zaman seçici olmalısınız. Guineapigcages.com'daki diyet uzmanına göre, karpuz ve kavun kabukları, kobayların donmuş yemesi için güvenlidir.

Kobay buz küplerimi verebilir miyim?

Guinea Pigler yüksek sıcaklıklarda çok su içerler ama buz gibi soğuğu sevmezler çünkü şoka girebilirler. buz küpleri eklemeyin onların konteynerleri. ... Gine Domuzlarını serin ve nemli tutmak için Salatalık veya Meyveler gibi yüksek su aperatifleri verilebilir.

Gine domuzları brokoli yiyebilir mi?

Kobaylarınızın mutlu ve sağlıklı olmaları için yapmanız gerekenler: ... Haftada birkaç kez kobay beslemek için iyi olan diğer besinler arasında brokoli, lahana , hindiba, havuç tepeleri, Brüksel lahanası, lahana, gümüş pancar, nane ve elma (ancak çekirdeksiz), mango ve papaya gibi meyveler.

Gine domuzları peynir yiyebilir mi?

Süt ürünleri - süt, peynir, yoğurt vb. süt ürünleri hayvanlardan elde edilir ve Guinea Pig'inize yedirilmemelidir .

Gine domuzlarının muzları olabilir mi?

Muz lif, A vitamini, B-6 vitamini açısından zengindir. , ve C vitamini bu nedenle kobay sağlığınız için çok faydalıdır. Vitamin B-6, kobayınızın kürkünü pürüzsüz ve yumuşak tutarak korur. Onsuz, deri döküntülerinden muzdarip olabilirler.

Gine domuzları portakal yiyebilir mi?

Evet! Kesinlikle yapabilirsiniz, kobaylar portakalın hem etini hem de kabuğunu tamamen yiyebilirler. . Aslında, bu vitamin açısından zengin meyveler, bol miktarda askorbik asit veya C vitamini sayesinde kobayınızın diyetine faydalı bir katkı olabilir.

Gine domuzlarının en sevdiği yemek nedir?

Her kobay farklıdır ve çoğunun kendi favorileri olacaktır. Çoğu seviyor havuç ve brokoli ve bazıları çimenlerden kemirilmiş taze otlardan daha iyi bir şey sevmez.

Gine domuzları fıstık ezmesi alabilir mi?

Hayır - fıstık ezmesi kobayınızın boğazına yapışabilir ve boğulmasına neden olabilir, ayrıca kobayınızın uygun şekilde sindirmesi için yağ oranı çok yüksektir. Fıstık ezmesi, gine domuzlarının yemesi için çok tatlı ve zengindir, yüksek yağ ve asit içeriğinden bahsetmiyorum bile. ... Bu kobay için yiyecek olarak iyi değil.

Buzdağı marul kobaylar için zehirli midir?

Iceberg marul kobayınıza zarar vermez , ve küçük porsiyonlarda yemeleri sorun değil. Ancak, onu diyetlerinin düzenli bir parçası haline getirmeden önce birkaç şeyi göz önünde bulundurmak en iyisi olacaktır.

Kobaylar su kabından su içebilir mi?

Gine domuzları, yiyecek ve su konusunda biraz dağınık olmaları ile bilinir. ... Yine de, kobaylar bir su kabından daha fazla içebilir çünkü bir şişeden daha az iş. Su kaselerini tercih ederseniz, devrilmeyecek bir stil seçin çünkü bazı kobaylar kaselere yaslanmayı veya üzerinden geçmeyi sever.

Gine domuzları için ne kadar sıcak?

15 derecenin altına düşerse domuzcuk üşüyebilir. eğer alırsa 26 dereceden daha sıcak , domuzcuğun sıcak çarpması alabilir. Bir Gine Domuzu soğuk olduğunda, ısıyı korumak için cilde kan akışı azalır.

Kobaylara soğuk su vermek iyi midir?

Kobaylara her zaman soğuk su verilmelidir. ve ılık veya sıcak su değil. Ancak suyu doğrudan musluktan iyi olduğu için soğutmayın.

Kobayınıza dondurulmuş brokoliyi verir misiniz?

Yine de, asla ticari olarak dondurulmuş gıda satın almayın kendi yemeklerinizi pişirmek için kullandığınız kobaylarınız için! Evcil hayvanınızı dondurulmuş gıdalarla beslemek istiyorsanız, meyve ve sebzelerin işlenmediğinden emin olun. Emin olmanın tek yolu onları kendiniz dondurmak.

Gine domuzlarının dondurulmuş havuçları olabilir mi?

Evet , çözülmüş sebze yiyebilirler ama onlar için taze sebze kadar iyi değil. Dondurulduğunda besinlerini kaybeder ve onlar için taze sebze kadar iyi değildir. Biraz bozulacağını düşündüğünüzde bile onları taze sebze ile beslemek çok daha iyidir.

Gine domuzları ıspanak yiyebilir mi?

Gine domuzları için güvenli meyve ve sebzeler

Brokoli, lahana gibi taze yeşillikler veya ıspanak beslemek için harika şeylerdir ve havuç ara sıra tatmin edici bir muamele yapar. Ancak, tüm meyve ve sebzeler kobaylarınız için güvenli değildir. Domuzlarınıza patates, domates yaprağı veya ravent vermeyin.

Gine domuzları ısırır mı?

Gine domuzları uysal hayvanlardır ve nadiren sebepsiz ısırır . Yenilebilir olup olmadığınızı görmek için tutuldukları sırada sahiplerini 'ağızlamaya' eğilimlidirler! Yine de bunlar sert ısırıklar değildir ve zarar vermezler. ... Kobaylar dişlerini sadece kendilerini tehdit altında hissettiklerinde agresif bir şekilde kullanırlar - tek savunma araçları onlar.

Bir kobay kafesini dizmek için en iyi şey nedir?

kullanmanızı öneririz gazete kafesin zeminini hizalamak için. Ancak asla tek başına yatak olarak kullanmamalısınız. Yeterince emici değildir ve çabuk ıslanır. Kokular sadece daha uzun süre oyalanmakla kalmaz, aynı zamanda kobayınız için her türlü sağlık sorununa da neden olabilir.

Gine domuzları dışarı çıkabilir mi?

Gine domuzları içeride veya dışarıda yaşayabilir , yeterli alana sahip oldukları ve yaz sıcağında veya kötü kış havalarında onları rahat bir sıcaklıkta tutabileceğiniz sürece. Ayrıca kobaylarınızı kendi ısıtmalı dış evlerinde, araçsız bir garajda veya bir kulübede tutabilirsiniz.