Kidde karbon monoksit alarmı nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Carter Turcotte
Puan: 4.5/5(65 oy)

Pille Çalışan - Karbon Monoksit Alarmları. Kidde ile Karbon Monoksit (CO) alarmları yapıyor. elektrokimyasal algılama teknolojisi yıllarca. Kidde'nin tüm CO alarm ürünleri – temel ünitelerden birinci sınıf CO alarmlarına kadar – şirketin patentli Nighthawk elektrokimyasal CO sensörünü içerir.

Karbon monoksit dedektörü alarmı ne içindir?

Karbon monoksit alarmları, havadaki karbon monoksiti tespit etmenin en etkili yoludur ve tehlikeli gazın varlığı konusunda sizi uyarır . Karbon monoksit bir kısım oksijen ve bir kısım karbondan oluşur ve doğal gaz, kömür, petrol, odun ve propan gibi kısmen yanmış karbon yakıt kaynaklarından üretilir.

Kidde alarmları karbon monoksit mi diyor?

Kidde CO alarmları, model tipine bağlı olarak yedi ila on yıllık kanıtlanmış bir ömre sahiptir. 2013 itibariyle, 2013'ten sonra üretilen TÜM Kidde CO Alarmları, aşağıdaki istisnalar dışında 10 Yıl ömre ve garantiye sahiptir. Önemli Not! CO alarmları, kullanım ömrü sonu modundayken CO varlığını ALGILAMAZ .

Karbon monoksit dedektörü neden bip sesi çıkarıyor?

muhtemelen şu anlama gelir CO alarmınız kullanım ömrünün sonuna ulaştı ve değiştirilmesi gerekiyor . CO alarmlarının yaklaşık yedi yıllık bir ömrü vardır. ... CO alarmı her 30 saniyede bir bip sesi çıkarır veya ERR veya END gösterir. Bir CO alarmı ömrünün sonundaysa, pilin değiştirilmesi bip sesini durdurmaz.

Kidde karbon monoksit alarmım neden yeşil renkte yanıp sönüyor?

Yeşil LED, ünite bittiğinde kullanıcıyı uyarmak için her 16 saniyede bir yanıp sönecektir. duman için alarma geçti veya tehlikeli bir CO konsantrasyonu tespit etti .

Kidde Karbon Monoksit Alarm İnceleme

35 ilgili soru bulundu

Bir karbon monoksit dedektöründe 3 bip sesi ne anlama geliyor?

15 dakikalık aralıklarla üç bip sesi = ARIZA . Ünite arızalı. ... 15 dakikalık aralıklarla beş bip sesi = YAŞAM SONU. Alarm kullanım ömrünün sonuna ulaştı ve yenisini takmanız gerekiyor.

Karbon monoksit dedektörümün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

Bir karbon monoksit dedektörünü test etmek için, iki bip sesi duyana kadar test düğmesini basılı tutun . Bu bip seslerini duyduğunuzda, parmağınızı test düğmesinden çekin. Bu olayı yeniden oluşturun, ancak bu sefer dört bip sesi duyana kadar test düğmesini basılı tutun.

Bir karbon monoksit dedektöründe 4 bip sesi ne anlama geliyor?

4 Bip ve Duraklatma: ACİL DURUM . Bu, bölgede karbon monoksit tespit edildiği anlamına gelir, temiz havaya çıkmalı ve 9-1-1'i aramalısınız. Her Dakikada 1 Bip Sesi: Düşük Pil. Karbon monoksit alarmınızdaki pilleri değiştirme zamanı geldi. Her Dakikada 5 Bip: Ömrün Sonu.

Bir karbon monoksit dedektöründe 2 bip sesi ne anlama geliyor?

Karbon monoksit (CO) alarmları, evinizi haftanın 7 günü, günde 24 saat izler ve alarmın ömrü boyunca doğru okumalar sağlamak üzere tasarlanmıştır. ... Alarmınız kullanım ömrünün sonuna yaklaştığında bip sesiyle size haber verir. Her 30 saniyede 2 kez .

Bir karbon monoksit dedektörü patladığında nasıl bir ses çıkar?

Çıkardıkları gürültü şöyle anlatıldı: cıvıltı, bip sesi ve gıcırtı . Karbon monoksit dedektörlerinin çoğu, sesleri çok daha kısa bir cıvıltı ve bip sesi çıkarır. Bip sesi, sizi güvenli olmayan CO seviyelerine karşı uyarmak için kullanılır. Genellikle bu dört bip şeklinde olabilir.

Kidde karbon monoksit dedektörümün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

Test prosedürleri:

Yapabilirsiniz kapaktaki Test/Sus ​​düğmesine basarak ve en az 5 saniye basılı tutarak duman alarmınızı test edin . Elektronik devre, korna ve pil çalışıyorsa bu alarm çalacaktır.

Neden My Kidde karbon monoksit dedektörü hata diyor?

Bir Err mesajı, bir Kullanım Ömrü Sonu uyarısı . İlk çalıştırmadan yedi yıl sonra, bu ünite alarmı değiştirme zamanının geldiğini belirtmek için her 30 saniyede bir ötecektir. ... Alarmınız Kullanım Ömrü Sonu uyarısına ulaştıysa alarmı hemen değiştirin.

Kidde karbon monoksit dedektörüm bitti diyorsa bu ne anlama gelir?

Alarmınız ilk güçten yedi veya on yıl sonra ömrünün sonu . Her 30 saniyede bir 'cıvıldayacak'. Cıvıltı, ünite kapatılana kadar durmayacaktır. Pillerin değiştirilmesi cıvıltıyı durdurmayacağından, bunun bir pil ömrü sonu uyarısı olduğunu ve düşük pil uyarısı olmadığını bileceksiniz.

Her yatak odasında bir karbon monoksit dedektörüne mi ihtiyacınız var?

Tüm aile üyelerinin dedektörleri duyabilmesi ve acil durum konusunda uyarılabilmesi için evinizin her katında CO alarmlarının olması önemlidir. Ayrıca karbon monoksit dedektörleriniz olmalıdır. her yatak odasında , uyku alanı ve siz ve aileniz uyurken ekstra güvenlik için ortak oda.

Gazım yoksa karbon monoksit dedektörüne ihtiyacım var mı?

CO dedektörü takılı olmayan konut sakinleri, gazlı cihazlarınız olmasa bile bir tane almayı düşünmelidir. ... İtfaiye yetkilileri bir zemin seviyesine yakın kurulan karbon monoksit dedektörü .

Evimde karbon monoksit olup olmadığını nasıl anlarım?

Evinizde veya evinizde karbon monoksit sızıntısı belirtileri

Sızdıran cihazın çevresinde isli veya kahverengimsi sarı lekeler . Bayat, havasız veya kokulu hava , yanan veya aşırı ısınan bir şeyin kokusu gibi. Baca, şömine veya diğer yakıt yakan ekipmanlardan evde kurum, duman, duman veya geri tepme.

Evinizde karbon monoksit yayan nedir?

Ev aletleri, örneğin gaz yangınları, kazanlar , merkezi ısıtma sistemleri, su ısıtıcıları, ocaklar ve gaz, yağ, kömür ve odun kullanan açık ateşler CO gazının olası kaynakları olabilir. Yakıt tamamen yanmadığında olur. ... Belirli boya sökücülerden ve temizleme sıvılarından çıkan dumanlar CO zehirlenmesine neden olabilir.

Karbon monoksit dedektörüm bip sesi çıkarıyorsa ne yapmalıyım?

Karbon monoksit dedektörünüzün bip sesini duyarsanız, alarmı görmezden gelme . Maruz kalma, kalp hastalığı veya ölüm dahil olmak üzere hızla sağlık risklerine yol açabileceğinden hemen bırakın. Evcil hayvanları ve herkesi temiz hava için dışarı çıkarın. 9-1-1'i arayın ve hemen hastaneye gidin.

Karbon monoksit dedektörüm neden bip sesi çıkardı ve sonra durdu?

muhtemelen şu anlama gelir CO alarmınız kullanım ömrünün sonuna ulaştı ve değiştirilmesi gerekiyor . CO alarmı her 30 saniyede bir bip sesi çıkaracak veya ERR veya END görüntüleyecektir. ... Bir CO alarmının kullanım ömrü sona ermişse, pilin değiştirilmesi bip sesini durdurmaz.

Karbon monoksit kokusu alabiliyor musun?

Karbon monoksit zehirli bir gazdır ve kokusu veya tadı yok .

Karbon monoksit alarmı çalar ve ardından durursa ne yapmalı?

911'i ara CO dedektörünüz kapandığında. Acil müdahale ekipleri, CO zehirlenmesinin semptomlarını belirlemek ve tedavi etmek için eğitilmiştir. İtfaiyeciler ayrıca Karbon Monoksit sızıntılarının kaynağını bulmak ve onları durdurmak için donatılmıştır.

Karbon monoksit dedektörümün kötü olup olmadığını nasıl anlarım?

Karbon Monoksit Dedektörümün Çalıştığını Nasıl Anlarım?

  1. Baş ağrısı
  2. Baş dönmesi.
  3. Nefes darlığı.
  4. Mide bulantısı.
  5. Tükenmişlik.
  6. Bilinç bulanıklığı, konfüzyon.
  7. Kusma.
  8. Bilinç kaybı.

Evinizde karbon monoksit sızıntısı olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Evinizde Karbon Monoksit Olduğunun 12 İşareti

  1. Gaz yangınlarının ön kapaklarında siyah, isli izler görüyorsunuz.
  2. Cihazın kurulu olduğu pencere camında yoğun bir yoğuşma var.
  3. Kazanlar, sobalar veya yangınlar üzerinde veya çevresinde isli veya sarı/kahverengi lekeler.
  4. Odalarda duman birikmesi.

Karbon monoksit alarmını ne tetikleyebilir?

Karbon Monoksit Dedektörlerini Tetikleyen Şeyler

  • Arızalı gaz cihazları – Doğru gaz / hava oranını almıyorsa, herhangi bir gaz cihazı CO yayabilir. ...
  • Hava kaçakları – Kurutucu, su ısıtıcısı veya yakma fırını gibi havalandırmalı gazlı cihazlar kullanıyorsanız, kanal sızıntıları CO'yu evinize çekebilir.