Kendini ironi bir kelime midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Don Mann
Puan: 4.3/5(42 oy)

'kendi kendine ironi ' ingilizce bir kelime değil : Oxford English Dictionary'de çevrimiçi olarak veya Dictionary.com'da görünmez. ... Umarım kendisi de bir selvironi duygusuna sahiptir, çünkü yanılıyor.

Kendi kendine ironi nedir?

Kendi ülkem olan Danimarka'da kendi kendine ironi çok popüler ve bunu internette şöyle tanımlıyorum. kendine gülme, kendini hafife alma yeteneği' .

Bir insanı ironik olarak tanımlayabilir misiniz?

Eğer dünya satranç şampiyonuysanız, dün oynamayı yeni öğrenen birine karşı bir maçı kaybetmeniz oldukça ironik olurdu. ironik isim ironisi için sıfat . Çağdaş konuşmada, bir şeye ironik dediğimizde, genellikle alaycı demek istiyoruz.

İronik diye bir kelime var mı?

Highway Star ironik mi ironik mi diye sordu.

İronik, standart bir kelimedir - ironinin alternatif bir sıfat biçimidir - ancak ironik ile aynı anlama gelir . İronik, kelimenin daha eski moda biçimidir ve ironik, günümüzde daha yaygın olan biçimidir.

İroni ve ironi aynı kelime midir?

Unutma, ironik, beklenenin tersi olan bir şey anlamına gelir . İyi bir ironi örneği, Dr. Strangelove filminde Başkan Merkin Muffley'den bir alıntıdır. ... Bu ironik çünkü arkadaşınızın açıklaması beklediğinizin tam tersi olacak.

Sözel ironi nedir? - Christopher Warner

27 ilgili soru bulundu

10 ironi örneği nelerdir?

10 ironi örneği nelerdir?

  • Bir itfaiye istasyonu yanıyor.
  • Evlilik danışmanı boşanma davası açar.
  • Polis karakolu soyulur.
  • Facebook'ta bir gönderi, Facebook'un ne kadar işe yaramaz olduğundan şikayet ediyor.
  • Bir trafik polisi, ödenmemiş park cezaları nedeniyle ehliyetini askıya alır.
  • Bir pilotun yükseklik korkusu vardır.

4 çeşit ironi nedir?

Başlıca İroni Türleri Nelerdir?

  • Dramatik ironi. Trajik ironi olarak da bilinen bu, bir yazarın bir karakterin bilmediği bir şeyi okuyucusuna bildirdiği zamandır. ...
  • Komik ironi. Bu, ironinin hicivde olduğu gibi komedi etkisi için kullanıldığı zamandır. ...
  • Durumsal ironi. ...
  • Sözlü ironi.

İronik bir gülümseme nedir?

ironik bir gülümseme gülen kişi mizahı ifade etmek istediğinde verilir, tutarsızlık ya da söylenenlerin olasılığı.

İronik, tuhaf anlamına mı geliyor?

Bir şeyin olmasının ironik olduğunu söylüyorsanız, tuhaf veya eğlenceli olduğu anlamına gelir çünkü karşıtlık içerir.

İroni ile karıştırılan nedir?

İroni ile çoğu zaman karıştırılır. iğneleyici söz . ... Dramatik ironi, konuşmaların veya bir drama durumunun doğasında vardır ve seyirci tarafından anlaşılır, ancak oyundaki karakterler tarafından kavranmaz. Durumsal ironi, beklenenden çok farklı olduğu ortaya çıkan bir sonuçtur.

5 ironi örneği nelerdir?

Durumsal İroninin Yaygın Örnekleri

  • Bir itfaiye istasyonu yanıyor. ...
  • Evlilik danışmanı boşanma davası açar. ...
  • Polis karakolu soyulur. ...
  • Facebook'ta bir gönderi, Facebook'un ne kadar işe yaramaz olduğundan şikayet ediyor. ...
  • Bir trafik polisi, ödenmemiş park cezaları nedeniyle ehliyetini askıya alır. ...
  • Bir pilotun yükseklik korkusu vardır.

Neden ironi denir?

İroni teriminin kökleri, zekâsıyla övünen karakter Alazon'u defalarca yenen zeki bir mazlum olan Yunan çizgi roman karakteri Eiron'a dayanır. ... Latince ironia'dan ve nihayetinde Yunanca εἰρωνεία eirōneía'dan, yani 'gizleme, cehalet kasıtlı olarak etkilendi '.

Bir cümlede ironik bir örnek nedir?

Cümlede İronik Örnekler

İronik bir mizah anlayışı var. Bilgisayarların bu kadar sık ​​arızalanması ironik , çünkü insanlara zaman kazandırmak içindir. Soyguncunun arabasının bir polis karakoluna çarpması ironik.

Kendinize nasıl ironi yaparsınız?

Selvironi'yi İngilizce olarak ifade etmenin birkaç daha iyi yolu vardır:

  1. Kendine gülme yeteneği. ...
  2. Kendiniz hakkında bir mizah anlayışına sahip olmak. ...
  3. Kendini küçümseyen mizah. ...
  4. Kendi kendine alay eden mizah. ...
  5. Kendini şakanın kıçı yapmak. ...
  6. Kendini çileden çıkarmak.

Ne yazık ki ironik ne anlama geliyor?

1 üzüntü hissetmek ; mutsuz. 2 Bu tür duygulara neden olan, düşündüren veya ifade eden.

Kötü şans ironi midir?

Durumsal ironi vs kötü şans

Durumsal ironi bazen tanımlanması en zor olan şey olabilir. ... Kötü şans sadece hoş olmayan bir şey olur . Durumsal ironi, olması gerekenin tam tersinin gerçekleşmesidir. Kötü şans: Bir araba çekiliyor.

Tagalog'da ironik olan nedir?

İronik kelimesinin Tagalogca çevirisi: tumbalik .

İroniğin zarf biçimi nedir?

zarf. /aɪˈrɒnɪkli/ /aɪˈrɑːnɪkli/ söylediklerinin tam tersini kastettiğini gösterecek şekilde; ironiyi ifade edecek şekilde.

Kaderin ironik bir cilvesi nedir?

2. ironik bir olay veya durum, beklediğinizin tam tersi olduğu için ilginç ve bazen mizahi olabilir. kaderin ironik bir cilvesi. Onun hukuk ve düzen konusunda bu kadar endişe duyan bir hükümetin uluslararası bir anlaşmayı göz ardı etmesi ironik . Eş anlamlılar ve ilgili kelimeler.

İroni felsefesi nedir?

Sokratik ironi Listeye ekle Paylaş. Sokratik ironi, bir başkasının cehaletini veya tutarsızlığını ortaya çıkarmak için cahilmiş gibi davranmanızdır. Sokrates, sorgulayıcı sorularıyla tanınan ünlü bir Yunan filozofuydu. ironi bir ifade, gerçek anlamının tam tersi anlamına geldiğinde .

Dramatik ironi nedir ve örnekler?

Dramatik İroni gerçekleşir Seyirci (bir film, oyun vb.) bir karakterin eylemleri veya bir olay hakkında bir şeyler anlar ama karakterler anlamaz . Dramatik İroni Örnekleri: ... Bir korku filmindeki kız, katilin az önce gittiği bir dolaba saklanır (izleyici katilin orada olduğunu bilir, ama değildir).

İyi bir ironi örneği nedir?

Örneğin, bir kasırgaya adım atan ve 'Ne güzel havamız var!' diyen bir karakter. Durumsal ironi, bir durumun gerçek sonucu beklediğinizden tamamen farklı olduğunda ortaya çıkar. Durum komedileri genellikle durumsal ironi kullanır.

İroni ve alay arasındaki fark nedir?

Sözlü ironi, söylenenin tersini ileten bir konuşma şeklidir, alaycılık ise yönlendirilen bir ironi şeklidir. Bir kişi , eleştirmek niyetiyle.

İroni ve abartı nedir?

abartmanın (sayılamayan) aşırı abartı veya abartı olduğu; özellikle edebi veya retorik bir araç olarak ironi bir ifadedir bağlam içinde alındığında, kelimenin tam anlamıyla yazılandan farklı veya tam tersi bir anlama gelebilir; başka bir şeyi ifade eden kelimelerin kullanılması ...