Kendi çileklerinizi ne zaman seçmelisiniz?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Brando Maggio III
Puan: 5/5(5 oy)

Taze meyveler toplanmalıdır. tamamen kırmızı olduklarında . Tüm meyveler aynı anda olgunlaşmayacaktır, bu nedenle her iki veya üç günde bir çilek toplamayı planlayın.

Çilek toplama için en uygun ay hangisidir?

Ancak genel olarak aylar Nisan, Mayıs ve Haziran çoğu çileğin Amerika Birleşik Devletleri'nde toplanmaya uygun olduğu zamandır. Çilek mevsiminin zirvesi, Nisan ayında Teksas ve Florida'nın bazı bölgelerinde gerçekleşir. Güneyin geri kalanında, çilekler Mayıs ayında zirve yapacak.

Çileklerin toplanmaya hazır olduğunu nasıl anlarsınız?

Meyveler ne zaman toplanmaya hazırdır? meyve yüzeyinin en az dörtte üçü yeşilden kırmızıya değişti . Meyveler de yumuşak hissedecek ve hafifçe sıkıldığında biraz verecek. Yeşil çilekler onlara sert, neredeyse lifli bir his verir ve kırmızı ve duygusal meyveler çok ileri gitmiştir.

İngiltere'de ne zaman çilek toplayabilirsiniz?

İngiltere'de çilek sezonu başladı Mayıs başı Haziran ve Temmuz aylarında zirveye ulaşır. Ve hava devam ettiği sürece, çilek hayranları bu lezzetli kırmızı meyveleri ağustos ve hatta eylül aylarında toplamanın keyfini çıkarabilirler.

İlk yıl çilekleri yiyebilir misin?

İlk yılda, çilekleri vazgeçirmek için çiçekleri koparmak meyve veren bitkiler. Meyve vermesine izin verilmezse, yiyecek rezervlerini bunun yerine sağlıklı kökler geliştirmeye harcayacaklar, bu iyi bir şey. İkinci yılda verim çok daha fazla olacaktır.

Murphy'nin Ülkesinde Kendi Çileklerini Seç | #Gallivanting

38 ilgili soru bulundu

Bir bitkiden kaç çilek elde edersiniz?

Tek bir Çilek bitkisi üretecek 40 ila 70 arasında çilek Seçilen çeşide bağlı olarak sezon boyunca. Bu, 1,5 ila 3,0 libre (0,7 ila 1,4 kg) arasında bir meyve ağırlığına eşittir.

Yağmurdan sonra çilek toplamalı mısınız?

Tamam mı. yağmur yağdıktan sonra çilek toplamak için? Evet, bitkiler ıslakken toplamak onlara zarar vermez . Aslında, bulutlu günlerde toplama genellikle daha iyidir. Toplama için daha serindir ve meyveler güneşin sıcaklığından gerilmez.

Çilek toplandıktan sonra tekrar çıkar mı?

Peşinde olduğun şey en lezzetli çileklerse, kendin yetiştirmenin yolu budur. Kendi bahçenizden taze toplanmış çilekten daha tatlı bir çileği asla tadamazsınız. Aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla çeşit vardır ve 3 ila 10 arasındaki bölgelerde dayanıklı olan uzun ömürlü bitkiler olarak, her yıl geri gelecekler .

Çilek toplamak zor mu?

Mevsimin zirvesinde lezzetli, taze çilekler gibisi yoktur ve onları toplamak tüm aile için eğlenceli olabilecek bir aktivitedir. Daha önce hiç çilek toplamaya gitmediyseniz, almak zor değil .


İlk yıl çilek toplamalı mısınız?

Süre birinci yıl çilek bitkilerini hasat edebilirsiniz , bitkilerin olgunlaşması için zamanın olduğu ikinci yıla kadar beklerseniz daha iyi bir hasat elde edersiniz.

Çileklerim neden bu kadar az?

Çok fazla nitrojen : Bu, gür büyümeyi teşvik eder, ancak az ve/veya küçük meyveler. Eski bitkiler daha az ve daha küçük meyveler üretir. Genel olarak, yeni bitkiler olarak kök salan güçlü koşucular bulamazsanız, çilek bitkileri üçüncü veya dördüncü yılda tükenir. ... Düzenli sulama; kuru veya sıcak hava bitkileri strese sokacaktır.

Bir çilek bitkisinin meyve vermesi ne kadar sürer?

Genel olarak, çilek bitkileri Yaklaşık bir yıl gerçekten iyi meyve üretmeye başlamak için.

Çilekler ne sıklıkla sulanmalıdır?

Sulama. Çilek bitkileri gelişmek için düzenli suya ihtiyaç duyarlar, özellikle meyve verme mevsiminde, günde ortalama 1-2 inç su . Çilekleri sulamanın en iyi yolu, bitkiden en az iki inç uzağa yerleştirilmiş damlama veya sağma hortumu kullanmaktır.


Çilek toplamanın en hızlı yolu nedir?

Çilek hasat etmenin en iyi yolu, gövdeyi işaret parmağınızla küçük resminiz arasında kavrayın , ardından aynı anda hafifçe çekin ve bükün.

Toplarken çilek yiyebilir misin?

Lütfen çileklerinizi yemeden önce ödeyin.

Çilekleri toplarken yemek çok cezbedicidir, ancak lütfen unutmayın ki çilek yaması gerçekten Çiftçi Pazarı ve çiftçinizin geçim kaynağıdır. Çileklerimiz pound ile satılmaktadır, bu yüzden tadını çıkarmadan önce tartıp ödemeniz gerekecektir.

Meyve verdikten sonra çilek bitkilerini beslemeli miyim?

Çoğu çeşit, bu 'budama'yı takip eden 2 veya 3 hafta içinde bazı yeni büyümeler üretecek ve bitkiler kış başlamadan önce oldukça taze ve canlanmış görünecekler. Bu istenmeyen durumu temizledikten sonra, şimdi biraz taze gübre eklemenin tam zamanı en yüksek büyüme, tırmık biraz granül gübre .

Çilek bitkileri budanmalı mı?

rağmen bitkiler ağır budama gerektirmez diğer dut çalıları gibi, yaz boyunca ve büyüme mevsiminin sonunda hafif bakıma ihtiyaçları vardır. ... Çilek çalılarına veya köklerine zarar vermemeye dikkat ederek, koşucuları budama makası ile veya parmaklarınızla sıkıştırarak yere kadar kesin.


Çilek bitkisinin aşamaları nelerdir?

büyüme aşaması - kökler, gövde ve yapraklar gelişmeye başlar • çiçeklenme aşaması - çiçek açar ve çiçekler gelişir • üretken dönem - taçlar ve meyveler gelişir • olgun dönem - yavru bitkiler ve koşucular gelişir. Öğrenciler bazı ayrıntıları sağlayabilmeli ve her aşamayı sıralayabilmelidir.

Yağmur yağdığında çileklere ne olur?

Yağmur hasarı: Çilekte yağmurun verdiği zarar, yağmur geçtikten çok kısa bir süre sonra ortaya çıkar. Birinden doğrudan hasar gözlemlenebilir yumuşak meyvenin yüzeyine çarpan yağmur damlacıkları veya genellikle gövde ucunda çatlama ve bitkinin veya meyvenin sadece fazla su aldığı yerde suda ıslanma.

Çilekler kırmızıya döndükten sonra büyür mü?

Çilek bitkileri önceden belirlenmiş boyutlara sahiptir. Bazı çeşitler iri meyve verir, bazıları küçük meyve verir. Kırmızı olduklarında, önemli ölçüde büyümeyecekler. .

Yağmurda sebze toplamak doğru mu?

Islak havalardan kaçının – Sebze bahçıvanları, bitkilerin düzenli nem almalarının ne kadar önemli olduğunu bilirler, ancak genellikle yağmur yağdığında bahçeden uzak durmak iyi bir fikirdir. ... Sık hasat, daha kaliteli ve daha lezzetli sebzelerle sonuçlanabilir, ancak aynı zamanda daha büyük bir verimi de teşvik edebilir.


Yılda kaç kez çilek hasat edebilirsiniz?

Çilek Bitki Çeşitleri:

Ever Bearing çeşitleri var sezon başına iki hasat ve Day Neutral çeşitleri sezon boyunca meyve verir. June Bearing çeşitleri konserve veya dondurma için harikayken Ever Bearing ve Day Neutral çeşitleri sezon boyunca atıştırma için iyidir.

4x8 yükseltilmiş bir yatakta kaç tane çilek yetiştirebilirim?

4×4 m2 bahçe arsanız varsa, her metrekarenin ortasına bir çilek bitkisi dikin çok erken ilkbaharda. Birinci yılda bitkilerden tüm çilek çiçeklerini sıkıştırın veya kesin, ancak çilek koşucularının 4 × 4 fit bahçe içinde büyümesine ve köklenmesine izin verin.

4 kişilik bir aile için kaç çilek ekebilirim?

Dört Kişilik Bir Aile İçin Dikim

Louisiana Eyalet Üniversitesi Uzatma ofisi, tipik bir dört kişilik bir aileyi beslemek için yeterli miktarda çilek yetiştirmek - 20 pound - 15 metrelik bir çilek dizisi ekmeyi önerir. Keçe sıralı bir sistemde yetiştirilen ve 18 inç aralıklı Haziran ayı taşıyan bitkilerle, ihtiyacınız olacak 10 bitki .