Bir kelimenin tersten aynı şekilde yazılmasına ne denir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Kaia Zboncak Doktora
Puan: 4.4/5(55 oy)

bir palindrom ileri ve geri aynı olan bir kelime veya kelime öbeğidir, ancak bir semordnilap ('palindromes' geriye doğru), geriye doğru okunduğunda farklı bir kelime haline gelen bir kelimedir.

En uzun palindrom nedir?

İngilizce'deki en uzun palindrom genellikle kabul edilir kompakt , James Joyce tarafından 1922 Ulysses'inde kapı çalma sesini taklit etmek için icat edildi. Bu 12 harf.

Palindrom kelime örnekleri nedir?

Karakterler, kelimeler veya çizgiler

Karakterler ileriye doğru aynı geri okur. Palindromik kelimelerin bazı örnekleri şunlardır: yeniden bölücü, tanrılaştırılmış, sivil, radar, seviye, rotor, kayık, canlandırıcı, yarış arabası, bayan ve başvuru .

Tersten yazılmış kelimeye ne denir?

Hem geriye hem de ileriye doğru aynı olan bir kelime, kelime grubu veya cümleye denir. palindrom . Palindrom adı, Yunanca 'tekrar' (palin) ve 'koşmak' (drom) kelimelerinden gelir. Geriye ve ileriye aynı olan birkaç kelime daha düşünebilir misiniz?

En iyi palindrom nedir?

En iyi palindrom cümlelerin listesi:

  • Bir köpek! Bir pagodada panik.
  • L.A.'e giderken gördüğüm pek çok şey yeni değil.
  • Bir adam, bir plan, bir kanal – Panama.
  • Yeni bir düzen başladı, Rowena daha çok Roma çağını doğurdu.
  • Bir Toyota. Hızlı, güvenli bir araba yarışın. Bir Toyota.
  • Elba'yı görmeden önce mümkün müydüm?
  • Aşk, Roma.
  • Hayvan ganimetleri, dışkı laminasının yapraklarını döker.

Ters Yazıldığında Kulağa Aynı Çıkan 10 Kelime (Palindrom)

26 ilgili soru bulundu

Tanrı palindromunu görüyor muyuz?

Şimdi, palindrom ustası William Irvine'in ellerinde, Steven Guarnaccia'nın bu esprili ve zarif çizimleriyle birleştiğinde, ortaya edebi ve absürt mizahın hoş bir karışımı çıkıyor. ...

Hangi araç ileri ve geri aynı yazıldığından?

Yarış arabası . Herkes, geriye ve ileriye doğru aynı şekilde yazılan ünlü palindrom yarış arabası örneğini duymuştur.

Erkek arkadaşı tersten yazılmış nedir?

'erkek arkadaş'ın tersten yazıldığını hiç fark ettiniz mi? zenci ' çılgınca.

Sdrawkcab geriye doğru nedir?

Craig McCracken (Sanat Yönetmeni) Geriye (Sdrawkcab) Dexter's Laboratory'nin 2. sezonunun 33. bölümünün ilk bölümü . İlk olarak 1 Nisan 1998'de yayınlandı.

Semordnilap nedir?

Palindromlar Semordnilap Bir palindrom, ileriye ve geriye doğru aynı olan, ancak bir semordnilap ('palindromlar' geriye doğru) tersten okunduğunda farklı bir kelimeye dönüşen bir kelime .

palindromik kelime nedir?

: aynı geriye veya ileriye doğru okunan bir kelime, kelime öbeği, cümle veya sayı 'Evcil hayvanlara izin verme' ' bir palindromdur. palindrom. isim. pal·​in·​drome | ˈpal-ən-ˌdrōm

Palindrom bir sayı mıdır?

Bir palindromik sayı (sayısal palindrom veya sayısal palindrom olarak da bilinir) bir sayıdır (16461 gibi) rakamları ters çevrildiğinde aynı kalan . Başka bir deyişle, dikey bir eksen boyunca yansıma simetrisine sahiptir. ... Palindromik asal sayılar 2, 3, 5, 7, 11, 101, 131, 151, …

Palindromlar eşit olabilir mi?

@Nick: Yeniden kelimelendirme: bir palindrom herhangi bir uzunlukta olabilir (0 bile olsa) .

Palindrom korkusuna ne denir?

aibofobi Aynı ön ve arkayı okuyan kelimeler olan palindromların (resmi olmayan) korkusudur ve tahmin ettiğiniz gibi, kelimenin kendisi bir palindromdur.

Palindrom günü nedir?

Palindrom Günleri olur günün tarihi aynı şekilde ileri ve geri okunabildiğinde . Tarihler, simetrik olmaları bakımından kelime palindromlarına benzer. ... Tarih biçimleri ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğinden, bir tür tarih biçiminde palindromik olarak kabul edilen tüm tarihler, başka bir tarih biçiminde Palindrom Günleri değildir.

Robert tersten ne yazıldı?

'Trevor ' (Robert tersten heceleyerek) WCIA Kanal 3'te gece geç saatlerde korku filmlerinin sunucusuydu. Robert aslında bir motordu.

Mükemmel erkek arkadaş nedir?

mükemmel erkek arkadaş kendi başınıza veya en iyi arkadaşlarınızla bir şeyler yapmanızı destekler . Birlikte zamanı kucakladığı kadar ayrı zamanı da kucaklar. ... Hatta arkadaşlarınızla harika vakit geçirmenizi söylemek için mesaj atıyor ya da sizi yakında görmek için sabırsızlanıyorum demek için arıyor.

Ters yazıldığından tatlı nedir?

TATLILAR çok stresli olduğunuzda cevaptır.

Semordnilap gerçek bir kelime mi?

'Emordnilap', 'semordnilap' ve 'levidrome' sözlüklere alınma anlamında gerçek kelimeler değildir, ancak onlar kesinlikle bir anlamda gerçek kelimelerdir ortak kullanıma girmeye başladı.

Hangi araç geriye doğru yazılır?

Hangi araç ileri ve geri aynı yazılıyor sorusunun cevabı. bilmece Yarış arabası .

Yüzüğü olan ama parmağı olmayan ne var?

Birçok kullanıcı bilmecenin cevabının neden telefon . İlk satırı dikkate alarak, burada zil, bir arama geldiğinde telefonun çıkardığı sesi tanımlar.

Kırmızıyı satın aldığınızda siyah nedir?

Aldığınızda siyah, kullanırken kırmızı, attığınızda gri nedir sorusunun cevabı nedir? dır-dir ' Odun kömürü '.

Kazlar Tanrı'yı ​​Tersten Görebilir mi?

Flash bellek hepsini yapılandırır ve yönlendirir. 'Dr. Garip' ve Do Geese Tanrı'nın her birinin aynı şeyi ileri ve geri hecelediğini görün , ayrıca yaşam sarkacının amansız salınımını simgeliyor.

Kazlar Tanrı Birasını Görür mü?

Bu puslu mor ekşiyi yaratmak için demlemede 120 kg hamurlu böğürtlen ile Beer-Ink'teki arkadaşlarımızla birlikte kilitli kal. Burunda ve palette bir çalı meyvesi ve böğürtlen aroması ile taze, temiz ve hafif.