Karaca otları ne zaman ekilir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Seamus Kshlerin
Puan: 4.4/5(13 oy)

Karaca ot dikmek için en iyi zaman erken ilkbahara düşmek , ancak zemin donmuşken ekim yapmaktan kaçının. Sen ya da bitki için pek eğlenceli değil. Bitkiler sıcak havalarda ekildiklerinde daha fazla stres yaşarlar, bu nedenle yaz aylarında ekilirse iyice ve sık sık sulamaya hazır olun.

Karaca otunu ne zaman ekmelisiniz?

Hellebores ya dikilebilir ilkbahar veya sonbahar . Sonbahar ekimi için, toprak donmadan önce köklerin büyümesi için yeterli zaman tanıyın. Dört-beş hafta idealdir.

Hellebores dikmek için en iyi yer neresidir?

nereye bitki

  1. Helleborus foetidus, daha derin gölge için en iyisidir.
  2. Helleborus lividus, Helleborus niger ve Helleborus thibetanus, korunaklı, serin, hafif gölgeli ve iyi drene edilmiş toprak veya yükseltilmiş bir yatağın drenajı olan bir konumu tercih eder. ...
  3. Helleborus argutifolius ve Helleborus × sternii güneş için en iyisidir.

Hellebores dikmek için çok mu geç?

Hellebores yılın herhangi bir zamanında ekilebilir . Bazıları için ekimi kış sonundan ilkbahar başına kadar yapmak en uygunudur, çünkü o zaman çoğunluğun satışa sunulduğu zamandır.

İlkbaharda hellebores ekebilir misin?

Kışın bahçenize renk katmanın güzel bir yolu ve erken bahar hellebores dikmektir. ... Yaz sonu ve sonbaharda günlük öğleden sonra güneşi yapraklarını kavursa da, ilkbaharda yine de güzel çiçek açarlar. Ek bir avantaj, karaca otlarının geyiğe dayanıklı olması ve soğuk kışlarda donmamasıdır.

Hellebores Dikim // Bahçe Cevap

31 ilgili soru bulundu

Hellebores her yıl geri gelir mi?

Hellebores yetiştirmek oldukça kolaydır ve çok yıllık oldukları için, birkaç yıl boyunca çiçek açmaya devam edecek .

Hellebores tam güneş alabilir mi?

Hellebores, Bölgeler 6 ila 9'da dayanıklıdır. neredeyse tam güneşi neredeyse tam gölgeye tolere eder ama kısmi gölgeyi tercih edin. Yoğun gölge çiçek üretimini azaltabilir. Genellikle, hafif nötr ila asidik topraklardan hoşlanırlar.

Hellebores saksıda iyi yetişir mi?

Kaplarda büyüyen hellebores

Kullanın kaliteli kompost , tercihen drenaj için ekstra kum içeren John Innes No 2 gibi tın bazlı. Kabı tencere ayakları üzerinde tutun. Aç bitkilerdir ve yaz aylarında Chempak No 4 gibi yüksek potaslı gübre ile düzenli sulama ve beslenmeye ihtiyaç duyarlar.

Hellebores neden flop olur?

Çok kuruysa, oryantal hellebores çöker ve pes etmiş gibi yere serilmiş, acıklı görünür. bitkiler uzun ömürlü ve güvenilir . ... Korsikalı karaca otları çiçeklerini ve yapraklarını aynı gövdede taşırlar. Çiçekler yorgun ve keyifsiz göründüğünde (Mayıs bahçemde), taze saplar ortaya çıktı.


Hellebores çiçeklenmeyi bitirdiğinde ne yapmalı?

Bu, çoğu Hellebore'un ilkbaharın ortasından sonuna kadar bölünebileceği anlamına gelir ve ne tür bir Hellebore'a sahip olduğunuzdan emin değilseniz, ilkbaharda çiçek açtıktan sonra bölün. Bölmek için, kümeyi kaldırın, mümkün olduğunca fazla kök tutun, her biri yaklaşık 15 cm'lik (6') büyük parçalar halinde kesin ve iyice sulayarak yeniden dikin.

Karaca otlarını kesmeli misin?

Hellebores her zaman yeşil olsa da, budamaya ihtiyaçları yok ve kendi bahçemde hiç budanmamış birkaç çift çiçekli melez kümem var. William, bahçıvanlara karaca otlarını budarken eldiven giymelerini tavsiye ediyor. Karaca otunun özü cildi tahriş edebileceğinden eldiven taktığınızdan emin olun.

Hellebores çoğalır mı?

bir karaca otu ikiden 10'a kadar bölünmüş bitki verecek . Bölünmüş bitkileri hemen dikmeli, köklerin kurumasını önlemelisiniz. İyi drenajlı, iyi hazırlanmış toprağa ekin. ... Köklerin çevresinde hava ceplerini önlemek için bitkinin etrafındaki toprağı ve suyu sıkın.

Karaca otları ne kadar zehirlidir?

Bu bitkilerin yaprakları, gövdeleri ve kökleri hepsi zehirli . Nadiren ölümcül olsa da, bitkinin herhangi bir kısmı yutulursa evcil hayvanınız (hatta çocuğunuz) çok hastalanabilir. Bitkinin herhangi bir bölümünün tüketildiğinden şüpheleniyorsanız derhal veteriner veya tıbbi tedavi isteyin.


Karaca otları ne tür gübrelerden hoşlanır?

Çoğu yetiştiricinin düşündüğünün aksine, karaca otlarının büyüme döngüsü boyunca 1,2 ila 1,5 elektrik iletkenliği (EC) ile sabit bir beslenmeye ihtiyacı vardır. Yavaş salınımlı, sekiz ila dokuz aylık bir gübre İlkbahar ekimi için tavsiye edilir.

Hellebores istilacı mı?

Hellebore, genellikle Ocak ayı sonlarında başlayan, kış aylarında ve ilkbaharda çiçek açan küçük, yaprak dökmeyen çok yıllık bir bitkidir. Kümeler rizomatöz kökler tarafından yavaşça genişler, ancak invaziv değil .

Hangi hayvan hellebores yer?

Salyangozlar karaca otunun yapraklarındaki delikleri yiyebilir. Bu karaca bitkisi zararlılarını geceleri toplayın. Alternatif olarak, onları bira veya mısır unu kullanarak yem tuzaklarıyla cezbedebilirsiniz. asma bitleri ayrıca hellebores yiyen böceklerdir.

Hellebores nakli iyi mi?

İdeal olarak, bir veya iki yaşında hellebores nakli . Hala daha olgun, yerleşik helleborları nakledebilirsiniz, ancak başarı oranı ve iyileşme süresi değişecektir. Hellebores, hafif gölgede ve nemli, organik olarak zengin toprakta gelişir.


Karaca otlarının sarkmasını nasıl durdurursunuz?

Çiçek aranjmanlarında hellebores'un kalıcı olmasını sağlamak için en iyi bahis, tohum kabukları oluşmuş olanları kullanın . Tohum kabuğu ne kadar gelişmişse, karaca otunun o kadar sağlam olacaktır. Bunun nedeni, tohum kabuğu geliştikçe sepallerin sertleşmesi ve mumsu hale gelmesidir, bu da onların solmaya karşı direnmesine yardımcı olur.

Yaz aylarında hellebores ile ne ekebilirim?

Gölge seven uzun ömürlü

  • Kanayan kalp (Dicentra), Bölgeler 3-9.
  • Yüksükotu (Digitalis), Bölgeler 4-8.
  • Lungwort (Pulmonaria), Bölgeler 3-8.
  • Trillium, Bölgeler 4-9.
  • Hosta, Bölge 3-9.
  • Siklamen (Cyclamen spp.), Bölgeler 5-9.
  • Yabani zencefil (Asarium spp.), Bölge 3-7.

Hellebores ile hangi bitkiler gider?

Karaca otlarına iltifat edecek bitkiler

Ancak etraflarına çeşitli bitkiler dikerek tüm bahçeyi canlandırabilirsiniz. Galanthus (kardelen) Karaca otlarının farklı renklerini dengelemek için parlak sarı bir sıçrama için bir sınıf dokunuşu veya Narcissus (nergis) için.

Hellebores köpekler için zehirli midir?

Çoğunluk mide rahatsızlığından daha fazlasına neden olmaz ve çoğu köpek kendileri için zehirli olan bitkileri yemez. ... Büyükanne şapkası, yaban mersini ve karaca otları gibi zehirli bahçe bitkilerinin çoğu, zarar vermek için çok büyük miktarlarda yenmelidir. bunu yapmak pek olası değil .


Hellebores kaç yıl sürer?

için dikilmiş bir karaca otunu beslemeyi bekleyin dört yıl çiçekleri görmeden önce. Uygun bakımdan sonra, ortalama 17 gün boyunca kesilmiş karaca otlarının tadını çıkarın!

Karaca otları kışın nasıl görünür?

Hellebores, kösele tırtıklı yaprakları olan ve yaklaşık 18 ila 24 inç boyunda ve 24 ila 30 inç genişliğinde büyüyen, kümeler oluşturan yaprak dökmeyen bitkilerdir. ... Noel gülü (H. niger) olarak bilinen bir tür, yazlık bahçıvanlarının gözdesidir, çünkü saf beyaz çiçekler genellikle koyu pembeye döner kış boyunca.

Karaca otum neden yaz aylarında çiçek açıyor?

Hellebores olağan bir çiçeklenme dönemine (kış ve ilkbahar) sahiptir, ancak bazen yaz aylarında tam çiçek açmış halde satılık olarak bulunabilirler. Bunun anlamı şudur ki bitkiler olağan programlarının dışında çiçek açmaya zorlandı ve muhtemelen tekrar çiçek açmayacaklar kışın.