düşünceli kelimesinin karşılaştırmalı ve üstünlük durumu mu?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Malika Beyaz
Puan: 5/5(35 oy)

Jill daha düşünceli kız kardeşinden daha. Mary tanıdığım en düşünceli insan. İki heceli sıfatlar –y ile bitiyorsa, karşılaştırma formu için y'yi i olarak değiştirin ve –er ekleyin.

barışçıl kelimesinin anlamı nedir?

barışçıl (karşılaştırma daha barışçıl ya da daha barışçıl ya da daha barışçıl, üstünlük en barışçıl ya da en barışçıl ya da en huzurlu )

cömert kelimesinin karşılaştırması ve üstünlüğü nedir?

Karşılaştırmalı ve üstünlük dereceleri daha iyi ve en iyi olan iyi kelimesinin aksine, cömert için karşılaştırmalı ve üstünlük dereceleri daha cömert ve en cömert sırasıyla.

Cömert için karşılaştırma nedir?

karşılaştırmalı derece daha cömert . üstün derece en cömerttir.

nazik kelimesinin üstün anlamı nedir?

Nazik kelimesinin üstün hali: en nazik.

İngilizce Karşılaştırmalı ve Üstünlük İfadelerinde Sık Yapılan Hatalar - İngilizce Dil Bilgisi Dersi

39 ilgili soru bulundu

Üstün bir örnek nedir?

Üstün sıfatlar, varlıklar arasında daha yüksek düzeyde bir karşılaştırma gösterir. Örneğin, ' O tüm ülkedeki en güzel prenses. '

Sıfatların 3 Karşılaştırması nedir?

Sıfatların üç derecesi olumlu, karşılaştırmalı ve üstün . Karşılaştırmalı ve üstün dereceler, iki veya daha fazla konu veya nesne arasında karşılaştırma yapmak için kullanılır. Bu cümlede, iki kişi arasında karşılaştırma yapmak için 'akıllı' sıfatının karşılaştırmalı derecesi (daha akıllı) kullanılır.

Zekinin karşılaştırması ve üstünlüğü nedir?

zeki (karşılaştırma daha zeki veya daha zeki, üstünlük en zeki veya anlamak )

Nazik mi yoksa en nazik mi?

sıfatDüzenle

bu kibarlığın üstün biçimi; en nazik . Aile, en nazik olduğunu düşündükleri evcil hayvanı satın aldı.

Daha nazik doğru mu?

Çoğu sözlük, 'nazik' kelimesini 'nazik'in karşılaştırmalı biçimi olarak listeler, ancak 'daha nazik' de kulağa doğru geliyor .

Yeni ile karşılaştırma nedir?

Daha yeni yeninin Karşılaştırmalı biçimidir. (Daha yenilerini de kullanabiliriz.) Bütün kitaplara bakıp içlerinden hangisi en yenisi demek istediğimizde bunu söyleriz. 6. Kitap serinin en yeni kitabıdır. En yeni, yeninin Üstün biçimidir.

Örnekle karşılaştırmalı derece nedir?

İki öğe/kişi karşılaştırıldığında, 'than' kelimesi ile birlikte sıfat kelimesine 'er' getirilerek karşılaştırmalı bir derece kullanılır. ... Karşılaştırmalı derece örneği: Ablasından daha zekidir. Ablasından daha neşelidir.

Baharat karşılaştırması nedir?

sıfat. /ˈspaɪsi/ /ˈspaɪsi/ (karşılaştırmalı baharatçı , üstünlük en baharatlı)

Karşılaştırmalı bir örnek nedir?

Karşılaştırmalı biçimde sıfatlar iki kişiyi, yeri veya şeyi karşılaştırın . Örneğin, 'John daha akıllı ama Bob daha uzun' cümlesinde, 'akıllı' (daha akıllı) ve 'uzun boylu' (daha uzun) sıfatlarının karşılaştırmalı biçimleri John ve Bob'u karşılaştırmak için kullanılır.

pahalı karşılaştırması nedir?

Az sayıda sıfat, karşılaştırmalı ve üstün formlar oluşturma biçimlerinde düzensizdir. Karşılaştırmalı ve üstün sıfatlar oluşturmanın normal (normal) yolu -er/-est eklemek veya more/most kullanmaktır, bunun gibi: büyük → daha büyük → en büyük. masraflı → daha pahalı → en pahalı.

Kirlinin karşılaştırması nedir?

karşılaştırmalı. daha kirli . üstün. en kirli Kirliliğin karşılaştırmalı biçimi; daha kirli.