Kan kabarcıkları patlatılmalı mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Brandy D'Amore
Puan: 5/5(17 oy)

Sık kullandığınız bir bölgede kendi kendine yırtılma riski yüksek bir sürtünme veya kan kabarcığı varsa, kendiniz patlatmak en iyisi olabilir. enfeksiyona karşı uygun şekilde korunduğundan emin olun . Sadece kabarcıkların genellikle birkaç gün içinde kendi kendine iyileştiğini unutmayın.

Kan kabarcığı patlatırsanız ne olur?

Kabarcık doğal olarak iyileşir ve kurur. Doktorlar genellikle, kabarcığın ikincil enfeksiyonunu önlemek için kendi kendine iyileşmesine izin vermek için kabarcığı yalnız bırakmayı önerir. Ayaklarda ve ayak parmaklarında oluşan kan kabarcıkları, düzgün bir şekilde iyileşmelerini sağlamak için ek adımlar gerektirebilir. Bir patlama kabarcığı olacak eğilimli enfeksiyon.

Kan kabarcıklarını iyileştirmenin en hızlı yolu nedir?

YAPMAK Kabarcıklarınızı Yükseltin ve Buzlayın

Bir su toplaması geliştikten sonra bunu ne kadar erken yaparsanız, o kadar etkili olacaktır. Kan kabarcığınız acıyorsa (özellikle de sıkışmanın bir sonucuysa), ağrıyı azaltmak için bir havluya veya başka bir bariyere sarılmış bir buz paketi veya başka bir soğuk kaynağı uygulayın.

Kan kabarcıklarını boşaltmak kötü mü?

Bazen kansız friksiyon kabarcıkları için önerilen kabarcığı delmeye çalışmamalısınız. Kabarık cilt sizi blistere giren bakterilerden korur. Fakat kan kabarcığından gelen basınç ağrılıysa ve boşaltılması gerekiyorsa doktorunuzla iletişime geçin. .

Cildi bir kan kabarcığından koparmalı mısınız?

Üzerindeki deri kapağını çıkarmayın çok kirli veya yırtık olmadıkça ya da altında irin olmadıkça kabarcık. Klapeyi hassas cilt üzerinde nazikçe düzeltin. Vazelin gibi ince bir tabaka vazelin ve yapışmaz bir bandaj uygulayın.

Neden kabarcıkları patlatmamalısınız?

34 ilgili soru bulundu

Açık bir kabarcığın nefes almasına izin vermeli misiniz?

Kapatıyorum. Kabarcıkınızın havaya maruz kalması gerektiğini merak ediyorsanız, bunu unutmayın. Blisterinizi kuruması ve kabuklanması için havaya açık bırakmak, ya iyileşmeye ters (deroofed ve yırtık kabarcıklar) veya önemsiz (bozulmamış kabarcıklar). Kesinlikle herhangi bir kabarcığın faydası yoktur, sadece maserasyon...

Bir kabarcığı kapatmak mı yoksa açık bırakmak mı daha iyi?

Kabarcık yanlışlıkla açılırsa, dış deri tabakasını çekmeyin. İyileşmek için rahat bırak ve üzerini bir blister sıva ile örtün. Üzeri örtüldüğü sürece yara enfeksiyondan korunur. Blister çatısı ek enfeksiyonlara karşı koruduğu için bir blister açılmamalıdır.

Kabarcıklar patladığında acıyor mu?

Az miktarda kabarma olabilir ve bölge kırmızı ve biraz şişmiş görünecektir. Ayrıca acı verici olacaktır. İnsanlar yanma nedeniyle oluşan bir kabarcığı patlatmamalıdır. . Yanık kabarcıkları için tedaviler hakkında buradan okuyun.

Patlarsanız kabarcıklar daha hızlı iyileşir mi?

Sadece şunu aklında tut kabarcıklar genellikle iyileşir birkaç gün içinde kendi kendine Bir kabarcığı patlatmak bu doğal süreci bozar ve bu, kabarcığınızın tamamen kaybolmasının biraz daha uzun süreceği anlamına gelebilir. Enfeksiyon belirtilerini izlemek için açtıktan sonra da yakından takip etmeniz gerekecek.


Neden sebepsiz yere bir kan kabarcığı ortaya çıkıyor?

Belirgin bir neden olmadan aynı anda birkaç kan kabarcığının varlığını keşfedersiniz. Vücudunuz için iyileşmeyi zorlaştırabilecek diyabet veya dolaşımla ilgili problemler gibi altta yatan bir hastalığınız var. kabarcık görünür alerjik reaksiyonun ardından , yanık veya güneş yanığı.

Enfekte kabarcıklar neye benziyor?

Kabarcıklar, bir deri tabakasının altındaki küçük berrak sıvı cepleridir. Kan kabarcıkları kırmızı veya siyah görünebilir ve berrak sıvı yerine kanla doludur. Enfekte bir blister olabilir sıcak ve yeşil veya sarı irinle dolu . Çevredeki cilt kırmızı görünebilir, ancak bunu daha koyu cilt tonlarında görmek zor olabilir.

Patlamış bir kabarcığın iyileşmesi ne kadar sürer?

Tüm iyileşme süreci, 1-2 hafta . Bir kabarcık açıldığında, mikroplar yaraya girebilir ve cilt enfeksiyonuna neden olabilir. Kabarcıklar, devam eden sürtünmeyle karşılaşırlarsa veya biri kabarcığı patlatırsa veya boşaltırsa açılabilir.

Açık bir blistere yeni bir cilt koyabilir misin?

İkinci cilt doğrudan açık blistere uygulanabilir ve daha sonra ya köstebek derisi ya da hafif elastik bir bant ile kaplanır. Sporcu açık yaraya ikinci deri uygulaması ile anında rahatlama hisseder. İkinci cilt, ayrı ayrı önceden kesilmiş kareler halinde gelir.


Bir blisterin içinde ne var?

Kabarcık, derinin altındaki bir sıvı kabarcığıdır. Blisterin içindeki berrak, sulu sıvıya ne ad verilir? serum . Yaralı cilde tepki olarak komşu dokulardan sızar. Kabarcık açılmadan kalırsa, serum altındaki cilt için doğal koruma sağlayabilir.

Kanla dolu küçük yumrular nelerdir?

Kiraz anjiyomları vücudun çoğu bölgesinde oluşabilen yaygın cilt büyümeleridir. Kan damarları bir araya toplandıklarında ve cilt altında veya üzerinde kabarık, parlak kırmızı bir yumru oluşturduğunda gelişirler. Uçuklar, ağız çevresinde veya yüzün diğer bölgelerinde oluşan ve patlayabilen kırmızı, sıvı dolu şişliklerdir.

Bir blisteri patlatmadan nasıl küçültürsün?

Patlamamış Bir Blister İçin

Açmamaya veya boşaltmamaya çalışın. Açıkta bırakın veya bir bandajla gevşek bir şekilde örtün. Bölgeye baskı uygulamamaya çalışın . Kabarcık, ayağın altı gibi bir basınç alanındaysa, üzerine çörek şeklinde bir köstebek derisi koyun.

Kabarcıklar yeniden dolabilir mi?

Kabarcık ertesi gün tekrar dolarsa, işlemi tekrarlayabilirsiniz. . Basit bir sürtünme kabarcığı tedavisi için diğer öneriler şunlardır: Kabarcık patladıysa, bol deri cebini soymayın – bırakın vücudunuzun bölgeyi kendi yöntemiyle ve kendi zamanında iyileştirmesine izin verin.


Neden bir kabarcığı kırmamalısın?

Etkilenen bölgenin altında yeni cilt oluşacak ve sıvı basitçe emilecektir. Büyük, ağrılı veya daha fazla tahriş olma olasılığı olmadıkça bir kabarcığı delmeyin. . Sıvı dolu kabarcık, alttaki cildi temiz tutar, bu da enfeksiyonu önler ve iyileşmeyi destekler.

Küçük bir blisteri patlatmak uygun mudur?

İdeal olarak, hiçbir şey . Kabarcıkların iyileşmesi yaklaşık 7-10 gün sürer ve genellikle iz bırakmaz. Bununla birlikte, bakterilere maruz kaldıklarında enfekte olabilirler. Bir kabarcığı patlatmazsanız, steril bir ortam olarak kalır ve neredeyse her türlü enfeksiyon riskini ortadan kaldırır.

Kabarcıkların iyileşmesi için havaya ihtiyacı var mı?

Senin blisterin kurumasına yardımcı olmak için havaya ihtiyacı var , bu nedenle hava akışı için bandajın ortasını hafifçe kaldırın. Yastıkla. Ayrıca blisterinizi, özellikle kabarcıklar için tasarlanmış yastıklı yapışkan bir bandajla da kapatabilirsiniz. Kabarcıklarınız iyileşirken bakterileri dışarıda tutabilir ve ağrıyı azaltabilir.

Patlamış bir blistere peroksit koyabilir misin?

Kabarcık kendi kendine patlarsa, ılık su sabunu ile temizleyin ( blisterde alkol veya hidrojen peroksit kullanmayın ). Alan temizlendikten sonra, bölgeye reçetesiz satılan bir antibiyotik krem ​​sürün ve kabarcığın üzerine bir bandaj uygulayın.


Neosporin kabarcıklara iyi gelir mi?

gerekli olmasa da , kabarcıklar bir yara bandı veya başka bir bandajla kapatılabilir. 4. Gerekli olmasa da Neosporin (üçlü antibiyotikli merhem, polisorin (ikili antibiyotikli merhem veya Vazelin) gibi antibiyotikli bir merhem kullanabilirsiniz.

Vazelin kabarcıklara yardımcı olur mu?

Vazelin

Sade vazelin, yaraların tedavisi için dermatologlar arasında favoridir. Rağmen blisterin kendisi yara için bir örtü görevi görecektir. , kırılırsa kişi bölgeyi vazelin ve bandajla kapatabilir. Bu, bölgenin iyileşmesini teşvik edebilir.

Bir kabarcık patladıktan sonra ne yapmalı?

Bir kabarcık patlamışsa, blisterin üzerindeki ölü deriyi soymayın . İçerideki sıvının boşalmasına izin verin ve yumuşak sabun ve su ile yıkayın. İyileşene kadar enfeksiyondan korumak için blisteri ve etrafındaki alanı kuru, steril bir pansumanla örtün.

Bir kabarcık için ne zaman endişelenmeliyim?

Kabarcıklar hakkında ne zaman endişelenmelisiniz? Daha önce tartışıldığı gibi, çoğu kabarcık, uygun bakım ve hijyen ile birkaç gün sonra kendi kendine doğal olarak iyileşmeye başlayacaktır. Ancak, bir blister ağrılıysa veya enfekte olursa endişe . Büyük ağrılı kabarcıklar, eğitimli bir profesyonel tarafından boşaltılabilir ve tedavi edilebilir.