Kaçıran ve addüktör aynı mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Jeffrey Kuhn
Puan: 4.5/5(37 oy)

Abdüktör kaslarınız, bacağınızı vücudunuzun orta hattından uzaklaştırmaktan sorumludur. addüktörler bacağınızı vücudunuzun orta hattına doğru geri hareket ettirmekten sorumludur.

Hangisi daha güçlü addüktörler veya kaçıranlar?

Kronik ARGP'si olan ve olmayan oyuncular için abdüktör ve addüktör kas tepe torkları arasındaki karşılaştırma, baskın ve baskın olmayan taraflarda istatistiksel olarak anlamlı bir fark buldu (p<. 005), with kaçıran kas, addüktörden önemli ölçüde daha güçlü kas.

İç uyluk kaçırıcı mı yoksa addüktör mü?

Kalça addüktörleri iç uyluğunuzda denge ve hizalamayı destekleyen kaslardır. Bu dengeleyici kaslar, kalçaları ve uylukları eklemek veya vücudunuzun orta hattına doğru hareket ettirmek için kullanılır.

Adduksiyon veya kaçırma daha mı güçlü?

Kaçırma gücü iki taraflı benzer . Addüksiyon gücü baskın ekstremitede %18-22 daha fazlaydı. Sonuçlar: Baskın uzuvdaki daha büyük oranlar, tekme eyleminin bir sonucu olarak artan endüktör gücünden kaynaklanmaktadır.

Bir kaçıran ne yapar?

Kalça abdüktör kasları bacağınızı yana kaldırmaya yardım edin , vücudunuzdan uzak durun. Ayrıca tek ayak üzerinde dururken pelvisinizi desteklemeye yardımcı olurlar. Bu kaslar zayıf olduğunda, dengenizi ve hareketliliğinizi etkileyebilir. Ayrıca instabilite nedeniyle bel ağrısına neden olabilir.

Kalça Adductor Kaslarının Anatomisi - İnsan Anatomisi | Kenhub

45 ilgili soru bulundu

Kaçırma makinesi gerçekten çalışıyor mu?

Evet , iç uyluk makineleri, iç uyluk kaslarını güçlendirmeye ve oluşturmaya yardımcı olur. Çoğu kişi, iç uyluk bölgesinde yağ yakmak amacıyla kalça addüktör kaslarını denemek ve hedeflemek için iç uyluk makinelerini kullanır. ...

Kaçırma makineleri kötü mü?

Addüksiyon / kaçırma makineleri, kalçalarınızın etrafındaki hareketi kontrol eden kasları güçlendirmek için faydalı araçlardır. Bazı insanlarda zayıf olan ve özellikle koşucuları yaralanmaya açık hale getirebilen kaslar. Bir makine ne kötü ne de iyi , onu kullanmanın bir doğru ve bir yanlış yolu vardır.

Kalça addüksiyonu uylukları büyütür mü?

Addüktör ve abdüktör makineleri, yoğun olarak kullanıldığında iç uyluklarınızı ve dış kalçalarınızı sıkılaştıracak ve tonlandıracaktır, ancak boyutlarını değiştirmeyecek - yani, onları zayıflatın.

Kalça kaçırma kalçalara iyi gelir mi?

Kalça kaçırma egzersizleri, öncelikle gluteus medius, gluteus minimus ve tensör fasya latalarına odaklanarak kalça kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Evet, kalça kaçırma kalça kaslarına iyi gelir , düzgün yapılırsa.


Sıkı addüktörleriniz varsa ne olur?

Herhangi bir aşırı çalışan kas gibi, addüktörleriniz yorulur, kısalır, esnekliğini kaybeder ve işlevsiz hale gelir. Artan bu gerginlik, kasık kemiğindeki kasların yapışmasını çeker, kasık simfizinin dejenerasyonuna neden olur .

İç uyluklarım neden büyüyor?

Egzersiz yaparken, sonunda yağınızın yerini alacak daha fazla kas kazanırsınız. Vücudunuzun hem bu yeni oluşan kas hem de yağa sahip olduğu bir dönem olacaktır. Bu temelde vücudunuz için bir geçiş dönemi gibidir. Bu nedenle, uyluklarınız bir yağ yakılana kadar biraz daha büyük .

İç uyluklarım neden bu kadar büyük?

Vücudunuzun kullanabileceği veya yakabileceğinden daha fazla kalori alırsanız vücutta aşırı yağ oluşabilir. Vücudunuzun bu yağı nerede depoladığı büyük ölçüde genetik tarafından belirlenir. Kadınlar genellikle fazla yağ depolamak kalçaları, alt karınları ve iç uylukları.

Squat, addüktörlerinizi çalıştırıyor mu?

1. Çömelme. Daha önce bahsedilen çalışmanın bulduğu gibi, on haftalık derin çömelme eğitimi, addüktörlerde sağlam kas büyümesi (dörtlü ve kalça büyümesi ile eşit). Squat ve varyasyonları, addüktörleriniz de dahil olmak üzere alt vücut eğitimi için harika bir egzersiz olmaya devam ediyor.


İç uyluk addüktörleri mi?

İç uyluk kaslarına addüktör denir. Onlar oluşur beş farklı kas . Bu kaslar pelvik (kalça) kemiğinize ve femurunuza veya üst bacak kemiğinize bağlıdır. Adüktörleriniz güvenli bir şekilde hareket etmenize yardımcı olmanın yanı sıra kalçalarınızı, dizlerinizi, belinizi ve merkez bölgenizi stabilize etmek için de çok önemlidir.

Kalça kaçıranlar kıçınızı büyütür mü?

Kalça kaçırma kalçaları büyütür mü? bu Kalça kaçıran makine, kalça kaçıranları ve kalça kaslarını güçlendirmek için tasarlanmıştır. . Bu, düzenli ve çeşitli popo ve alt vücut egzersizlerinin bir parçası olarak kalça kaslarınızı büyütmeye katkıda bulunabileceği anlamına gelir.

Her gün glutes yapmak kötü mü?

Evet, haftada iki üç kez yeterli ! Bunun nedeni, ara iyileşme günlerinin kalça kaslarınız için aynı derecede önemli olmasıdır. ... İnsanların popo egzersizleri yaparken yaptığı en büyük hata, diyor Rosante, kalça kaslarına özel egzersizlere odaklanmak değil.

Kalçalarınızı sıkmak kas yapar mı?

Ve kalça köprüleri muhtemelen en iyi egzersizlerden biri olarak akla gelse de, Wichita Eyalet Üniversitesi'nden yapılan yeni araştırmalar, kas inşa etmenin daha etkili ve kullanışlı bir yolu olduğunu öne sürüyor: kalça kasları. Evet, sadece kalçalarınızı sıkmak . Ağırlık gerekmez - hatta sandalyenizden kalkmanız bile gerekmez.


Kalça addüktörlerimi nasıl büyütebilirim?

Antrenman A (Kuadriseps Tabanlı Antrenman)

  1. Bacak uzantıları (ısınma): 15 ila 25 tekrardan oluşan dört set.
  2. Halter ağız kavgası (geniş duruş): sekiz ila 12 tekrardan oluşan dört set.
  3. Oturarak bacak presleri (geniş duruş): sekiz ila 12 tekrardan oluşan dört set.
  4. Dumbbell lunges: sekiz ila 12 tekrardan oluşan dört set.
  5. Ayakta kablo kalça adduksiyonu: 10 ila 15 tekrardan oluşan dört set.

İç uyluklarımı nasıl topluyorum?

Kasları Güçlendirmek İçin En İyi 6 İç Uyluk Egzersizi

  1. Yan Akciğerler. Yan hamle olarak da bilinen bu iç uyluk egzersizi, kas güçlendirme için harika bir başlangıç ​​noktasıdır. ...
  2. Sumo oturuşu. Squat yapabileceğiniz en iyi egzersizlerden biridir. ...
  3. Fitness Topu Sıkar. ...
  4. Kablo Kalça Addüksiyonu. ...
  5. Katlanmış Bale...
  6. Yan Step-Up'lar.

Kaçırma makinesi yerine ne kullanabilirim?

Addüktör ve Abdüktör Makine Alternatifleri

  • İLERİ VE GERİ BANT YÜRÜYÜŞLERİ.
  • İÇ DÖNÜŞLÜ KISA YAN KÖPRÜ.
  • MAKİNEYE KARŞI ÖFKE.

Kalça addüktörleri çalışmalı mı?

Kalça addüktörleriniz katkıda bulunur vücudunuzla yaptığınız herhangi bir dönme hareketi . Beyzbol ve futbol gibi sporlarda ve günlük yaşamda sık sık döndüğünüz için, addüktörlerinizi egzersiz yapmak daha kolay hareket etmenizi ve size daha iyi sallanma hareketi vermenizi sağlayacaktır.