Kış yeşili şimşir gölgede büyüyebilir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Amalia Beyaz
Puan: 4.1/5(39 oy)

Wintergreen Şimşir, birçok farklı ışık koşulunda iyi büyüyecek, tam güneşten gölgeye , böylece farklı alanlara taşınan çitler, büyüdükleri her yerde harika görünecek. Herhangi bir sıradan bahçe toprağında büyüyecek ve en iyi şekilde tamamen kurumayan iyi drene edilmiş topraklarda büyüyecektir.

Hangi şimşir gölge için en iyisidir?

İngiliz Şimşir

  • Kuzey Yıldızı (B. ...
  • Jensen başka bir Amerikan şimşir ağacıdır, ancak bazı İngiliz şimşir çeşitlerine benzeyen yuvarlak bir şekle sahiptir. ...
  • Elegantissima, yeşil yapraklarının etrafında kremsi beyaz kenarlara sahiptir ve 6 ila 8 arasındaki bölgelerde öğleden sonra gölgesinde en iyisini yapar.

Şimşir tam gölgede büyür mü?

Şimşir, bağımsız bir bitki olarak, gruplar halinde veya bir çit olarak yetiştirilebilir. Ayrıca, şimşir kaplarda, topiarylerde ve bonsai amaçlı kullanılmıştır. Onlar hem hafif gölgede hem de tam güneşte gelişebilir . ... Çok az bakım gerektiren şimşir ağacı, kış aylarında en iyi budanan yapraklarıyla ödüllendirilir.

Şimşirler gölgeyi kaldırabilir mi?

Şimşir bir çok geleneksel gölgeye dayanıklı çalı . Şimşir ağacını ziyaret ettiğiniz bahçelerde tanıyabilirsiniz. Normalde, düşük büyüyen kalın yeşilliklerle mükemmel şekillere ve çizgilere sahip yürüyüş yollarına kesilir. Şimşir bu amaç için mükemmel bir seçimdir.

Kış yeşili şimşir ağaçlarının ne kadar güneşe ihtiyacı vardır?

Dikim: Wintergreen'inizin tam veya kısmi güneş ışığı alacağı bir yer seçin (günde 4 ila 8 saat güneş ışığı) . Yüksek ısıya sahip bir bölgede yaşıyorsanız, öğleden sonra gölgesi ve iyi drene edilmiş toprak ile en iyisini yapacaklardır.

Şimşir Gölgede Büyüyebilir mi?

28 ilgili soru bulundu

Kış yeşili şimşir ağaçlarını küçük tutabilir misin?

Buxus microphylla var. japonca: Japonca Şimşir soğuğa dayanıklıdır ve en iyi küçük ila orta boy çitler için kullanılır. Popüler çeşitler şunlardır: Wintergreen Şimşir: 5 fit yüksekliğe ve 5 fit genişliğe kadar büyür.

Kış yeşili şimşir ağaçları ne kadar uzağa dikilmelidir?

Böylece, Wintergreen şimşir ağaçlarınız ortalama 4 fit olmak üzere 3 ila 5 fit genişliğe kadar büyür. Bitkileri yerleştirin 2 fit aralık . Bir gruplama veya bireysel bitki sırası için 2 ila 3 fit aralıklı olması gereken bu cüce çeşitleri, düşük bir çit için 15 veya 18 inç gibi daha fazla sıkılmalıdır.

Şimşirler tüm yıl yeşil kalır mı?

Tüm şimşir çeşitleri her zaman yeşildir ve az bakım gerektiren bir yeşil sıçramayı tercih ederseniz, muhtemelen bir çalı için boyut gereksinimlerinizi karşılayacak bir şimşir çeşidi vardır. ... Şimşir kış yeşili, 3 ila 4 metre boyunda büyür ve koyu yeşil yaprakları tutar tüm yıl cesur renkleri .

Şimşirler güneşi mi gölgeyi mi sever?

Yaz aylarında sıcaklıklar aşırı derecede yükselirse, şimşir bitkileri takdir edecektir. öğleden sonra gölgesi ve düzenli sulama. Derin su, sık sık, sığ sulama, büyüyen şimşir ağacının kök bölgesine ulaşmayacaktır. Kurulana kadar, yaklaşık iki yıl sonra, şimşir ağaçlarının en az haftalık sulamaya ihtiyacı olacaktır.


Gölgede ne iyi yetişir?

İşte denenmiş ve test edilmiş 8 renk sever:

  • ZZ Fabrikası. ZZ Bitkisi (Zamioculcas zamifolia) muhtemelen yetiştirilmesi en kolay bitkidir. ...
  • Rhapis Palmiyesi. Bu sert ve dayanıklı bitki, kısmen gölgeyi tercih eder. ...
  • Kuş Yuvası Eğreltiotu. ...
  • Bromeliad. ...
  • Alocasia (Fil Kulakları) ...
  • Aspidistra (Dökme Demir Fabrikası) ...
  • Philodendron. ...
  • Epipremnum aureum (Şeytanın Sarmaşığı)

Şimşir ne tür gübre sever?

Yavaş salınan, dengeli gübreler şimşir için en iyisidir ve üre gübresinin granül formu 10-6-4 tavsiye edilir. Şimşirinizde bol miktarda nitrojen bulunduğundan emin olduğunuz sürece, bitkiniz sağlıklı görünüyorsa yaşlı gübre veya pamuk tohumu küspesi de kullanabilirsiniz.

Ortancalar gölgede büyüyebilir mi?

Genel olarak, salkım türleri hariç çoğu ortanca için, ortancalara hem güneş hem de gölge verin . Öğleden sonra gölgeli sabah güneşi, Güney ve daha sıcak bölgelerde güzel çalışır. Bu bölgelerde öğleden sonra güneşi cızırdayarak ortancaları kolayca kızartabilir.

Ne tür şimşir dikmeliyim?

Yürüyüş yolunuz, çit hattınız veya dikim yataklarınız boyunca vurgu veya kenarlık görevi gören bir çit oluşturmak için küçük, kompakt, düşük büyüyen bir çalı istiyorsanız, cüce şimşir çeşitleri en iyi seçimdir. 'Cüce İngiliz' şimşir ağacı (Buxus sempervirens Suffruticosa), yaklaşık 1 ila 2 fit yüksekliğinde bir sınır çiti oluşturur.


Ne tür şimşir küçük kalır?

Bazen 'Kingsville Cüce' olarak da adlandırılan 'Compacta' çeşidi ,' en küçük şimşir çeşididir. Her yıl yaklaşık 1/2 inç yükseklik ekleyerek çok yavaş büyür ve yaklaşık bir fitlik olgun bir yüksekliğe ulaşır. 1/2 inç uzunluğundaki yaprakları da son derece küçüktür.

Lavanta gölgede yetişir mi?

Lavanta gölgede iyi yetişmez . Lavanta, nem ve drenaj açısından tam güneş ve daha kuru koşullar gerektirir. Büyüme mevsiminde 6 saatten daha az güneş alan lavantalar daha az çiçek verir, zayıf büyür ve ölebilir.

Hangi yaprak dökmeyen ağaçlar gölgede iyi yetişir?

Gölgeye Dayanıklı Ağaçlar: Yaprak Dökmeyen Kozalaklı Ağaçlar

Genel bir kural olarak, gölgeye toleranslı türler, çoğu Abies (Köknar), Taxus (porsuk ağacı) , Mazı (Arborvitae) ve Tsuga (Kadırga). Gölgeli bahçeler için genellikle iyi ışık seviyelerine ihtiyaç duydukları için Cedrus (Sedir) ve Juniperus (Ardıç) seçmeyin.

Şimşirimi büyümeye nasıl teşvik edebilirim?

seçici kırpma özellikle genç şimşirler için sağlıklı fakat yavaş büyümeyi teşvik eder. Şimşir ağacını tabanda üstten daha geniş olacak şekilde kesin - hafif bir piramit şekli. Sapları çıkardıkça, hem hava hem de güneş ışığı çalıya daha yoğun bir şekilde nüfuz eder.


Bir şimşir bitkisini ne sıklıkla sularsınız?

Şimşir Çalılarının Sulanması

Genel bir kural olarak, haftada bir veya iki derin sulama bitkinin ilk yılında bol miktarda bulunur, çalının ikinci büyüme mevsiminde haftada bire düşer. Bundan sonra, bir şimşirin sulanması sadece sıcak ve kuru havalarda gereklidir.

Kışın şimşirleri örtmeli misiniz?

Şimşir gibi yaprak dökmeyen bitkiler, kışın yapraklarındaki nemi, köklerinin donmuş topraktan değiştirebileceğinden daha hızlı kaybedebilir. Özellikle donma sıcaklıklarında ve soğuk rüzgarlarda kurumaya karşı hassastırlar. ... Bu genellikle şimşirleri korumak için gerekli değildir belirli durumlar dışında çuval bezi ile.

Ne tür bir çalı tüm yıl yeşil kalır?

Dökmeyen Çalılar Kesintisiz Renk Getiriyor

  • Alacalı Kış Defne. Kışın sonunu ve ilkbaharın başını defnenin tatlı kokusuyla doldurun. ...
  • Kuş Yuvası Ladin. ...
  • Ekim Sihirli Yakut Kamelya. ...
  • İngiliz lavanta. ...
  • Sprinter Şimşir. ...
  • Kramer'in Kızıl Kış Heath'i. ...
  • Dağ Defne. ...
  • Romeo Clera.

Wintergreen ve Winter Gem şimşir aynı mı?

Winter Gem ve Wintergreen Şimşir çalıları arasındaki fark nedir? Winter Gem daha mat bir yeşil yaprak yapısına sahiptir. . Diğer en büyük fark, güneşe toleranstır. Winter Gem, Wintergreen Şimşir çalılarının gölgede daha iyi olduğu yerlerde tam güneşi tercih eder.


Bütün yıl yeşil kalan bir çalı nedir?

Hakkında Biraz yaprak dökmeyen

Çoğu yaprak dökmeyen Tüm yıl boyunca yeşil kalan bitkilerdir, ancak tüm bitkiler her yıl eski yapraklarının bir kısmını kaybeder ve renkler mevsimlere göre solabilir, parlayabilir veya değişebilir. Yaprak dökmeyen çalılar ya geniş yapraklara ya da dar yapraklara sahiptir.

Gizlilik için en hızlı büyüyen çalı nedir?

Arborvitae (Tsuga canadensis)

Büyük mahremiyet korumaları için iyi bir seçim, 50 ila 60 fit yüksekliğe (12 ila 20 fit yayılma ile) ulaşabilen hızlı yetiştirici 'Yeşil Dev'dir. Daha kompakt bir çalı istiyorsanız ve biraz daha beklemekten çekinmiyorsanız, 'Zümrüt Yeşili' arborvitae daha iyi bir seçenektir.

Şimşirler evden ne kadar uzağa dikilmelidir?

Evden 3-4 metre uzağa cüce şimşir dikin. Büyük şimşirler için mesafe en az 6 fit .

Kutudan korunmayı ne kadar uzağa yerleştirirsiniz?

Bir Kutu çiti yakından ekilir - 5 metreye ideal , ve bitkileri bir hendeğe yerleştirerek eşit aralık elde etmek, çukur kazmaktan çok daha kolaydır. Düz bir sıra halinde dikildiklerinden emin olmak için bir çizgi kullanın ve bitkileri tam olarak 20 cm aralıklarla yerleştirin - yıllar sonra eşit olmayan aralıklar ortaya çıkar.