nps'de kötüleyenler kimlerdir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Hildegard Koelpin
Puan: 4.5/5(15 oy)

kötüleyenler NPS ölçeğinde size 0 ile 6 arasında puan veren anket katılımcıları . Bunlar, şirketinizi tavsiye etme olasılığı daha düşük olan tatminsiz müşterilerdir. Ancak daha standart bir tanım olarak, onları memnun olmayan müşteriler olarak düşünebilirsiniz.

NPS detektörleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

  1. Düzenli müşteri geri bildirimi alın. Sizi bulmak için olumsuz geri bildirimleri beklemeyin - aktif olarak kendiniz arayın. ...
  2. NPS detektörlerini ele alırken zaman çok önemlidir. ...
  3. Sakin olun ve bir çözüm önerin. ...
  4. Olumsuz geri bildirimleri gerçekleşmeden önce tahmin edin. ...
  5. Müşteri hizmetleri dinlemekle ilgilidir.

NPS destekçilerini kötüleyenler nasıl hesaplanır?

Destekleyenlerin yüzdesinden kötüleyenlerin yüzdesinin çıkarılması . (Pasiflerin yüzdesi formülde kullanılmaz.) Örneğin, yanıtlayanların %10'u kötüleyen, %20'si pasif ve %70'i destekleyici ise, NPS puanınız 70-10 = 60 olur. NPS'niz arasında değişebilir. -100 ila 100.

Bir detektör olarak kabul edilen nedir?

Bir kötüleyen seni yere indiren biri . İş yerinde fikir önerdiğinizde, karşınızdaki kişi, söylediğiniz her şeyde kusur bulan kişidir. Her zaman kritik olan biri için isim detektörünü kullanın.

Hangi puan NPS için kötüleyici olarak sınıflandırılır?

Destekleyiciler 9 veya 10 puanla yanıt verir ve genellikle sadık ve hevesli müşterilerdir. Pasifler 7 veya 8 puanla yanıt verirler. Hizmetinizden memnunlar ancak destekçi olarak kabul edilecek kadar mutlu değiller. Kötüleyenler bir puanla yanıt verir 0 ila 6 .

Net Destekçi Puanı (NPS) Nedir?

26 ilgili soru bulundu

NPS formülü nedir?

Standart NPS formülü destekçilerin yüzdesini kötüleyenlerin yüzdesinden çıkarmak . Bu nedenle, NPS'yi hesaplamak için önce standart NPS sorusunu sorun. 0'dan 10'a kadar bir ölçekte bizi önerme olasılığınız nedir? Yanıtlayanların %80'i destekçi ve %10'u kötüleyen ise, NPS'niz 70'tir.

Kötü bir NPS puanı nedir?

Kötü bir Net Destekçi Skoru (NPS), destekleyicilerden daha fazla sayıda kötüleyeniniz olduğunu gösterir. ... NPS puanınız 30 ile 40 arasındaysa, NPS puanınız iyi demektir. 55, 60 gibi puanlarla liderlerden çok uzakta olabilirsiniz. puan 25 veya altı , kötü NPS puanı olarak kabul edilir.

NPS nedir ve nasıl hesaplanır?

Korpus şu şekilde hesaplanır: bileşik güç ilkesini kullanarak . NPS hesaplayıcısı size yatırımınızın ayrıntılarını gösterecektir. Planın birikim aşamasında yatırdığınız tutarı, kazandığınız faizi ve vade anında üretilen toplam korpus miktarını size gösterecektir.

İyi bir NPS puanı olarak kabul edilen nedir?

Herhangi bir NPS puanı 0'ın üstünde iyidir'. Bu, kitlenizin olmamasından daha sadık olduğu anlamına gelir. 20'nin üzerindeki herhangi bir şey 'olumlu' olarak kabul edilir. NPS sisteminin kaynağı olan Bain & Co, 50'nin üzerinin mükemmel ve 80'in üzerinin dünya standartlarında olduğunu öne sürüyor.

BPO'da detektör nedir?

Başka bir deyişle - bir eleştirmen. İş dünyasında bu terim, Net Tavsiye Skoru çerçevesinde bir müşteri segmentine atıfta bulunulduğunda kullanılır. kötüleyenler NPS ölçeğinde size 0 ile 6 arasında puan veren anket katılımcıları . Onlar şirketinize karşı tavsiyede bulunacak tatminsiz müşterilerdir.

NPS negatif olabilir mi?

Örnek bir Net Destekçi Puanı her zaman yüzde olarak değil, yalnızca bir tam sayı olarak gösterildiğinden, NPS'niz yalnızca 60'tır. (Ve evet, negatif bir NPS'niz olabilir , puanınız -100 ile +100 arasında değişebilir.) ... Çok sayıda araştırma çalışması, NPS sisteminin iş büyümesi ile ilişkili olduğunu kanıtlıyor.

NPS Bain nasıl hesaplanır?

Net Destekçi Puanınızı Hesaplama

Net Destekçi Puanı basitçe destekçilerin yüzdesi eksi kötüleyenlerin yüzdesi (aşağıdaki tabloya bakın).

NPS karşılaştırması nedir?

NPS kıyaslamaları -100 ile 100 arasında bir ölçekte belirli bir sektör için ortalama Net Destekçi Puanı müşterilerin yeni işletmeleri çekme ve yönlendirme ve işleri tekrar etme eğilimlerini ölçerek. Markalar her zaman iyi bir skor elde etmek ve tutarlı kalmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.

Muhaliflere nasıl tepki verirsiniz?

Yanıtınız:

  1. Onlarla neden iletişim kurduğunuzu açıklayın.
  2. Sorunu yeniden ifade edin, böylece anladığınızı bilsinler.
  3. Açıklayıcı sorular sorun.
  4. Bir çözüme ulaşmak istediğinizden emin olun.

NPS'yi eleştirenleri destekçilere nasıl dönüştürürsünüz?

Kötüleyenlerinizi destekçilere nasıl dönüştürebilirsiniz?

  1. Geri bildirim sağlamaya teşvik edin. Kuruluşlar neye inanmak isterlerse inansınlar, genellikle memnun olandan çok memnun olmayan müşteriler vardır. ...
  2. Hızlı dönüş sağlayın. ...
  3. Onlarla empati kurun. ...
  4. Halkayı tamamla. ...
  5. Hatalardan ders alın. ...
  6. Sözleri yerine getirin.

Bir detektörle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Sizi durdurmalarına, hatta yavaşlatmalarına izin vermeyin.

  1. Önce onları tanımlamayı öğrenin. ...
  2. Geçerli bir noktaları olup olmadığına bakın. ...
  3. Size verdikleri olumsuz düşünceleri yok edin. ...
  4. Her zaman kötüleyenlerin olacağını anlayın ve bir ördeğin sırtındaki su gibi üzerinizden kayıp gitmelerine izin verin. ...
  5. Onlarla yüzleş ve onları kendi tarafına çek. ...
  6. Onlarla gülün.

70 iyi bir NPS puanı mı?

Küresel NPS standartlarına göre, 0'ın üzerindeki herhangi bir puan 'iyi' olarak kabul edilecektir (50 ve üstü mükemmel, 70 ve üzeri 'dünya standartlarında' kabul edilir ).

60 iyi bir NPS puanı mı?

Bazıları, bir miktar müşteri sadakati ve müşteri memnuniyeti gösterdiğinden, pozitif bir puanı (yani 0'ın üzerindeki herhangi bir puan) iyi olarak sayar. Bununla birlikte, bir NPS anketi bağımsız araştırmacılar tarafından katı, bilimsel örnekleme yöntemleri kullanılarak yürütülürse, 60 veya üstü, herhangi bir endüstride genellikle çok iyi bir NPS'dir .

Ölüm durumunda NPS'ye ne olur?

Ulusal Emeklilik Planı bir aboneye emekli olduktan sonra parasal yardım sunmak için tasarlanmış olsa da, belirli ölüm yardımları da sunar. Abonenin ölümü halinde, aday / yasal varis birikmiş parayı çekme hakkına sahiptir .

NPS faiz oranı nedir?

Ulusal Emeklilik Planının (NPS) Şubat 2020 itibariyle geçerli faiz oranı, %9 ila %12 planın türüne ve aboneye bağlı olarak.

3 NPS kategorisi nedir?

Verilen numaraya göre müşteri daha sonra üç kategoriden birine yerleştirilir: Destekleyen, Pasif veya Kötüleyen . Bu kategoriler, müşterinin ürün veya hizmet hakkında nasıl hissettiğini, şirkete olan sadakatini ve tavsiye edip etmeyeceklerini açıklar.

NPS yerine ne kullanabilirim?

Daha iyi bilinen NPS alternatiflerinden birkaçını ve müşteri memnuniyetini ölçme konusunda doğru ve yanlış bulduklarını gözden geçirelim.

  • Müşteri Memnuniyeti (CSAT) ...
  • Müşteri Eforu Skoru (CES) ...
  • Müşteri kaybı. ...
  • Müşteri sağlık puanı. ...
  • Ürün etkileşim puanı (PES) ...
  • NPS varyasyonları.

Amazon'un NPS puanı nedir?

Müşteri sadakati söz konusu olduğunda, Amazon bir NPS'ye ulaşır. 69 . Küresel NPS standartlarına göre, 0'ın üzerindeki herhangi bir puan 'iyi' olarak kabul edilir, 50 ve üstü mükemmel olarak sınıflandırılır ve 70 veya üstü dünya sınıfı olarak sınıflandırılır.