John Proctor Elizabeth'i aldattı mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bryce Ryan
Puan: 4.2/5(68 oy)

Abigail ile olan ilişkisine inanıyor. Tanrı'nın, karısı Elizabeth'in ve kendisinin gözünde onarılamaz bir şekilde ona zarar verdi. Doğru, Proctor günaha yenik düştü ve zina yaptı; ancak, kendini affetme kapasitesinden yoksundur. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Elizabeth ile olan ilişkisi oyunun çoğunluğu boyunca gergin kalır.

John Proctor zina yaptığını kabul etti mi?

Abigail ve diğer kızların suçlamalarını taklit ettiklerini Yargıç Danforth'a kanıtlamak için çaresizce yalvararak, Proctor, Abigail ile zina yaptığını itiraf etti . ... John Proctor'un zina itirafı, kişinin dürüstlüğünü korumakla itibarını korumak arasındaki eşitsizliği aktarıyor.

John Proctor hangi sayfada zina yapıyor?

John Proctor aniden ve dramatik bir şekilde zinasını mahkemeye açıklar. Pota III. Perde kelimelerle: Onu tanıyorum, efendim. Onu tanıdım. Cinsel ilişkiyi tanımlamanın bu oldukça örtmeceli yolu İncil kökenlidir ve bu nedenle Püritenler için iki kat uygundur.

Elizabeth neden John'un iyiliğine sahip olduğunu söylüyor?

Artık onun iyiliği var, Allah korusun ondan alıyorum . Elizabeth'in demek istediği, kocası John Proctor'un sonunda kurtuluşa ulaştığı ve ondan hayatını kurtarmak için büyücülük yaptığını itiraf etmesini isteyerek bunu elinden almayacağıdır.

John hangi noktada kendi ölümünün farkına varır?

Kızlar dans ediyor. John Proctor kendi ölümüyle karşı karşıya olduğunu ne zaman anlar? Elizabeth hapse atıldığında .

Elizabeth Proctor Karakter Alıntıları ve Kelime Düzeyinde Analiz! | The Crucible Alıntılar: İngilizce GCSE Mocks!

25 ilgili soru bulundu

John Proctor iyi bir adam mı?

Dürüst, dik ve açık sözlü, Proctor iyi bir adam , ama gizli, ölümcül bir kusuru olan biri. Abigail Williams'a olan şehveti, (oyun başlamadan önce ortaya çıkan) ilişkilerine yol açtı ve Abigail'in tüm cadı histerisini harekete geçiren karısı Elizabeth'i kıskanmasına neden oldu.

Proctor neden zinayı kabul ediyor?

Böylece, karısı Elizabeth'i savunmak ve kinci Abigail'i gözden düşürmek için son bir girişimde bulunan John Proctor, günahını itiraf eder. Elizabeth'i gözden düşürmesinin nedenlerini açıklamak için Abigail ile yapılan zina ilişkiyi öğrendikten sonra onu kovdu.

Proctor, Abigail'le yattığını nerede söyledi?

Abigail: Bay Danforth, yalan söylüyor! John'un suçlaması yeterli değil. Danforth kanıt ister ve John, Abigail ile seks yaptığını özgürce kabul eder. ahırında .

Proctor hala Abigail'i seviyor mu?

İlk perdenin yarısında, Arthur Miller bize John Proctor ve Abigail'in birlikte kısa bir sahnesini veriyor ve cinsel bir ilişki yaşadıklarını ortaya koyuyor. Abigail hala John'a aşık , ve hala ona aşık olduğuna inanmak istiyor (olmadığını söyledikten sonra bile).


Abigail neden Elizabeth Proctor'dan nefret ediyor?

Elizabeth Proctor'un '[kendisinden] nefret ettiği' konusunda ısrar ediyor çünkü Abigail onun kölesi olmayacaktı .' Elizabeth'e, uğruna çalışmaya tahammül edemediği 'yalancı, soğuk, sümüklü bir kadın' diyor.

Abigail nasıl yalan söyler?

Abigail Williams yalan söylüyor Tituba'yı şeytan için çalışmakla haksız yere suçladığında Sarah Good, Goody Osburn ve Bridget Bishop ile birlikte. Abigail ayrıca Elizabeth Proctor'u cinayete teşebbüsle suçladığı ve John'la ilişkisi olduğunu inkar ettiği zaman da yalan söyler.

Proctor zinayı ne zaman kabul etti?

'Pota'nın III. John Proctor, Abigail ile bir ilişkisi olduğunu itiraf ediyor. Abigail bunu reddediyor. Danforth, Elizabeth Proctor'u ifade vermesi için getirmek üzere. Bunu yapmadan önce John'a Elizabeth'in dürüst bir kadın olup olmadığını sorar.

Elizabeth Proctor'a suçsuzluğunu kanıtlamak için yapılan test nedir?

Mary'nin ona daha önce verdiği, Cheever'ın görüp incelediğini unuttu. John Proctor, Elizabeth'e bebeğin bir hediye olduğunu doğrulamak için Mary'yi almasını söyler. Cheever oyuncak bebekte bir iğne bulur. Elizabeth'in suçluluğunun kanıtı olarak kabul ediyor.


John Proctor nasıl bir kahraman?

Proctor'un kahramanca eylemi onu hikayede bir kahraman yaptı çünkü sadece kendi davranışlarının sorumluluğunu aldı mı ama canını aldı . Proctor, büyücülükle ilgili tüm durumu aydınlatmak istedi. Proctor asmayı durdurmaya çalışsa da amacı büyücülükle suçlanan karısını kurtarmaktı.

John Proctor nasıl saygın bir adam olabilir?

John Proctor, Salem'de genellikle saygı duyulan bir kişidir. O bir olarak düşünüldü işle ilgili konularda dürüstlük ve doğrulukla hareket eden çalışkan, Tanrı'dan korkan aile babası . Bazı insanlar düzenli olarak kiliseye gitmediği için ondan oldukça şüpheleniyorlar, ama o iyi bir arkadaş.

Proctor kendisi hakkında ne düşünüyor?

John Proctor kendisi hakkında ne düşünüyor? Kendini sahtekar olarak görüyor . John Proctor ve Abigail Williams arasındaki ilişki nedir? Bir ilişkileri vardı.

John ölmeden önce ne diyor?

John Proctor, imzaladıktan sonra itirafını yırtıp attı. iyi adını bir yalanla atamayacağını beyan eder , bunu yapmak onun hayatını kurtaracak olsa bile. Ölmeyi seçer. ... Oyun boyunca John hem iyi hem de kötü ahlaki seçimler yaptı.


Bir insanın Tanrı'nın uyuduğunu düşünebileceğini ama Tanrı'nın her şeyi gördüğünü kim söylüyor?

- John Proctor , İkinci Perde. 5. 'Bir adam Tanrı'nın uyuduğunu düşünebilir ama Tanrı her şeyi görüyor... Yalvarırım... Karımın mezarında benimle dans etmeyi düşünüyor!'

Proctor neden 3. Perde'nin sonunda hapse atıldı?

Eylemin sonunda, John tutuklandı ve daha sonra büyücülük için idam edildi . ... Proctor'u büyücülükle suçlayarak ve mahkemeleri devirmek için kendisiyle birlikte gitmeye zorlamakla bizzat Proctor'a sırtını döner. Mary, Proctor'u suçlamak ve tutuklamak için mahkemeleri bırakarak Tanrı'ya döndüğünü iddia ediyor.

Giles ve Proctor, III. Perde'nin sonunda neden hapse atılıyor?

Evet. Hem Giles Corey hem de John Proctor, oyunun 3. perdesinde tutuklandı. ... Danforth, Giles Corey'e Thomas Putnam'ın kızıyla konuşurken kulak misafiri olan vatandaşın ismini vermesini söylediğinde, Giles adamın ismini vermeyi reddediyor ve tutuklanıyor. mahkemeye saygısızlık için . 3. perdenin sonuna doğru John Proctor da tutuklandı.

Elizabeth John'dan ne istiyor?

John Elizabeth'ten ne istiyor? Büyücülük itirafı için onayı .


Betty neden suçluyor?

Betty insanları suçlamaya başlar şüpheleri kendinden ve diğer kızlardan ormandaki okültteki oyunlarından uzaklaştırmak için . Betty ve diğer kızlara, '...