Januvia sabah mı yoksa gece mi alınmalı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Retta Heathcote
Puan: 4.1/5(61 oy)

Januvia'yı alabilirsin sabah veya gece , ancak her gün aynı saatte almak gibi bir rutine girmek en iyisidir. Januvia yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir. Bir dozu kaçırırsanız, hatırladığınız anda onu alınız.

Metformin ve Januvia'yı aynı anda alabilir miyim?

Etkileşim bulunamadı Januvia ve metformin arasında. Bu, etkileşimlerin olmadığı anlamına gelmez.

Kilo alımı Januvia'nın bir yan etkisi midir?

Kilo alımı yan etki olarak bildirilmedi Januvia'nın herhangi bir klinik çalışmasında. Bazı durumlarda doktorunuz Januvia ile birlikte insülin almanızı isteyebilir. İnsülin alırken kilo almanın yaygın olduğunu unutmayın.

Januvia ile hangi ilaçlar alınmamalıdır?

Olası ilaç etkileşimleri şunları içerir:

Digoksin (Januvia) Alkol laktik asidoz riskini artırabilir (Janumet) Topiramat, zonisamid, asetazolamid veya diklorfenamid gibi karbonik anhidraz inhibitörleri laktik asidoz riskini artırabilir (Janumet) İnsülin düşük kan şekeri riskini artırabilir (Januvia ve Janumet)

Januvia seni yorabilir mi?

özellikle ayaklarda, ayak bileklerinde veya bacaklarda şişme veya sıvı tutulması. ağırlıkta alışılmadık derecede hızlı bir artış. olağan dışı yorgunluk.

JANUVYA

17 ilgili soru bulundu

Januvia'yı gece alabilir miyim?

Januvia'yı sabah veya akşam alabilirsiniz. , ancak her gün aynı saatte almak gibi bir rutine girmek en iyisidir. Januvia yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir. Bir dozu kaçırırsanız, hatırladığınız anda onu alınız.

Januvia daha çok işemenizi sağlıyor mu?

Januvia (sitagliptin) daha fazla idrara çıkmanızı sağlar mı? Januvia (sitagliptin) diğer ilaçlar gibi ne sıklıkla idrara çıktığınızı etkilemez diüretikler (su hapı) gibi.

Januvia ile vitamin alabilir miyim?

Etkileşim bulunamadı Januvia ve Vitamin D3 arasında. Bu, etkileşimlerin olmadığı anlamına gelmez. Her zaman sağlık uzmanınıza danışın.

Januvia görme yeteneğini etkileyebilir mi?

Januvia kendi başına genellikle düşük kan şekerine (hipoglisemi) neden olmamasına rağmen, Januvia'ya diğer diyabet önleyici ilaçlarla birlikte reçete edildiğinde düşük kan şekeri oluşabilir. Düşük kan şekeri belirtileri arasında ani terleme, titreme, hızlı kalp atışı, açlık, bulanık görme, baş dönmesi veya ellerde/ayaklarda karıncalanma bulunur.

Januvia karaciğere zarar verir mi?

Şimdi, yeni bir tıp dergisi 'Editöre' mektubu şunu öneriyor: Januvia'nın bazı hastalarda karaciğer üzerinde olumsuz etkisi olabilir. , özellikle 'alkolsüz steatohepatit veya yüksek karaciğer enzimleri öyküsü olan bireyler'.

JANUVIA'nın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarsınız?

Doktorunuz böbreklerinizin ne kadar iyi çalıştığını kontrol etmek için kan testleri yapacaktır. JANUVIA ile tedavinizden önce ve tedaviniz sırasında. JANUVIA'nın en yaygın yan etkileri üst solunum yolu enfeksiyonu, burun tıkanıklığı veya akıntısı ve boğaz ağrısı ve baş ağrısıdır.

JANUVIA kilo vermeme yardımcı olur mu?

Januvia, diyet ve egzersize ek olarak tip 2 diyabet tedavisi için yalnızca FDA tarafından onaylanmıştır. Sadece kilo kaybı için kullanılması onaylanmamıştır. . Bununla birlikte, sağlıklı bir kiloyu korumak, diyabetinize bakmanın önemli bir parçasıdır.

Şeker hastaları hangi meyvelerden uzak durmalı?

Meyve ayrıca önemli bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. Bununla birlikte, meyveler şekerde de yüksek olabilir. Diyabetli kişiler, kan şekerindeki ani yükselmeleri önlemek için şeker alımlarına dikkat etmelidir.
...
Şeker oranı yüksek meyveler

  • karpuz.
  • kuru hurma.
  • ananas.
  • aşırı olgun muzlar.

Januvia metforminden daha mı iyi?

Özet. Januvia ve metformin, tip 2 diyabetli hastalarda kan şekeri düzeylerini yönetmeye yardımcı olmak için kullanılan etkili ilaçlardır. Her iki ilaç da ciddi yan etkilere neden olabilse de, Januvia ile ilişkili daha az yan etki vardır ve ilaç metforminden daha iyi tolere edilir .

Januvia kan şekerini ne kadar düşürür?

JANUVIA, A1C'yi düşürdü ve ortalama %0.7 , başlangıçta %8'den.

Januvia ile aspirin alabilir miyim?

Etkileşim bulunamadı aspirin ve Januvia arasında. Bu, etkileşimlerin olmadığı anlamına gelmez. Her zaman sağlık uzmanınıza danışın.

Januvia bacak ağrısına neden olur mu?

FDA: Januvia gibi Diyabet İlaçları, Diğerleri Şiddetli Eklem Ağrısı . ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Dipeptidil peptidaz-4 (DPP-4) inhibitörleri sınıfındaki Tip 2 diyabet ilaçlarının şiddetli eklem ağrısına neden olabileceği konusunda uyardı. FDA, sınıftaki tüm ilaçların etiketlerine yeni bir uyarı ekleneceğini söyledi.

Januvia öksürüğe neden olabilir mi?

Sitagliptin (Januvia, Merck & Co., Inc., Whitehouse Station, N.J.) ile tedavi edilen şeker hastaları üst solunum yolu enfeksiyonları ', 'öksürük' ve 'boğaz ağrısı' deneklerin %5 ila %6'sında [2]. Diğer DPP IV inhibitörleri vidagliptin [3] ve saksagliptin [4] için bu yan etkiler için benzer oranlar bildirilmiştir.

Tip 2 diyabet için alınacak en güvenli ilaç nedir?

metformin Bolen, hala en güvenli ve en etkili tip 2 diyabet ilacı olduğunu söyledi.

Januvia'yı yemekle birlikte almalı mıyım?

JANUVIA'yı aç veya tok karnına alabilirsiniz. . Doktorunuz, JANUVIA ile tedavinizden önce ve tedaviniz sırasında böbreklerinizin ne kadar iyi çalıştığını kontrol etmek için kan testleri yapacaktır. Doktorunuz JANUVIA'yı diğer diyabet ilaçları ile birlikte almanızı söyleyebilir.

Metformin yemekle birlikte alınmalı mı?

Metformin almak en iyisidir yan etkileri azaltmak için bir yemekle . En sık görülen yan etkiler, kendini hasta hissetme ve hasta olma, ishal, mide ağrısı ve yemeğin kesilmesidir. Metformin, diğer bazı diyabet ilaçlarının aksine kilo alımına neden olmaz.

Januvia'yı gabapentin ile alabilir misin?

Etkileşim bulunamadı gabapentin ve Januvia arasında. Bu, etkileşimlerin olmadığı anlamına gelmez. Her zaman sağlık uzmanınıza danışın.

Şeker hastaları neden geceleri çok idrar yapar?

Diyabetin en yaygın erken belirtilerinden biri gün içinde daha sık idrara çıkma ihtiyacıdır. Ama geceleri de olabilir. Kanınızda çok fazla şeker olduğunda, ki bu şeker hastalığınız varsa, böbrekleriniz ondan kurtulmak için daha çok çalışmak zorunda . Bu onları daha fazla idrar yapmaya zorlar.

İdrar yapmak kan şekerini düşürür mü?

Kan şekeri seviyeleriniz yükseldiğinde, vücudunuz fazla şekeri kanınızdaki kandan dışarı atmaya çalışacaktır. idrar .

Januvia böbrek fonksiyonunu etkiler mi?

Orası böbrek fonksiyonunun kötüleştiğine dair pazarlama sonrası raporlar bazen diyaliz gerektiren akut böbrek yetmezliği dahil. Bu raporların bir alt grubu, bazılarına uygun olmayan dozlarda sitagliptin reçete edilen böbrek yetmezliği olan hastaları içeriyordu.