İyi zamanların geçmesine izin vermek nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dereck Klocko
Puan: 4.1/5(31 oy)

Laissez les bons temps rouler ifadesi bir Cajun Fransızca deyimidir. Bu deyim, 'bırak iyi zamanların geçmesine izin ver' İngilizce deyiminin bir cilvesidir; Bu, İngilizce ifadenin Cajun Fransızcasına kelimesi kelimesine çevirisidir.

İyi zamanların geçmesine izin verin'e nasıl tepki verirsiniz?

Nasıl telaffuz ederseniz edin, kullanması eğlenceli bir ifadedir. Birisi Laissez les bon temps rouler diye bağırdığında, buna şu şekilde cevap vermeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Evet canım. İngilizce'de bu evet, haklısın demektir.

Let the good time roll hangi dildir?

İyi zamanların geçmesine izin ver ifadesi (alternatif olarak İyi zamanların geçmesine izin ver, Fransızca telaffuz: ​[lɛse le bɔ̃ tɑ̃ ʁule]) bir Cajun Fransızcası deyimidir. Bu deyim, 'bırak iyi zamanların geçmesine izin ver' İngilizce deyiminin bir cilvesidir; Bu, İngilizce ifadenin Cajun Fransızcasına kelimesi kelimesine çevirisidir.

Let Le Bon Tall Roulet ne anlama geliyor?

'Bon ton roula' ('bahn tahn roolay' olarak telaffuz edilir) 'bons temps rouer'ın fonetik bir yaklaşımıdır, Louisiana Creole Fransızca 'iyi zamanlar yuvarlansın' veya 'İyi zamanların geçmesine izin verin' veya ' İyi zamanların geçmesine izin ver ', şenlikli bir kutlamaya katılmak için bölgesel bir davet.

Bon Temps'in anlamı nedir?

Bontemps, Fransız kökenli bir soyadıdır, yani ' iyi zaman '.

Laissez les Bons Temps Rouler Nasıl Okunur? | Fransızca 'İyi Zamanlar Geçsin' mi? (Kajun)

28 ilgili soru bulundu

Merlotte gerçek bir bar mı?

İç görünüm Bellefleur's Bar and Grill, Louisiana, Renard Parish'te bulunan küçük bir kırsal kasaba olan Bon Temps'te bir Bar and Grill'dir.

Bon Temps gerçek bir yer mi?

iyi zaman kuzey Louisiana'daki Renard Parish'te bulunan kurgusal bir kasaba . Güney Vampir Gizemleri büyük ölçüde Bon Temps'te geçiyor. Ana karakter Sookie Stackhouse burada yaşıyor ve Merlotte's'ta çalışıyor.

Bırakınız yapsınlar kavramı nedir?

'Yalnız bırakmak' (kelimenin tam anlamıyla, 'yapmanıza izin verin') anlamına gelen Fransızca bir terim olan laissez-faire'in arkasındaki itici ilke şudur: Hükümet ekonomiye ne kadar az dahil olursa, iş dünyasının o kadar iyi olacağını ve buna bağlı olarak toplumun bir bütün olarak . Laissez-faire ekonomisi, serbest piyasa kapitalizminin önemli bir parçasıdır.

Laissez-faire kimdir?

18. yüzyılda Adam Smith tarafından (görünmez el metaforuyla) ve 20. yüzyılda F.A. Hayek tarafından savunulduğu şekliyle serbest piyasa ekonomisi hakkında bilgi edinin. Laissez-faire, (Fransızca: izin ver) politikası bireylerin ve toplumun ekonomik işlerine asgari hükümet müdahalesinin .


Cajun Fransızcası bir dil midir?

Cajun kelimesi 19'da ortaya çıktıinciLouisiana'nın Acadian halkını tanımlamak için yüzyıl. ... Onlar Fransız dilinin bir biçimini konuştu ve bugün, Cajun dili hala yaygındır. Cajun'lar, Louisiana'nın kültürü üzerinde bölgeye çeşitli mutfak, müzik stilleri ve lehçeler getiren büyük bir etkiye sahipti.

New Orleans'ın sloganı nedir?

İyi zamanların geçmesine izin ver

iyi zamanların geçmesine izin vermek için fransızca , New Orleans'taki sloganımız.

Fat Salı günü ne diyorsunuz?

İyi Zamanların Geçmesine İzin Ver : 'iyi günler geçsin' anlamına gelen bir Cajun Fransızcası deyişi. Yıllar boyunca Mardi Gras'ın bir mantrası haline geldi.

Creole'da Happy Fat Salı nasıl dersiniz?

Mutlu Mardi Gras! İyi zamanların geçmesine izin ver ! Mutlu Şişman Salı!


Bırakınız yapsınlar örneği nedir?

Bırakınız yapsınlar bir örnek kapitalist ülkelerin uyguladığı ekonomik politikalar . Bırakınız yapsınlar örneği, bir ev sahibinin, kendi şehirlerinden izin almadan ön bahçesinde yetiştirmek istedikleri her şeyi ekmesine izin verilmesidir. ... Herhangi bir rekabet sürecine otorite tarafından müdahale etmeme politikası.

Bırakınız yapsınlar neden kötü?

Ana olumsuz şu ki laissez faire, firmaların çalışanlarına kötü şeyler yapmalarına izin verir. ve (eğer paçayı kurtarabilirlerse) müşterilerine. Gerçek bir bırakınız yapsınlar sisteminde, işçiler güvenli olmayan işyerlerinden korunmayabilir. ... Firmaların şimdi yapabildiklerinden daha fazla kirletmelerine izin verilecek.

Laissez-faire'in zayıf yönleri nelerdir?

Dezavantajları

  • Rol netliğinin olmaması: Bazı durumlarda, bırakınız yapsınlar tarzı grup içinde yetersiz tanımlanmış rollere yol açar. ...
  • Grupla zayıf katılım: Laissez-faire liderleri genellikle grup içinde uyum eksikliğine yol açabilecek şekilde katılımsız ve geri çekilmiş olarak görülür.

Laissez-faire ve kapitalizm arasındaki fark nedir?

saf kapitalizm Hükümet ekonomiye ne kadar az müdahale ederse, vatandaşları ve işletmeleri ile tüm ekonominin o kadar iyi durumda olduğu anlamına gelir. Laissez-faire, kabaca Fransızcadan 'bırak yapalım' veya 'yalnız bırak' anlamına gelir. Başka bir deyişle, devlet kontrolleri, düzenlemeleri, kontrolleri ve dengeleri yoktur.


Laissez-faire için bir cümle nedir?

1. Çocuklarını yetiştirmek için laissez-faire yaklaşımına sahiptirler. . 2. Dindar değillerdi, sosyalizm karşıtıydılar ve laissez-faire ekonomisini destekliyorlardı.

Louisiana True Blood gibi mi?

Bon Temps, Louisiana HBO'nun orijinal dizisi True Blood'daki hayali Renard Parish'te (Louisiana'nın 'Renard County' demekle eşdeğeri) bulunan bir kasabadır. ... Bon Temps, sakinlerinin çoğu muhafazakar, işçi sınıfından Amerikan vatandaşları olan tipik bir Güneydoğu küçük kırsal kasabası olarak tasvir ediliyor.

Bill Compton'ın evi nerede?

Çekim yeri

Louisiana'daki Roseneath Plantasyon Evi Bill Compton'ın evi aslında mevcut bir plantasyon. Setler iç mekanlar için Kaliforniya'dayken, Bill'in evinin dış cepheleri aslen Louisiana'daki Roseneath Plantation'da çekildi.

True Blood'daki bar gerçek mi?

Kuzey Louisiana'daki Renard Parish'te bulunan kurgusal bir kasaba olan Bon Temps'in küçük kasabasında yer almaktadır. Gösteri, tüm seri boyunca birçok ikonik bina ve yere sahip olsa da - en ikonik olanlardan biri Merlotte's Bar ve Izgara .


Sookie kimden hamile kaldı?

Uyarı, spoiler! Sookie Stackhouse bir dublörle evlendi! True Blood'ın sonunda, izleyicilere bir Şükran Günü yemeğinde evli ve hamile mutlu bir Sookie'nin (Anna Paquin) bir flashforward'ı verildi. Gizemli adamı asla ortaya çıkmadı, ancak dublör Timothy Eulich tarafından oynandı.

True Blood 2020'de geri mi geliyor?

HBO patronu Casey Bloys, Aralık ayındaki özel raporumuzu doğrulayarak şunları söylüyor: True Blood yeniden başlatma geliştirme aşamasında Projenin emekleme aşamasında olduğunu vurgulamasına rağmen, premium kablo şirketinde. Bu konuda yakın bir yeşil ışık yok, diyor bize.

True Blood Neden İptal Edildi?

Ve bence True Blood örneğinde, hikaye anlatımının duvara çarptığı bir yere varmış gibi hissettik.' Diziyi nereye götüreceğine dair hiçbir fikri olmayan HBO ve dizinin yapımcıları, dizinin devam etmesine karar verdi. True Blood Sezon 7 için en iyisi olurdu gösterinin sonuncusu olmak.