haswell, sarmaşık köprüsünden daha mı iyi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Nils Smitham
Puan: 4.5/5(27 oy)

Etraflı, Ivy Bridge, frekansını Haswell'den biraz daha fazla overclock ediyor . ... Kısacası, IPC geliştirmeleri nedeniyle (Haswell CPU'ları varsayılan olarak Ivy Bridge ile aynı frekanslarda biraz daha hızlıdır), hız aşırtmacılar Haswell'den Ivy Bridge'e kıyasla biraz daha iyi performans elde edecekler.

Haswell, Ivy Bridge'den daha mı yeni?

Yeni dördüncü nesil Intel Core işlemciler (kod adı Haswell), en yeni masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda çıktı. ... Ancak bu, geçen yılın üçüncü nesil Intel Core CPU'larının (kod adı Ivy Bridge) ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor. Yerine, Ivy Bridge, PC'lerde göreceğiniz işlemci olacak maliyet bilincine sahip müşteri için.

Haswell, Ivy Bridge ile uyumlu mu?

Haswell yeni bir soket tipidir, Ivy köprü CPU'ları sığmıyor .

Haswell, Sandy Bridge'den daha mı iyi?

Sandy Bridge ile karşılaştırıldığında, Haswell görünüyor daha da etkileyici . Core i7-4770K, ortalama %17 performans avantajıyla i7-2700K'yı %7 - 26 oranında geride bırakıyor.

Ivy Bridge, Sandy Bridge'den daha mı iyi?

Ivy Bridge, Sandy Bridge'den biraz daha hızlıdır , biraz daha az güç harcar ve daha gelişmiş grafiklere sahiptir (hevesli ve adanmış oyuncuları memnun edecek grafikler değil, aynı şekilde daha iyi grafikler). Esasen, Ivy Bridge, tamamen temizlenmiş ve çok az mükemmelleştirilmiş Sandy Bridge'dir.

Neden Ivy Bridge 3770k vs 4770k'yi seçtim?

34 ilgili soru bulundu

Ivy Bridge işlemcisi nedir?

Ivy Bridge bu Intel Core işlemcilerin üçüncü neslinde kullanılan Intel'in 22 nm mikro mimarisinin kod adı (Çekirdek i7, i5, i3).

Sandy Bridge, Ivy Bridge'i destekleyebilir mi?

Tüm Ivy Bridge yonga setleri ve anakartlar hem Sandy Bridge hem de Ivy Bridge CPU'ları destekler . Ivy Bridge tabanlı işlemciler resmi olarak DDR3-1333 Sandy Bridge'den DDR3-1600'e kadar destek verecek. Bazı tüketici Ivy Bridge yonga setleri, K serisi işlemcilerin hız aşırtmasına da izin verecek.

4. nesil i5'te hiper iş parçacığı var mı?

Çekirdek i5 kullanır Hyper-Threading çift ​​çekirdekli bir CPU'nun dört çekirdekli gibi davranmasını sağlamak için, ancak Sahip olmak bir çekirdek i5 dört gerçek çekirdeğe sahip işlemci, Hyper-Threading'e sahip . Yoksa bu yanlış mı? Mobil (dizüstü bilgisayar sınıfı) Çekirdek i5 işlemciler gerçekten de çift çekirdekli Hiper iş parçacığı , masaüstü sınıfındayken i5 gerçek dört çekirdeklidir.

Ivy Bridge'den sonra ne geldi?

Haswell Intel tarafından Ivy Bridge'in 'dördüncü nesil çekirdek' halefi olarak geliştirilen bir işlemci mikro mimarisinin kod adıdır (Sandy Bridge mikro mimarisinin bir kalıp küçültme/onaydır).


Haswell ve Broadwell arasındaki fark nedir?

Anakarttaki tek fark, birinin üzerine lehimlenmiş bir Haswell var , diğerinde lehimlenmiş bir Broadwell var. Bu hiç de şaşırtıcı değil: Intel, Broadwell'i drop-in uyumlu olacak şekilde tasarladı ve birçok üretici tam da bunu yaptı.

Haswell 2020 hala iyi mi?

Performans açısından, Haswell i7'ler günlük ve ofis işleri için uygundur . Ayrıca modern oyunlarda 1070 / 1080'e ayak uyduracak, ancak en büyük AAA oyunlarının çoğunda 4 çekirdek / 8 iş parçacığı sınırlayıcı bir faktör olmaya başlıyor.

En hızlı Ivy Bridge işlemcisi nedir?

En üstteki çip, Çekirdek i7-3920QM 8 MB önbelleğe sahip olan ve 2,9 GHz taban hızında ve şaşırtıcı bir 3,8 GHz Turbo hızında çalışan ve neredeyse en iyi masaüstü varyantı kadar hızlı olan . Kayıt için, Sandy Bridge neslinden eski Intel Core i7-2960XM, 2.7GHz / 3.7GHz yongaydı.

Haswell hangi RAM'i kullanıyor?

3000 MHz'e ulaşmak için Haswell DDR3-3000 bellek kayışını kabul etmediği için aslında DDR3-2933 kayış ve CPU hızını 102.3 MHz'e yükseltin. Bu, DDR3-3000 kullanıldığında CPU verimi açısından küçük bir avantaja yol açar ve bu da birkaç kıyaslamada başarılıdır.


5. Nesil Intel hangi sokettir?

Soket LGA 1150 Haswell (dördüncü nesil Intel Core) işlemcileri barındıracak şekilde tasarlanmıştır. Bu soket aynı zamanda piyasaya çıkan bir avuç beşinci nesil Core masaüstü yongasını da destekliyor. Diğer Intel soketleri gibi altı farklı yonga setinde bulunabilir; H81, B85, Q85, Q87, H87 ve Z87.

4. nesil Intel nedir?

Daha önce kod adı verilen 4. nesil Intel Core işlemci ailesi Haswell , 4 Haziran'da Tayvan'daki Computex'te tanıtılacak. Intel'in yeni işlemci ailesi, inanılmaz performans ve olağanüstü uzun pil ömrü ile bir dizi çarpıcı yeni tasarımın öncüsü olacak.

AMD işlemcilerini nasıl adlandırıyor?

Her iki şirket de markalı çizgiyi adlarının ilk kısmı olarak kullanıyor. Adlarının ikinci kısmı her zaman bir sayı dizisidir. Intel çiplerindeki ilk sayı nesildir. ...Öte yandan AMD, CPU'nun kaç çekirdeğe sahip olduğunu belirlemek için ilk sayıyı kullanır ve ikinci sayıyı nesli işaretlemek için bırakır .

AMD hangi mimaridir?

AMD'nin yüksek performansı x86 Core Zen 2 mimarisi AMD Ryzen 9 3900X gibi 3. Nesil Ryzen İşlemciler, ana akım masaüstü işlemciler için yüksek tek iş parçacıklı ve çoklu iş parçacıklı performans sunar1.


Haswell E hangi nesil?

Haswell-E. Resmi olarak bilinen 4. Nesil Intel Çekirdek, Haswell mikro mimarisi, minimum güç tüketiminde performans avantajları için özel olarak tasarlanmıştır, bu da onu çok çeşitli kullanıcılar, form faktörleri ve yonga setleri için ideal hale getirir.

i5 yerine i7 almaya değer mi?

A Core i7 genellikle çoklu görev, medya düzenleme ve medya için daha iyi olacaktır. - oluşturma görevleri, üst düzey oyunlar ve benzeri zorlu iş yükleri. ... En yeni Intel Core i5 ve Core i7 CPU'ların çoğu dört veya daha fazla çekirdeğe sahiptir; bu, çoğu ana akım kullanıcı için en uygun nokta olduğunu düşünüyoruz.

i5 geleceğe hazır mı?

Core i5-6500, yaklaşık 200 dolardan başlayan 3.2GHz temel saat hızına sahip bir CPU'dur. ... Ben genellikle bir sistemi gelecekte kanıtlamaya çalışmayı önermeyin – genellikle ödediğiniz prime değmez – CPU'lar artık geleceğe yönelik bir gözle bir çekirdek satın almayı makul bir karar haline getirecek kadar uzun ömürlüdür.

5. nesil i7 hala iyi mi?

Şampiyon. 4. ve 5. nesil Core i7'nin aynı saat hızına sahip olduğunu varsayarsak, 5. nesil biraz daha iyi performansa sahip olmalı . 4. nesilden 5. nesile ortalama performans artışı yaklaşık %4'tür. Bu, 3.0GHz'de çalışan 5. nesil Core i7'nin 3.12GHz'de çalışan 4. nesil Core i7'ye eşit olacağı anlamına geliyor...


Ivy Bridge 2021 hala iyi mi?

2021 yılında X230 i7 3520m'yi günlük sürücü dizüstü bilgisayarım olarak kullanmam ve kusursuz çalışması inanılmaz. 2021 yılında bir X230 satın almak isteyenlere yine de şiddetle tavsiye ediyorum.

Ivy Bridge hangi nesil?

Ivy Bridge, Intel'in ticari ürünleri için üç kapılı transistörleri kullanan ilk mikro mimarisi oldu. Masaüstü ve mobil cihazlar için Ivy Bridge şu şekilde markalanmıştır: 3. Nesil Intel Core işlemciler Sunucu sınıfı işlemciler için Intel, bunu Xeon E3 v2, Xeon E5 v2 ve Xeon E7 v2 olarak markaladı.

İşlemcim Ivy Bridge mi?

İşlemciyi burada http://ark.intel.com/ bulun ve 32nm veya 22nm olup olmadığını kontrol edin. 22nm ise 3. nesil Intel Core işlemcidir. 32nm ise 1. veya 2. nesil Intel Core işlemci olacak. Yani 22'si bir sarmaşık köprüsü ise ve eğer 32'si ise kumlu bir köprü mü olacak?