Iud iplerimi hissetmeli miyim?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. Hubert Shanahan
Puan: 4.4/5(31 oy)

Senin ne zaman RİA doğru yerde, sadece ipleri hissetmelisin . RİA'nın sert, plastik kısmının dışarı çıktığını hissetmemelisiniz. Partneriniz RİA'yı hissediyor. RİA yerinde olduğunda, siz ve eşiniz bunu hissetmemelisiniz.

RİA iplerinizi hissetmemeniz normal mi?

Kişi rahim içi araç (RİA) iplerini hissedemiyorsa, genellikle endişelenmenize gerek yoktur . Bunun olmasının birçok nedeni vardır ve genellikle endişe nedeni değildir. Kontrasepsiyondaki bir makaleye göre, insanların %18'e kadarı RİA iplerini bulmaya çalıştıklarında bulamıyorlar.

RİA iplerimi ne kadar aşağıda hissetmeliyim?

olmalı Vajinal kanalınıza asılacak kadar ip parmak uçlarınızla hissetmek. Ayda bir kez temiz bir parmakla RİA iplerinizi kontrol etmelisiniz. Bunu yapmak için iyi bir zaman, döneminizin bitiminden sonraki gündür. İpleri hissedemiyorsanız, sakin kalmaya çalışın.

RİA iplerim takılmalı mı?

Alt çizgi

RİA ipleriniz vajinanızdan tampon ipi gibi dışarı çıkmaz. olmalı hissetmek için vajinal kanalınızda asılı kalan yeterli ip parmak uçlarınızın ucuyla.

RİA'nızı rahminizde hissetmek normal mi?

RİA iplerinizi hissedebilmek tamamen normaldir. (işte kullanışlı bir nasıl yapılır). Ancak serviksinizden dışarı taşan sert plastiği hissedebiliyorsanız, RİA olması gereken yerde değildir. Bazı insanlar için, RİA'nın dışarı çıkması daha az fark edilebilir.

27) RİA Tellerimi Nasıl Kontrol Ederim? RİA Sokmalarımı Kontrol Etmem Gerekiyor mu? (İzleyici Sorusu)

27 ilgili soru bulundu

RİA'mda bir sorun olup olmadığını nasıl anlarım?

Lekelenme ve kanama RİA aldıktan sonra sık görülür, ancak ağır veya anormal kanama yanlış yerde olduğu anlamına gelebilir. Nwegbo-Banks, ağır vajinal kanamanın uterus perforasyonuna eşlik edebileceğini söylüyor. Şiddetli kramp, anormal akıntı veya ateşiniz var. Bunlar, RİA'nızın hareket ettiğini gösteren diğer işaretlerdir.

RİA hissedebilmeniz gerekir mi?

Rahim içi araç veya RİA, oldukça etkili bir doğum kontrol şeklidir. Seks sırasında RİA hissetmemelisiniz .

RİA ipleriniz daha uzun hissediyorsa bu ne anlama gelir?

Teller eskisinden daha uzun veya daha kısa hissediyorsa veya RİA'nın sert, plastik kısmını rahim ağzınızda hissediyorsanız, RİA taşınmış olabilir . RİA kaymış veya yerinden oynamışsa, kendi başınıza tekrar yerine koymaya çalışmayın. Sağlık hizmeti sağlayıcınızı görene kadar yedek bir doğum kontrol yöntemi kullandığınızdan emin olun.

RİA yerinde değilse hamile kalabilir misiniz?

RİA, kalıcı olmayan doğum kontrolünün etkili bir yöntemidir. RİA ile hamile kalmak olası değildir, ancak olabilir. Bir kadın implantasyondan sonraki 7 gün içinde penetran cinsel ilişkiye girerse hamilelik mümkündür. Bir kadın ayrıca yerinden düşerse RİA ile hamile kalabilir. .


Rahminizin delikli olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Rahim perforasyonunun yaygın semptomları şunları içerebilir:

  1. Pelvik ağrı, özellikle şiddetli veya aşırı ağrı.
  2. Alt karın bölgesinde ağrı.
  3. bitkinlik.
  4. Şişkinlik.
  5. Planlanmamış hamilelik.
  6. Kusma veya mide bulantısı.
  7. Titreme.
  8. Ateş.

RİA'da hamile olup olmadığımı nasıl anlarım?

RİA ile Gebelik Belirtileri

RİA ile hamilelik, tipik olarak, göğüs hassasiyeti, mide bulantısı ve yorgunluk dahil olmak üzere normal bir hamilelikle aynı semptomlara sahiptir. Bu semptomları yaşıyorsanız ve adetiniz geciktiyse, doktorunu doğru ara Hamile olup olmadığınızı öğrenmek için.

Bobin iplikleri görülemediğinde ne olur?

RİA veya RİA ipleri görünmüyorsa (veya hissedilemiyorsa), tam ihraç gerçekleşmiş olabilir . 3 Bu olursa ve yedek bir doğum kontrol yönteminiz yoksa, artık hamileliğe karşı korunmazsınız.

Dize eksikse RİA nasıl çıkarılır?

Dar tip forseps (örn. Spencer Wells veya timsah forseps), servikal sitoloji fırçaları ve plastik iplik alıcılar hepsi, ipleri eksik olan rahim içi cihazları (RİA) çıkarmak için oldukça başarılı yöntemlerdir.


RİA ağrısı için ne zaman acile gitmeliyim?

'Eğer deneyimlersen herhangi bir şiddetli ağrı - RİA yerleştirildiğinden daha kötü - veya ağır kanama gibi, RİA'yı yerleştiren sağlayıcıyı arayın,' dedi Minkin. Yerleştirmeden sonraki birkaç gün içinde kötüleşen ağrı ve/veya ateş yaşarsanız doktorunuzu aramanız gerektiğini de sözlerine ekledi.

Mirena'mın yerinde olmadığını nasıl anlarım?

Serviksiniz, burnunuzun ucu gibi sıkı ve lastik gibi hissedecektir. için hisset RİA dizileri : Rahim ağzından geliyor olmalılar. İpleri hissediyorsanız, RİA'nız yerinde ve çalışıyor olmalıdır.

RİA'nın çıkarılması nasıl bir duygu?

RİA'nız kısmen yerinden çıkmış veya tamamen çıkmışsa, ağrı veya rahatsızlık . Atılma ile ilişkili diğer semptomlar şunları içerir: şiddetli kramp. ağır veya anormal kanama.

Rahim ağzına yerleştirilmiş RİA dizileri olabilir mi?

Ara sıra eksik teller sadece serviksin daha yukarısında gizlidir . Bir röntgen veya ultrason sonunda eksik telleri bulabilir ve doktorun RİA'yı çıkarmasına ve/veya değiştirmesine izin verebilir. RİA'nın doğru yerde olduğunu doğrulamak için ipler kaybolursa doktora gitmek önemlidir.


RİA acil bir durum mu?

RİA'nızın yerinde olmadığını düşünüyorsanız, en kısa zamanda sağlık uzmanınızı arayın ve randevu isteyin . Şiddetli ağrınız varsa, tellerinizi bulamıyorsanız, tellerin normalden daha kısa veya daha uzun olduğunu fark ederseniz veya RİA'nın dışarı çıktığını hissedebiliyorsanız kesinlikle onlarla konuşmak istersiniz.

RİA perfore uterus olursa ne olur?

Cihazın rahim duvarını deldiği veya deldiği durumlarda semptomlar kötüleşebilir ve şunları içerebilir: Mide bulantısı ve kusma . Bağırsak değişiklikleri . Nefes almada zorluk .

Ultrasonda bobin görebiliyor musunuz?

Ultrason muayenesi, rahim içi doğum kontrol cihazı, Mirena veya Kyleena rahim içi sistemi (IUS) bulmanın en iyi yoludur. İpi hissedebiliyorsanız, muhtemelen doğru konumdadır, ancak var olmanın tek yolu budur. kesinlikle kesinlikle ultrason muayenesi ile.

Hamilelik testi RİA ile çalışır mı?

Hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız

Adet gecikmenizin ilk gününde OTC testi yapabilirsiniz. RİA'nız dönemlerinizin düzensiz olmasına veya tamamen durmasına neden olduysa, RİA'nızın OTC testini geçemediğinden şüphelendikten sonra bir ila iki hafta beklemelisiniz. Bu testler neredeyse yüzde 99 doğru .


RİA negatif gebelik testine neden olabilir mi?

Doğum kontrolü size yanlış pozitif veremez veya yanlış bir negatif. Evde hamilelik testleri, hamileliği tespit etmek için hCG adı verilen bir hormona güvenir. Bu hormon, hap veya RİA dahil olmak üzere herhangi bir yaygın doğum kontrol yönteminin bir bileşeni değildir.

Hamile olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Birçok insan için hamileliğin ilk belirtisi, kaçırılan dönem . Çoğu hamilelik testi, döneminizi kaçırdığınız zaman pozitif olacaktır. Diğer erken gebelik belirtileri arasında yorgun hissetmek, şişkin hissetmek, normalden daha fazla işemek, ruh hali değişimleri, mide bulantısı ve hassas veya şişmiş göğüsler sayılabilir.

Delikli bir uterusa ne sebep olur?

Uterus perforasyonu riski, aşağıdaki faktörlerle artar: endometriyal boşluğa erişimi zorlaştırır (örneğin, servikal stenoz, şiddetli antefleksiyon veya retrofleksiyon) veya miyometriyal duvarın gücünü değiştirir (örneğin, hamilelik, emzirme, menopoz veya önceki uterus bozulması).

Delikli rahim iyileşir mi?

Genellikle perforasyon tipik olarak kendi kendine iyileşir , bir kez sağlandığında sepsis ve aşırı kanama endişesi olmaz.