İris kesilmeli mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Gavin Gutkowski
Puan: 4.1/5(75 oy)

İris bitkileri sonbaharda en iyi kesim . Bitkiler çiçeklenmeyi bitirdikten sonra ilkbaharda kullanılmış çiçek sapları çıkarılabilir, ancak yapraklar yaz boyunca ayakta bırakılmalıdır. ... Ardından bölgeden budanmış yaprakları çıkarın, sonbahar yapraklarını tırmıkla toplayın ve rizomları kaplayan diğer kalıntıları geri çekin.

Süsenleri ne zaman kesmeliyim?

İçinde yaz ortası , bitkiler cılız görünmeye başladığında, yaprak yelpazeleri oluşturmak için tüm yaprakları yarı yarıya kesin. Daima bir açıyla kesin. Büyüme mevsiminin sonunda, yapraklar birkaç sonbahar donuyla öldükten sonra, tüm yaprakları tamamen çıkarın. İris hastalıklarının çoğu kışı yaprak artıkları üzerinde geçirir.

Kış için iris ne zaman kesilmelidir?

İris yapraklarının tamamen ölmesi genellikle birkaç hafta sürer. Erken sonbaharda , Utah Eyalet Üniversitesi Kooperatif Uzantısına göre yapraklar genellikle kesilmeye hazırdır. Yapraklar yerden yaklaşık 6 ila 8 inç yüksekte kesilmelidir. Ardından, ilk sert dondan sonraya kadar bekleyin.

Süsen çiçek açtıktan sonra kesebilir misin?

C: Süsenleriniz açtıktan sonra, çiçek sapını gerçekten kesebilirsiniz; bu süreç 'olarak bilinir çıkmaz' . ... Sonunda iris enerji geri yükleme sürecini tamamlayacak ve ardından yapraklar kahverengiye dönecek. Bu noktada dilerseniz yaprakları da kesebilirsiniz.

Kış için iris yaprakları kesilmeli mi?

Çiçeklenme bittikten sonra, kesme çiçek sapları tabanlarından aşağı doğru iner, ancak iris yapraklarını bitirdikten sonra KIRMAYIN çiçeklenme. ... İlkbaharın başlarında, taze, yeni büyüme sağlamak ve İris delicilerini önlemek için kış malçını ve eski yaprakları çıkarın.

Süsenlerin nasıl kesileceğini gösteriyor. Süsenlerinizi geri kesmenin zamanı geldi. İris Bakımı

44 ilgili soru bulundu

Süsen nasıl kışlanır?

Hollandalı İris Nasıl Kışlanır

  1. Çiçekler solmaya başladığında bitkinin tabanına yakın çiçek sapını kesin. ...
  2. Yaprakların sararıncaya veya sonbaharda don tarafından öldürülene kadar büyümesine izin verin. ...
  3. Geç sonbaharda, Hollanda iris bitkilerini saman veya yaprak gibi 2 ila 3 inçlik bir organik malç tabakasıyla örtün.

İrisimin tekrar çiçek açmasını nasıl sağlayabilirim?

Daha fazla büyüyen tomurcuklardan yeni çiçeklenmeyi teşvik etmek için irisi sık sık ölün kök üzerinde . Yaprakların mümkün olduğunca bitkinin üzerinde kalmasına izin verin, çünkü güneşi emmeye ve gövdeleri beslemeye devam edecektir. Çiçeklenme bittiğinde, sapı toprak seviyesine kadar kesin, ancak köksap veya soğan içine değil.

İrisimi biçebilir miyim?

onları biçmek çiçek açtıktan sonra iyidir , ancak yeşilliklerin gelecek yılın çiçeklenmesi için besinleri depolamak için yeterli zamanı olması için mevsimin sonlarına kadar beklemek her zaman en iyisidir. ... Süsenlerin çiçek açmamasının nedeni genellikle besin eksiklikleri, uygun olmayan sulama, yanlış ekim derinliği veya aşırı kalabalıktır.

Süsen birden fazla çiçek açar mı?

'Rebloomers' ('remontant' olarak da adlandırılır) üreten süsenlerdir. her yıl iki veya daha fazla çiçeklenme . 'Döngü yeniden çiçek açanlar' bir bahar çiçek mahsulü üretir, daha sonra yaz aylarında alçakta kalır ve sonbaharda tekrar büyür ve çiçek açar. ... 'Dört mevsim çiçek açanlar' sezon boyunca düzensiz çiçek üretirler.

İrisin bütün yaz çiçek açmasını nasıl sağlarsınız?

Ayrıca, iris yataklarınızı mümkün olduğunca uzun süre parlak tutmak için uzun bir yol kat edecek birkaç küçük görevle ilgilenmenin zamanı geldi!

  1. Kuru erik. En iyi budama makasınızı alın ve bitkinin tabanına yakın harcanan çiçek saplarını kesin. ...
  2. Gübreleyin. Yaz aylarında hafif gübreleme, iris bitkilerinizin sağlığı için iyiye işarettir. ...
  3. Esrar.

İrislerim neden düşüyor?

Flopping iris, özellikle son üç yıl içinde yapılmadıysa, kümeyi bölme zamanının geldiğini gösterir. İris de düşecek çok fazla gölgede büyüyorlarsa veya çiçek gelişimi pahasına yaprak büyümesini teşvik edecek yüksek azotlu bir karışımla aşırı gübrelenmişlerse.

Yabani otları iris yatağımdan nasıl uzak tutarım?

Bitkilerin etrafındaki çıplak toprağı 3- ila 4 inçlik saman veya ağaç kabuğu malç tabakası , ancak malçı rizomların üzerine koymayın. Malç, otların iris köklenme alanına yayılmasını yavaşlatabilecek olan iris bitkilerinin çevresinde yabani otların büyümesini önleyecektir.

Çiçek açtıktan sonra irisi ne zaman kesebilirim?

İris bitkileri en iyi şekilde kesilir düşüş . Bitkiler çiçeklenmeyi bitirdikten sonra ilkbaharda kullanılmış çiçek sapları çıkarılabilir, ancak yapraklar yaz boyunca ayakta bırakılmalıdır. Sonbaharın ortasında, yaprakları toprak hattının yaklaşık 3 'uzunluğuna kadar kesin.

İris yayılır mı?

Sakallı Süsen Büyümek rizomlar

Bu tür bitkiler ayrıca rizomlar tarafından yayılır ve süsen bir istisna değildir. Bambu gibi bazı köksaplı bitkiler hızla ve hatta istilacı bir şekilde yayılırken, iris oldukça yavaş bir şekilde yayılır - bahçıvanlar için ana erdemlerinden biri. Ancak iris rizomları yayıldıkça kalabalıklaşırlar.

Süsen kaç yıl çiçek açar?

Sonrasında iki ila dört yıl irisler yeni büyümeden dolayı kalabalıklaşır ve çiçeklenmeyi durdurabilir. Kümeleri kazın ve bölün.

İrisler çoğalır mı?

Süsenler oldukça hızlı çoğalır ve bitkiler aşırı kalabalıklaştığında güzel çiçeklerinden daha azını üretirler. Onları gençleştirmek için iris bitkilerini bölmek çok kolaydır ve en iyi görüntü için sakallı süsen her üç ila dört yılda bir bölünmelidir.

Süsenleri ne zaman nakledebilirim?

Temmuz sonundan ağustos ortasına kadar irisi dikmek, taşımak veya bölmek için en iyi zamandır. İris, bahçedeki en popüler uzun ömürlü bitkilerden biridir ve büyümesi kolaydır. Az bakımla uzun yıllar zevk vermelerine rağmen, periyodik bölme bitki sağlığını korumak için önemli bir kültürel uygulamadır.

Süsen bakımı nasıl?

İris Büyütme İpuçları

  1. Yaz sonunda onları güneşli bir yere dikin. Bitkiler iyi drene edilmiş toprağa ve günde en az altı saat güneş ışığına ihtiyaç duyar. ...
  2. Yataklarını hazırla. ...
  3. Onlara nefes almaları için yer verin. ...
  4. Malçlama. ...
  5. Çiçekler solduktan sonra oluşan tohum kabuklarını çıkarın. ...
  6. Yaprakları sonbaharda geri budayın. ...
  7. Bölmeyi alışkanlık haline getirin.

İris ampullerini ne zaman bölebilirim?

Yılın doğru zamanında bölün, çiçek açtıktan sonra , yaz sonunda süsen uykuda kaldığında, bakteriyel yumuşak çürüme şansını azaltır. Süsenler rizomlarında depolanan enerjiyle hayatta kalmaya çalışırken kış aylarında bölünmekten kaçının. Yaprak bıçaklarını boylarının yaklaşık üçte birine kadar kesin.

Kahve telvesi süsen için iyi mi?

yavaş salınan bir gübre olarak toprağın üstünde kompostlama yapmadan kullanabilirsiniz, ancak sadece küçük miktarlarda. bu zemin küflenirse çok yükseğe yığılmışlar.

Süsen güneşi mi gölgeyi mi sever?

Çoğunlukla mavi, beyaz ve mor çiçeklere sahiptirler ve uzun, çimen benzeri yapraklara sahiptirler. Sibirya süsenleri serin ve ıslak koşullarda iyi büyür ve gelişmelerine rağmen tam güneşte , ayrıca bir miktar gölgeyi de tolere edebilirler. Kısmen gölgede tam güneşte yaklaşık 1 inç derinliğinde bitki.

Süsenlerimi donmaktan nasıl korurum?

malç soğuk kış sıcaklıklarında iris kök sistemini korumanın en basit ve en etkili yollarından biridir. Yeni dikilmiş süsen ve yerleşik iris yataklarının her ikisi de kökleri korumak için kalın bir malç tabakasından yararlanır.

Süsenler dona dayanıklı mı?

Kışın iris soğanı ekmeye gitmek istemeseniz de, soğuk bir iklimde yaşıyorsanız, bu popüler çok yıllık çiçeklerin çok yıllık olduğunu bilmek sizi mutlu edecektir. soğuk havalarda ve hatta dondan kurtulabilir . 200'den fazla iris çeşidi vardır (Iris spp.)

İris değil, yabani otları ne öldürür?

Mevcut yabani otları püskürtün sethoksidim bazlı bir ot öldürücü süsenlere zarar vermeden yabani otları yok etmek. Yabani otları doğal olarak çıkarmak için elle çekin. Sonbaharda iris rizomlarını kazın, yatağı ayıklayın, ardından rizomları budayın ve yeniden dikin.