2001 uzay macerasında ara mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

tarafından soruldu: Pearl Harvey
Puan: 4.3/5(11 oy)

Arada - çağdaşlarının çoğu gibi, 2001'in de bir değeri var. iki saatlik yolun yaklaşık üçte ikisi ara ve 44 dakikalık çalışma süresi - oda, filmi bu şekilde görmenin ne kadar olağanüstü olduğuyla dolup taştı.

2001: A Space Odyssey neden bu kadar yavaş?

2001 yılında Kubrick bizi küçük hissetmek , yapmamız gerektiği gibi. Ve kendimizi sadece uzayda değil, zaman kapsamında da küçük hissediyoruz. Kozmik zaman çizgisi, kavrayabileceğimizden çok daha büyük. Zorunlu yansıma İlk başta çoğu izleyici için rahatsız edici olsa da, bu hız kişiyi düşünce sürecini yavaşlatmaya zorlar.

2001: A Space Odyssey'in devamı var mı?

2010: İletişim Kurduğumuz Yıl (ekranda basitçe 2010 olarak kısaltılır) Peter Hyams tarafından yazılan, üretilen, çekilen ve yönetilen 1984 yapımı bir bilim kurgu filmidir. Stanley Kubrick'in 1968 tarihli filmi 2001: A Space Odyssey'in devamı niteliğindedir ve Arthur C. Clarke'ın 1982 tarihli devam romanı 2010: Odyssey Two'ya dayanmaktadır.

HAL 9000 neden delirdi?

Dr. Chandra, HAL'in krizinin bir programlama çelişkisinden kaynaklandığını keşfeder: ' bilgilerin bozulma veya gizlenme olmadan doğru işlenmesi ', yine de doğrudan Ulusal Astronotik Konseyi'ndeki Dr. Heywood Floyd'dan aldığı emirler, onun keşfini sürdürmesini gerektiriyordu ...

Space Odyssey 2001'in sonunda ne olacak?

Dave hayatta kalmayı başarır, Jüpiter'e rastlar ve ona iyi yaşamın rahatlığını vermeye çalışan son derece gelişmiş bir tür varlıkla karşılaşır. . Onların varlığı karşısında şaşkına dönen Dave, bir anda yaşlandığını görür, renkli bir yola girer, ölür ve yıldız bir çocuk olarak yeniden doğar.

2001 - Bir Uzay Macerası - Ara

39 ilgili soru bulundu

Space Odyssey doğru mu?

1968 bilim kurgu filmi 2001: A Space Odyssey, dünyadaki sonraki gelişmeler ışığında ileri görüşlü olduğu kanıtlanmış sayısız kurgusal gelecek teknolojisine sahipti. ... Film aynı zamanda uzay uçuşu ve vakumun doğru tasviri için övüldü .

2001 Space Odyssey'de Dr Floyd'a ne oldu?

Sonrasında Discovery'de HAL 9000 ile ilgili olay Floyd günah keçisi ilan edildi ve NCA'dan istifa etti. Hawaii Üniversitesi'nde şansölye olduğu Hawaii'ye taşındı.

Temas kurduğumuz 2010 yılında Max'e ne oldu?

↑ Max romanda Zenia ile evlense de 2061'e kadar hayatta kalamaz; ve 2010 filminde Jüpiter görevi sırasında öldü .

Space Odyssey 2010 ne oldu?

2010 yılında geçen arsa Sovyet uzay aracı Kozmonot Alexei Leonov'da ortak bir Sovyet-Amerikan görevine odaklanıyor. . Görevin, Discovery uzay gemisini kurtarmak ve 2001'de Dave Bowman tarafından keşfedilen gizemli 'monoliti' araştırmak da dahil olmak üzere çeşitli hedefleri var: A Space Odyssey.


2001 Space Odyssey abartılıyor mu?

Sadece hikaye ile gideceksek, o zaman evet, 2001: A Space Odyssey, abartılıyor . Ancak, diğer tüm açılardan, film sadece abartılmakla kalmıyor, muhtemelen 20. yüzyılın en önemli ve etkili filmi.

2001 tüm zamanların en iyi filmi mi?

Yönetmen: Stanley Kubrick

Stanley Kubrick'in filmi, 2001: Bir Uzay Destanı , her ikisi için de listelendi: Tüm Zamanların En Büyük Filmi ve Tüm Zamanların En Sıkıcı Filmi.

2001'de kaç tane monolit vardı?

monolit görünür dört kere 2001'de: A Space Odyssey: Afrika savanasında, Ay'da, Jüpiter'in yörüngesindeki uzayda ve Bowman'ın dönüşümünden önce yatağının yakınında.

2001: A Space Odyssey ürpertici mi?

2001: A Space Odyssey beni başka hiçbir şekilde korkutmuyor korku filmi hiç var. Yüzeyde, İnsanlığın ve kozmos içindeki yerimizin keşfi gibi görünüyor - ancak korku, filmin tüm yolculuğunun temel taşıdır, insanın şafağından, bildiğimiz şekliyle hayatın sonuna kadar.


2001'de özel efektleri nasıl yaptılar?

Etki tarafından elde edildi yarık taramalı fotoğrafçılık olarak bilinen bir film tekniği kullanarak (bir havuzda hareket eden çeşitli boyaları ve kimyasalları çekmenin yanı sıra) . Yarık tarama süreci Kubrick'in filminden önce gelse de, özel efekt süpervizörü Douglas Trumbull, tekniği yeni ve heyecan verici şekillerde uyarladı ve genişletti.

2001'in özel efektlerini kim yaptı?

2001'in özel efektler ekibi Kubrick'in kendisi tarafından denetlendi ve dahil edildi. Con Pederson, Wally Veevers ve Douglas Trumbull Close Encounters of the Third Kind ve Blade Runner gibi diğer bilim kurgu filmleri için efektler yaratmaya devam etti.

2001'deki monolit ne kadar büyük?

Los Angeles Times'a göre, 2001 yılının arifesinde, Seattle'daki Warren Magnuson Park'ta 'rüzgarlı bir tepenin üzerinde' çelik bir monolit keşfedildi. Ölçülen monolit 1 fit x 4 fit 9 fit - Clarke'ın kitabında anlatıldığı gibi, ilk üç asal sayının karesine saygı ve matematik anlayışı.

Monolit neyi sembolize eder?

Monolit burada, bu nedenle monolit bir kez yapıldı ve bu nedenle yalnız değiliz: aynı anda terör ve güvence sembolü . ... Güzel sanatlar dünyası uzun zamandır monolite ve megalite bu doğal, neredeyse mistik mükemmelliğin huşu uyandırma girişimleri olarak bakıyor.


2001: A Space Odyssey'in mesajı nedir?

Film, en temel anlamıyla, İnsan hakkında bir benzetmedir. Kubrick'in bir ırk, bir fikir ve evrenin bir sakini olarak İnsan hakkında söylemek istediği buydu. Daha spesifik olarak, insanın alet kullanma durumunun doğal durumundan daha yüksek bir doğal duruma geçişi hakkında bir film .

Uzay mekiği yarından sonraki günün sonunda ne görüyor?

Becker, ulusa ilk adresini verirken arama kurtarma ekiplerine hayatta kalan diğer kişileri aramalarını emreder. Film, astronotların Uzay İstasyonu'ndan Dünya'ya bakışlarıyla sona erer. buz ve karla kaplı kuzey yarımkürenin çoğunu gösteren , astronotlardan birinin 'Şuna bakın...