İndike kelimesi ne anlama gelir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Faye Gorczany
Puan: 4.3/5(2 oy)

geçişli fiil. 1 A : oluşturmak, bestelemek bir şiir indide. b : edebi veya biçimsel ifade vermek. c : bir mesajı yazıya geçirmek için.

indited ne demek

Indite etmek, yaratıcı bir şey yazmaktır - bir mektup yazarsınız ve bir alışveriş listesi yazarsınız. Indite'ı homofon iddianamesi ile karıştırmayın, yani ' bir suçla suçlamak .' Her ikisi de ilan etmek anlamına gelen Latince dictare kelimesinden gelir. Gerçekten kötü bir şiir yazsan bile eleştirmenler seni suçlamaz.

Bu kelime ne anlama geliyor?

geçişli fiil. 1 : bir jüri bularak veya sunarak bir suçla suçlamak (büyük jüri gibi) hukuka uygun olarak. 2: bir kusur veya suçla suçlamak: eleştirmek, suçlamak.

Suçlanmakla suçlanmak arasındaki fark nedir?

Esasen, ikisi arasındaki fark, kimin size karşı suçlamada bulunduğuna bağlıdır. Suçlandıysanız, bu, bir eyalet veya federal savcının size karşı suçlamada bulunduğu anlamına gelir. Eğer suçlandıysan, bu demektir ki büyük bir jüri sana karşı suçlamada bulundu .

Suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olacak?

duruşma -- Bir İddianame veya Bilgi sunulduktan ve tutuklama yapıldıktan sonra Sulh Hakimi huzurunda bir Duruşma yapılmalıdır. Duruşma sırasında, şimdi sanık olarak adlandırılan sanık, kendisine yöneltilen suçlamaları okur ve hakları konusunda bilgilendirilir.

Indite Anlamı

18 ilgili soru bulundu

Suçlu, suçlu anlamına mı geliyor?

Medya genellikle bu bilgiyi, sanki suçlanan kişi bir suç işlemekten suçluymuş gibi gösterecek şekilde aktarır. ... Bir iddianamenin asıl anlamı şudur: büyük bir jüri, birini suç işlemekle suçlamak için olası bir neden olduğuna karar verdi.

İddianame ne kadar ciddi?

Federal bir suç iddianamesi ciddi bir mesele çünkü bu, ceza soruşturmasının savcının artık mahkum etmek için yeterli delili olduğuna inandığı bir noktaya geldiği anlamına gelir.

Suç duyurusunda bulunmak ne anlama geliyor?

Bir iddianame Büyük jüri tarafından kararlaştırılan ve verilen bir suçun resmi suçlaması . Bir ceza davasının başlangıcına işaret eder. Alexis Kelly tarafından. Bir ceza davası, bir savcı veya büyük jüri, bir suç duyurusu veya iddianame (DITE-ment) yoluyla bir sanığa karşı resmi suçlamada bulunduğunda başlar.

Suçlandıktan sonra bağ kurabilir misin?

Sanık, düz veya mühürlü bir iddianamenin konusuysa, davalının suç duyurusunda bulunmaya uygun olup olmadığına mahkeme karar verecektir. kefaletle serbest bırakıldı hapishane. ... Yargıç, sanığın kendisi veya başkaları için bir tehlike oluşturmadığına ve planlanan tüm mahkeme tarihlerine katılacağına inanırsa, kefalet verilir.


İddianame hapis demek mi?

İddianamenin Ardından Hapishanede Kalmam Gerekir mi? Duruma göre değişir. Bir kişinin suçlandıktan sonra hapiste kalması gerekip gerekmediğini kapsayan kesin ve hızlı bir kural yoktur. . Bu karar, duruşma sürecinin başlarında bir kefalet duruşmasında verilir.

İddianame, suçlamadan daha mı kötü?

Bir suçla itham edilmek, savcının suçlamada bulunduğu anlamına gelir. İddianame, büyük jürinin sanığa karşı suçlamada bulunduğu anlamına gelir. Devletin dosyalama suçlamalarında nasıl ilerlediğine bakılmaksızın, sonuçlar davalı için aynıdır: tutuklama ve resmi suçlamalar.

İddianamenin ardından duruşma ne kadar sürüyor?

Mahkemeye bir iddianame sunulduktan sonra ceza davası devam edebilir. Federal yasaya göre, bir iddianame hazırlandıktan ve sanık bundan haberdar olduktan sonra davanın yargılanmasına devam edilmesi gerekir. 70 gün içinde .

İddianame ne kadar sürer?

İddianame süreci, bir kişinin bir suçtan dolayı tutuklanması veya suçlanması ile başlar. Ancak sürecin sonuçlanması için geçen sürenin uzunluğu bir suç suçlaması için 2 yıla kadar sürebilir . Ayrıca, suçun ciddiyetine ve kamuya maruz kalmasına bağlı olarak daha uzun sürebileceğini de belirtmek önemlidir.


İddianame kim tarafından açılır?

ABD Anayasasının Beşinci Değişikliği, federal sistemde bir suç kovuşturmasının iddianameyle başlamasını gerektiriyor. Bir iddianame elde etmek için, bir savcı önerilen suçlamaları şuraya sunmalıdır: büyük jüri - suçları araştıran ve suçlamaların yapılıp yapılmamasına karar veren bir jüri heyeti.

İddianame sonrası suçlamalar değiştirilebilir mi?

Genel kural şu ​​ki iddianameler esasen değiştirilemez . 'İddianamede değişiklik, iddianamenin ücretlendirme koşulları değiştirildiğinde gerçekleşir.' Amerika Birleşik Devletleri v. ... İddianame mahkeme veya savcı tarafından değiştirilebilseydi, o zaman büyük jüri tarafından iade edilen iddianame artık olmayacaktı.

Büyük jüri iddianamesi ne kadar ciddi?

Büyük jüri iddianamesi kulağa ciddi geliyor ve öyle. ... Davalının jüri işlemlerine katılma veya katılma hakkı yoktur. . İyi haber şu ki, deneyimli bir Teksas ceza savunma avukatı, suçlamalar yapılmadan önce devreye girebilir ve davayı potansiyel olarak etkileyebilir.

Bilmeden suçlanabilir misin?

Son olarak ve ne yazık ki, zaten bir suçla suçlanmış olabilirsiniz ve bunu bilmiyor olabilirsiniz. Federal savcılar büyük jüriden sizi suçlamasını isteyebilir ve sonra mahkemeden bu iddianameyi imzalamasını isteyin . Böyle bir durumda, günlerce, haftalarca ya da aylarca şarj edilmiş ve bunun farkında bile olmadan dolaşabilirsiniz.


Suç duyurusu nedir?

Suç duyurusu içerir bir yıldan fazla hapis veya ölümle cezalandırılabilecek bir suç işleyen birine suçlama getirme süreci . Ağır suç iddianamesi tipik olarak suçlamaların sunulmasıyla başlar ve dava başladığında davalı aleyhine nihai suçlamalar getirildiğinde sona erer.

Suç duyurusundan ne kadar sonra hüküm verilir?

Amerika Birleşik Devletleri Hüküm Yönergeleri

Tipik olarak, ceza verilecek doksan gün suçlu bir savunma veya suçlu kararından sonra. Hüküm vermeden önce hakim, geçerli kılavuzlar aralığını hesaplamalıdır. Hüküm Yönergeleri, federal cezalandırmada geçerli olan bir dizi kuraldır.

Suç duyurusunda bulunmanın cezası nedir?

Cümlede İddianame Örnekleri

Büyük jüri birkaç gangster hakkında iddianame hazırladı. İddianamesine kimse şaşırmadı. Filmin medyaya karşı bir suçlama olmasını amaçladı.

Suçlanıp suçlanmadığımı nasıl anlarım?

Federal Mahkeme Kayıtlarını Kontrol Edin

En yakın federal adliyeyi kontrol edin . Oradaki katiplik tüm iddianame kayıtlarını tutmalıdır. Ofiste avukatınızın şüpheli veya taraf adına göre arama yapabileceği bir terminal bulunmalıdır.


Bir iddianameyi nasıl yenersiniz?

Bir kez suçlandığınızda, üç ana seçenek var. Öncelikle, avukatınız iddianamenin reddi için mahkemeye dilekçe verebilir . İkincisi, ––avukatınızın tavsiyesi üzerine–– suçunuzu kabul edebilirsiniz. Üçüncüsü, iddialara itiraz edebilir ve anayasal hakkınızı bir jüri duruşmasına çağırabilirsiniz.

İddianame örneği nedir?

İddianame Cümle Örnekleri

Yargılandığı iddianameyi bozmak için harekete geçtiler. Seri katil suçlu bulundu ve suçlarından dolayı bir iddianame verildi. ... Jüri, suçlu için bir iddianame hazırladı.