İnatçılığı kime hecelersin?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Lemuel Nikolaus
Puan: 4.9/5(27 oy)

isim, çoğul inatlar 5. inatçı olma niteliği veya durumu; inatçılık. kişinin amacına, görüşüne vb. boyun eğmez veya inatçı bağlılık

Obstinance bir kelime midir?

obstinance Listeye ekle Paylaş. İnat, varlığın bir özelliğidir inanılmaz inatçı .

Obstinance ne demek

1 : bir düşünceye, amaca veya yola inatla bağlı kalmak, akla, argümanlara veya iknaya rağmen inatçı değişime direnç .

İnatçının geçmiş zamanı nedir?

inatçı kelime kökeni

C14: Latince obstinātus'tan, geçmiş ortaç ısrar etmek için ısrar etmek , ob- (yoğun) + stin-'den, bakışın ayakta durma varyantı.

İnsanlar inat edebilir mi?

Birini inatçı olarak tanımlarsanız, onları eleştiriyor çünkü istediklerini yapmaya çok kararlılar ve fikirlerini değiştirmeyi ya da başka bir şey yapmaya ikna edilmeyi reddediyorlar. İnatçı ve kararlıdır ve pes etmeyecektir.

Dame Judi Dench'in Kraliyet Ailesi Bağlantısı | Kim olduğunu sanıyorsun

37 ilgili soru bulundu

İnatçılık bir ilişkiyi mahvedebilir mi?

'İnatçılık çok özel bir sebat türü olabilir, ancak Haklı olmaya bu kadar yatırım yaptığınızda, ilişki gerçekten sarsılır. 'diyor Ellis. ... Haklı olmaya bu kadar yatırım yaptığınızda ilişkiniz sarsılır.

İnatçı kişiye ne denir?

Sıkıcı, maceraperest ve değişime direnen bir kişi. yapış- çamur . uzak . fosil . fuddy duddy .

İngilizce'de Paroksizm ne demek?

paroksizm • PAIR-uk-sih-zum • isim. 1 : bir uyum, saldırı veya semptomların ani artışı veya tekrarlaması (bir hastalık olarak) : konvülsiyon 2: ani bir şiddetli duygu veya eylem : patlama.

İnatçı olumlu mu olumsuz mu?

İnatçı, inatçı, inatçı ve katı, birinin rotasını değiştirmek veya bir inanç veya plandan vazgeçmek istemediği anlamına gelir. İnatçı, mantıksız bir ısrarı akla getirir; bu genellikle bir olumsuz kelime .


İnatçı ve inatçı arasındaki fark nedir?

İnatçı, olumlu veya olumsuz çağrışımlara sahip olsa da, inatçı kesinlikle olumsuz , çünkü pozisyonunuzu yeniden düşünmek en iyisi olsa bile fikrinizi değiştirmemek için bir tür dik kafalı kararlılığı ifade eder.

Esneklikten kastedilen nedir?

1 : irade veya amaç konusunda katı bir şekilde sağlam : yılmaz. 2: kolayca bükülmez: esneklikten yoksun veya eksik. 3: değiştirilemez: değiştirilemez.

İnatçı insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

İnatçı İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

  1. Bir dakika bekleyin. Duraklatmak, inatçı insanlarla nasıl başa çıkılacağı konusunda harika bir ipucudur. ...
  2. Onlarla konuş. Onlarla sakin ve mantıklı bir şekilde konuşmak, inatçı insanlarla nasıl başa çıkılacağıdır. ...
  3. Sabırlı ol. ...
  4. Empati kurun. ...
  5. Tartışmaya girmeye direnin. ...
  6. Onları değiştiremeyeceğinizi bilin.

eskimiş ne demek?

1 A : artık kullanımda değil veya artık kullanışlı değil eskimiş bir kelime. b : artık geçerli olmayan bir tür veya tarzda : eski moda bir teknoloji artık modası geçmiş olan tarım yöntemleri. 2 bitki veya hayvan parçası : ilgili organizmalardaki karşılık gelen parça ile karşılaştırıldığında belirsiz veya kusurlu : körelmiş. eski.


İntikam bir kelime midir?

1. Otoriteye veya muhalif bir güce cesurca meydan okuma veya direnme eğilimi : küçümseme, saygısızlık, meydan okuma, rağmen, inat.

mulish'nin tanımı nedir?

inatçı, inatçı, inatçı, inatçı, katıksız demek kurs veya amaç açısından sabit ve boyun eğmez . inatçı genellikle mantıksız bir ısrar anlamına gelir.

İnatçı olmak iyi mi?

inatçılık sabretmemizi sağlar. Herkes bize yanıldığımızı söylemeye çalışırken, bu bizim dayanmamıza yardımcı olur. Ayırt etme yeteneğiyle kullanıldığında, inatçılık, güçlü bir liderlik niteliği ve başarının kilit bir belirleyicisi olabilir. İnatçı insanlar ne istediklerini bildikleri için daha kararlı olma eğilimindedirler.

ısrar kötü bir kelime mi?

'Kalıcı' genellikle pozitif amansızca hedeflerinin peşinden giden ve işler zorlaştığında kaçmayan birini tanımlamak için kullanılan sıfat.


aptalca inatçı ne demek?

sıfat. aptalca inatçı; inatçı: inatçı direnç .

Umbrance bir kelime mi?

suç; sıkıntı ; hoşnutsuzluk: sosyal bir küçümseme karşısında öfke duymak; birine küsmek; birinin kabalığına kızmak. en ufak bir şüphe, şüphe, düşmanlık veya benzeri bir belirti veya belirsiz duygu.

Paroksismal öksürüğün anlamı nedir?

genel bakış Paroksismal öksürük bir kişinin nefes almasını zorlaştırabilecek sık ve şiddetli öksürük içerir . Öksürük, vücudunuzun ekstra mukus, bakteri ve diğer yabancı maddelerden kurtulmasına yardımcı olan otomatik bir reflekstir.

Paroksismal semptomlar nelerdir?

Paroksismal semptomlar nelerdir? Paroksismal bir terimdir aniden başlayan ve sadece birkaç saniye veya en fazla birkaç dakika süren herhangi bir MS semptomu . Bununla birlikte, bu semptomlar, benzer kısa patlamalar halinde günde birkaç kez veya birçok kez yeniden ortaya çıkabilir.


takıntılı davranış nedir?

karakterize kölece itaat ve memnun etmek için aşırı isteklilik göstererek veya göstererek ; saygılı; yaltaklanma: itaatkar bir yay; itaatkar hizmetkarlar. itaatkâr; saygılı.

Açık fikirli olmayan kişiye ne denir?

sıfat. a inatçı kişi fikirlerini değiştirmeye veya başkalarının nedenlerini veya argümanlarını dikkate almaya istekli değildir.

İnatçı kelimesinin en iyi eş anlamlısı nedir?

inatçı eş anlamlısı

  • dogmatik.
  • katı.
  • uzlaşmaz.
  • inatçı.
  • kararlı.
  • inatçı.
  • boyun eğmez.
  • istekli.