İki yakalama bloğu yürütülebilir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Kassandra Emmerich
Puan: 4.9/5(48 oy)

Evet, try deyimi ile birden fazla yakalama bloğuna sahip olabilirsiniz. . Belirli istisnaları yakalamakla başlarsınız ve ardından son blokta temel İstisna'yı yakalayabilirsiniz. Özel durumunuzu yalnızca catch bloğundan biri işleyecektir.

Birden çok yakalama bloğu yürütülebilir mi?

Hayır, birden çok yakalama bloğu yürütülemez . Uygun yakalama kodu yürütüldüğünde, kontrol nihayet bloğa aktarılır ve ardından son bloğu takip eden kod yürütülür.

Java'da birden çok yakalama bloğu çalıştırabilir miyiz?

Hayır , çünkü istisnalardan sadece biri atılacaktır.

Birden fazla yakalama bloğu varsa sıra nedir?

Cevap: Birden fazla yakalama bloğunu kullanırken, önce istisna alt sınıflarını, ardından istisna süper sınıflarını belirtmek .

C#'da birden çok yakalama bloğu çalıştırabilir miyiz?

C#'da, Try bloğu ile birden fazla yakalama bloğu kullanabilirsiniz. . ... Aynı istisna türü için birden çok yakalama bloğu kullanırsanız, bu size derleme zamanı hatası verecektir çünkü C# aynı tür istisna için birden çok yakalama bloğu kullanmanıza izin vermez.

#1 Birden fazla yakalama bloğu yürütülebilir mi? | Tamilce C# Röportaj Soru-Cevap

24 ilgili soru bulundu

Denemeden birden fazla yakalama bloğu çalıştırabilir miyim?

Hayır, aynı try ifadesi için birden fazla yakalama bloğu çalıştıramayız . Bunun nedeni, istisna durumunda her durumda yalnızca bir kez catch ifadesinin çalıştırılmasıdır. Bundan sonra kontrol, mevcutsa nihayet bloğa veya try-catch bloğunun altına kodlanır.

Birden çok nihayet bloğu yazabilir miyiz?

C#'da, aynı programda birden çok nihayet bloğuna izin verilmez . ... Ayrıca, nihayet bloğunu yalnızca bir try bloğu ile, bir catch bloğu olmadan da kullanabilirsiniz, ancak bu durumda, hiçbir istisna işlenmez. Son blok, dene ve yakala bloklarından sonra, ancak kontrol orijinine geri dönmeden önce yürütülür.

Birden çok yakalama bloğu nasıl çalışır?

Java'da, tek bir try bloğunun birden çok yakalama bloğu olabilir. Tek bir try bloğundaki ifadeler birden çok istisna oluşturduğunda, bunu yapabilmek için birden çok yakalama bloğuna ihtiyaç duyarız. farklı istisna türlerini ele almak . Bu mekanizmaya Java'da çoklu yakalama bloğu denir. Her bir yakalama bloğu farklı bir istisnayı yakalama yeteneğine sahiptir.

İstisnaları işlemek için Çoklu yakalama blokları nasıl kullanılabilir?

Java Birden Çok İstisnayı Yakalama

Bir deneme bloğu olabilir ardından bir veya daha fazla yakalama bloğu . Her bir yakalama bloğu farklı bir istisna işleyicisi içermelidir. Bu nedenle, farklı istisnaların ortaya çıkması durumunda farklı görevler gerçekleştirmeniz gerekiyorsa, Java çoklu yakalama bloğunu kullanın.

Bir try bloğu ile kaç tane yakalama bloğu kullanabiliriz?

Evet, bir try bloğu tanımlayabiliriz çoklu yakalama blokları ile Java'da. Her deneme, en az bir yakalama bloğu ile ilişkilendirilmeli ve ilişkilendirilmelidir.

Birden fazla deneme bloğu alabilir miyiz?

ile birden fazla try bloğuna sahip olamazsınız. tek bir yakalama bloğu. Her bir try bloğunu catch ya da nihayet takip etmelidir.

Java'da iki yakalama ifadeniz olabilir mi?

Java 7'de yapıldı içinde birden fazla farklı istisnayı yakalamak mümkün aynı yakalama bloğu. Bu aynı zamanda çoklu yakalama olarak da bilinir. Gördüğünüz gibi, SQLException ve IOException iki istisnası aynı şekilde işlenir, ancak yine de onlar için iki ayrı yakalama bloğu yazmanız gerekir.

Bir yakalamada iki istisnayı nasıl ekleyebilirim?

Java, tek bir yakalama bloğunda birden çok tür istisnasını yakalamanıza olanak tanır. Java 7'de tanıtıldı ve kodun optimize edilmesine yardımcı oldu. Yapabilirsiniz dikey çubuk kullan (|) catch bloğunda birden çok istisnayı ayırmak için.

C++ deneyinde birden fazla yakalama bloğunuz olabilir mi?

C++ Çoklu Yakalama Blokları

Şimdiye kadar sadece gördük try bloğuyla ilişkili bir yakalama bloğu . Ancak bir try bloğu ile ilişkili birden fazla yakalama bloğuna sahip olmak da mümkündür.

SQL Server'da birden fazla yakalama bloğumuz olabilir mi?

CATCH yapısı birden fazla bloğa yayılamaz Transact-SQL deyimleri.

Sonunda bloğun yürütülmeme olasılığı var mı?

JVM, dene veya yakala kodu yürütülürken çıkarsa , o zaman nihayet bloğu yürütülmeyebilir. Benzer şekilde, deneme veya yakalama kodunu yürüten iş parçacığı kesintiye uğrar veya öldürülürse, uygulama bir bütün olarak devam etse bile nihayet bloğu yürütülmeyebilir.

Birden fazla yakalamayı nasıl önlersiniz?

Yalnızca istisnaları yakala onlarla gerçekten başa çıkabileceğin yer .

Belirli istisnaları anlamlı bir şekilde ele alabileceğiniz yerleri belirleyerek orta yolu bulmaya çalışın; günlüğe kaydetme, GUI'de uygun bir hata mesajı görüntüleme, sorunlu eylemi farklı bir şekilde yeniden deneme vb.

Özel durumu yakalama tüm istisnaları yakalar mı?

Genel bir yakalama bloğu tüm istisnaları işleyebilir . ArrayIndexOutOfBoundsException veya ArithmeticException veya NullPointerException veya başka herhangi bir istisna türü olsun, bu hepsini yönetir.

Tüm istisnaları yakalamalı mısınız?

Genel olarak, sadece nasıl başa çıkacağını bildiğin istisnaları yakalamalısın . İstisnaların ortaya çıkmasının amacı, kodun diğer bölümlerinin, eğer başa çıkabiliyorlarsa onları yakalamasına izin vermektir, bu nedenle, tüm istisnaları bir düzeyde yakalamak, muhtemelen size istenen sonucu vermeyecektir.

C++'da kaç tane yakalama bloğu olabilir?

Açıklama: Yakalama bloklarının sayısında sınır yoktur try bloğuna karşılık gelir. Bunun nedeni, hatanın herhangi bir türden olabilmesi ve her tür için yeni bir yakalama bloğu tanımlanabilmesidir. Bu, her tür istisnanın ele alınabileceğinden emin olmak içindir. 10.

C++ programında kaç tane yakalama bloğu olabilir?

Farklı istisnaları yakalayan herhangi bir sayıda yakalama bloğuna sahip olabilirsiniz….. 6 .

Bir try bloğu başka bir try bloğunun içine yerleştirilebilir mi?

Evet , başka bir try-catch bloğu içinde bir try-catch bloğu bildirebiliriz, buna yuvalanmış try-catch bloğu denir.

Kod, yakalama bloğundan sonra yürütülür mü?

try/catch bloğundan sonraki kod istisna bir catch bloğu tarafından yakalanmadıkça ve yeniden atılmadıkça yürütülmez .

Nihayet blokta istisna olduğunda ne olur?

Bir nihayet bloğu bir istisna atarsa ​​tam olarak ne olur? Bu istisna dışarı ve yukarı yayılır ve daha yüksek bir düzeyde ele alınabilir (olabilir) . Son bloğunuz, istisnanın atıldığı noktanın ötesinde tamamlanmayacaktır.

Sıfır yakalama blokları olabilir mi?

Evet , Bir son blok kullanarak, yakalama bloğu olmayan bir try bloğuna sahip olmak mümkündür.