Bir saksıda bir iffet ağacı yetiştirebilir misin?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Buddy Waelchi
Puan: 4.4/5(2 oy)

Konteyner Yetiştirilen Hayıt Ağaçları uzun , onları bir tencerede küçük bir iffet ağacı yetiştirmek için mükemmel bir boyut haline getiriyor. ... İffetli ağaçlar USDA'nın 6 ila 8 arasındaki bölgelerinde dayanıklıdır, ancak daha soğuk iklimlerde ek koruma için konteynırda yetiştirilen ağaçlar kış aylarında iç mekanlara taşınabilir.

Bir kapta vitex yetiştirebilir misin?

Altta drenaj delikleri olan ve buna izin verecek kadar büyük bir kap seçtiğinizden emin olun. 2 ila 3 yıllık büyüme için daha büyük boyutlu bir kaba geçmek zorunda kalmadan önce. Bu, dikim tencerenizin, kovalamaca ağacınızın kök topundan 8 inç veya daha fazla genişlikte olacağı anlamına gelebilir.

İffetli bir ağacı nasıl küçük tutarsınız?

Kışın, bitkinin merkezinden zayıf, dallı büyümeyi kaldırın düzenli görünmesini sağlamak için. Bu aynı zamanda dallanmayı teşvik etmek için budama zamanıdır. Mümkün olduğunda yan dallara kadar kesimler yapın. Bir dalı çıkarmak yerine kısaltmanız gerekiyorsa, bir dalın veya tomurcuğun hemen üzerinden kesin.

İffetli bir ağaç ne kadar hızlı büyür?

Olarak ateş edebilen hızlı büyüyen bir çalıdır. tek bir sezonda 7 feet kadar , ancak çoğu bahçıvan, bu potansiyel olarak istilacı bitkiyi 10 fit veya daha az yükseklikte tutmayı tercih ediyor.

İffetli ağaçların derin kökleri var mı?

Bir iffet ağacının kök sistemi 2 ila 3 fit derinliğe büyüyebilir ancak besinleri emmekten sorumlu besleyici köklerin çoğu, toprağın 12 ila 18 inç arasında bulunur. Bu besleyici köklere ulaşmak için toprak yüzeyine gübre serpmek yeterlidir.

Ayrıntılı açıklama ile Shoal Creek Vitex (Chaste Tree) nasıl yetiştirilir

34 ilgili soru bulundu

İffetli ağaçlar istilacı mı?

Vitex agnus-castus (Hayıt Ağacı) şurada listelenmiştir: İstilacı Bitki Atlası Birleşik eyaletlerin.

İğde ağacı neye iyi gelir?

Hayıt ağacı kullanıldı adet döngüsü problemlerini ve ağrıyı, adet öncesi sendromu ve menopozu tedavi edin . Hayıt ağacı meyveleri progesteronu uyarmaya yardımcı olabilir. Bu, adetten 2 hafta önce yükselen bir kadın hormonudur. Östrojen ve progesteronu normalleştirmeye yardımcı olabilir.

Vitex ağacı kökleri istilacı mıdır?

Bu Çalı/Ağaç büyük ve istilacı kökler bu yaygın bir şekilde yayıldı. Evinize veya varsa septik sisteminize yakın yerleştirmeyin.

İffetli ağaçlar ne kadar uzar?

Güney Avrupa ve Orta Asya'ya özgü olan iffetli ağaç hızla büyür ve çok gövdeli bir ağaca dönüşür. yaklaşık 10 ila 20 fit boyunda ve geniş geniş, yayılan bir alışkanlıkla.


Sinek kuşları Vitex'i sever mi?

Vitex Chaste ağacı, kokulu soluk mor çiçeklerin yoğun kümelerinde çiçek açan çekici küçük bir ağaçtır. Çok az çiçek açtığı ve sinek kuşlarına yiyecek sunduğu yaz aylarında uzun bir sezon boyunca çiçek açar. Sinek kuşu ve kelebek habitatı için harika bir fikir.

Bir vitex'i küçük tutabilir misin?

Vitex ayrıca şu şekilde yetiştirilebilir: küçük çok gövdeli ağaçlar . Bu durumda, tabandan yükselen birkaç gövde hariç hepsini çıkarın ve bir gölgelik oluşturmak için üst dalları daha az budayın.

Geyikler iffetli ağaçları yer mi?

Bu ağaç hasara karşı dayanıklıdır. geyik ve orta derecede tuza toleranslıdır. Bir kez kurulduktan sonra iyi kuraklık toleransı.

Vitex kelebek çalı ile aynı mı?

Vitex, Chaste Tree, Chasteberry, Sage Tree veya Monk's Pepper olarak da bilinir ve Butterfly Bush'a benziyor (Buddleia). Soğuğa, kuraklığa ve geyiklerden kaynaklanan gelişmelere dayanıklı, dayanıklı odunsu bir bitki olduğu bilinmektedir. Vitex'in uzun, koni şeklindeki çiçekleri bahçenize renk ve doku katacak.


Vitex'in altına ne ekebilirim?

Bu alan çoğunlukla kuraklığa dayanıklı bitkilerdir - coreopsis, gaillardia, geum, perovskia, nepeta, salvias ve penstemons . Bir ucunda bir akçaağaç tarafından sabitlenmiş büyük bir yataktır, bu nedenle Vitex, aralarında bir su özelliği (bir gölet veya kuş banyosuna tam olarak karar vermemiş) ile diğer uca doğru gidecektir.

Bir kesimden iffetli bir ağaç yetiştirebilir misin?

İffetli ağaç olarak da bilinen Vitex, bitkiler tarafından çoğaltılabilir. ilkbaharın sonlarında veya yazın başlarında yumuşak ağaç kesimleri almak . Birkaç kesim yapın, çünkü bazı kesimler başarılı bir şekilde köklenmeyebilir. Bir kabı önceden nemlendirilmiş kaba kumla doldurun.

İffetli bir ağaç ne kadar güneşe ihtiyaç duyar?

Hayıt ağaçlarına ihtiyaç var tamamen güneş ve çok iyi drene edilmiş toprak. Organik maddece zengin topraklara dikmemek en iyisidir çünkü organik olarak zengin topraklar çok fazla nemi köklere yakın tutar. Hayıt ağaçları, suyun kıt olduğu kuru bahçelerde çok iyi iş çıkarır.

Leylak iffet ağacı köpekler için zehirli midir?

Leylak çalıları (Syringa spp.), büyük gösterişli, kokulu çiçek kümeleriyle gözler ve burun için bir ziyafettir. Evcil hayvanlarınız da çalının tadına bakmak istiyorsa, asla korkmayın - bitkiler hayvanlar için zehirli değildir ve insanlar için hiç zehirli değildir. .


Vitex ağaçları ne kadar yaşar?

Hızlı yetiştiriciler de hızla yaşlanır: ortalama yaşam süresi 15 ila 20 yıl . Ortalama olarak, bu, iyi drene edilmiş topraktaysa ve Bölge 7, 8 veya 9'un daha az nemli bir bölümündeyseniz, sizinki 40 veya daha fazla yaşayabilir anlamına gelir. Ilıman kışlar, sıcak yazlar ve kuru hava, iffetli ağaç üçlüsüdür. .

Vitex kışın yaprak kaybeder mi?

Chesttree (Vitex lamb-castus) yaprak döken ( sonbaharda yapraklarını kaybeder ), Güney Avrupa ve Batı Asya'ya özgü çok gövdeli çalı veya küçük ağaç. USDA 7-9 bölgelerindeki güney manzaraları için mükemmel bir seçimdir, ancak USDA 6 ve daha soğuk bölgelerde soğuk hasara neden olur veya yere düşer.

Vitex ağacımın neden sarı yaprakları var?

Bitkinizin yapraklarının sararmasının en tipik nedeni, su yüzünden , ancak bitkiyi aşırı mı yoksa yetersiz mi suladığınızı anlamak zor. Ağaçlar susuz kalırsa, suyu korumaya çalışırken yapraklar sararabilir. Tornavida testini kullanarak ağacınızın nemini test edin.

Ne zaman hayıt ağacı almalısın?

Kanama. Araştırmalar, vitex agnus-castus almanın dört döngü için adetin ilk gününden döngünün 8. gününe kadar günde üç kez Rahim içi bir cihazın neden olduğu kanamayı azaltır.


Hayıt ağacı kilo aldırır mı?

Ağız yoluyla alındığında: Vitex agnus-castus meyve özü, 3 aya kadar uygun şekilde alındığında çoğu insan için OLASI GÜVENLİDİR. Yaygın olmayan yan etkiler arasında mide rahatsızlığı, mide bulantısı, döküntü, baş ağrısı, akne, uyku sorunu ve kilo almak .

İffetli ağaç hormonları dengeler mi?

Araştırmalar, iffetli meyvenin özü hormonları dengelemeye yardımcı olabilir . Tutarlı bir şekilde kullanıldığında, kadınlar daha iyi dönemlerden, ruh halinden ve hatta doğurganlıktan faydalanacaktır.