Köprüde teklif ne zaman verilir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Sallie Rau
Puan: 4.6/5(32 oy)

Temel işaret teklifi gerçekleşir koz kıyafeti açıkça kararlaştırıldıktan sonra (yukarıdaki örnek) veya zımnen kararlaştırıldığı gibi. Her iki ortak tarafından bir yan rengin ilk teklifi bir kontrol gösterir ve çoğu oyuncu bunu bir yan rengin sonraki tekliflerine genişletir, böylece her ikisi de aynı renkte kontrolü gösterebilir.

Köprüde bir teklife nasıl işaret edersiniz?

Bir işaret teklifi ya ortağa bilgi verir ya da ortaklık sözleşmesiyle ortaktan bilgi alır . Örneğin, ortak Tek Kalp açarsa ve rakibiniz Tek Maça teklif ederse, İki Maça teklifini işaretlersiniz. Maça oynamak istemezsiniz.

Köprüde doğrudan işaret teklifi nedir?

Sözleşme köprüsünün ilk günlerinde, doğrudan bir kübid vardı. çok güçlü bir el göstermek için kullanılır , güçlü bir iki teklife benzeyen bir şey. Bazı oyuncular hala güçlü bir, iki veya üç takım elbiseli göstermek için doğrudan kübid kullanmayı tercih ederler. Bu şekilde oynuyorsanız, uygun kutucuğu işaretleyin. Uyarı gerekmez.

Köprüde bir işaret artışı nedir?

işaret yükseltir

Partnerinizin araya girmesi için uygun olan güçlü bir el tutarsanız ne olur? (10+ yüksek kart puanı) Şimdi bir Cue artışı yapın, yani rakibin rengine teklif verin. Gerçek değerleri ve oyunla ilgilenen bir eli gösterir. . Örneğin. 1 (1) 2 (3).

Briçte 19 kuralı nedir?

'Ondokuz kuralı'nı tatmin edecek bir el için en uzun iki renkteki kart sayısıyla birlikte yüksek kart puanlarının toplamı on dokuz veya daha fazla olmalıdır . İkinci seviyede, bir renkten birinin herhangi bir açılış teklifi ya en az on bir puan veya en az sekiz puan içermeli ve 'ondokuz kuralı'nı sağlamalıdır.

Köprü Dersleri, İşaret Teklifleri

45 ilgili soru bulundu

Bridge'de 7 kuralı nedir?

7 kuralı diyor iki kez tutmak (7-5) . Düşünme Kuralı, ilk kalbi kazanmayı ve beklemeyin diyor. İkilinin liderliğinden (4. en iyi), deklaran kalplerin 4-4'e ayrıldığını biliyor.

Köprüde bir boşluk kaç puan değerindedir?

Bir 'boşluk', belirli bir takımda kart yok, değer üç nokta . Bu el 14 puan değerindedir: maça ası (4), artı kupa kraliçesi (2), artı kupa (1), artı sopa kralı (3), artı elmas kralı (3), artı bir tane daha sadece iki kulübe sahip olmak.

Köprüde kaç noktayı aşmanız gerekiyor?

İyi bir beş/altı kart renginiz ve (çok) düşük uçta en az sekiz/dokuz puanınız olur. Araya girme olarak 1NT teklif vermek için, 15-18 (veya 19) puan , dengelenmiş takım elbise içinde stoper ile açılır.

1NT overcall'a nasıl yanıt verirsiniz?

1NT arayana yanıt verme

  1. 10 veya daha fazla puanınız varsa: Bir oyun sözleşmesinde oynayın.
  2. 9 puanınız varsa: Partnerinizden 16 veya 17 HCP'si varsa oyuna teklif vermesini isteyerek oyunu davet edin veya sadece 15 HCP ile oyun dışında kalın.

Köprüde bir üst aramaya nasıl yanıt verirsiniz?

Bir Görüşmeye Yanıtlar

  1. Kötü bir elle geç.
  2. Destekle ortağın büyük takımını yükseltin.
  3. Kendi büyük takımını göster.
  4. Bir stoper ile NT'yi teklif edin.
  5. Partnerin minör takımını destekle yükseltin.
  6. Kendi küçük takımımızı göster.

Paket servisi çifte talep teklifi midir?

Kart oyunu kontrat köprüsünde, paket servisi olan bir çift, ortağa elinden gelenin en iyisini teklif etmesi için bir talep olarak bir rakibin teklifi üzerine düşük seviyeli geleneksel 'Çifte' çağrısı teklifsiz takımlardan.

Briçte 5 kulüp teklifi ne anlama geliyor?

5'e yanıtlar

Ortağın yanıtını duyduktan sonra, Gerber teklif sahibi 5 teklif verebilir kralları istemek .

Briçte rakiplerinize takım elbise teklif etmeniz ne anlama geliyor?

Sözleşme köprüsünde, bir ipucu teklifi (ayrıca, cuebid veya cue-bid) ya rakibin renginin bir teklifidir ya da 'slam arayan': bir müzayedenin sonraki turlarında yapılan ve bir rengin kontrolünü gösteren bir slam araştırma teklifi.

Bir kıymık teklifi kaç puandır?

4'lük bir kıymık teklifi, açıcıyı oyunu değil, çarpmayı düşünmeye davet eder. Bu elin değeri 18 puan : 15 yüksek kart puanı artı singleton için 3 sahte puan.

Michaels Cue Bid için kaç puana ihtiyacınız var?

Michaels cuebid, kart oyunu sözleşme köprüsünde kullanılan geleneksel bir tekliftir. İlk olarak Miami Beach, FL'den Michael Michaels tarafından tasarlanan bu, rakibin açılış rengindeki bir overcaller's kübididir ve normalde her renkte en az beş kart bulunan iki renkli bir eli göstermek için kullanılır ve sekiz veya daha fazla puan .

Briçte dördüncü takım zorlaması ne anlama geliyor?

Dördüncü takım zorlaması (dördüncü takım yapay olarak da anılır; FSF veya 4SF olarak kısaltılır) Müdahale edenin ikinci teklif sırasında, bir zorunlu müzayede oluşturmasına izin veren bir sözleşme köprü sözleşmesi .

Köprüde 2 seviyesinde kaç puana ihtiyacınız var?

İki seviye atlamalı araya girme, zayıf bir iki açılış teklifine benzer. İyi bir altı veya yedi kartlı takım gösterir ve 5-9 puan . İlk üç onurdan ikisi ve altı kartlı renk, iki seviyeli bir atlama için yeterlidir. Bu elin sadece 5 puanı var, ancak 2 atlamalı overcall için yeterli.

Köprüde bir seviyede kaç noktayı aşmanız gerekiyor?

Overcall'ın Standart İngilizce tanımı şöyledir: İki veya daha fazla onur içeren, teklif vermeye değer, 5 kartlı veya daha uzun bir takım elbise. A için en az yaklaşık 8 puan tek seviyeli bir teklif ve maksimum yaklaşık 16 puan. Genellikle daha güçlü ellerle daha iyi bir teklif vardır.

Köprüde 2NT'yi arayabilir misin?

Olağandışı 2NT araya girme, rakipler açık artırmayı açtıktan sonra kullanılır. 2NT araya girme yapaydır ve en düşük iki teklifsiz rengi gösterir (en az 5-5 şekli). Minimum puan yok , ancak güvenlik açığı gibi bariz faktörler dikkate alınmalıdır.

Bir açılış teklifinden sonra ön alım yapabilir misiniz?

Ancak, önleyici bir açılış teklifi genellikle üç veya daha yüksek seviyedeki bir açılış teklifini ifade eder. Teklif sistemimizde üç seviye ve üzeri açılış teklifi ile başlayan konvansiyonlar olmadığı için, herhangi bir takımda bir ön ödeme yapılabilir .

4 kart majör ile fazla görüşme yapabilir misiniz?

Dört kartlı bir renkten fazla arama yapmak şuna benzer: ara sıra açılıyor üçüncü veya dördüncü konumda dört kartlı bir majör ile. ... Tek seviyeli fazla konuşmalarımızda oldukça özgür olabilsek de, ortak iki veya daha yüksek seviyedeki bir fazladan arama için hem iyi bir renk hem de iyi bir el bekleyecektir - bir açılış teklifi veya daha iyisi için değerler.

Briçte teklif vermek için kaç puana ihtiyacınız var?

Genel olarak, ihtiyacınız en az 12 HCP bir açılış teklifi yapmak. Ancak tüm köprü konseptleri kesilmez ve kurutulmaz. Bir örnek olarak, bir açılış teklifi için güç gereksinimleri bazen biraz gölgelenebilir. Örneğin, altı kartlı bir renginiz veya iki beşli kartınız varsa, teklifi en az 11 HCP ile açabilirsiniz.

Köprüde puanlar nasıl sayılır?

Elinizi kaldırdığınızda, onur kartlarının her birine aşağıdaki noktaları atayın: Aslar: Her as için 4 puan sayın (A = 4 puan). Şahlar: Her şah için 3 puan sayın (K = 3 puan). Vezirler: Her vezir için 2 puan sayın (Q = 2 puan).

Briçte 2 Kulüp teklifi ne anlama geliyor?

Çoğu doğal köprü teklif sisteminde, 2'lik açılış teklifi kullanılır. sadece tek seviyede bir açılış teklifi için çok güçlü eller için . Tipik olarak, teklif, oyun seviyesine kendi gücüyle teklif verecek kadar güçlü veya hatta daha güçlü olan eller için ayrılmıştır.

Briçte oyun başına kaç puan alıyorsunuz?

Gerekli ve alınan her löve için puanlar aşağıdaki gibi puanlanır: Sopa ve elmaslarda 20 puan Kupa ve maça 30 puan, sanzatuda 7. löve için 40 puan ve 7. löve üzerinde löve başına 30 puan.