Hiper çok heceli sesquipedalian bir kelime midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. Roberto Kuhn V
Puan: 4.9/5(28 oy)

Sesquipedalian: A uzun çok heceli kelime bu, çok heceli olmak veya uzun kelimeler kullanmak anlamına gelir. Latince sesqui- bir buçuk kez + ped, pes ayak anlamına gelir. Ars Poetica'da, Romalı şair Horace, genç şairleri 'sesquipedalia verba' - 'bir buçuk santim uzunluğundaki sözcükler' kullanmaya karşı uyardı.

Bazı Sesquipedalian örnekleri nelerdir?

Sesquipedalian'ın tanımı, on sekiz inç uzunluğunda bir şeydir, çok uzundur veya uzun kelimeler kullanır. Bir sesquipedalian örneği yarım metre kumaş . Sesquipedalian'ın bir örneği, cömert ve coşkulu olduklarını söyleyen kişidir. (bir kelimenin veya kelimelerin) Uzun; çok heceli.

Sesquipedalian kelimesini bir cümlede nasıl kullanırsınız?

Akşam yemeği konuğumuz o kadar sessizdi ki kimse ne dediğini anlayamadı. Tarihi ve sesquipedalian adı için Margaret Teyze'nin bir oyununa borçluydu. Güzel bir şeyi ortaya çıkarmak için bir sepet dolusu sesquipedalian sıfatı aldığında, şüphe zamanı geldiğini söyledi.

Sesquipedalianist ne demek

sesquipedalianist (belirtme hâli sesquipedalian'ı, çoğulu sesquipedalianistler) (nadir) Sesquipedalian kelimeleri kullanma eğiliminde olan bir kişi .

Hippofil nedir?

isim. atları seven biri .

Parlamentoda kullanılan en uzun kelime - Floccinaucinihilipilification (Jacob Rees-Mogg)

15 ilgili soru bulundu

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia'nın anlamı nedir?

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia, sözlükteki en uzun kelimelerden biridir - ve ironik bir bükülme ile isimdir. uzun kelime korkusu için . Sesquipedalophobia, fobi için başka bir terimdir. Amerikan Psikiyatri Birliği bu fobiyi resmi olarak tanımıyor.

Loquaciousness bir kelime mi?

konuşkanlık çok konuşkan veya konuşkan olmanın kalitesi . Arkadaşınızın konuşkanlığı, bir akşam yemeği partisinde, sabah ilk iş olarak, siz hala yarı uykudayken olduğundan çok daha çekicidir.

Hangi kelimeyi söylemek üç saat sürer?

İngilizce'deki en uzun kelimenin 1.89.819 harften oluştuğunu ve onu doğru telaffuz etmenin üç buçuk saat süreceğini öğrenince şaşıracaksınız. Bu kimyasal bir isim sokak bilinen en büyük proteindir.

En uzun kelime nedir?

Başlıca sözlükler

Büyük İngilizce sözlüklerinin herhangi birindeki en uzun kelime, pnömonoultramikroskopiksilikovolkanokoniosis , özellikle bir yanardağdan gelen çok ince silika parçacıklarının solunmasından kaynaklanan bir akciğer hastalığına atıfta bulunan bir kelime; tıbbi olarak silikoz ile aynıdır.


Floccinaucinihilipilification nasıl telaffuz edilir?

floccinaucinihilipilifikasyon

  1. Telaffuz: (FLOK-si-NO-si-NY-HIL-i-PIL-i-fi-KAY-shuhn)
  2. ANLAMI: isim: Değersiz olarak tahmin etmek.
  3. ETİMOLOJİ: ...
  4. NOTLAR: ...
  5. KULLANIM: ...
  6. BUGÜN İÇİN BİR DÜŞÜNCE:

Büyük kelimeleri yanlış kullanan birine ne denir?

Aradığınız kelime asiroloji . Bu tür kelimeleri kullanan kişiye muhtemelen bir akriolog denebilir, ancak bu biraz neolojizmdir. Karıştırılan kelimeler kulağa benzer geliyorsa, malapropizm veya (daha az sıklıkla) bir dogberryizm olarak adlandırılan bir akrioloji alt kategorisiyle uğraşıyorsunuz demektir.

Eellogofusciouhipoppokunurious ne anlama geliyor?

Amerikan argo kelime. 30 harfli bir sıfat anlamı ' çok iyi, çok iyi '. ... Muhtemelen önceden var olan iki kelimeyi bir araya getirerek bir portmanto olarak oluşturulmuştur.

Ninnyhammer nedir?

isim. bir aptal veya budala ; ninni.


Nemofilist nedir?

Nemofilist: ormanları veya ormanları seven veya seven bir kişi .

Bedswerver nedir?

Yatak değiştirici. Tanım: Yatağa sahte olan; bir yataktan diğerine değişen veya yön değiştiren biri . (Samuel Johnson, İngiliz Dili Sözlüğü, 1755)

En kısa kelime nedir?

Eunya , altı harf uzunluğunda, beş ana sesli harfin tümünü içeren İngilizce dilindeki en kısa kelimedir. Bu özelliğe sahip yedi harfli kelime, adoulie, douleia, eucosia, eulogia, eunomia, eutopia, miaoued, moineau, sequoia ve suoidea'yı içerir. (İouea bilimsel adı, Kretase fosil süngerlerinin bir cinsidir.)

Söylemesi en zor kelime nedir?

Telaffuzu En Zor İngilizce Kelime

  • Kırsal.
  • Kulak burun boğaz uzmanı.
  • Albay.
  • Penguen.
  • Altıncı.
  • kıstak
  • Anemon.
  • Sincap.


26 harfin tamamı olan bir kelime var mı?

İngilizce bir pangram İngiliz alfabesinin 26 harfinin tamamını içeren bir cümledir. En iyi bilinen İngilizce pangram muhtemelen Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üzerinden atlar. ... Mükemmel bir pangram, harflerin her birinin yalnızca bir kez göründüğü bir pangramdır.

Ayrıntı gerçek bir kelime midir?

Ayrıntı çok konuşup çok az şey söyleyen insanların sahip olduğu bir nitelik . Sözel olarak da görülen kök fiil, bu kelimenin konuşma ile ilgili bir ipucudur. Spesifik olarak, ayrıntı, uzun uzun gevezelik ve gevezelik kalitesidir.

Pellucidity ne demek

şeffaf • puh-loo-sid sıfat. 1 : Difüzyon veya bozulma olmadan maksimum ışık geçişine izin veren 2: ışığı tüm yüzeylerden eşit şekilde yansıtan 3: anlaşılması kolay.

En nadir korku nedir?

Nadir ve Yaygın Olmayan Fobiler

  • Ablütofobi | Banyo korkusu. ...
  • Arakibutirofobi | Fıstık ezmesinin ağzınızın çatısına yapışması korkusu. ...
  • aritmofobi | Matematik korkusu. ...
  • Kirofobi | El korkusu. ...
  • Kloefobi | Gazete korkusu. ...
  • Globofobi (balon korkusu)...
  • omfalofobi | Göbek Korkusu (Zil Düğmeleri)


titin tam adı nedir

Peki kelime nedir? Wikipedia diyor ki ' Metionilthreonylthreonylglutaminylarginyl ... izolösin' (elips gerekli) , 'bilinen en büyük protein olan titinin kimyasal adı'. Ayrıca, bunun gerçekten bir kelime olup olmadığı konusunda bazı anlaşmazlıklar var.

İngilizce'deki en uzun kelime nedir?

İngilizce dilindeki en uzun kelime, bir kuyruklu 43 harften oluşur. Onun için hazır mısın? İşte burada: pnömonoultramikroskopiksilikovolkanokoniosis , bir yanardağ gibi silika tozunun solunması sonucu oluşan bir akciğer hastalığının adı.