Bir hematolog görmek kanser olduğum anlamına mı geliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Jaeden Flatley IV
Puan: 5/5(35 oy)

Bir hematoloğa sevk, doğal olarak kanser olduğunuz anlamına gelmez. . Bir hematologun tedavi edebileceği veya tedavi edebileceği hastalıklar arasında: Hemofili gibi kanama bozuklukları. Anemi veya polisitemi vera gibi kırmızı kan hücresi bozuklukları.

Neden bir hematoloğa yönlendirileyim?

Sebepler şunları içerir: Anemi veya düşük kırmızı kan hücreleri . Derin ven trombozu (kan pıhtıları) Lösemi, lenfoma veya multipl miyelom (kemik iliğinizdeki, lenf düğümlerindeki veya beyaz kan hücrelerinizdeki kanserler)

Bir hematolog kanseri teşhis edebilir mi?

Bir hematolog yardımcı olabilir Lenfomayı teşhis etmek ve tedavilere yardımcı olmak .

Hematologlar hangi kanserleri tedavi eder?

Hematologlar-onkologlar şunları tedavi eder:

  • Hodgkin lenfoma.
  • Hodgkin olmayan lenfoma.
  • Lösemi.
  • Multipil myeloma.
  • Demir eksikliği anemisi.
  • Hemofili.
  • Orak hücre hastalığı.
  • Talasemi.

Bir hematolog size ne söyleyebilir?

Hematologlar ve hematopatologlar, kan ve kan bileşenleri hastalıkları konusunda uzmanlaşmış, yüksek düzeyde eğitimli sağlık hizmeti sağlayıcılarıdır. Bunlara kan ve kemik iliği hücreleri dahildir. Hematolojik testler teşhise yardımcı olabilir anemi, enfeksiyon, hemofili, kan pıhtılaşma bozuklukları ve lösemi .

15 ilgili soru bulundu

Hematolog ilk ziyarette ne yapacak?

Bu randevu sırasında size bir fizik sınavı . Hematolog ayrıca mevcut semptomlarınızı ve genel sağlığınızı tanımlamanızı isteyecektir. Kan testleri istenecek ve sonuçlar gözden geçirildiğinde, hematolog belirli kan hastalığınızı veya hastalığınızı teşhis etmeye başlayabilir.

En sık yapılan hematoloji testi nedir?

En yaygın hematoloji testlerinden biri tam kan sayımı veya CBC . Bu test genellikle rutin bir muayene sırasında yapılır ve anemi, pıhtılaşma sorunları, kan kanserleri, bağışıklık sistemi bozuklukları ve enfeksiyonları tespit edebilir.

Hematoloji ile onkoloji aynı şey midir?

Hematologlar kan hastalıklarının teşhis ve tedavisinde uzmanlaşmıştır. Onkologlar, kanserlerin teşhis ve tedavisinde uzmanlaşmıştır. Bir hematolog onkolog ikisinde de uzmanlaşmış . Kan kanseriniz varsa veya kan kanseri şüpheniz varsa bir hematolog onkoloğu görebilirsiniz.

Kan hastalıklarının belirtileri nelerdir?

Kan bozukluğu belirtileri, etkilenen kanın kısmına bağlıdır. Bazı yaygın semptomlar şunları içerir: yorgunluk, ateş, enfeksiyonlar ve anormal kanama .
...
Kanama bozuklukları

  • Diş eti kanaması.
  • Kolay veya aşırı morarma veya kanama.
  • Sık veya açıklanamayan burun kanaması.
  • Ağır adet kanaması.


Onkoloji ve hematoloji arasındaki fark nedir?

Onkologlar, onkoloji veya kanla ilgili olabilecek kanser konusunda uzmanlaşırken, bir hematolog, kanser taşıyabilen kan ve lenf sistemlerinde uzmanlaşmıştır. Yine de, hematologlar ayrıca kanserli olmayan kan hastalıklarıyla da ilgilenirler. .

Lenfoma bir kan kanseri midir?

Kan kanserleri, kan hücrelerinin üretimini ve işlevini etkiler. Bu kanserlerin çoğu, kanın yapıldığı kemik iliğinde başlar. En yaygın olanları lösemi, lenfoma ve miyelomdur.

Bir hematolog kan pıhtıları için ne yapar?

Bir hematolog doğru bir şekilde pıhtı gelişimine katkıda bulunabilecek pıhtılaşma anormalliklerini tanımlar ve teşhis eder . Hastaların ve ailelerin sağlığı için doğru teşhis çok önemlidir. Hematologlar, antikoagülasyon yönetiminde geniş deneyime sahiptir.

Bir hematolog anemiyi tedavi eder mi?

A hematolog, her türlü anemi tedavisinde uzmanlığa sahip olacaktır. düşük demir seviyelerinin yanı sıra diğer kan bozukluklarından kaynaklananlar dahil. Tüm doktorlar tıp fakültesini bitirdikten sonra ikamet adı verilen bir eğitim programını tamamlarlar. Hematologlar tipik olarak Dahiliye'de bir ikametgahı tamamlarlar.


Hematolog randevusuna nasıl hazırlanırım?

Ziyaretinizden önce düşüncelerinizi ve sağlık geçmişinizi not alarak düzenlemek iyi bir fikirdir. bir yapmanızı öneririz sağlık durumlarınızın ve belirtilerinizin listesi Aldığınız ilaçlarla birlikte. Bir soru listesi hazırlamak, randevunuzdan en iyi şekilde yararlanmanıza da yardımcı olabilir.

Kan hastalıkları nelerdir?

Yaygın kan hastalıkları şunları içerir: anemi, hemofili, kan pıhtıları gibi kanama bozuklukları ve lösemi, lenfoma ve miyelom gibi kan kanserleri . Kan durumunuz olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşmak ilk adımdır.

En sık görülen kan hastalığı nedir?

anemi Yeterince kırmızı kan hücresinin bulunmadığı veya hücrelerin düzgün çalışmadığı durumlarda en sık görülen kan hastalıkları arasındadır. Amerikan Hematoloji Derneği'ne göre, anemi 3 milyondan fazla Amerikalıyı etkiliyor.

Kan bozukluklarını nasıl test edersiniz?

Çocuğunuzda Kan Bozukluklarının Teşhisi: Yaygın Testler

  1. Tam kan sayımı (CBC), kandaki farklı hücre türlerinin miktarlarını ölçer. ...
  2. Bir CBC ile kan yayması yapılabilir. ...
  3. Kemik iliği aspirasyonu ve biyopsi, kan hücrelerinin üretimiyle ilgili sorunları kontrol eder.


Otoimmün kan hastalığı nedir?

Otoimmün hemolitik anemi, bir Bağışıklık sisteminin işlev bozukluğu ile karakterize bir grup bozukluk kırmızı kan hücrelerine sanki vücuda yabancı maddelermiş gibi saldıran otoantikorlar üretir. Bazı kişilerde herhangi bir semptom görülmez, bazı kişilerde ise yorgun, nefes darlığı ve solgunluk görülür.

Hematoloji neden onkoloji ile bağlantılıdır?

Hematologların kanserin incelenmesi, teşhisi ve tedavisi olan onkoloji alanında da eğitim almaları yaygındır. Kombine eğitim, bu doktorların kanla ilgili çeşitli hastalıkları tedavi etmek için , bazı kanserler dahil.

Yetişkinlerde lösemi belirtileri nelerdir?

Yaygın lösemi belirtileri ve semptomları şunları içerir:

  • Ateş veya titreme.
  • Kalıcı yorgunluk, halsizlik.
  • Sık veya şiddetli enfeksiyonlar.
  • Denemeden kilo vermek.
  • Şişmiş lenf düğümleri, genişlemiş karaciğer veya dalak.
  • Kolay kanama veya morarma.
  • Tekrarlayan burun kanamaları.
  • Cildinizde küçük kırmızı lekeler (peteşi)

Onkologlar iyi huylu tümörleri tedavi ediyor mu?

A cerrahi onkolog kanserli ve kanserli olmayan (iyi huylu) tümörleri olan hastaların cerrahi tanı ve tedavisinde uzmanlaşmıştır. Cerrahi onkologlar, tümörleri ve yaygın veya basit kanserleri olan her yaştan hastayla ilgilenir.


CBC hangi kanserleri tespit edebilir?

Özellikle kanser teşhisi sırasında CBC testleri yapılır. lösemi ve lenfoma , ve tedavi boyunca sonuçları izlemek için. CBC testleri ayrıca şunları yapabilir: Kanserin kemik iliğine yayılıp yayılmadığını gösterir. Yüksek kırmızı kan hücresi sayımı yoluyla potansiyel böbrek kanserini tespit edin.

Hematoloji kan testi ne gösterir?

Hematoloji testleri, kan, kan proteinleri ve kan üreten organlar üzerinde yapılan testleri içerir. Bu testler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kan koşullarını değerlendirebilir: enfeksiyon, anemi, iltihaplanma, hemofili, kan pıhtılaşma bozuklukları , lösemi ve vücudun kemoterapi tedavilerine tepkisi.

Normal hematoloji nedir?

Genel olarak, referans aralıkları şunlardır: Beyaz kan hücreleri: Mikrolitre başına 4.500 ila 11.000 hücre (hücreler/mcL) Kırmızı kan hücreleri: erkekler için 4,5 milyon ila 5,9 milyon hücre/mcL; Kadınlar için 4,1 milyon ila 5,1 milyon hücre/mcL. Hemoglobin: Erkekler için desilitre başına 14 ila 17.5 gram (gm/dL); Kadınlar için 12,3 ila 15,3 gm/dL.

Anemi için ne zaman bir hematolog görmelisiniz?

uzamışsanız, birinci basamak doktorunuzdan randevu alın. tükenmişlik veya sizi endişelendiren diğer belirtiler veya semptomlar. Sizi kan hastalıkları (hematolog), kalp (kardiyolog) veya sindirim sistemi (gastroenterolog) tedavisinde uzmanlaşmış bir doktora sevk edebilir.