hem ne demek

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. America Carroll
Puan: 4.6/5(18 oy)

Dikişte bir kenar, bir kumaş parçasının kenarının katlanıp dikildiği ve kumaşın çözülmesini önlemek ve giysinin kol ucu veya alt kısmı gibi parçanın uzunluğunu ayarlamak için dikildiği bir giysi bitirme yöntemidir. giysinin.

Giyimde etek ne anlama gelir?

Etekler bir parça kumaşın ucunda, malzemenin yıpranmasını veya şeklini kaybetmesini önlemek için kumaşın katlandığı ve yerine dikildiği yer . Kenar kıvırma işlemi, kumaşı yakalamak ve güvenli bir şekilde yerinde tutmak için küçük, neredeyse görünmez dikişler kullanır.

Hem kısaltmak anlamına mı geliyor?

Hem olarak tanımlanır bitmiş bir kenarlık oluşturmak için bir kumaş parçasını katlamak ve dikmek . Etek ucuna bir örnek, bir çift pantolonu kısaltmaktır. ... Etek tanımı, bir giysi parçasının veya başka bir malzemenin katlanmış ve dikilmiş sınırıdır.

İngilizce'de Hemming ne demek?

Hemming'in tanımı

1. bir kumaş parçasının kenarı, altından işlenmemiş kenarı katlayıp aşağı dikerek yapılmış . 2. etek boyu için kısa. fiilKelime biçimleri: kenarlar, kenarlar, kenarlar veya kenarlar (geçişli)

Tamilce'de etek ne demek?

birinin dikkatini çekmek veya tereddütünü ifade etmek için öksürürken veya boğazını temizlerken çıkan sesi belirtmek için yazılı olarak kullanılır. 'hem' çevirisi துணியை katlanmış etek

Hem ne anlama geliyor?

44 ilgili soru bulundu

Hemming nedir ve neden önemlidir?

Dikişte bir kenar, bir giysi bitirme yöntemidir, burada kumaşın çözülmesini önlemek ve giysilerde parçanın uzunluğunu ayarlamak için bir kumaş parçasının kenarı katlanır ve dikilir , örneğin kolun sonunda veya giysinin alt kısmında.

Hemming ne için kullanılır?

Kenar kıvırma, sıkı bir uyum sağlamak için tabakanın kenarlarının başka bir parça üzerine katlandığı veya katlandığı bir şekillendirme işlemidir. Normalde hemming işlemleri kullanılır parçaları birbirine bağlamak için , bir parçanın görünümünü iyileştirmek ve parça kenarlarını güçlendirmek için.

Hemming nedir ve çeşitleri nelerdir?

Ana 5 tip hems şunlardır: Çift kat etek . Dar haddelenmiş kenar . Biye bandı kenar . kör etek .

alt etek ne demek?

Etek bir giysinin çok alt, katlanmış kenarı . Giysilerinizin çoğunda, kollarınızın ucunda, eteğinizin alt kısmında veya tişörtünüzün kenarı boyunca en az bir etek ucu bulunur. ... Eski İngilizce'de hem kelimesi 'sınır' anlamına gelir.

kapalı etek ne demek?

Türler. İki tür sarılı kenar vardır: kapalı kenarlar ve açık kenarlar. Kapalı paçalar tamamen floş Açık paçalarda kıvrımda hava cebi bulunur. En büyük fark, kapalı bir kenar için gereken tonajın açık kenar için gerekenden çok daha büyük olmasıdır.

Etek ödeneği nedir?

Kenarlık payı – Kenarlık payı kesim çizgisi ve etek çizgisi arasındaki mesafe . Bu pay, dikilmeden önce giysinin içinde katlanır. Etek derinliği de denir, giysi stiline ve dikiş tekniğine göre değişir. Etek boyu - Etek boyu, etek dikildikten sonra giysinin en alt kenarıdır.

etek boyu nedir?

Belden Kenara ölçümü Bel ölçümünüzü aldığınız yerden etek ucunun altına kadar alınması gereken dikey bir ölçüm . Bu, belirli bir tasarım için hangi elbise uzunluğunu seçtiğinize bağlı olarak diziniz, zemin veya başka bir uzunluk olabilir.

Hemming pantolon için en iyi dikiş nedir?

Pantolonun içi dışarıdayken, bir yan dikişte gizli kenar dikişi dikmeye başlayın: İğneyi katlanmış kenarın altına sokun, çekin, ardından zikzak dikişler her 1⁄4'. (Giderken, dikiş dışarıdan görünmeyecek şekilde pantolondan sadece bir lif alın.) Bittiğinde ipliği düğümleyin. Diğer bacakta tekrarlayın.

Hem tıbbi terimlerle ne anlama geliyor?

Hem- ön ek anlamında kullanılan bir birleştirme biçimidir. kan . Başta patoloji olmak üzere birçok tıbbi terimde kullanılmaktadır. Hem- Yunanca kan anlamına gelen haîma kelimesinden gelir.

Şekilli etek nedir?

ÜRÜN BİLGİSİ. Shaped Face Hem şablonuyla eteklerde, şortlarda veya kaprilerde, ceketlerde ve kollarda şekilli kenarlar oluşturun. bu kolay görünüşünü değiştirmenin yolu Bir giysi. Düz bir kenarı yeniden şekillendirmek, en temel giysilere görsel karmaşıklık katar ve onları unutulmaz giysilere dönüştürür.