Hayalet bechdel testini geçer mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Fleta O'Hara
Puan: 4.4/5(7 oy)

hayalet (2015)Bu film 3 testten 1'ini geçti . Thegreatnick tarafından 2015-10-28 10:50:27 tarihinde girilmiştir.

Shrek, Bechdel testini geçer mi?

Şrek (2001)

Son hafızanın en sevilen animasyon filmlerinden biri, en sevdiğimiz katmanlı devin hikayesi (Vicky Jenson tarafından yönetiliyor) testi geçmiyor. Ama merak etmeyin: Devam filmleri öyle!

Tenet, Bechdel testini geçti mi?

bu kimseyi şaşırtmaz Tenet, Bechdel testini geçemedi . Aslında, bu film birbiriyle konuşan iki kadını hiç göstermiyor. Filmin üç kadın karakteri asla etkileşime girmez ve yalnızca erkek başroller ve yardımcı karakterlerle iletişim kurar.

Tenet'teki GRİ hap nedir?

Sonunda, onu yutmaktan bayılsa da, hap Sahte , Kahramanın davaya ve ekibine olan bağlılığını test etmek için bir araç olarak dikildi. Sırları vermek yerine ölümü seçtiğinde, Tenet tarafından işe alınır.

Tenet'teki hap nedir?

Kahraman bunda başarılı olur, ancak görünüşe göre siyanür kapsülleri sahtedir, yalnızca kullanıcıyı komaya sokar. Daha sonra Sator, CIA'den aldığı siyanür hapını ortaya çıkarır. Sator'unkinin sahte olduğu ortaya çıktı.

Bechdel Testi - Bilmeniz Gereken Her Şey

35 ilgili soru bulundu

Neden bu kadar çok film Bechdel testinde başarısız oluyor?

Birçok filmin neden Bechdel testinde başarısız olduğuna dair sunulan açıklamalar arasında şunlar yer alıyor: senaryo yazarları arasında cinsiyet çeşitliliğinin göreceli eksikliği ve 'selüloit tavan' olarak da adlandırılan diğer film profesyonelleri: 2012'de, ticari olarak en başarılı 100 yönetmenin, yazarların ve yapımcıların altıda biri ...

Senden Nefret Ettiğim 10 Şey Bechdel testini geçti mi?

5. Senden Nefret Ettiğim 10 Şey. İlk bakışta, öyle görünüyor Senden Nefret Ettiğim 10 Şey Bechdel Testini geçemedi ; Ne de olsa, filmin tüm öncülü (Shakespeare'in The Taming of the Hırçın'ına dayanarak), Bianca Stratford'un kız kardeşi Kat olana kadar biriyle çıkmasına izin verilmediği gerçeğine bağlı.

Moana, Bechdel testini geçiyor mu?

Moana, şefin kızı ve ondan devralacağını söylemeye gerek yok. Moana, Bechdel testini birçok kez geçti ! ... Okyanus, adasını kurtarmak için Moana'yı seçer, ama bu onun kendine güveninin nedeni değildir. Filmin en dokunaklı sahnelerinden birinde Moana pes etmek üzere.

Hangi Disney filmleri Bechdel Testini geçemez?

Bechdel Testini Geçen 5 Disney Filmi (& Geçemeyen 5 Disney Filmi)

  1. 1 Başarısız: Aslan Kral (1994)
  2. 2 Geçiş: Lilo & Stitch (2002) ...
  3. 3 Başarısız: Büyük Kahraman 6 (2014) ...
  4. 4 Geçiş: Karışık (2010) ...
  5. 5 Başarısız: Luca (2021) ...
  6. 6 Geçiş: Uyuyan Güzel (1959) ...
  7. 7 Başarısız: Orman Kitabı (1967) ...
  8. 8 Geçiş: Külkedisi (1950) ...


Cinderella 1950, Bechdel Testini Geçiyor mu?

Külkedisi (1950)

Bu film Bechdel testini uçan renklerle geçti ! Külkedisi hem üvey kız kardeşleri hem de üvey anneleri ile -hepsinin adı bellidir- bir erkekle ilgili olmayan pek çok şey hakkında konuşur.

Bechdel Testini kaç Pixar filmi geçti?

Çok az sayıda Pixar özelliği kadın karakterlere odaklanır ve yalnızca yüzde 35 Bechdel-Wallace testini (Bir Böceğin Yaşamı, İnanılmaz Aile, Oyuncak Hikayesi 3, Cesur, Tersyüz, Dory Bulma, Arabalar 3 ve Coco) geçin.

Güzel Kadın Bechdel testini geçer mi?

Güzel Kadın (1990)

Bu film 3 testten 3'ünü geçti . Isabel tarafından 2011-03-31 14:23:58 tarihinde girilmiştir.

Ferris Bueller Bechdel testini geçti mi?

Ferris Bueller's Day Off 1986 yılında vizyona giren bir komedi filmidir. ... Tüm teknik detaylarıyla, Ferris Bueller's Day Off, Bechdel Testini geçti . Filmde birden çok kadın ismi var.


Joker Bechdel testini geçer mi?

3 Joker: Hayır

Orijinal Skor dalında Oscar kazanırken, Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolündeki şaşırtıcı performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Yine de, Joker, Bechdel testini de geçemedi . Filmde birkaç kadın yer alırken, diyalogda sadece Dr. Sally, Penny Fleck ve Sophie Dumond'un kızı GiGi'nin adı geçiyor.

Bechdel Testini 10 gün içinde nasıl kaybedersiniz?

10 Günde Bir Erkek Nasıl Kaybedilir? Bu klasik romantik komedi, Bechdel Testini geçen bir sahneyle açılıyor.

Yarından sonraki gün Bechdel Testini geçer mi?

Yarından Sonra (2004)

Bu film 3 testten 3'ünü geçti . Neil tarafından 2008-07-28 00:46:05 tarihinde girilmiştir.

Shrek 3 Bechdel Testini Geçiyor mu?

Bu film 3 testten 3'ünü geçti . 2008-07-19 00:00:00 tarihinde Neil tarafından girilmiştir.


Harry Potter Bechdel testini geçemez mi?

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları - Bölüm 2 filmi iki farklı sahnede Bechdel testini zar zor geçiyor . ... Bu iki sahne kısa olsa da filmin geçmesine yardımcı oluyor çünkü hiçbir sahnenin ana sahne karakterleri olarak erkeklere odaklanması veya kadınlar arasında erkekler hakkında bir konuşma olmaması.

Toy Story 4, Bechdel testini geçiyor mu?

Felperin, filmin kadınlar arasındaki cinsel olmayan ilişkilerinin komedi-drama anlatımı için hem canlandırıcı hem de pratik olduğunu belirtiyor. geçen bir film [Bechdel testi] uçan renklerle.'

Dumbo, Bechdel testini geçiyor mu?

Dumbo, The Lion King, Lady and the Tramp ve Aladdin'in animasyonlu versiyonları Bechdel testini geçemedi , ancak canlı aksiyon yeniden yapımları kriterleri karşıladı. Jungle Book, Winnie the Pooh ve yeniden çevrimi Christopher Robin gibi, hem animasyonlu hem de canlı aksiyon versiyonları için Bechdel testinde başarısız oldu.

Hangi filmler ters bechdel testinde başarısız olur?

Harry Potter ve Ateş Kadehi başarısız oldu . Toy Story bile başarısız oluyor. Ve Ters Bechdel testini geçmeyen bir film düşünmek zor - iki erkek karakterin birbirleriyle kadın dışında bir şey hakkında konuşmadığı (IMDB evrenine göre, bazıları var).


Barbie filmleri ters bechdel testini geçer mi?

Tüm Barbie filmleri Bechdel testini geçmekle kalmaz , ama aynı zamanda neredeyse tüm Barbie filmleri, ilk birkaç konuşmalarında Bechdel testini geçecekti. ... Star Light Adventure, Barbie'nin konuşacak başka bir kadın karakteri olmadığı için çok eski zamanlara bir istisnadır.

Ters bechdel testi nedir?

Açıkçası, Ters Bechdel bir Bir filmde kadın dışında bir şey hakkında konuşan iki erkek karakter olup olmadığını belirlemek için yapılan test . Açıkça bir kez daha, çok sayıda film onu ​​geçer, hatta çok sayıda film bile Bechdel'i geçer.

Frozen bechdel'i geçer mi?

Elsa, yanında kız kardeşi Anna ile başka bir maceraya atılır. Film Bechdel Testini geçiyor ve iki güçlü kadın kahramana sahipler: Bir karakterin arkının sona ermesi, ilk filmin feminist sonunun bazı çalışmalarını tartışmalı bir şekilde geri alsa da, yolculuklarından öncekinden daha güçlü ve daha akıllı çıkıyorlar.

Filmlerin yüzde kaçı ters bechdel testini geçiyor?

Her film üç seviyeyi de geçti Ters Bechdel testinin; bir film hariç hepsi Orijinal Bechdel testini geçti. Orijinal Bechdel'de başarısız olan tek film 1999'da vizyona giren Toy Story 2'ydi; ilk iki seviyeyi geçti ancak üçüncü seviyeyi geçemedi.