Harcanmamış mahkumiyet ne anlama geliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dereck Rolfson
Puan: 4.5/5(8 oy)

Harcanan mahkûmiyet yasası, belirli bir süre sonra bazı suçları kaldırarak suçluların sabıka kayıtlarının değiştirilmesine izin vermektedir. Harcanan mahkumiyet planlarının ardındaki fikir, eski suçluların, suça bağlı olarak belirli bir süre sonra 'geçmişi silip süpürmelerine' izin vermektir.

Harcanmamış ceza mahkumiyeti ne anlama geliyor?

Harcanan mahkumiyetler, 1974 Suçluların Rehabilitasyonu Yasası tarafından tanımlanan belirli bir süreye ulaşan ve bir bireyin sabıka kaydından kaldırılan mahkumiyetlerdir. Harcanmamış mahkumiyetler Bu tanımlanmış süreye henüz ulaşmamış olan ve Temel Adli Sicil Kaydı Kontrolünde görünecek olan kayıtlar .

Harcanmamış mahkumiyet örnekleri nelerdir?

İşin Kanun kapsamında olduğunu biliyorsanız ve herhangi bir mahkumiyet veya sabıka kaydı hakkında bir soru sorulursa, harcanmamış mahkumiyetleri ifşa etmelisiniz.
...
Bunlar şunları içerir:

  • Uyuşturucu tedarikini içeren suçlar.
  • cinsel suçlar.
  • şiddet içeren suçlar.
  • koruma suçları

Harcanmamış mahkumiyetler ne kadar sürer?

Herhangi bir hapis cezası iki buçuk yıldan fazla harcanmadan kalır. Belirtilen sürenin ardından mahkeme tarafından bir suçtan suçlu bulunursanız, mahkumiyetiniz harcanmış olarak kabul edilecektir. Belirtilen süre rehabilitasyon dönemidir. Bilgilendirilmiş uyarılar ve ikazlar otomatik olarak harcanır.

Bir mahkumiyetin harcanması ne anlama gelir?

Harcanmış bir mahkumiyet, 1974 Suçluların Rehabilitasyonu Yasası şartlarına göre, belirli bir süre sonra etkin bir şekilde göz ardı edilebilir . Rehabilitasyon süresi, suça değil verilen cezaya bağlıdır.

Harcanmış Mahkumiyetler - Nasıl Etkiler?

45 ilgili soru bulundu

Bir mahkumiyet İngiltere sicilinizde ne kadar kalır?

2006'dan bu yana, polis, kayıt altına alınan tüm suçların ayrıntılarını siz 100 yaşına ulaşmak . Mahkumiyetiniz her zaman polis kayıtlarınızda gösterilecektir, ancak mahkumiyet, istihdam araştırması amacıyla kullanılan sabıka kaydı kontrolünüzde görünmeyebilir.

Harcanan mahkumiyetleri beyan etmek zorunda mıyım?

Bir ihtar, kınama, mahkûmiyet veya son uyarı bir kez geçtiğinde, çoğu işverene ifşa etmenize gerek yok . Bir işverenin, bu Kanundan muaf bir iş için başvuruda bulunmadığınız sürece, geçmiş mahkumiyetleri soruşturması kanuna aykırıdır.

İngiltere'deki sabıka kaydımı temizleyebilir miyim?

İngiltere'de, Polis Ulusal Bilgisayarı (PNC) mağazaları tüm kaydedilebilir suçlar . Kişi 100 yaşına gelene kadar orada kalır. Ancak, bir kişinin mahkeme mahkumiyetlerinin silinmesini talep etmesinin resmi bir yolu yoktur. Bazı istisnai durumlarda sabıka kaydında tedbir ve mahkûmiyetleri silebilirsiniz.

Sigortacılar mahkumiyetleri kontrol ediyor mu?

Teknik olarak, bir sigortacı sizden harcanmamış mahkumiyetinizin kanıtını sağlamanızı isteyebilir. ... Ancak, bir talepte bulunduğunuzda sigortacınızın sabıka kaydınızla daha fazla ilgilenmesi daha olasıdır. Bu noktada, sigortacılar normalde sahip oldukları ayrıntıları sizinle kontrol eder. .


Adli sicil kaydımı kontrol edebilir miyim?

Yerel polis departmanınıza gidin, nerede Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet ediyorsanız veya en son ikamet ediyorsanız, polisin yerel veya eyalet sabıka kaydı araştırması yapmasını talep edin ve size sabıka kaydı geçmişi olmadığını gösteren bir belge verin.

Mahkumiyetimin harcanmadığını nasıl anlarım?

Mahkumiyetinizin şu anda harcanmamış olup olmadığını öğrenmek için şunları kullanabilirsiniz: ifşa hesaplayıcımız . Harcanmamış mahkumiyetleriniz varsa, temel DBS kontrolü mahkumiyet tarihi, bulunduğunuz mahkemenin adı, işlenen suç, suçun tarihi ve alınan cezanın ayrıntılarını verecektir.

Harcanmamış mahkumiyetler DBS'de gösteriliyor mu?

Harcanmamış mahkumiyetleriniz varsa, herhangi bir ifşa seviyesinde görünecekler . Mahkumiyetleriniz varsa, temel bir ifşada görünmeyecekler, ancak standart veya geliştirilmiş bir DBS kontrolünde görünecektir - mevcut kılavuza göre korunmadıkları veya filtrelenmedikleri sürece.

Mahkumiyetler DBS'nizde ne kadar süre kalıyor?

Suç sırasında 18 yaşından büyükse, mahkumiyet filtrelenecektir. mahkumiyet tarihinden 11 yıl sonra başvurucunun cezaevine girmemiş olması, başka bir suç işlememiş olması ve suçun şiddet veya cinsel içerikli olmaması kaydıyla ihtar tarihinden 6 yıl sonra ihtar.


Drink, harcanmamış bir ceza mahkumiyeti mi kullanıyor?

Harcandığında vize başvuruları, iş başvuruları, sigorta başvuruları gibi çeşitli amaçlarla unutulmuş gibi muamele görür. Alkollü araç kullanma mahkumiyeti, mahkumiyet tarihinden itibaren 5 yıl geçmiş olur . 1974 Suçluların Rehabilitasyonu Yasası, harcanan mahkumiyetlere ilişkin yasal durumu özetlemektedir.

harcanmamış ne demek?

: kullanılmamış : harcanmamış fonlar harcanmaz.

Sürüş mahkumiyeti beyan etmezseniz ne olur?

Sürücü mahkûmiyeti beyanında başarısız olursanız ve Araba sigortası sağlayıcınız öğrenirse ve büyük olasılıkla yapacaklardır, görebilirsiniz. poliçeniz iptal edildi veya hatta iptal edildi – bu, yasal olarak ilk etapta asla sigortalı olmadığınız anlamına gelir.

Adli sicil kaydım hiç gider mi?

Rağmen mahkumiyetler ve uyarılar, siz 100 yaşına gelene kadar Polis Ulusal Bilgisayarında kalır (daha önce silinmezler), her zaman ifşa edilmeleri gerekmez. Birçok kişi sicillerinin ayrıntılarını bilmiyor ve bunu işverenlere açıklamadan hemen önce almak önemlidir.


Bir DBS kontrolünde hangi Suçlar görünür?

Temel DBS kontrolü: Harcanmamış mahkumiyetleri veya uyarıları içerir.
...
Korumalı bir mahkumiyet veya tedbir nedir?

  • bazı cinsel suçlar.
  • ABH, GBH, kavga ve soygun gibi şiddet suçları (ancak yaygın saldırı değil)
  • uyuşturucu temini ile ilgili suçlar (ancak basit bulundurma değil) koruma suçları.

Harcanan mahkumiyetler aleyhinize kullanılabilir mi?

1974 Suçluların Rehabilitasyonu Yasası (ROA), mahkumiyetlerin çoğunun belirli bir süre sonra harcanmış olarak kabul edilmesine izin verir. ... Harcanan mahkumiyet olumsuzluk ilgili kişinin rızası olmaksızın iş mahkemelerinde delil olarak kullanılmamalı ve bu tür bilgileri ortaya çıkaracak veya ima edecek sorular sorulmamalıdır.

İşverenler harcanan mahkumiyetleri görebilir mi?

'Tükenmiş' bir ceza mahkumiyeti

Mahkumiyetiniz her zaman polisin kayıtlarında tutulacaktır. ve ceza adalet sistemine sahiptir. Ancak, bir işveren gibi biri sizi 'temel sabıka kaydı' kontrol ederse, harcanan mahkumiyetinizi öğrenemezler.

Harcanmış bir mahkumiyet için görevden alınabilir miyim?

Harcanan mahkumiyetlerle ilgili olarak, rol istisnai bir rol değilse , bir işveren, mahkumiyetini ifşa etmediği için bir çalışanı işten çıkarmamalıdır. Çalışanın haksız işten çıkarılma talebinde bulunmak için iki yıllık nitelikli hizmeti varsa, harcanmış bir mahkumiyet nedeniyle işten çıkarılma, haksız işten çıkarma talebine yol açabilir.


Temel bir DBS kontrolü ne kadar geriye gider?

Orası sınır yok geliştirilmiş veya standart bir kontrolün ne kadar geriye gidebileceği. Temel kontroller için, bir sertifikada yalnızca harcanmamış mahkumiyetler listelenecektir.

Polis kontrolünde ne görünür?

Ulusal Polis Kontrolü NSW'de ne görünüyor? Bir polis kontrolü tüm Avustralya polis teşkilatları tarafından açıklanan ifşa edilebilir mahkeme sonuçlarını listeler . Buna mahkumiyetler, cezalar, cezalar ve bekleyen suçlamalar dahildir. ... Suçluluk, iyi davranış bağları, topluluk temelli emirler ve ertelenmiş cezalar.

Kendime bir geçmiş kontrolü yapabilir miyim?

'Arkamı kendim kontrol edebilir miyim' diye soruyorsanız, cevap evet! ... Bu konuda kendinize veya bir başkasına geçmiş kontrolleri yapabilirsiniz. . Bireyler sabıka kayıtlarını, mahkeme kayıtlarını, adres geçmişlerini ve bilmek isteyebilecekleri diğer kişisel bilgilerini araştırabilirler.

Bir geçmiş kontrolü ne kadar geriye gider?

On (10) ardışık yıl kişinin suçtan mahkum edilmesinden bu yana (yetişkin bir mahkemede) bekleme süresinin geçmesi. Kişi suçtan (gençlik mahkemesinde/çocukken) hüküm giydikten sonra beş yıl (NSW'de sabıka kaydı kontrolleri için) ardışık bekleme süresi geçer.