cdma mcq'de hangi tür aktarma kullanılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bay Jules Stamm
Puan: 4.4/5(65 oy)

Yumuşak devir veya yumuşak devir bir arama sırasında bir cep telefonunun aynı anda iki veya daha fazla hücreye (veya hücre sektörüne) bağlandığı, CDMA ve W-CDMA standartları tarafından kullanılan bir özelliği ifade eder. Sektörler aynı fiziksel hücre sitesinden (sektörlere ayrılmış bir site) ise, daha yumuşak geçiş olarak adlandırılır.

CDMA'da hangi tür Handoff kullanılır?

CDMA sistemi, yumuşak/daha yumuşak aktarma tekniği mobil istasyonlar hücreler/sektörler arasında hareket ettiğinde (hücre/sektör sınırlarında) alımları iyileştirmek için. (Bkz. Yumuşak Aktarma ve Daha Yumuşak Aktarma .)

CDMA Mcq'de frekans yeniden kullanım faktörü nedir?

Açıklama: Hücre dışı girişim miktarı bir CDMA hücresel sisteminin frekans yeniden kullanım faktörünü f belirler. İdeal olarak, her hücre aynı frekansı paylaşır ve olası maksimum f (f=1) değerine ulaşılır.

Handoff Mcq ileri kanalı nedir?

Açıklama: Aktarım bir arama devam ederken mevcut bağlantıyla ilişkili kanalı değiştirme işlemi .

CDMA sisteminin kapsama alanı ve kapasitesi GSM sisteminden daha mı fazla?

Şekil 1'de gösterildiği gibi, CDMA'nın kapsama alanının GSM'den yaklaşık 4 kat daha büyük , bu, CDMA için hücre sayısının teoride aynı kapsama altında GSM'den %80 daha az olduğu anlamına gelir., iAslında, daha geniş kapsama alanına sahip CDMA'nın avantajı, GSM'den daha fazla sayıda CDMA operatörü tarafından pratik olarak kanıtlanmıştır ...

ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR VE CEVAPLAR, GSM, WIMAX, CDMA

28 ilgili soru bulundu

95 Mcq kullanıyor mu?

Aşağıdakilerden hangisi IS-95 tarafından kullanılır? Açıklama: IS-95 kullanır bir doğrudan dizi yayılı spektrum CDMA sistemi . Bir hücre içindeki her kullanıcının aynı radyo kanalını kullanmasına izin verir ve bitişik hücredeki kullanıcılar da aynı radyo kanalını kullanır.

Handoff Sanfoundry nedir?

Açıklama: Devir teslim bir konuşma devam ederken bir cep telefonu farklı bir hücreye geçtiğinde oluşur . MSC, aramayı otomatik olarak yeni baz istasyonuna ait yeni bir kanala aktarır.

Min Mcq nedir?

Minimum Kesim Çoktan Seçmeli Sorular ve Cevaplar (MCQ'lar) ... Açıklama: Minimum kesim, bir grafik 4'teki köşelerin bir kenarla birleştirilen iki ayrık alt kümedeki bir bölümüdür.

Handoff'un anlamı nedir?

Handoff şu anlama gelir: bir kanaldan devam eden bir aramayı veya veri oturumunu aktarma işlemi . çekirdek ağa başka bir ağa bağlı . • Bir MS'yi bir baz istasyonundan diğerine aktarma işlemi.


Hangisinin kullanıcı kapasitesi daha fazla Mcq?

Hangisinin kullanıcı kapasitesi daha fazla? Açıklama: CDMA AMPS ve TDMA'ya göre daha fazla kullanıcı kapasitesine sahiptir.

CDMA'daki parazitler nelerdir?

Bir CDMA sinyali, CDMA kullanıcıları dışında yüksek parazit sinyallerine maruz kalır. Bu, iki tür müdahale gerektirir - aynı minicell'deki diğer kullanıcılardan gelen parazit ve bitişik hücrelerden gelen parazit . Toplam girişim ayrıca arka plan gürültüsünü ve diğer sahte sinyalleri de içerir.

Hangisi kapasiteyi artırmak için hücre boyutunu küçültür?

hücre bölünmesi sıkışık bir hücreyi, her biri kendi baz istasyonuna ve anten yüksekliğinde ve verici gücünde buna karşılık gelen bir azalmaya sahip daha küçük hücrelere bölme işlemidir. Hücre bölünmesi, kanalların yeniden kullanılma sayısını artırdığından, hücresel sistemin kapasitesini artırır.

Kaç çeşit el değiştirme vardır?

El değiştirmeler genel olarak şu şekilde sınıflandırılır: iki kategori -sert ve yumuşak transferler. Genellikle, kesin el değiştirme iki farklı türe ayrılabilir: hücre içi ve hücreler arası el değiştirme. Yumuşak aktarma aynı zamanda iki farklı türe ayrılabilir: çok yönlü yumuşak aktarmalar ve daha yumuşak aktarmalar.


CDMA tam formu nedir?

Kod Bölmeli Çoklu Erişim (CDMA), çeşitli radyo iletişim teknolojileri tarafından kullanılan bir kanal erişim yöntemidir. CDMA, birkaç vericinin aynı anda tek bir iletişim kanalı üzerinden bilgi gönderebildiği çoklu erişime bir örnektir.

CDMA'nın dezavantajları nelerdir?

CDMA'nın Dezavantajları:

  • CDMA'da zaman senkronizasyonu gereklidir.
  • Dünya çapında dolambaçlı bir yol sunamaz, büyük bir GSM avantajı.
  • CDMA çerçevesi yürütmesi, istemci miktarındaki bir genişlemeyle azalır.
  • Bir CDMA kuruluşu, GSM ile orta düzeyde yeni olduğu için yetişkin değildir.

Mcq grafiğindeki Cutset nedir?

Açıklama: Bir kesme seti bağlı bir grafiğin minimum dal kümesi, örneğin bu dalların çıkarılması grafiğin tam olarak iki parçaya kesilmesine neden olur. Kesik setin yönü, dal akımının yönü ile aynıdır.

Minimum kesme algoritması Mcq'yi çözmek için hangi algoritma kullanılır?

Soru 1 Açıklama: Minimum kesme algoritması kullanılarak çözüldü Stoer-Wagner algoritması . Maksimum akış problemi Ford-Fulkerson algoritması kullanılarak çözülmüştür.


Ford-Fulkerson algoritması MCQ fikrini kullanıyor mu?

Açıklama: Ford-Fulkerson algoritması şu fikri kullanır: artık grafikler bu, işlemleri geri almaya izin veren saf açgözlü yaklaşımın bir uzantısıdır.

1G'nin ana sorunu nedir?

İlk kablosuz telekomünikasyon teknolojisi olduktan sonra bile 1G teknolojisi tamamen dijital değildi. Veri iletimleri analog olarak 150 Mhz ve üzeri radyo dalgaları frekansında yapılmıştır. 1G teknolojisinin en büyük dezavantajı buydu. Yol açtı telefon görüşmelerinin güvensizliği .

Devir teslim neden gereklidir?

Tanım. Hücresel iletişimde, aktarma, bir hücresel ağdaki bir hücreden veya bir kanaldan diğerine aktif bir arama veya veri oturumu aktarma işlemidir. ... Devir teslim bir arayan veya bir veri oturumu kullanıcısı için hizmetin kesintiye uğramasını önlemek için gerekli . Devir teslim ayrıca devir teslim olarak da adlandırılır.

Mobil iletişimde el değiştirme nedir?

Hücresel telekomünikasyonda devir veya devir, devam eden bir aramayı veya veri oturumunu çekirdek ağa bağlı bir kanaldan başka bir kanala aktarma işlemi .


TDMA FDMA nedir?

FDMA, Frekans Bölmeli Çoklu Erişim anlamına gelir. TDMA'nın açılımı Zaman Bölmeli Çoklu Erişim .

MC CDMA'nın CDMA'ya göre avantajları nelerdir?

MC-CDMA sistemi, sahip olduğu avantajlar nedeniyle yeni nesil kablosuz mobil iletişim sistemleri için en güçlü adaydır. Semboller arası girişime (ISI) karşı yüksek spektral verimlilik ve sağlamlık kod bölmeli çoklu erişim sistemlerinin (CDMA) ve ortogonal frekans bölmeli çoğullamanın ( ...