Spironolakton hamileyken alınabilir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Destinee Gusikowski
Puan: 4.8/5(14 oy)

Spironolakton doğum kusurlarına veya düşüklere neden olabilir. Bu ilaca hamile kalmamalısınız . Hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, ilacı hemen almayı bırakın ve dermatoloğunuza başvurun. İlaçlarınızı başkasına vermeyin.

Spironolakton doğum kusurlarına neden olur mu?

Uzun vadeli doğum kusurları riski endişesi yoktur. Spironolaktonu bir kez durdurduğunuzda. Hamile kalmaya çalışmadan 1 ay önce spironolaktonu bırakmanızı öneririz. Bu ilaç, özellikle ilaca yeni başladığınızda, bazı meme hassasiyetine veya adet lekelenmesine neden olabilir.

Hamilelik sırasında hangi sivilce ilaçları güvenlidir?

Topikal antibiyotikler, inflamatuar akne tedavisi için uzun süredir kullanılmaktadır; eritromisin ve klindamisin en sık reçete edilen 2 ajandır. Her ikisi de gebelik kategorisi B olarak sınıflandırılır. Topikal eritromisin ve klindamisinin kısa süreli kullanımı gebelik sırasında güvenlidir.

Neden spironolakton almamalısınız?

Spironolakton uzun süreli tedavi için kullanılır. Reçete edildiği gibi almazsanız ciddi risklerle birlikte gelir. Hiç almıyorsanız: Bu ilacı almıyorsanız, kan basıncınız yüksek kalacak . Bu kalp krizi veya felce yol açabilir.

Ne zaman spironolakton almamalısınız?

94043'e yakın 3 eczanede Aldactone için kupon var (Marka Adları: Aldactone for 25MG) Eğer spironolakton kullanmamalısınız. Addison hastalığı İdrar yapamıyorsanız veya aynı zamanda eplerenon da alıyorsanız, kanınızda yüksek potasyum seviyeleri varsa.

Bir dermatolog ile Spironolakton Soru-Cevap| Dr.Dray

41 ilgili soru bulundu

Spironolakton ile ne almamalısınız?

almaktan kaçının potasyum veya potasyum takviyeleri içeren tuz ikameleri spironolakton alırken. Potasyum oranı yüksek yiyeceklerden (avokado, muz, hindistancevizi suyu, ıspanak ve tatlı patates gibi) kaçınmaya çalışın çünkü bu yiyecekleri yemek potansiyel olarak ölümcül hiperkalemiye (yüksek kan potasyum seviyeleri) yol açabilir.

Spironolakton ile hangi ilaçlar alınmamalıdır?

Bu ilaçla etkileşime girebilecek bazı ürünler şunlardır: lityum Kandaki potasyum düzeyini artırabilecek ilaçlar (amilorid, siklosporin, eplerenon, takrolimus, triamteren, drospirenon içeren doğum kontrol hapları gibi).

Spironolaktonda ne kadar kalabilirsin?

Bir etki görmeden önce ne kadar süre spironolakton almam gerekecek? Çoğu kadın, yaklaşık 3 aylık tedaviden sonra sivilcelerinin düzelmeye başladığını fark eder. Saç şikayetleri daha uzun sürer ve genellikle tedaviye devam edilmesi gerekir. altı aya kadar fayda görülmeden önce.

Spironolakton ile vitamin alabilir miyim?

Etkileşim bulunamadı Spironolakton ve B12 vitamini arasında. Bu, etkileşimlerin olmadığı anlamına gelmez. Her zaman sağlık uzmanınıza danışın.


Spironolaktonda kilo alabilir misin?

diye endişeler var spironolakton kilo alımına neden olabilir , ama yaptığına dair çok fazla kanıt yok. Örneğin, ilacın prospektüsü kilo alımını yan etki olarak listelemez. Kilo alımının yanı sıra, birçok insan spironolaktonun ilk kullanmaya başladıklarında cildini daha kötü göstereceğinden endişe ediyor.

Hamileyken hangi sivilce ürünlerini kullanabilirim?

ACOG onaylıyor glikolik ve azelaik asit topikal benzoil peroksit ve topikal salisilik aside ek olarak hamilelik sırasında akne tedavisi için güvenlidir.

Hamileyken sivilce için ne kullanabilirim?

Benzoil peroksit birçok reçetesiz ve reçeteli akne ilacında bulunur. Bu bir FDA Gebelik Kategorisi C ilacıdır, yani hamile kadınlarda tam olarak çalışılmamıştır. Ancak en yaygın olarak önerilen akne tedavisi ilaçlarından biridir ve çoğu doktor hamilelik sırasında kullanılmasının güvenli olduğunu düşünmektedir.

Hamileyken hangi sivilce kremini kullanabilirim?

azelaik asit : Bunun hamilelik sırasında kullanımının güvenli olduğu düşünülmektedir. Benzoil peroksit: Akne tedavisinde sıklıkla bulunur, reçetesiz satın alabilirsiniz, uzmanlar sınırlı miktarlarda kullanmanın güvenli olduğunu söylüyor. Dapsone (marka adı, Aczone): Hayvan çalışmalarında bu ilaç doğum kusurlarına neden olmamıştır.


Hamileyken spironolakton alırsanız ne olur?

Spironolakton doğum kusurlarına veya düşüklere neden olabilir . Bu ilaca hamile kalmamalısınız. Hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, ilacı hemen almayı bırakın ve dermatoloğunuza başvurun. İlaçlarınızı başkasına vermeyin.

Spironolakton bir fetüse ne yapabilir?

çünkü erkek fetüs için potansiyel risk Spironolaktonun anti-androjenik özellikleri ve hayvan verileri nedeniyle, hamile kadınlarda spironolaktondan kaçının veya hamile bir kadına erkek fetüs için potansiyel risk konusunda tavsiyede bulunun.

Spironolakton hamileyken güvenli midir?

Spironolakton, anti-androjenik etkileri nedeniyle yetişkin sivilcelerini tedavi etmek için yaygın olarak kullanılır. Tedavi, erkek fetüsün feminizasyonu riski nedeniyle hamilelik sırasında kontrendikedir. (Rathnayake ve Sinclair, 2010).

Spironolakton ile hangi vitaminleri alamazsınız?

Spironolakton alan kişiler kaçınmalıdır potasyum takviyeleri , potasyum içeren tuz ikameleri (Morton Salt Substitute, No Salt, Lite Salt ve diğerleri) ve hatta yüksek potasyumlu gıdalar (öncelikle meyve).


Spironolakton ile D vitamini almak uygun mudur?

Etkileşim bulunamadı Spironolakton ve D3 Vitamini arasında. Bu, etkileşimlerin olmadığı anlamına gelmez. Her zaman sağlık uzmanınıza danışın.

Spironolakton kullanırken C vitamini alabilir miyim?

İlaçlarınız arasındaki etkileşimler

Spironolakton ve C Vitamini arasında herhangi bir etkileşim bulunamadı. Bu, mutlaka hiçbir etkileşimin olmadığı anlamına gelmez. Her zaman sağlık uzmanınıza danışın .

Spironolaktonu uzun süre almak uygun mudur?

Sonuçlar: 200 kişi-yıllık spironolakton maruziyeti ve 8 yıllık 506 kişi-yıllık takipten sonra, spironolaktona atfedildiği düşünülen hiçbir ciddi hastalık bildirilmemiştir. Kadınlarda akne tedavisinde uzun süreli spironolakton kullanımı güvenli görünmektedir. .

Yıllarca spironolakton alabilir misin?

Akneniz bir problem olduğu sürece Spironolakton'a ihtiyacınız olacaktır. Çoğu kadın bir veya iki yıl tedavi görecek ve bazı kadınların birkaç yıl tedaviye ihtiyacı olabilir. Akne tamamen kontrol altına alındıktan sonra bir yıl boyunca dozu azaltmak ve ilaçsız tedaviye başlamak mümkündür.


Spironolaktonu uzun süre alabilir misin?

Yazarlar şu sonuca varmışlardır: AV tedavisinde uzun süreli spironolakton kullanımı güvenli görünmektedir. . Bazı yan etkiler nispeten yaygın olmasına rağmen, genellikle ilacın kesilmesine neden olacak kadar zahmetli veya şiddetli değildi.

Spironolaktonu sabah mı yoksa gece mi almak daha iyidir?

Spironolakton bazen uyuşukluğa neden olur, bu nedenle gece almak en iyisi . Yemekle birlikte veya yemeksiz alabilirsiniz.

Spironolakton ne kadar hızlı çalışır?

Diğer akne tedavilerinde olduğu gibi, sonuçları görmek zaman alır. Ortalama olarak, kadınlar iyileşmeyi şu şekilde fark eder: Hap: 2 ila 3 ay. Spironolakton: Birkaç hafta içinde sivilcelerde ve yağlılıkta azalma .

Spironolakton alırken çok fazla potasyum yerseniz ne olur?

Şiddetli hiperkalemi : Spironolakton vücudun potasyum eliminasyonunu azaltarak kan potasyum seviyelerinin yükselmesine neden olur. Çok yüksek potasyum seviyeleri (hiperkalemi) kalbi etkileyerek düzensiz kalp atışlarına (aritmiler) ve ciddi vakalarda kalp krizine neden olabilir.